我同朋友都係燒肉控,今晚又去左荃灣大鴻輝中心嘅安平燒肉嘆下!呢度地方幾濶落,2人坐4人卡位,好寛敞。我地點左M5和牛120分鐘任食餐。和牛,豬,雞,台式小食及飲品應有盡有!每枱送上牛舌芯,烤炙後油香四溢。🔥牛肉重點必選🐂多款頂級肉類M5和牛--和牛的脂肪分佈極為均勻,充滿了濃郁的肉香和融化的口感🐂SRF極黑牛--肉質帶有自然的甜味,風味濃郁🐂牛小排--安格斯牛小排肉質柔軟鮮嫩,脂肪分布均勻🐂三角牛肩肉--肉質富有肌肉纖維,風味濃郁..💜海鮮類必選威士忌醬烤鮑魚--新鮮又肉質鮮嫩,配上威士忌醬,帶有微微的甜味和煙燻感🦐爽彈虎蝦--虎蝦大大隻,經過燒烤後肉質超彈牙又鮮美🦪鹽蒜燒生蠔--肥美飽滿,鋪滿蒜味鹽醬,烤熟後更能把海鮮的鮮味引出來🐚烤帆立貝--新鮮的肉質細膩,口感滑嫩,搭配牛油完美提升鮮味..🧀特式燒烤小食▫️起司地瓜燒▫️起司鵪鶉蛋濃濃芝士香,芝士迷不要錯過.全日時段惠顧任何套餐,每位+$68就可任飲Suntory,好抵呀!🔥重點推介--指定平台購買M5和牛餐 + 限定鹽味全血牛腹肉 + 任飲Suntory 套票 或 M5和牛餐 + 限定鹽味全血牛腹肉 套票,價錢仲優惠🔥5月尾有全新M

🔥牛肉重點必選

🐂SRF極黑牛--肉質帶有自然的甜味,風味濃郁

🐂牛小排--安格斯牛小排肉質柔軟鮮嫩,脂肪分布均勻

🐂三角牛肩肉--肉質富有肌肉纖維,風味濃郁
💜海鮮類必選

🦐爽彈虎蝦--虎蝦大大隻,經過燒烤後肉質超彈牙又鮮美

🧀特式燒烤小食
▫️起司地瓜燒
▫️起司鵪鶉蛋
濃濃芝士香,芝士迷不要錯過

🔥5月尾有全新Menu推出
到時一定要嚟食 🌟🌟🌟

安平燒肉主打台灣燒肉吃到飽,由牛大人班底主理,怪唔得知食物質素咁高😍 今次食左M5和牛餐原價$418,如果7:30前離座 $358就食到🤩120分鐘任食澳洲M5和牛+爽彈虎蝦+威士忌鮑魚,牛魔王衝呀🔥最尾食埋個Haagen-Dazs雪糕幸福感滿滿!加$68仲可以任飲Suntory啤酒,啤住燒~【🦪海鮮推薦區】 ✨ 爽彈虎蝦 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻冇得彈!呢個價錢任食虎蝦,燒完啖啖肉仲要超新鮮🥰✨ 威士忌醬烤鮑魚 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻調味後零腥味,肉質爽口彈牙,威士忌醬甜中帶煙燻香! ✨ 鹽蒜燒生蠔 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻燒完都仲係好大隻,鮮味依然爆燈,蒜香吊出海水味~ 😋【🥩燒肉推薦區】 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨ 安格斯牛小排被嚴重低估😤 燒出嚟油脂啱啱好,口感軟糯,都好夠牛味!✨ 嚴選牛舌芯佔牛1%的牛舌芯,燒到微焦脆邊,油香四溢爽口無渣,全場MVP😎👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨ M5和牛燒出嚟好多油脂,啱晒重口味牛魔王,淡口人士可能覺得膩~✨ SRF極黑牛自帶天然甜味,燒完唔點醬都夠惹味~ ✨ 蘭王蛋月見牛 正確食法:撈勻蛋黃再燒!似日式壽喜燒,牛味×蛋香超夾~ 😚✨ 威士忌醬烤鳳梨內群柳味道唔

【🦪海鮮推薦區】
✨ 爽彈虎蝦 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
冇得彈!呢個價錢任食虎蝦,燒完啖啖肉仲要超新鮮🥰

✨ 威士忌醬烤鮑魚 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
調味後零腥味,肉質爽口彈牙,威士忌醬甜中帶煙燻香!
✨ 鹽蒜燒生蠔 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
燒完都仲係好大隻,鮮味依然爆燈,蒜香吊出海水味~ 😋

【🥩燒肉推薦區】
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 安格斯牛小排
被嚴重低估😤 燒出嚟油脂啱啱好,口感軟糯,都好夠牛味!

