2025-07-23
謙謙見到安平燒肉出左全新Menu - 120分鐘日本A4+和牛饗宴即刻好興奮拉住我話要食, 因呢到肉類和海鮮cp 幾高。一座低侍應生已經幫我準備壽喜燒爐,我叫左極厚切檸檬牛舌又會比刀叉和沙漏我,儀式感滿滿。呢到的日本A4+和牛饗宴頂級的肉類和海鮮真係好出色我特別推介👇👇👇❤️ 日本A4+醬燒一口和牛丁 ~ 肉質細膩,脂肪分布均勻。❤️ 澳洲M8和牛肩胛 ~ 濃厚肉香,脂肪的分布。❤️ 日本A4+和牛:超優質和牛大理石花紋,細膩嘅口感入口即溶。❤️ 日本A4+和牛壽喜燒 ~ 肉質柔嫩的牛肩胛肉眼油花豐富,選用特製嘅醬汁一同煮熟,入口甜絲絲的。❤️ 極.厚切檸檬牛舌 ~ 用新鮮嘅牛舌,搭配檸檬的清香,烤過後帶來清爽的口感。❤️ 炭烤白鱔 ~ 烤製後的白鱔外焦內嫩,肉質滑順。❤️ 灸烤霸王蝦有 (鹽蔥)和 (黑蒜油)~ 呢到d 蝦大隻又鮮甜,肉質夠彈。❤️ 灸烤生蠔(鹽蔥) ~ 肥美飽滿的生蠔鮮味和鹽蔥相互融合,增添了層次感。❤️ 威士忌釀鮑魚 ~ 配安平特製嘅威士忌醬烤製,鮑魚帶有微微的甜味和煙燻感。❤️ 黃油蒜烤帆立貝 ~ 牛油和蒜係加熱後香氣濃郁,帆立貝爽口彈牙。❤️ 安平櫻花蝦飯 ~
❤️ 澳洲M8和牛肩胛 ~ 濃厚肉香,脂肪的分布。
❤️ 炭烤白鱔 ~ 烤製後的白鱔外焦內嫩,肉質滑順。
❤️ 安平櫻花蝦飯 ~ 謙謙超推介因
有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁一碗拌飯上面放上和牛,即時滿分。
呢到個十二味醬專區,超多款醬汁可供配搭有招牌黃金醬、蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬、薑味可樂醬、香水檸檬汁、手切蒜片、安平辣椒醬、泰式海鮮醬、五味醬、椒麻口水醬、香辣烤肉辣椒粉、 柚子醬和鹽蒜醬等。