2016-05-04 1120 浏览
呢間cafe位置都好多好大 梳化位 都好舒服 我座個個位岩岩好仲有電視機 可以邊食邊追劇 佢仲有好多玩具提供 可以同朋友玩 佢本身係每張台附近都有個鍾仔 要落單或者叫人可以禁鍾仔 超方便 野食方面佢以套餐形式 我就叫左個煙三文魚配天使麵 餐飲方面我就加多十蚊叫左杯教皇 係玫瑰生薑蜜佢賣相好靚 用左三文魚整左朵玫瑰花 佢入面有成45塊三文魚 麵入面仲有磨菇 洋蔥抄香左再跟個忌廉汁一齊食個麵 好香 d麵係好林好滑野飲方面佢係勁香玫瑰味 佢個低明顯見到有幾片薑 不過佢有蜜糖溝埋 好好飲 唔會好辣 杯野仲要勁潤喉 超正
2016-05-03 834 浏览
吃完晚飯我和小敏意猶未盡要到旺角吃甜品,被我們發現登打士街口有一間叫孖啡的Cafe , 好吧上去喝喝東西,休息一下! 真的很熱鬧,一打開門己有9成滿座,牆身有很多剪紙和佈置,真的很特別!我叫了一個洋甘菊花茶,一壺上的花茶的味道很凊新,喝了一口真的很舒服,有一種舒媛和休閑的感覺! 小敏叫了一杯特飲叫節約是西柚和菠羅汁,她說味道很不錯!小吃的瑞士雞翼和魚蛋也很入味,尤其是雞翼真的醃得剛好,熱辣辣感覺真不錯!最後的心太軟伴雪糕,我最愛朱古力,心太軟的朱古力又香又濃,百吃不厭! 我們一整個晚上也是談Lamer products, 看來女為閱己者容這句說話真不錯!
2016-05-02
2016-04-26 876 浏览
是日shopping day購物左全日由尖沙咀行到去旺角到黃昏時間雙腳已經不行了男朋友帶我上了這間Cafe坐下休息下更順便醫埋肚佢哋晚餐有這款煙三文魚天使麵我我點了這個餐亦加了飲品本身想點花茶但見到這裏有Oreo milk shake 所以我轉了這款飲品煙三文魚天使麵原來裝飾十分美麗煙三文魚會圍成一玫瑰花淨係睇個樣已經食晒啦天使麵配合白汁放在底下煙三文魚的鹹香加上這個白汁十分配合可能我太肚餓的關係短短十分鐘已經比我吃曬了到杯奶昔用上Oreo 打成茸再加上奶溝成的唔會太甜而且還保留了淡淡oreo香最後我甜品點了心太軟配雪糕心太軟的重點當然是流心內涵果然冇令我失望流心朱古力一次便流出來了可以配合雲呢拿雪糕一凍一熱簡直衝擊着味蕾這間Cafe的甜品簡直比正宗甜品店差下次想去Cafe hea 孖啡一定首選
是日shopping day
一凍一熱簡直衝擊着味蕾

這間Cafe的甜品簡直比正宗甜品店差
下次想去Cafe hea 孖啡一定首選
2016-04-26 793 浏览
地方不錯的樓上cafe有好幾款的set dinner, 如果lunch仲抵添凱撒沙律:新鲜蔬菜上鋪上煙肉碎,芝士,好清新,好爽口呢煙三文魚天使麪:三文魚好香,每條天使麪都滿滿醬汁,加上蘑菇和洋葱粒,好美味呢瑞士汁雞翼:美味嘅瑞士汁沾上每隻雞翼的表面,皮香肉嫩,令我胃口大開食飽飲杯花茶,有陣陣玖瑰同甘菊嘅香味,消腻又醒神再加個心太軟:即叫即整,熱騰騰又脆脆嘅外層,包着流心朱古力,香濃得很,好sweet好滿足
地方不錯的樓上cafe
有好幾款的set dinner, 如果lunch仲抵添
凱撒沙律:新鲜蔬菜上鋪上煙肉碎,芝士,好清新,好爽口呢
食飽飲杯花茶,有陣陣玖瑰同甘菊嘅香味,消腻又醒神