✨ 嚴選牛舌芯

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨ M5和牛
燒出嚟好多油脂,啱晒重口味牛魔王,淡口人士可能覺得膩~

✨ SRF極黑牛
自帶天然甜味,燒完唔點醬都夠惹味~
✨ 蘭王蛋月見牛
正確食法:撈勻蛋黃再燒!似日式壽喜燒,牛味×蛋香超夾~ 😚

✨ 威士忌醬烤鳳梨內群柳
味道唔錯但份量細,好在任食可以encore😍
✨ 三角牛肩肉
整體好食但爭少少口感,肉質偏紮實~

【🍯小食推薦】
✨ 台灣小枕頭(麻糬)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
覺得好得意,佢會慢慢脹起,點煉奶,邪惡但停唔到口😝

✨ 薑汁芋圓豆腐布丁杯👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 安平仙草芋圓👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 威士忌冬瓜茶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

💡 貼士
海鮮建議先燒虎蝦&鮑魚,牛舌芯&牛小排必encore!

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2025-04-29 4 浏览
依間位於荃灣嘅安平燒肉店都已經開咗業一段時間,餐廳嘅位置好寬敞,食物種類亦都好多,所以一直好受人歡迎。今次,我就叫咗呢一個M5和牛套餐,套餐提供唔少嘅肉類同埋小食。牛小排牛肉脂肪比例啱啱好,肉味非常香濃,牛肉嘅表面經過燒烤之後帶有陣陣嘅焦香味。牛舌芯呢一款係厚切嘅牛舌,肉質爽口彈牙,脂肪味道比較突出,燒過之後真係令人垂涎三尺。雞腿肉雞腿肉質彈牙,加上因為已經經過醃製,所以唔需要再額外加其他調味料。帆立貝帆立貝都幾大粒,入口唔會覺得腥,亦都唔會有沙。章魚卷呢個小食幾特別,章魚肉入口彈牙,煮得唔算太油膩。每款食物都幾有特色,加上餐廳所採用嘅食材都算幾高質,所以整體嘅味道都好好。

牛小排

牛舌芯

雞腿肉

帆立貝
帆立貝都幾大粒,入口唔會覺得腥,亦都唔會有沙。

章魚卷
呢個小食幾特別,章魚肉入口彈牙,煮得唔算太油膩。

今次來到安平燒肉🔥,揀咗M5和牛餐,一個價錢可以食到多款頂級🥩牛肉同埋海鮮,再加上佢哋充滿特色嘅台灣🥃威士忌烤肉醬,真係一次奢華嘅享受😍。每人仲送一份嚴選牛舌芯👅,入口鬆軟又有牛香。威士忌醬烤鳳梨🍍内裙柳結合咗台灣風味威士忌醬嘅濃郁香氣同埋其他調味料🤤酸甜的口感,能夠突出牛嘅鮮味,👍正呀!主打嘅🇦🇺澳洲M5和牛油花均勻,🤩每塊都有霜降效果,入口鬆化又有牛味。🐂安格斯牛小排肉質柔軟鮮嫩,脂肪好豐富,👏入口甘香。美國SRF極黑牛🇺🇸肉質帶有自然嘅甜味,牛味濃郁好肥美。🥩三角牛肩肉就比較有咬口,風味獨特值得一試。🇯🇵蘭王蛋月見牛亦都係唔可以錯過嘅,😋美味嘅牛肉撈埋香濃嘅蘭王蛋🥚,香嫩美味。安格斯牛板腱🥰亦都幾嫩滑,不過我個人十分之推介威士忌醬烤🔥芝麻牛舌片,味道層次好豐富☺️。仲有多款🐖豬、雞🐓同埋內臟,配合唔同嘅醃料,😆好多元化。海鮮🌊類佢哋都幾高質又多款,個人首推威士忌醬烤鮑魚😍,入口鮮嫩又滑溜,配上威士忌醬🥄,味道帶有少少煙熏感又鮮味☺️。另外帆立貝、🦪烤蠔同埋虎蝦🦐都充滿海洋氣息,新鮮又美味。自助區仲有多款🥬蔬菜、飲品,每位+$68仲可以任飲 Suntory 添🍺!呢度仲可以自製安平櫻花

