每次星期五約人食飯最開心~今日遠少少去咗荃灣安平燒肉,佢哋出咗新Menu,有日本A4+和牛🤤⭐️日本A4+和牛 好靚嘅大理石紋路,肉質柔軟細膩,食完佢真係唔會再想點其他牛肉😆⭐️炭烤鰻魚 超級鍾意佢哋嘅鰻魚,個個喺度食A4+和牛嘅時候,我顧住食鰻魚😆好肥美,燒完嘅皮仲脆卜卜好好食,今日Omega-3攝取量✅⭐️鹽蔥/黑蒜油燒霸王蝦 啲蝦勁大隻,上枱時,蝦已經開邊,燒完更加入味👍🏻蝦嘅肉好結實,而且彈牙,感覺到好新鮮🦐相對而言比較鍾意鹽蔥燒巨蝦,因為蝦已經好鮮甜,簡簡單單加少少調味已經好足夠~⭐️檸檬牛舌 一開始上枱唔知係咩嚟🤣勁大條原條牛舌,而且食佢仲要有特別嘅餐盤、餐具。本身店員打算幫我哋燒,結果一開始我哋掛住燒和牛、燒鰻魚,完全冇位,最後我哋決定自己燒,店員仲特登拎個漏斗,提我哋每邊燒2分鐘⏳燒完店員特意過嚟幫我哋切開,仲擺靚佢,好好睇~
每次星期五約人食飯最開心~

⭐️日本A4+和牛

⭐️炭烤鰻魚

⭐️鹽蔥/黑蒜油燒霸王蝦

⭐️檸檬牛舌
2025-05-31 151 浏览
📍超高質日本A4和牛燒肉放題😍👍🏻~本人非常推薦A4和牛牛肩胛😍同埋A4和牛三角牛肩肉😘👍🏻全部都係油脂分布平均❤️入口即溶😍口感細嫩😘真係勁正👍🏻👍🏻~另外A4一口牛都係入口即溶😍勁有口感😘檸檬牛舌非常新鮮❤️烤完即場切🤭爽口彈牙👍🏻仲要勁香😘~灸燒生蠔味道出奇地新鮮❤️🤭忍唔住食咗幾隻👍🏻~灸燒霸王鮮甜大隻好肉❤️蝦仲要開埋邊😍勁方便體貼👍🏻~Häagen-Dazs❤️雪糕任食👍有幾款不同口味選擇🤭食兩杯都回本🤪👍~另外餐廳各樣配料飲品都係高質😘應有盡有❤️~順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定再嚟食😎📍安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
📍超高質日本A4和牛燒肉放題😍👍🏻

~Häagen-Dazs❤️雪糕任食👍
有幾款不同口味選擇🤭食兩杯都回本🤪👍

~另外餐廳各樣配料飲品都係高質😘
應有盡有❤️

📍安平燒肉 (荃灣)

荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
今次與朋友造訪安平燒肉,試食他們全新推出的日本A4和牛套餐,整體表現令人驚艷。餐前的迎客清雞湯以蠟燭保溫、搭配精緻茶碗,細節中流露溫度。主打的和牛拼盤油脂分布均勻、入口即化,質感極佳;壽喜燒牛肩眼肉則鹹甜交融,非常適合配飯。值得一提的是檸檬牛舌,店員不但協助切片,還細心講解燒烤時間與食法,讓用餐過程倍感貼心。海鮮方面,包括黑蒜油巨蝦、帆立貝及炭烤鰻魚,全部都鮮味十足,火喉掌握得宜。整體而言,服務細緻、出菜迅速,食材新鮮,性價比甚高,是一間值得推薦的高質燒肉餐廳。

安平燒肉(荃灣店)新推出Lv4日本A4+和牛套餐,套餐包括任食三款日本A4+和牛、炭燒白鱔、炙燒霸王蝦、威士忌釀鮑魚同埋柚子鮑魚酥,仲可以任飲啤酒同埋特調雞尾酒,而且可以任點其他Lv套餐食物,種類超豐富。安平燒肉(荃灣店)估地好大,地方寬敞。一坐低,店員就送上一壺暖笠笠嘅迎客清雞湯。日本A4+和牛雖然套餐入面有三款日本A4+和牛,不過我哋今餐主要都係食燒日本A4+和牛為主。達到A4級或以上級別嘅日本和牛色澤好鮮明,雪花紋理真係靚到不得了,分佈得勁均勻又細緻!每邊輕烤咗大約20秒,燒到5成熟嗰陣,塊和牛望落去已經超級juicy同柔嫩,一擺入口,肉汁爆發,真係超幸福,最正係可以任點任食!🤤日本A4+和牛壽喜燒和牛壽喜燒同樣係用靚靚嘅日本A4+和牛,配埋甜甜地嘅壽喜燒汁同新鮮蔬菜一齊煮,食落暖笠笠又好惹味,同燒肉係完全唔同嘅風味。日本A4+醬燒一口和牛丁切成一粒粒嘅一口和牛丁配埋洋蔥用醬汁燒,一啖一粒,肉味濃郁之餘仲有酸甜味,口感豐富!除咗日本A4+和牛,Lv4其他食物質素亦都好唔錯:炭燒白鱔配合我燒烤技術,白鱔燒到金黃香脆,食落皮脆肉滑,白鱔本身嘅鮮味都好突出。炙燒霸王蝦啲蝦真係好大隻!啲