2016-04-25
  • 心太軟
2K
2016-04-26 742 浏览
來到旺角,一大班朋友去cafe吹吹水最好不過。在網上見到這間評價不錯,食物水準評價也不錯,於是便試試。店員推介這杯Oreo奶昔($56),Oreo 味道不太濃,奶味香濃,面層蓋試一層厚厚的cream.薄荷朱古力咖啡($46)是朋友點的,薄荷清新咖啡香濃。蒜香、瑞士雞翼($38)蒜香味道惹味濃郁,較為香脆,肉質嫩滑。瑞士口味是近乎黑色的,醃得入味,味道不錯!魚手指拼薯條($52)魚手指脆卜卜,配上的薯條香脆可口。忌廉煙三文魚長通粉($68)是店內的招牌,長通粉掛汁力高,煙韌爽口,忌廉味道亦不錯。同樣是店內的招牌黑松露野菌忌廉意大利飯($68),入口散發著濃厚郁的黑松露味道,忌廉汁均勻沾滿飯粒上,挺不錯的!

薄荷朱古力咖啡($46)是朋友點的,薄荷清新咖啡香濃。
蒜香、瑞士雞翼($38)
魚手指拼薯條($52)
魚手指脆卜卜,配上的薯條香脆可口。

2016-04-14
2016-04-25 616 浏览
朋友之前黎過話幾好推介我地上黎玩三文魚白汁天使麵 - 鐘意天使麵幼幼好掛汁 但最怕有時煮得太焾一夾起就碎晒 好彩依度冇依個問題 而且個白汁甜甜地幾特別 除左幾大片煙三文魚 雜菇既份量都好多黑松露意大利飯 - 正正前兩日食左個好難食既黑松露意大利飯 啲黑松露係啡色仲要臭臭地😨 依個好食好多 夠creamy好多菇菌仲有幾片芝士係面豐富左成個飯👍🏼👍🏼小食成碟都係炸野 好在食落都唔多油 花茶用蠟燭熱著 啲味愈飲愈出👍🏼
朋友之前黎過話幾好推介我地上黎玩

小食成碟都係炸野 好在食落都唔多油
花茶用蠟燭熱著 啲味愈飲愈出👍🏼
2016-04-23 703 浏览
岩放工想搵個地方鬆一鬆,去樓上CAFE食個晚餐其實都幾舒服。去過好幾間樓上CAFE,每間都各有特色。我都幾鍾意呢間CAFE D剪影,配合窗外環境,好似有個小故事要講咁。牆身貼左好多好靚嘅牆紙,營造樓上cafe嘅風格。凱撒沙律好新鮮,蔬菜好翠綠,食落好爽口,麵包粒夠晒乾脆。忌廉煙三文魚配天使麵,三文魚又大塊又有些少厚度,幼身嘅天使麵,唔會整得過淋。特式拼盤包括雞翼,薯角,春卷,咖哩角,魚手指,蟹子魚蛋雞翼外皮有些少爽脆,肉質嫩滑,蟹子魚蛋外層煙韌,內裏有好多蟹子,春卷及咖哩角皮脆,每一樣都整得唔錯。日式炒雜菜面頭蓋左好多木魚碎,見到佢地郁下郁下都幾有趣。紅莓果茶味道獨特,放小蠟燭係底下,紅莓香味越煲越香濃。心太軟外層鬆軟,包著流心嘅朱古力,連埋冰凍雪糕一齊食嘅口感好好。
岩放工想搵個地方鬆一鬆,
去樓上CAFE食個晚餐其實都幾舒服
去過好幾間樓上CAFE,
每間都各有特色
我都幾鍾意呢間CAFE D剪影,
配合窗外環境,
好似有個小故事要講咁
牆身貼左好多好靚嘅牆紙