仲有多款🐖豬、雞🐓同埋內臟,配合唔同嘅醃料,😆好多元化。

自助區仲有多款🥬蔬菜、飲品,每位+$68仲可以任飲 Suntory 添🍺!呢度仲可以自製安平櫻花蝦飯🍚,佢哋有櫻花蝦、香蔥、海苔同埋🥣秘製滷水汁可以自由配搭。

甜品方面雖然只係得🍮薑汁芋圓豆腐布丁杯同埋芋圓仙草凍🫘任食,但係兩款都幾高質✌️,加上最後每人有一杯 Haage-Dazs 雪糕🍨,真係大滿足啊!
2025-04-23 4 浏览
呢間安平燒肉位於荃灣大鴻輝中心,餐廳好大,勁多座位,我哋揀咗個卡位,可以望到街外景色。M5和牛餐呢個M5和牛餐真係好正, M5和牛嘅脂肪分布好平均,燒完後都好軟熟,而且充滿肉香,真係好好食!除咗M5和牛之外,安格斯牛小排都好好味,肉質柔軟鮮嫩,咬落去口感好好,而且都好有牛肉味。除咗食牛,都有好多海鮮食,推介威士忌醬烤鮑魚,鮑魚肉質鮮嫩,加埋威士忌醬,甜甜哋幾好味。佢嘅虎蝦都好大隻,燒完後都保持肉質鮮嫩彈牙。依家仲有櫻花蝦飯,有櫻花蝦、香蔥、海苔等,啲櫻花蝦真係好惹味,夾埋海苔同埋飯食,最佳組合。

M5和牛餐

佢嘅虎蝦都好大隻,燒完後都保持肉質鮮嫩彈牙。

2025-04-21 9 浏览
前陣子卡卡約了中同吃燒肉她介紹我到荃灣的安平燒肉第一次來的我評分至有90分提供多款和高品質肉類選擇餐廳座位夠寬敞而且上菜快還主動講解怎樣燒及換烤網怪不得朋友說是肉食控天堂我們點了60分鐘自選一人午餐每位最低消費$85能享用60分鐘午市燒肉半放題套餐!套餐除可自選三款鮮嫩肉品之外更可享用超過三十款自助區美食飲品更有汽水、茶飲及涼茶任飲還有12款醬汁為肉及海鮮增鮮喔卡卡推介M5和牛,皆因牛脂分佈極為均勻烘烤後入口即溶及那濃郁的肉香口感不得了怕油膩更可取任食的鮮嫩生菜來包著一起吃除必食M5和牛,SRF極黑牛及牛小排也要試SRF極黑牛肉質帶有自然的甜味,牛味濃郁安格斯牛小排是從肋骨部位切割下來的肉肉肉質較柔軟鮮嫩,而且咀嚼起來非常順滑喔喜愛食牛舌的你,別錯過牛舌芯及薄切牛舌前者是佔牛1%的牛舌芯,非常矜貴的食材烤炙後,除了外脆內軟,更愛其獨特的油香另外力推原住民鹽燒肉,麻香醃料惹味香口除了多款燒肉,更有多款高質素的海鮮選擇虎蝦、生蠔、帆立貝及魷魚也在必試之選中新鮮大隻虎蝦經過炭火燒烤後,肉質超彈牙生蠔肥美飽滿與蒜味鹽醬配合烘烤熟後更鮮搭配牛油來烤帆立貝令肉質細膩,口感滑嫩記得別錯過🍚安平櫻花蝦
前陣子卡卡約了中同吃燒肉
還主動講解怎樣燒及換烤網
怪不得朋友說是肉食控天堂

我們點了60分鐘自選一人午餐
每位最低消費$85能享用60分鐘
午市燒肉半放題套餐!
套餐除可自選三款鮮嫩肉品之外
更可享用超過三十款自助區美食
飲品更有汽水、茶飲及涼茶任飲
還有12款醬汁為肉及海鮮增鮮喔