迎客清雞湯

日本A4+醬燒一口和牛丁
除咗日本A4+和牛,Lv4其他食物質素亦都好唔錯:

炙燒霸王蝦
啲蝦真係好大隻!啲蝦肉勁爽彈鮮甜,而且已預先開邊,可以食得好方便。🦐

威士忌醉鮑魚
呢個好特別!用威士忌醃過嘅鮑魚,再拎去燒,食落有淡淡酒香,鮑魚口感彈牙,估唔到咁夾。
威士忌釀鮑魚

柚子鮑魚酥
另外一款鮑魚用酥炸方式,外脆內嫩,帶有淡淡柚子清香。

其他Lv套餐食物唔可以錯過極 厚切檸檬牛舌同埋赤魚一夜干
極 厚切檸檬牛舌
厚切牛舌真係超厚!餐廳好貼心提供埋漏斗計時,每邊燒兩分鐘就啱啱好。燒完之後,店員會幫忙將牛舌切開,見到入面仲係靚靚嘅粉嫩色,外層就燒到有啲焦香。一咬落去,口感勁爽滑彈牙!最後唧啲檸檬汁上去,即刻清新返晒!🍋
安平赤魚一夜干
呢個都係佢哋嘅招牌菜之一,原條赤魚經風乾處理再燒,燒起上嚟魚油香味真係好濃郁,魚肉又實淨。🐟

其他海鮮仲包括生蠔同帆立貝等等
生蠔 及 帆立貝
飲品 及甜品
燒肉點可以冇嘢飲!安平Lv3同Lv4套餐都包括任飲啤酒同特調雞尾酒。最後梗係唔少得任食Häagen-Dazs雪糕啦,為呢餐豐富嘅放題畫上完美句號!🍦
啤酒 及 特調雞尾酒
生蠔 及 帆立貝
啤酒 及 特調雞尾酒
  • 威士忌醉鮑魚
2025-05-28 149 浏览
$85起就可以享用60分鐘半自助燒肉午餐食物種類好多選擇和牛、豬肉、雞肉、海鮮、炸物都一應俱全自助吧提供超過30款飲品、蔬菜、湯和飯類最平$15就有安平炸蛤卷/鹽酥雞/梅山酥炸薯3款炸物都唔洗燒可即食,口感酥脆好香口$22 麻糬小枕頭/烤中卷/香辣雞腎片$28 九層塔三杯雞/原住民鹽燒肉/厚切雪花豬$32 安平牛舌片/生蠔/安格斯牛板腱/薄切牛腹胸$38 美國SRF極黑牛/山椒牛柳丁/三角牛肩肉/烤帆立貝/爽彈虎蝦$48 澳洲M5和牛/安平牛舌芯可以自由組合自己喜歡的款式牛肉種類多款,鍾意食牛既唔好錯過推薦M5和牛花紋好靚,肉質軟嫩好高質牛舌芯較少見,充滿嚼勁,牛味濃郁海鮮類都好新鮮生蠔同手掌一樣大隻,加埋蒜茸牛油一起烤更惹味虎蝦好鮮甜彈牙,中卷都好爽脆自助區仲有櫻花蝦拌飯和各式各樣台式飲品最後仲有 haagen dazs雪糕做飯後甜品胃口大既當然可以揀午餐放題$168起環境好大,食完唔會有陣好勁既烤肉味店員都好主動幫手換烤網
$85起就可以享用60分鐘半自助燒肉午餐
食物種類好多選擇