營造樓上cafe嘅風格。
凱撒沙律
凱撒沙律好新鮮,
蔬菜好翠綠,食落好爽口

麵包粒夠晒乾脆
忌廉煙三文魚配天使麵
忌廉煙三文魚配天使麵,
三文魚又大塊又有些少厚度

幼身嘅天使麵,唔會整得過淋
特式拼盤
特式拼盤包括
雞翼,薯角,春卷,咖哩角,魚手指,蟹子魚蛋
雞翼外皮有些少爽脆,肉質嫩滑

蟹子魚蛋外層煙韌,內裏有好多蟹子

春卷及咖哩角皮脆,每一樣都整得唔錯
日式炒雜菜
日式炒雜菜面頭蓋左好多木魚碎,
見到佢地郁下郁下都幾有趣

日式炒雜菜
紅莓果茶
心太軟+雪糕
2016-04-22 614 浏览
放工行完旺角十分肚餓想靜靜地坐下又玩下game同friend傾吓計識揀一定揀cafe 坐見到孖啡Cafe環境暗暗地有幾有情調所以入咗去hea下正值晚餐時間所以立即叫咗嘢食同野飲先叫咗佢哋個晚餐有芝士焗忌廉吞拿魚天使麵個餐跟一杯$38嘢飲不過我加了換這個香蕉奶昔天使麵即叫即焗芝士覺焗得焦香而且忌廉十分濃郁吞拿魚絕對不會吝嗇一份已經用上半罐的分量而且天使麵不會煮得過諗焗得過熟天使麵依然保持咬身及爽口這個時候香蕉奶昔便做好了香蕉味一上台已經可以聞到了沒有過分的化學味道原來真的用上新鮮香蕉打成茸再加上奶昔加上杯底亦有新鮮的香蕉蓉在杯底令到成杯奶昔更入味吃完晚餐後和朋友吹吹水玩下game去到九點幾又有啲口痕所以叫咗個特色拼盤拼盤有炸魚手指春卷咖喱角及炸魚丸樣樣也是即叫即炸一上台還是熱辣辣十分惹味呀 完全係Cafe入面過咗一個愉快的晚上
放工行完旺角十分肚餓

及炸魚丸
樣樣也是即叫即炸一上台還是熱辣辣十分惹味呀

完全係Cafe入面過咗一個愉快的晚上
2016-04-19 549 浏览
就快到日本旅行,在臨出發前跟朋友作最後相議行程,於是到附近的孖啡坐坐順道吃晚餐。環境很不錯,有心思的裝潢再配上寬敞的空間。 時間還早,所以比較寧靜,可以一邊吃一邊慢慢傾。 很喜歡玻璃窗上的剪影貼紙 點了以塔羅牌為名的飲品 星星,就是蜜桃鮮打沙冰,一開始就聞到陣陣桃味,呷一口桃味很清甜。 Dinner set 包 $38 飲品,最低消費一杯飲品,而不同時段有限坐時間,約是2-3小時,比起普通餐廳1.5小時經濟得多。 小食併盤 $68全部小食即炸後上檯,卜卜脆的春卷、咖哩角、惹味薯角,還有久違的魚手指,全部也炸得火候剛好沒有油,而雞翼、蟹籽丸一般 。 忌廉煙三文魚配天使麵 dinner set $98忌廉汁香濃不郁,而天使麵軟韌度適中,而三文魚就不過不失。 環境真的不錯,而且更有獨立party room 一大班朋友唱K。

時間還早,所以比較寧靜,可以一邊吃一邊慢慢傾。

很喜歡玻璃窗上的剪影貼紙

蜜桃鮮打沙冰

忌廉煙三文魚配天使麵 dinner set $98

忌廉汁香濃不郁,而天使麵軟韌度適中,而三文魚就不過不失。
忌廉煙三文魚配天使麵 dinner set $98

蜜桃鮮打沙冰
2016-04-19 427 浏览
放工想搵間cafe女朋友同我黎到呢間cafe環境舒適,坐位舒服又比較清靜絕對係放工後想輕鬆下既地方Dinner自己叫左芝士吞拿魚天使麵黎到上枱 成碟既份量都剛剛十足芝士同吞拿魚肉既份量都剛剛恰當 唔會有重口味感覺天使麵條比較淋身但唔斷可見師父有功架好味呢度既飲品比較有趣取自塔羅牌既名稱作為飲品我自己揀左隱者係MENU見到有士多啤梨,熱情果同梳打杯飲品中底層明顯見到果肉顏色相信係士多啤梨榨成汁同梳打水混合味道酸酸甜甜作為飯後飲品 唔錯
放工想搵間cafe
女朋友同我黎到呢間cafe
環境舒適,坐位舒服又比較清靜
絕對係放工後想輕鬆下既地方
好味
呢度既飲品比較有趣
取自塔羅牌既名稱作為飲品
我自己揀左隱者
係MENU見到有士多啤梨,熱情果同梳打
杯飲品中底層明顯見到果肉
顏色相信係士多啤梨榨成汁同梳打水混合
味道酸酸甜甜
作為飯後飲品 唔錯