卡卡推介M5和牛,皆因牛脂分佈極為均勻
烘烤後入口即溶及那濃郁的肉香口感不得了
怕油膩更可取任食的鮮嫩生菜來包著一起吃
除必食M5和牛,SRF極黑牛及牛小排也要試
SRF極黑牛肉質帶有自然的甜味,牛味濃郁
安格斯牛小排是從肋骨部位切割下來的肉肉
肉質較柔軟鮮嫩,而且咀嚼起來非常順滑喔
喜愛食牛舌的你,別錯過牛舌芯及薄切牛舌
前者是佔牛1%的牛舌芯,非常矜貴的食材
烤炙後,除了外脆內軟,更愛其獨特的油香
另外力推原住民鹽燒肉,麻香醃料惹味香口

除了多款燒肉,更有多款高質素的海鮮選擇
虎蝦、生蠔、帆立貝及魷魚也在必試之選中
新鮮大隻虎蝦經過炭火燒烤後,肉質超彈牙
生蠔肥美飽滿與蒜味鹽醬配合烘烤熟後更鮮
搭配牛油來烤帆立貝令肉質細膩,口感滑嫩

記得別錯過🍚安平櫻花蝦飯
有櫻花蝦、秘製的滷水汁、
香蔥、海苔及可供我們配搭
配料分量可因個人口味控制

這個畫面真的令我好治癒呀
點上甜甜的煉奶煙韌又好吃
最後吃上H記雪糕cool down
為整燒肉餐劃上完美的句號

📍荃灣安平燒肉(荃灣分店)
荃灣眾安街荃灣分店55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

2025-04-18 2 浏览
[🥩荃灣安平燒肉 ]🥩M5和牛吃到飽 120分鐘套餐👍🏻肉類肉類整體質素好高,有多款式頂級選擇,除左主打嘅M5和牛,仲有SRF極黑牛,牛小排,牛肩肉同牛舌芯等等。肉質非常嫩滑,油香滿滿🤤配合威士忌烤肉醬,濃郁香氣和其他調味料酸甜嘅口感,令肉類風味得以更加昇華🥳*威士忌烤肉醬係台灣流行、風味獨特嘅醬料,通常用於烤肉:主要成分包括威士忌、糖、香料和其他調味料。🌟威士忌烤鳳梨內群柳每塊長度至少有18cm,好食得嚟亦好適合打卡!🌟威士忌烤芝麻牛舌片好好食🥳有嚼勁之餘牛味亦好濃郁🤩🌟威士忌醬烤鮑魚肉質好鮮嫩,口感亦非常滑順🤩🌟威士忌冬瓜茶含酒精,估唔到威士忌嘅回甘係咁搭冬瓜茶!🌟威士忌烤九層塔雞軟骨🌟威士忌烤辣味雞肉片🌟威士忌烤黑椒豬頸肉👍🏻自助/飲品吧自助區有十幾款醬料提供,風味好獨特總有一款岩你👍🙄飲品除左常見嘅茶/汽水外,仲有台式手搖飲品提供,👍🏻櫻花蝦拌飯好有驚喜,配料分量可因個人口味自由控制,櫻花蝦醬味道真係超好食,令平時放題唔會食飯嘅我,都忍唔住口食左成碗!————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結食物種類款式好豐富,用餐環境都坐得好舒服,食完又唔會成身肉味,好值得推薦嘅燒肉
[🥩荃灣安平燒肉 ]

🥩M5和牛吃到飽 120分鐘套餐

👍🏻肉類

🌟威士忌烤鳳梨內群柳
每塊長度至少有18cm,好食得嚟亦好適合打卡!
🌟威士忌烤芝麻牛舌片
好好食🥳有嚼勁之餘牛味亦好濃郁🤩
🌟威士忌醬烤鮑魚
肉質好鮮嫩,口感亦非常滑順🤩
🌟威士忌冬瓜茶
含酒精,估唔到威士忌嘅回甘係咁搭冬瓜茶!
🌟威士忌烤九層塔雞軟骨
🌟威士忌烤辣味雞肉片
🌟威士忌烤黑椒豬頸肉

👍🏻自助/飲品吧

👍🏻櫻花蝦拌飯

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結
食物種類款式好豐富,用餐環境都坐得好舒服,食完又唔會成身肉味,好值得推薦嘅燒肉放題店🥳💯