和牛、豬肉、雞肉、海鮮、炸物都一應俱全
自助吧提供超過30款飲品、蔬菜、湯和飯類

牛肉

$48 澳洲M5和牛/安平牛舌芯
可以自由組合自己喜歡的款式
牛舌芯

牛肉種類多款,鍾意食牛既唔好錯過
推薦M5和牛花紋好靚,肉質軟嫩好高質
牛舌芯較少見,充滿嚼勁,牛味濃郁
生蠔和帆立貝

海鮮類都好新鮮
生蠔同手掌一樣大隻,加埋蒜茸牛油一起烤更惹味
虎蝦和中卷

虎蝦好鮮甜彈牙,中卷都好爽脆

自助區仲有櫻花蝦拌飯和各式各樣台式飲品
最後仲有 haagen dazs雪糕做飯後甜品
胃口大既當然可以揀午餐放題$168起
環境好大,食完唔會有陣好勁既烤肉味
店員都好主動幫手換烤網
生蠔和帆立貝
虎蝦和中卷
  • 海鮮
  • 櫻花蝦拌飯
—人均港幣300起|荃灣|烤肉|安平燒肉烤肉界的皇者一定是安平燒肉誰能比得上他們家M5和牛餐104款的餐點每位送上兩件爽彈的牛舌芯標配的安格斯牛小排入口即化的澳洲M5和牛也要來上也不可以放過這裡的美國SRF極黑牛一口牛當然不能錯過這個價位的海鮮肯定不會待薄你的標配的鮑魚超超超巨型的鹽蒜燒生蠔非常鮮甜的烤帆立貝和蝦膏巨多的爽彈虎蝦一定一定要點上!這期期間限定的蘭王月見牛還有酸甜的威士忌醬烤鳳梨內均醬也要吃上最喜歡的櫻花蝦乾拌手工麵太好吃了吧你們猜一下吃了這麼多東西就連澳洲M5和牛也是任吃的價格也是$358起跳安平的晚市燒肉吃到飽實在太划算啦!—————為食分界線——————📍 安平燒肉荃灣眾安街荃灣分店55號大鴻輝(荃灣)中心17樓人均消費: 港幣300@anpinggrill.hk & @media.vas #安平燒肉 #燒肉放題 #任食燒肉 #燒肉吃到飽 #燒肉控 #燒肉盛宴 #肉食控 #肉類愛好者 #限定套餐 #荃灣 #荃灣美食#hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
—人均港幣300起|荃灣|烤肉|安平燒肉

標配的鮑魚
超超超巨型的鹽蒜燒生蠔
非常鮮甜的烤帆立貝
和蝦膏巨多的爽彈虎蝦
一定一定要點上!

這期期間限定的蘭王月見牛
還有酸甜的威士忌醬烤鳳梨內均醬也要吃上
最喜歡的櫻花蝦乾拌手工麵太好吃了吧

你們猜一下吃了這麼多東西
就連澳洲M5和牛也是任吃的
價格也是$358起跳
安平的晚市燒肉吃到飽實在太划算啦!

—————為食分界線——————
📍 安平燒肉
荃灣眾安街荃灣分店55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

人均消費: 港幣300
今日去左荃灣最熱鬧,最多任食/放題店既大鴻輝中心搵食,想食台灣野+燒烤🍖,所以選左安平燒肉!大概7點幾到餐廳🍴幾乎滿座,超多人聚會坐長枱,亦有梳化卡座超舒服😌。環境都幾Chill,坐低第☝️時間調好想食既醬汁(係桌上調味架選三款)放落「牛角三格碟」內,我所有都要(自助區仲有幾款架),問侍廳拎多隻碟😂😂實不相瞞,我嚟食醬架😆配上一次性圍巾,我是今天大廚👩‍🍳,請多多指教。自助區:多款飲品🥤--自家製冷泡茶(特別樽裝)超解膩、消暑超多款蔬菜🥬配料--最愛烤蔬菜🥒,自製蔬菜盛宴特別推介--安平蝦拌飯由食材一加至五,便是一碗好飯。記得配上熱烘烘的蕃茄湯喔!🍅午餐定量套餐可於餐牌食物中自選肉類🥩/海鮮🦐🦪🦑/熟小食,最低消費總價$85起。餐牌超多選擇,而且款款高質,海鮮(蝦、蠔🦪、魷魚🦑)新鮮、超彈牙; 而肉類🥩切得好薄,好嫩滑而且帶有油脂!熟小食都好好食!