2016-04-17 343 浏览
今晚出黎鬆一鬆,孖啡系最好選擇,首先環境好好,音樂好適合我,我點左黑松露野菌忌廉意大利飯濃濃的黑松露味,加埋野菌的香味朴鼻而黎,高湯慢煮意大利米,令到粒粒米吸收忌廉和黑松露的味道,嚼落去好有嚼頭。心太軟配雲利那雪糕,朱古力蛋糕包住朱古力醬,好脆,切開D朱古力醬湧曬出黎,同原味雪糕一齊食味道剛剛好,可以中和下不會太漏,好驚喜蒜蓉雞翅,真係超級好味,一早調好味的雞翅,炸香炸脆的雞皮,皮脆肉滑多汁,系好考功夫的,果然好勁,蒜香味好濃,好正,朱古力奶昔,同出面唔同的系距加左cream,令到奶昔更加滑,好濃的朱古力味,Mocha,濃濃的朱古力咖啡,好濃,好好味,咖啡濃度較高,有質感。唔錯!

2016-04-17
2016-04-10 463 浏览
呢間以燈光昏暗營造一個舒適既環境 好舒服 佢既坐位全部以梳化黎做 比人坐得好舒服 好休閒既感覺 佢仲有好多大富翁 啤牌 uno提供 兩個人黎hea下食下野都好正 佢最低消費先一杯野飲 超低 餐牌上以套餐為主 價錢都好低 留意到佢每次有野要出 都會好似學校咁有細細既鍾聲提醒侍應 聽到真係好懷舊 可能我真係太耐冇聽過 哈哈 加上咁樣都可以提高佢地既效率 可以更快咁張野食帶到客人手中 同埋見到較入既位置 佢會有個電子鍾仔 想叫人個陣一禁個制 出面既同事一見到就會入去 咁都幾方便 唔洗驚 搵極都搵唔到人 薰衣草 苿莉花 檸檬馬鞭草佢好細心先焗左陣再拎過黎 侍應提示差唔多冇晒可以叫佢再加熱水 佢本身再用個蠟燭台熱住個花茶 保持暖暖既溫度 佢係好香既薰衣草味 飲落去仲有陣好香既苿莉花香 同埋小小檸檬馬鞭草味道 佢係好清香 唔係好結 飲完唔會口乾個種 同埋飲呢個花茶令人好relax既感覺 黑松露野菌忌廉意大利飯一食勁香白酒味 再回甘有陣黑松露味 入面好多雜菌 好香 d菇菇好入味 佢既飯煮到岩岩好 中間仲有小小煙煙un un咁 仲有洋蔥 好林

餐牌上以套餐為主 價錢都好低

薰衣草 苿莉花 檸檬馬鞭草

黑松露野菌忌廉意大利飯

一食勁香白酒味 再回甘有陣黑松露味 入面好多雜菌 好香 d菇菇好入味 佢既飯煮到岩岩好 中間仲有小小煙煙un un咁 仲有洋蔥 好林 有小小入口即溶既感覺 好好味 配落d黑松露到令到成個飯好新鮮 好仲d香草增加左d色彩 令到胃口增加 味道亦好好口感