📍安平燒肉
🏠荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓全層

試食活動
【🥩肉類王者】1️⃣ 澳洲M5和牛• 油花分佈均勻達9級霜降• 建議烤至5分熟,搭配玫瑰鹽• 油脂香氣濃郁,入口即化2️⃣ 原住民鹽燒肉• 使用台灣原住民秘製鹽麴• 肉質帶自然甜味,鹹香適中• 烤至微焦時口感最佳3️⃣ 威士忌醬黑椒豬頸肉• 選用西班牙豬頸肉• 醬汁含12年威士忌,酒香濃郁• 建議烤至金黃色【🦞海鮮盛宴】1️⃣ 威士忌醬烤鮑魚• 選用4頭南非鮑• 醬汁含單一麥芽威士忌• 烤製時會散發焦糖香氣2️⃣ 鹽蒜燒生蠔• 日本廣島蠔,每隻重50g+• 蒜蓉醬每日新鮮調製• 烤至蠔邊捲起時最美味3️⃣ 爽彈虎蝦• 每隻長達15cm• 蝦膏豐腴,建議先烤蝦頭• 搭配檸檬汁更提鮮【🍢特色小食】1️⃣ 安平炸蚵卷• 使用澎湖鮮蚵• 外皮酥脆,內餡多汁• 搭配特製甜辣醬2️⃣ 台灣小枕頭• 麻糬外脆內軟• 可選花生/黑糖口味• 烤至膨脹時口感最佳3️⃣ 起司地瓜燒• 採用台農57號地瓜• 芝士拉絲長達30cm• 甜鹹交織的完美組合【🍻飲品搭配】1️⃣ Suntory生啤• 冰度維持在-2°C• 泡沫綿密,麥香濃郁• 完美中和烤肉油膩感2️⃣ 威士忌冬瓜茶• 使用台灣古法冬瓜茶• 加入微量威士忌提香———【💡專業烤法】▫️和牛:單面烤1