自助區:
多款飲品🥤--自家製冷泡茶(特別樽裝)超解膩、消暑

超多款蔬菜🥬配料--最愛烤蔬菜🥒,自製蔬菜盛宴

特別推介--安平蝦拌飯
由食材一加至五,便是一碗好飯。記得配上熱烘烘的蕃茄湯喔!🍅

午餐定量套餐
用餐优惠
試食活動
就到母親節忽發其想帶埋個女去荃灣食烤肉鬆一鬆撐吓枱腳平時個女鍾意打邊爐居多今次就簡咗食烤肉🦐 海鮮系列推介M5和牛餐所提供的海鮮種類繁多,更採用了當季最新鮮的海鮮,能提升整體的用餐體驗。推介— 威士忌醬烤鮑魚:肉質鮮嫩,口感亦非常滑順,仲好彈牙配上威士忌醬,帶有微微的甜味和煙燻感爽彈虎蝦:每一隻虎蝦都經過主廚精心挑選,經過炭火燒烤後,肉質超爽滑彈牙,勁鮮甜鹽蒜燒生蠔:肥美飽滿的生蠔,鋪滿蒜味鹽醬,烤熟後更能把海鮮的鮮味引出來 店員仲好好咁比個鋁兜我哋蓋住以免比汁彈到烤帆立貝:選用當季新鮮的帆立貝,肉質細膩,口感滑嫩,搭配牛油完美提升其鮮美🎖️🎖️🎖️🎖️重點推介嚟喇🥇M5和牛:這種和牛的脂肪分佈極為均勻,形成了獨特的「霜降」效果,讓每一口都充滿了濃郁的肉香和融化的口感😋😋😋😋😋🥇SRF極黑牛:肉質帶有自然的甜味,風味濃郁😋😋😋😋🥇牛小排:安格斯牛小排是從肋骨部位切割下來的肉,肉質柔軟鮮嫩,咀嚼起來非常順,脂肪分布均勻😋😋😋😋🥇三角牛肩肉:肉質富有肌肉纖維,風味濃郁,鍾意有咬口嘅實滿意😋😋😋😋🎖️🎖️🎖️🎖️嚴選牛舌芯:只佔牛1%的牛舌芯,烤炙後更令其獨特的油香四溢呢個要無限encore 單點只係68蚊
就到母親節
忽發其想帶埋個女去荃灣食烤肉鬆一鬆
撐吓枱腳
平時個女鍾意打邊爐居多
今次就簡咗食烤肉

🦐 海鮮系列推介

推介— 威士忌醬烤鮑魚:肉質鮮嫩,口感亦非常滑順,仲好彈牙
配上威士忌醬,帶有微微的甜味和煙燻感

店員仲好好咁比個鋁兜我哋蓋住以免比汁彈到

🎖️🎖️🎖️🎖️重點推介嚟喇
😋😋😋😋😋

🥇SRF極黑牛:肉質帶有自然的甜味,風味濃郁

呢個要無限encore
單點只係68蚊一份
😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
🏵️威士忌烤肉醬系列
台灣現時最流行、風味獨特的醬料,通常用於烤肉:主要成分包括威士忌、糖、香料和其他調味料。
醬料特點結合了威士忌的濃郁香氣和其他調味料酸甜的口感,能夠提升肉類的風味。
🍻 Suntory喝到飽
- 全日時段惠顧任何套餐,每位+$68即可任飲Suntory!

另外而家喺指定平台購買M5和牛餐 + 限定鹽味全血牛腹肉 + 任飲Suntory 套票 或 M5和牛餐 + 限定鹽味全血牛腹肉 套票,價錢更優惠!
詳情請到安平燒肉社交平台查看

🌟🌟🌟 店員話5月尾會推出全新Menu ,我都超期待呀😍😍😍😍🌟🌟🌟
用餐优惠
試食活動
2025-05-22 68 浏览
今次黎試好出名既安平燒肉🔥揀咗M5和牛餐(已包括可以多款頂級🥩牛肉連海鮮),第一次食台灣燒肉先知原來佢哋對於醬料咁有講究🥃威士忌烤肉醬好正呀😋食品太多 重點推介:❣️招牌必食牛舌芯(每位贈2件):嚴格挑選優質牛隻🐮採用只佔牛1%的牛舌芯燒至四表面微微焦脆可保持內部鮮嫩多汁既彈牙口感🥩安格斯牛小排 極快熟,落一點鹽更能凸出牛香👍澳洲M5和牛🐮入口即溶,豐富油脂肉質細膩✨ 配上黃金醬更能提升層次感💯🍻🍍威士忌烤鳳梨內群柳(期間限定)內裙柳經過炭火烤製,外焦內嫩🤓配合新鮮鳳梨片🍍一同燒,鳳梨汁會令肉質更嫩滑🍳🐮蘭王蛋月見牛牛肉片上面放咗金黃色蘭王蛋🥚來自日本🇯🇵神戶兵庫縣夢王雞蛋🥚係2022年獲日本人年度公投刺身蛋第一名‼️✅🦐爽彈虎蝦虎蝦大隻一D 都唔hea🦐 可配甜辣醬或招牌黃金醬更能提升鮮味🍋🦪鹽蒜燒生蠔燒蠔係必食✴️看圖就知道勁肥美勁大隻☺️ 蒜味鹽醬同檸檬汁🍋係同佢最夾 🦪🥃威士忌醬烤鮑魚本身已經淋上特製威士忌醬汁,Q彈爽口燒多春魚係我至愛,魚乾鹹香,燒到脆卜卜☺️仲有多款🐖豬、雞🐓同埋內臟 (雞心❣️醃製辣辣地好出色‼️)自助區仲提供多款🥬蔬菜、超過30款飲品+$68仲可以任飲 Sunto