食完之後我都又玩左陣大富翁又睇左陣電視先走 真係好滿足 最正係d侍應又細心 會時不時幫我加水 又唔會趕我地走 好嘆
2016-04-03 1238 浏览
在復活節的日子吃喝玩樂已經是意料中的事第一天在家裏倒頭大睡第二天開始出動先與好友到旺角shopping之後再吃到樓上cafe吃晚飯孖啡位於信和中心斜對面地點相當就腳而餐廳內的裝修及設計相當有心思黑色的玻璃上貼上不同的貼紙圖案而且全都是沙發座位坐下後感覺非常舒適而這裏的晚餐選擇非常多價錢由HK$78 - $98不等而晚餐價錢已包括一杯HK$38的飲品若超過HK$38只需補回差價就可以如果想加心太軟及雪糕, 就需多加HK$28 我與好友都點了忌廉三文魚配天使麵它的賣相非常吸引廚師慷概地放了大量的三文魚還放它疊成的玫瑰花形狀而天使麵入口帶有彈性忌廉醬汁內裏除了放了磨菇還有洋蒽, 所以味道帶點甜味吃時每一條天使麵都能沾上醬汁非常好味~~~另外, 我們還點了兩款小食首先是蒜香雞翼一碟六隻, 份量不少入口時帶有香濃的蒜香味道而且雞翼外層香脆內裏的雞肉肉質細滑肉汁仍然能保留, 非常惹味 芝士磨菇飛碟飛碟經過烤烘過令麵包變得非常香脆而飛碟內放滿了磨菇不過, 芝士的份量不足如果能加多一點的話味道一定會更加好味~~餐飲我點了一杯風味朱古力咖啡 (榛子味)上層放了大大舊的忌廉令咖啡的口感變得更細滑、更香濃而
在復活節的日子

廚師慷概地放了大量的三文魚

還放它疊成的玫瑰花形狀

而天使麵入口帶有彈性

忌廉醬汁內裏除了放了磨菇

還有洋蒽, 所以味道帶點甜味

吃時每一條天使麵都能沾上醬汁

非常好味~~~
另外, 我們還點了兩款小食

首先是蒜香雞翼

一碟六隻, 份量不少

入口時帶有香濃的蒜香味道

而且雞翼外層香脆

內裏的雞肉肉質細滑

肉汁仍然能保留, 非常惹味
芝士磨菇飛碟

飛碟經過烤烘過

令麵包變得非常香脆

而飛碟內放滿了磨菇

不過, 芝士的份量不足

如果能加多一點的話

味道一定會更加好味~~
餐飲我點了一杯風味朱古力咖啡 (榛子味)

上層放了大大舊的忌廉

令咖啡的口感變得更細滑、更香濃

而 mocha 的朱古力味較咖啡味重

帶有淡淡的榛子香味, 非常好味

即時喝了一大杯亦不需要擔心失眠

而且味道不會很甜

喝後不會有飽肚及膩滯的感覺
2016-03-26
2016-04-02 411 浏览
cafe開到周圍都係 但要揾到 玩樂, 環境 食物味道 都好既其實好難, 今次三個人黎到 呢間孖啡 唸住hea下坐下食下玩下 感覺幾好環境以一個個接近卡位排列成 每幾個座位都陳設得好有個人空間 適合幾個人傾計或者一齊玩game . 近門口會有唔同既broadgame供客人自己拎黎玩。 食物方面都好多 而我地點左既有咖哩吉列豬扒飯 估佢唔到 幾正, 咖哩似日本既甜咖哩, 飯軟身, 豬扒炸得香脆 正煙三文魚天使麵, 天使面爽口 配以濃稀度控制得宜既 白汁 幾好食 煙三文魚 味濃而不腥特式拼盤 有 薯角 炸蟹子丸 煎雞翼 春卷 咖哩角 炸魚條,全部唔錯 尤其係炸蟹丸炸得剛好 出面個皮唔厚 入面保留少少爆醬既蟹子, 春卷同咖哩角估計係自己包 皮夠薄同脆 用心制作 !瑞士雞翼 雞翼幾肥美 瑞士汁佢只要醃得夠濃 其實都一定好食飲品方面有西班牙咖啡 , 比較軟滑身既咖啡上面加上一個vanilla雪糕 雪糕溶入咖啡當中 口感偏甜 薰衣草茶 , 用火熱住 飲耐左都唔怕凍 好香濃衣草味 清新怡人 教皇 以塔羅牌命名既飲品 其實就係玫瑰 薑茶, 落足薑料去煲, 再配以玫瑰糖中和番 既熱茶 口感唔錯 甜同薑味