【🥩肉類王者】
1️⃣ 澳洲M5和牛
• 油花分佈均勻達9級霜降
• 建議烤至5分熟,搭配玫瑰鹽
• 油脂香氣濃郁,入口即化

2️⃣ 原住民鹽燒肉
• 使用台灣原住民秘製鹽麴
• 肉質帶自然甜味,鹹香適中
• 烤至微焦時口感最佳

• 蒜蓉醬每日新鮮調製
• 烤至蠔邊捲起時最美味

3️⃣ 爽彈虎蝦
• 每隻長達15cm
• 蝦膏豐腴,建議先烤蝦頭
• 搭配檸檬汁更提鮮

【🍢特色小食】
1️⃣ 安平炸蚵卷
• 使用澎湖鮮蚵
• 外皮酥脆,內餡多汁
• 搭配特製甜辣醬

• 甜鹹交織的完美組合

【🍻飲品搭配】
1️⃣ Suntory生啤
• 冰度維持在-2°C
• 泡沫綿密,麥香濃郁
• 完美中和烤肉油膩感

▫️海鮮:烤網塗牛油防黏
【💰省錢秘訣】
• 17:30前入座享早鳥優惠

———

#安平燒肉 #燒肉放題 #任食燒肉 #燒肉吃到飽 #燒肉控 #燒肉盛宴 #肉食控 #肉類愛好者 #限定套餐 #荃灣 #荃灣美食
@anpinggrill.hk

👉🏻想知更多隱藏食法?留言問我!
🔥追蹤 @feifei_gl 每週挖掘頂級食店
2025-04-14 72 浏览
間唔中都會想食吓放題,今次就揀咗安平燒肉放題,食物質素好好選擇又多,可以任食兩小時!✨✨✨.我哋揀咗最貴嘅M 5和牛餐,套餐包括M5和牛、SRF極黑牛、牛小排、安格斯牛小排、三角牛肩肉、嚴選牛舌芯等等!澳洲M五和牛可以話係必食嘅,肉質軟腍又有牛味,仲有好多唔同嘅海鮮,例如扇貝、清酒煮蜆、虎蝦、生蠔、鮑魚等等,全部都好新鮮🫶🏻🫶🏻🫶🏻.另外非常推薦原住民鹽燒肉,呢款豬肉醃得好好食,肥瘦適中,口感一流👍🏻👍🏻👍🏻.值得一讚嘅係呢度有好多唔同嘅醬料,每款都有建議配搭嘅食物,增加咗味道嘅層次🥰.📍安平燒肉
📍安平燒肉
2025-04-13 119 浏览
餐廳以紅磚及木作餐廳室內設計,尤如倉庫的感覺,感覺温馨舒適。120分鐘任飲任食,餐廳有四款唔同嘅燒肉餐可以選擇。原住民鹽燒豬肉餐(58款)/安格斯嫩牛餐(75款)/SRF極黑牛餐(95款)/M5和牛餐(104款)。安平燒肉更提供長者優惠價,啱晒退休老友記聚腳。外面仲有自助任選區,超過30款美食、飲品、蔬菜、湯品及飯類選擇。現場有大量飲品可供選擇,安平燒肉更自行沖製新鮮冷泡茶,供顧客選用。食完燒肉去飲一流,因為0糖分。今日非常餓,所以叫了M 5和牛餐,有104款嘢食任選。送嚴選牛舌芯(每位贈送兩件)。方便我呢啲選擇有困難症嘅人去食嘢,亦都歡迎大胃王來挑戰。未燒肉前,可點餐廳提供的海鮮熟食。烤帆立貝、屏東燒魚腹、爽彈虎蝦、鹽燒燒生蠔醫下肚先。仲有台式花枝丸。如果唔鍾意已寫煮熟嘅海鮮,亦都可以點新鮮海鮮,自行燒烤。可選牛油或燒汁味道。叫得M5和牛餐,當然要叫靚牛肉食吓。澳洲M5和牛雪花非常多,入口即溶。三角牛肩肉,脂肪比例均勻,適合愛健康嘅人士。美國SRF極黑牛及安格斯牛小排,非常新鮮嫩口,濃濃嘅牛肉味湧入口中。最後當然要點甜品,餐廳每人提供一款Häagen-Dazs雪糕。可3選1自行選,柚

最後當然要點甜品,餐廳每人提供一款Häagen-Dazs雪糕。可3選1自行選,柚子檸檬馬卡龍雪糕/香草藍莓馬卡龍雪糕/曲奇雲呢拿雪糕。非常滿足的一日。
2025-03-26
  • 澳洲M5和牛
  • 安格斯牛小排
  • Häagen-Dazs
  • 澳洲M5和牛吃到飽套餐
2025-04-13 93 浏览
連績幾日假期當然要去食好嘢!慶祝下啦☺去咗安平燒肉食M5和牛盛宴,享受下120 分鐘嘅奢華!係安平燒肉IG 教路買M5和牛餐 + 限定鹽味全血牛腹肉 + 任飲Suntory 套票 或 M5和牛餐 + 限定鹽味全血牛腹肉 套票,仲有優惠!當然即叫M5和牛,油花如櫻吹雪般綻放,燒後,脂香化作綿密奶韻,入口即化嘅觸感!安格斯牛小排。取自肋骨精華部位,柔嫩得幾乎不用咀嚼,均勻油花在舌尖溫柔化開~ 而三角牛肩肉肌肉纖維飽滿卻不柴,肉香濃郁帶嚼勁,滿足大口吃肉的快感! M5和牛套仲每位送2 條牛舌芯,只佔牛1%的牛舌芯,烤炙後,口感嚼勁十足,充滿其獨特油香仲有我最鐘意嘅威士忌系列!烤鳳梨內群柳必叫!酒香微醺勾出肉汁的深邃甜味,口感軟嫩,而鳳梨清甜,味道豐富!威士忌鮑魚肉身嫩如豆腐,醬汁煙燻香撞擊鮮甜,咬下有爆出溏心嘅感覺海鮮必食!虎蝦成飯手掌咁大隻,蝦肉彈到會回彈,蒜香生蠔肥嫩蠔肚裹滿金黃蒜泥,口落爆漿嘅鮮甜!依加想飲🍻 Suntory? 仲可以全日+$68即享啤酒暢飲享受泡沫冰涼の爽快感☺呢度除燒烤仲有🌸 隱藏彩蛋👉安平櫻花蝦飯,脆炸櫻花蝦鋪成黃金瀑布,拌入滷汁的米飯粒粒裹滿鮮味,海苔碎增脆脆