食品太多 重點推介:

❣️招牌必食牛舌芯(每位贈2件):
嚴格挑選優質牛隻🐮採用只佔牛1%的牛舌芯
燒至四表面微微焦脆可保持內部鮮嫩多汁既彈牙口感

🥩安格斯牛小排
極快熟,落一點鹽更能凸出牛香👍

澳洲M5和牛🐮
入口即溶,豐富油脂肉質細膩✨
配上黃金醬更能提升層次感💯

🍻🍍威士忌烤鳳梨內群柳(期間限定)
內裙柳經過炭火烤製,外焦內嫩🤓
配合新鮮鳳梨片🍍一同燒,鳳梨汁會令肉質更嫩滑

🍳🐮蘭王蛋月見牛

🦐爽彈虎蝦

🦪鹽蒜燒生蠔
燒蠔係必食✴️看圖就知道勁肥美勁大隻☺️
蒜味鹽醬同檸檬汁🍋係同佢最夾

🦪🥃威士忌醬烤鮑魚
本身已經淋上特製威士忌醬汁,Q彈爽口

燒多春魚
係我至愛,魚乾鹹香,燒到脆卜卜☺️

自助區仲提供多款🥬蔬菜、超過30款飲品+$68仲可以任飲 Suntory 🍺!呢度仲可以自製安平櫻花蝦飯🍚,佢哋有櫻花蝦、香蔥、海苔同埋🥣秘製滷水汁可以自由配搭比例

最後指定動作就更係要食埋 Haage-Dazs 雪糕🍨先走啦
2025-05-15
  • 威士忌系列
  • 虎蝦
  • 甜品
  • 鴨舌
  • 澳洲M5和牛吃到飽套餐
這晚我們來到安平燒肉🥩🔥在荃灣大鴻輝中心的分店,天燈燈籠🏮的裝潢設計令我想起了台北的十分,每桌都好寬敞,坐得好舒服,🥰是晚吃的是M5和牛餐,💯有104款食物可以選擇,實在太棒了 !🥳以下有幾款食物是我較喜歡的,💕嚴選牛舌芯(每位贈送一客兩件)牛舌芯是最高級、最美味的部位,🆙鮮脆軟嫩,肉質厚實,很適🈴當燒肉吃~🔥蘭王蛋🥚月見牛🥩第一次吃用錫紙碗整盤擺下去燒的牛肉,😂平時吃壽喜燒才會伴著蘭王蛋一起吃,沒想到還有這種牛肉薄片🥩配洋蔥🧅配蘭王蛋🍳的吃法呢,蛋汁和洋蔥令到牛肉吃起來更滑溜可口,很值得一試喔~💖櫻花🌸蝦乾伴手工麵手工麵拌起來的時候蝦乾味道香氣撲鼻,令人不禁想吃起來,味道香口,麵條偏粗,有嚼勁~燒菠蘿🍍燒烤必吃的燒菠蘿這裡的菠蘿連皮切得大大塊,燒起來暖暖的酸酸甜甜,開胃解膩,好喜歡~😍鹽蒜燒生蠔🦪這裡的生蠔大大隻,看起來新鮮肥美,還有牛油和和蒜蓉一起燒,平時不多吃生蠔的我,燒起來味道鮮美又多汁,很棒喔~👍🏻Info店名:安平燒肉地址:荃灣眾安街荃灣分店55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
這晚我們來到安平燒肉🥩🔥在荃灣大鴻輝中心的分店,