瑞士雞翼 雞翼幾肥美 瑞士汁佢只要醃得夠濃 其實都一定好食
飲品方面有
教皇 以塔羅牌命名既飲品 其實就係玫瑰 薑茶, 落足薑料去煲, 再配以玫瑰糖中和番 既熱茶 口感唔錯 甜同薑味都適中
三個人share我係大慨百零蚊, 如果以食物味道 算係高質既cafe , 又有得坐耐 傾計玩game, 都係旺角一個幾好既cafe地方
2016-03-27
2016-04-01 391 浏览
約左中學同學食飯想話搵個地方坐耐D傾下計所以就揀左呢D樓上cafe一上到去就見到幅櫻花牆食完飯同朋友仔自拍一流而且門外都幾貼心放左幾張椅就算要等位都唔驚啦睇睇menu先,d set全部都唔過$100都幾抵食如果lunch食只係58蚊,仲包一杯38蚊既野飲,扺到爛!不過飲品只有特濃咖啡係38蚊,其他多過38蚊既就要補翻差額喇現場燈光偏暗,環境頗大如果係一大班人黎想玩卡game都應有盡有(連我好鐘意玩既卡game Dixit都有)吞拿魚天使麵set dinner $84 (包一杯38元飲品)我本身就好鐘意食天使麵所以一見到天使麵加芝士就二話不說點左呢個餐黎到都冇令我失望,非常多吞拿魚同芝士兩樣野跟本係friend,所以味道好配合瑞士雞翼 $38$38有6隻大大隻既雞翼,真係好抵賣相唔錯,好多汁,不過d肉好似唔太夠味如果可以醃下再整會更好小食拼盤 $68整體炸物唔太燶蟹籽丸要放涼少少先食,唔係入面d饀會好熱咖哩角皮薄饀正,好好食炸魚條既魚都夠嫩滑細細長長既薯角炸到好脆口蒜香雞翼只有3隻,比瑞士雞翼更好食而春卷就最差,冇咩味熱柚子密 $40:同普通既柚子密冇乜大出入,稍甜薰衣草花茶 $56 好
約左中學同學食飯
想話搵個地方坐耐D傾下計
所以就揀左呢D樓上cafe
一上到去就見到幅櫻花牆
食完飯同朋友仔自拍一流
而且門外都幾貼心放左幾張椅
就算要等位都唔驚啦
睇睇menu先,d set全部都唔過$100都幾抵食
如果lunch食只係58蚊,仲包一杯38蚊既野飲,扺到爛!
現場燈光偏暗,環境頗大
如果係一大班人黎想玩卡game都應有盡有
(連我好鐘意玩既卡game Dixit都有)
我本身就好鐘意食天使麵
所以一見到天使麵加芝士就二話不說點左呢個餐
黎到都冇令我失望,非常多吞拿魚同芝士
兩樣野跟本係friend,所以味道好配合
瑞士雞翼 $38
$38有6隻大大隻既雞翼,真係好抵
賣相唔錯,好多汁,不過d肉好似唔太夠味
如果可以醃下再整會更好
小食拼盤 $68
整體炸物唔太燶
蟹籽丸要放涼少少先食,唔係入面d饀會好熱
咖哩角皮薄饀正,好好食
炸魚條既魚都夠嫩滑
細細長長既薯角炸到好脆口
蒜香雞翼只有3隻,比瑞士雞翼更好食
而春卷就最差,冇咩味
熱柚子密 $40:
同普通既柚子密冇乜大出入,稍甜
薰衣草花茶 $56
好優雅既感覺,都幾重薰衣草味
下面有個小蠟燭一直熱住茶壺
花茶愈加熱個味道就愈出

整體黎講唔錯
服務亦都好好,跌左餐具即刻遞過第二隻比我
我地當日坐得比較遠離廚房既位置
但店家都好貼心整左按鐘服務
需要點餐或者是任何問題都可以按鐘叫侍應,唔怕叫唔到人
如果多人黎仲可以有房供應
好適合一班朋友上黎傾下計消磨下時間