呢度除燒烤仲有🌸 隱藏彩蛋👉安平櫻花蝦飯,脆炸櫻花蝦鋪成黃金瀑布,拌入滷汁的米飯粒粒裹滿鮮味,海苔碎增脆脆口感

🤤【荃灣燒肉控必試!安平燒肉60分鐘午市半放題實測】😎瑤媽作為肉食主義者🤤🤤今次專程試咗#荃灣安平燒肉 嘅#午市半放題$85起就可以自選3款肉+任食30幾款自助區性價比相當突出! 😍😍套餐可自選小食,牛,豬,雞,海鮮🥰推薦「#安平牛舌芯」同「#九層塔三杯雞」另外[#澳洲M5和牛]油花分布均勻,燒完肉質依然鬆化🐂🐂特別欣賞佢哋嘅醃製唔會過濃,食到肉嘅原味自助區仲有大把野食追加,大胃王都夠飽🤣💗自助區嘅「#安平櫻花蝦飯」係亮點💗櫻花蝦爆多仲脆身,自己可以自由配秘製滷汁+海苔,撈飯真係停唔到口!😼😼同燒肉一齊食意外地夾,建議留少少quota試吓。🌸🌸👍🏻60分鐘夠晒快燒快食,適合lunch rush時段 👍🏻抽風系統做得唔錯,食完唔會成身油煙味 👍🏻以百零蚊嘅價位,呢度嘅肉質同選擇絕對交足功課,荃灣返工嘅肉食族不妨bookmark
🤤【荃灣燒肉控必試!安平燒肉60分鐘午市半放題實測】😎

瑤媽作為肉食主義者🤤🤤
今次專程試咗#荃灣安平燒肉 嘅#午市半放題
$85起就可以自選3款肉+任食30幾款自助區
性價比相當突出! 😍😍

套餐可自選小食,牛,豬,雞,海鮮🥰
推薦「#安平牛舌芯」同「#九層塔三杯雞」
另外[#澳洲M5和牛]油花分布均勻,燒完肉質依然鬆化🐂🐂
特別欣賞佢哋嘅醃製唔會過濃,食到肉嘅原味
自助區仲有大把野食追加,大胃王都夠飽🤣

💗自助區嘅「#安平櫻花蝦飯」係亮點💗
同燒肉一齊食意外地夾,建議留少少quota試吓。🌸🌸

👍🏻60分鐘夠晒快燒快食,適合lunch rush時段
👍🏻抽風系統做得唔錯,食完唔會成身油煙味
工作日夜晚人氣都好旺!荃灣這家和牛放題,安格斯、澳洲M5和牛不限量,吃得好暢快😙菜單好多選擇,食肉獸全都來一份吧!配上特調的威士忌烤肉醬,無論平時或是節假日,都能讓你享受到💯燒肉大餐。🥩威士忌醬烤鳳梨內群柳,足足有18cm長,是拍照打卡的好選擇!嫩而多汁,搭配上烤制過的鳳梨片,甜香味道好吸引。醬料帶出威士忌的醇厚香氣,配合酸甜適中的調味料,提升肉的風味。🥃威士忌醬烤鮑魚,肉質鮮嫩無比,口感滑順細膩。M5級🥩和牛脂肪分布得剛剛好,霜降般的質感,吃起來滿口肉香🐮SRF頂級黑毛和牛,肉自帶甜味,味道醇厚。