天燈燈籠🏮的裝潢設計令我想起了台北的十分,
每桌都好寬敞,坐得好舒服,🥰

是晚吃的是M5和牛餐,💯
有104款食物可以選擇,實在太棒了 !🥳

以下有幾款食物是我較喜歡的,💕

嚴選牛舌芯(每位贈送一客兩件)
牛舌芯是最高級、最美味的部位,🆙
鮮脆軟嫩,肉質厚實,
很適🈴當燒肉吃~🔥

蘭王蛋🥚月見牛🥩
第一次吃用錫紙碗整盤擺下去燒的牛肉,😂
平時吃壽喜燒才會伴著蘭王蛋一起吃,
沒想到還有這種牛肉薄片🥩配洋蔥🧅配蘭王蛋🍳的吃法呢,
蛋汁和洋蔥令到牛肉吃起來更滑溜可口,
很值得一試喔~💖

櫻花🌸蝦乾伴手工麵
手工麵拌起來的時候蝦乾味道香氣撲鼻,
令人不禁想吃起來,
味道香口,麵條偏粗,有嚼勁~

燒菠蘿🍍
燒烤必吃的燒菠蘿
這裡的菠蘿連皮切得大大塊,
燒起來暖暖的酸酸甜甜,開胃解膩,
好喜歡~😍

鹽蒜燒生蠔🦪
這裡的生蠔大大隻,看起來新鮮肥美,
還有牛油和和蒜蓉一起燒,
平時不多吃生蠔的我,
燒起來味道鮮美又多汁,很棒喔~👍🏻

Info
店名:安平燒肉
地址:荃灣眾安街荃灣分店55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
2025-05-20 57 浏览
好耐冇食燒肉🥹食肉獸又出動!今次食M5和牛餐!每人$418🤫有成104款美食🤔靜雞雞話比大家知!5月尾推出全新Menu😎#mochicouple_hk荃灣美食團⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 1️⃣嚴選牛舌芯(每位贈選一客2件)嚴格挑選優質牛隻🐮同採用只佔牛1%的牛舌芯空運✈來香港😍用材高質!牛舌芯絕對係安平燒肉既招牌菜!💖係長條方型,有小小厚度🤓不過燒厚切牛舌芯要好有技巧😂要燒到表面微微焦脆,內裡保持鮮嫩多汁彈牙口感🤤 強烈建議搭配店家特製醬料,更能提升牛舌鮮美!🌟2️⃣安格斯牛小排油花分布均勻安格斯牛小排,是miss mochi最愛之一!❤️ 烤至五分熟😇肉質鮮嫩😄😍 落一點點海鹽,更能凸顯牛肉本身鮮甜!👍3️⃣澳洲M5和牛M5和牛🐮來自澳洲!🤤M5和牛等級唔洗多講,入口即化口感,豐富油脂,肉質細膩!✨ 🤤 建議搭配一點點黃金醬,更能提升和牛層次感!💯4️⃣ 威士忌烤鳳梨內群柳(限定)😍內裙柳經過炭火烤製,外焦內嫩🤓散發出濃郁🐮牛香味🤓可以放埋新鮮鳳梨片🍍係肉上面一齊燒😏鳳梨汁令肉更加鬆軟😊 內群柳食落肉質鮮美同嫩滑😋5️⃣ 蘭王蛋月見牛✨ 鮮嫩牛肉

#mochicouple_hk荃灣美食團

1️⃣嚴選牛舌芯(每位贈選一客2件)

2️⃣安格斯牛小排

3️⃣澳洲M5和牛

4️⃣ 威士忌烤鳳梨內群柳(限定)
鳳梨汁令肉更加鬆軟😊 內群柳食落肉質鮮美同嫩滑😋

5️⃣ 蘭王蛋月見牛
✨ 鮮嫩牛肉片上面放咗金黃色蘭王蛋🥚來自日本🇯🇵神戶兵庫縣夢王雞蛋🥚係2022年獲得日本人年度公投刺身蛋第一名‼ 在炭火上輕輕一烤,牛肉同蛋液完美融合🤤 食到牛肉鮮嫩同蛋液既滑順!💯 呢道菜絕對係必點!💖

6️⃣烤帆立貝
新鮮肥美帆立貝好大粒🦪 一咬落去,充滿鮮甜汁水,肉質Q彈爽口!仲可以任食!

7️⃣爽彈虎蝦
呢個真係好好食!每一隻虎蝦都經過主廚👨🏻‍🍳精心挑選🥰巨大虎蝦,肉質飽滿,口感爽彈!🦐 剝開蝦殼,露出白嫩蝦肉,沾一點點台灣甜辣醬或招牌黃金醬,更能提升蝦鮮甜!🍋

8️⃣鹽蒜燒生蠔
燒生蠔係必食!生蠔新鮮到爆☺️肥美生蠔😝勁大隻☺️ 鋪滿安平十二醬汁之一蒜味鹽醬 😏勁惹味!👍🏻沾一沾香水檸檬汁🍋更加食到海鮮鮮味~😋

9️⃣✨ 威士忌醬烤鮑魚
新鮮肥美鮑魚,淋上特製威士忌醬汁,口感亦非常滑順同Q彈爽口🦪🥃 帶有微微甜味同煙燻感🤓估唔到咁夾!