🥃威士忌醬烤鮑魚,肉質鮮嫩無比,口感滑順細膩。

2025-04-02 249 浏览
話說今日同朋友去咗荃灣行街😚難得今日我哋都早放工😆就去咗食呢間之前都食過嘅台式燒肉😋原來佢最近仲出咗個威士忌系列嘅活動🥃我同朋友做咗兩個澳洲M五和牛套餐😚呢個套餐有成百幾款嘢食可以叫🙂‍↔️真係多到食唔晒😂佢而家仲送一個蘭王生雞蛋月見燒🍳同埋牛舌芯👅超級軟熟🥃威士忌系列🍍威士忌醬烤鳳梨丙裙柳呢個嘅份量真係夠晒震撼😆🦪威士忌醬烤鲍魚啲鮑魚好新鮮彈牙同埋都真係幾大隻吓🫨🥃威士忌冬瓜茶呢個配搭真係夠晒新鮮,建議真係可以試吓😋個人幾鍾意🌶️威士忌醬烤辣味雞肉片👅威士忌醬烤芝麻牛舌片🥓威士忌醬烤黑椒豬頸肉🐔威士忌醬烤九層塔雞軟骨🍖肉類🥚蘭王生雞蛋月見燒不得不提呢個真係幾好食😹好似係壽喜燒咁😽牛同蛋撈埋一齊燒好香蛋香味🐮澳洲M5 和牛油花都幾靚,同埋都切得幾厚😚又好重好濃郁嘅牛肉味同埋好多肉汁🐮安格斯牛小排&美國SRF 極黑牛呢兩款牛都幾好食,佢哋都幾重肉味😋🐮安格斯牛板鍵🐮厚切上選牛小排🐮牛仔骨🐮嚴選裙邊牛柳佢哋嘅肉類都有好多好多😂都真係大部份都好好食🍲熱食🍽️鹽酥雞呢個鹽酥雞,真係有台灣熟悉嘅味道🥹又唔太鹹又炸到好鬆脆🍽️安平櫻花蝦飯幾鍾意佢呢個飯再配埋個滷肉汁再加啲紫菜一齊食😋愛嚟送燒肉一流🍽️油炸鬼
🥃威士忌系列
🍍威士忌醬烤鳳梨丙裙柳
呢個嘅份量真係夠晒震撼😆
🦪威士忌醬烤鲍魚
啲鮑魚好新鮮彈牙同埋都真係幾大隻吓🫨
🥃威士忌冬瓜茶
呢個配搭真係夠晒新鮮,建議真係可以試吓😋個人幾鍾意
🌶️威士忌醬烤辣味雞肉片
👅威士忌醬烤芝麻牛舌片
🥓威士忌醬烤黑椒豬頸肉
🐔威士忌醬烤九層塔雞軟骨
🍖肉類
🥚蘭王生雞蛋月見燒
🐮澳洲M5 和牛
🐮安格斯牛小排&美國SRF 極黑牛
呢兩款牛都幾好食,佢哋都幾重肉味😋
🐮安格斯牛板鍵
🐮厚切上選牛小排
🐮牛仔骨
🐮嚴選裙邊牛柳
佢哋嘅肉類都有好多好多😂都真係大部份都好好食
🍲熱食
🍽️鹽酥雞
呢個鹽酥雞,真係有台灣熟悉嘅味道🥹又唔太鹹又炸到好鬆脆
🍽️安平櫻花蝦飯
🍽️油炸鬼
油炸鬼釀蝦滑都幾特別嘅好食
🍽️燒年糕
🍽️芝士焗番薯
🍽️韓式魷魚
🧋飲品&甜品
種類真係有幾多😂個人覺得佢個威士忌冬瓜茶真係幾特別😋佢哋仲有好多唔同嘅冷泡茶同埋手搖飲品😚佢哋仲有得每人送一個Häagen-Dazs雪糕添🍨仲有佢哋嘅芋圓仙草都幾好食
2025-04-01 234 浏览
好開心同朋友去食燒肉, 因為好難無食所以叫左M5和牛餐 😋而且見到哩個餐係多啲頂級肉類仲要係任食, 咩款都可以叫~ 驚喜係有高質素的海鮮任食, 有威士忌醬烤鮑魚, 生蠔,帆立貝,虎蝦啦~ 鐘意食肉肉嘅就揀左M5和牛, 佢和牛的脂肪分佈極為均勻,形成了獨特的「霜降」效果, 讓每一口都充滿了濃郁的肉香和融化的口感。 SRF極黑牛肉質帶有自然的甜味,風味濃郁! 驚喜係牛小排安格斯牛小排是從肋骨部位切割下來的肉,肉質柔軟鮮嫩,咀嚼 起來非常順,脂肪分布均勻!店員同我地講有新野原來係威士忌醬烤鳳梨內群柳, 每塊長度至少有18cm,好適合打卡!肉質軟嫩,搭配鳳梨片經過烤製後,甜香四溢。佢係台灣現時最流行、風味獨特的醬料,通常用於烤肉:主要成分包括威士忌、糖、香料和其他調味料。 醬料特點結合了威士忌的濃郁香氣和其他調味料酸甜的口感,能夠提升肉類的風味。佢仲有櫻花蝦餸肉肉食真係一流!