🔟烤魚干
烤得酥脆魚乾😊充滿魚乾鹹香😄燒到脆卜卜☺️加埋D沙律醬😊好滋味😍

1️⃣1️⃣芋圓薑汁布丁杯
食完燒肉,再食甜品,簡直是完美!🍮 Q彈芋圓,搭配香甜薑汁布丁😋布丁其實姐係豆腐花🫣豆腐花質地就正正常常!食到薑汁辛辣同微微豆味!

1️⃣2️⃣ 台式安平芋圓仙草
Miss mochi一人食兩碗😂😂真係好鐘意芋圓!每次去台灣必食!食完燒肉食安平仙草芋圓😉可以清熱解毒😏仙草同芋圓係百分百能夠代表到台灣的食物😳台灣仙草會加入木薯粉,口感比較煙韌🤪芋圓配上仙草,清爽煙韌軟糯😁

1️⃣3️⃣芝士蕃薯燒
個鍚紙盤整得勁有心思😝勁可愛😊首先將整盒地瓜燒放到爐上😰等7分鐘後開蓋攪拌就可以食!🤤估唔到咁有驚喜!真係一定要試~ 滿滿起司🧀加上甜甜地瓜🍠滿滿芝士仲可以拉絲,加上甜甜地嘅番薯,鹹鹹甜甜💖

🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍荃灣眾安街55號大鴻輝中心17樓
🚇港鐵荃灣站B1出口
🕒 Mon-Sun:12:00-15:30,16:30-23:00

#台灣 #台灣菜 #燒肉 #烤肉 #台式燒肉 #安平燒肉 #荃灣 #旺角 #將軍澳 #無限時 #旺角美食 #荃灣美食 #將軍澳美食 #openrice #燒肉吃到飽 #無限時優惠 #美食派對 #烤肉派對 #台灣燒肉 #好友聚餐 #肉食控的天堂 #M5和牛 #燒烤 #荃灣好去處 #foodiehk#hkfoodie #荃灣必食🇭🇰 台灣燒肉吃到飽
2025-05-16 53 浏览
今次我同朋友去咗安平燒肉食個二人午餐,揀咗個安格斯嫩牛食到飽套餐。呢間餐廳喺香港荃灣,位置都幾方便,喺眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓。一入到去,我哋就見到有幾款套餐揀,最後揀咗安格斯嫩牛,諗住牛扒應該會幾好食。不過,食落去發現啲牛扒有啲嚡,可能係因為燒嘅時間掌握得唔係幾好。除咗牛肉,套餐仲有豬肉同雞肉,仲有個沙律吧,可以自己去攞啲菜、肉、瓜同菇嚟燒。雖然選擇多,但係總體嚟講,啲肉類嘅質素就一般般。飲品方面,有啲冷泡茶揀,仲有個威士忌系列,我試咗杯威士忌冬瓜茶,甜甜地又有酒味,好似飲緊Cocktail咁,幾特別。呢個系列嘅飲品幾有創意,鍾意試新嘢嘅朋友應該會鍾意。小食方面,有幾款台灣小食,好似鹽酥雞同蝦卷,呢啲小食幾好食,幾啱同朋友一齊分享。仲有啲台灣湯同白飯,可以自己潷,幾啱鍾意食飯嘅朋友。最後,每人仲有個跟餐雪糕,係Häagen-Dazs嘅,幾驚喜。總言之,安平燒肉嘅選擇多,啲小食同飲品幾有特色,但係肉類嘅質素就一般般,仲有進步空間。同埋餐廳嘅地下有少少跣。如果鍾意試新嘢同小食,呢度都係一個唔錯嘅選擇。

今次揀咗最貴個Set「澳洲M5和牛吃到飽」當中包括有104款食物可供選擇呢個套餐嘅期間限定食品:嚴選牛舌芯(每位2件)✨安格斯牛小排澳洲M5和牛呢度最特別係有12款吾同特色嘅台灣醬汁各種肉類 海鮮類 蔬菜類都可以配合不同口味醬汁味蕾嘅享受即刻加分加分👏🏻食物方面 以台式為主題期間限定仲配搭埋威士忌系列嘅特色牛柳 或 冬瓜茶重點係「任食」和牛 除咗期間限定之外 特別推薦大家必揀麻辣雞心 鮑魚 虎蝦🦐飲品方面 特別鐘意佢地嘅冷泡茶 吾會太濃 岩晒我除此之外 都有其他特色台灣飲品提供選擇多不勝數 大部分都好好飲😛最後甜品 有台灣嘅薑汁芋圓布丁🍮之後仲有Häagen-Dazs雪糕🍦重點呢度D Staff好Nice 要俾個LIKE佢哋👍🏻
今次揀咗最貴個Set「澳洲M5和牛吃到飽」
當中包括有104款食物可供選擇

之後仲有Häagen-Dazs雪糕🍦

重點呢度D Staff好Nice 要俾個LIKE佢哋👍🏻
2025-05-15
2025-05-11 23 浏览
今次去了安平燒肉有四個選擇,而我就選擇了M5和牛餐。現在惠顧任何套餐,只需每位+$68即可任飲Suntory,燒肉加啤酒就是絕配。M5和牛餐所提供的任食種類非常多,有和牛、新鮮海鮮、小吃、各式各樣嘅茶飲,十分豐富。M5和牛牛小排肉質柔軟鮮嫩,脂肪分布均勻三角牛肩肉肉質比較有嚼口,味道濃郁牛舌芯屬於稀有部位,烤炙後牛香十足,口感一流,好好吃威士忌醬烤鮑魚肉質鮮嫩彈牙,配上威士忌醬,帶出煙燻和甜味爽彈虎蝦肉質新鮮彈牙,仲有蝦膏鹽蒜燒生蠔肥美飽滿,滿滿的蒜醬與海水味十分夾烤帆立貝口感嫩滑,搭配牛油提鮮威士忌烤肉醬值得一提好少店舖會有這麼獨特的醬料,有威士忌的濃郁香氣和其他調味料酸甜的口感,能夠提升肉味另外,比較特別的有雞泡魚乾、芝士鵪鶉蛋、芝士紅薯和燒年糕,最重要還有滷水鴨舌任吃,平時鴨舌都較貴,沒想到這裏還可以任食~重點吃完烤肉還有芋圓仙草糖水和芋圓豆花做完美的結尾,滿足感十足聽聞5月尾仲推出全新Menu ,又可以再去食🤤

M5和牛
牛小排肉質柔軟鮮嫩,脂肪分布均勻

三角牛肩肉
肉質比較有嚼口,味道濃郁

牛舌芯
屬於稀有部位,烤炙後牛香十足,口感一流,好好吃

威士忌醬烤鮑魚
肉質鮮嫩彈牙,配上威士忌醬,帶出煙燻和甜味

爽彈虎蝦
肉質新鮮彈牙,仲有蝦膏

鹽蒜燒生蠔
肥美飽滿,滿滿的蒜醬與海水味十分夾

烤帆立貝
口感嫩滑,搭配牛油提鮮

威士忌烤肉醬

聽聞5月尾仲推出全新Menu ,又可以再去食🤤
2025-05-10 13 浏览
今日同同事食散水飯因為同事月尾就離職咁岩今日放12點我們由機場搭45分鐘巴士去荃灣食飯朋友喜歡食牛,又要求多多要食和牛搵左好耐,睇到傳單 安平燒肉 午市套餐 60分鐘用餐時間最低每人消費$85可享用自助新鮮蔬菜,飲品區每人有一杯哈根大師雪糕性價比相當高鹽蒜燒生蠔 $32/2隻肥美飽滿生蠔舖滿蒜味鹽醬特顯獨特鮮味烤帆立貝$38/2隻新鮮肉質彈牙舖左牛油燒完保持肉質鮮嫰爽彈虎蝦$38/2隻炭火燒烤充滿著蝦既鮮味肉質彈牙無比M5和牛$48/5片霜降效果入口即溶嫰滑牛舌芯 $48/3條燒烤必食比較罕有肉質較細嫰多汁牛舌片 $32比較薄身爽口櫻花蝦飯必食白飯軟熟蔥花新鮮櫻花蝦特別香氣滷水汁帶點鹹非常一流我食晒成碗飲品自助百香果綠茶無糖清除味蕾同解膩蔬菜區生菜爽口粟米多汁菠蘿爽甜雪糕柚子檸檬馬卡龍雪糕柚子檸檬帶出清爽
今日同同事食散水飯
因為同事月尾就離職
咁岩今日放12點
我們由機場搭45分鐘巴士去荃灣食飯
朋友喜歡食牛,又要求多多要食和牛
搵左好耐,睇到傳單

安平燒肉 午市套餐 60分鐘用餐時間
最低每人消費$85
可享用自助新鮮蔬菜,飲品區
每人有一杯哈根大師雪糕
性價比相當高