2022-05-14
呢日喺附近上興趣班,上網搵咗一間喺附近嘅餐廳,係樓上舖,上完堂可以同同學仔慢慢食吓嘢吹吓水,唔使食完趕住走~《Double Cafe》Order 咗呢幾樣兩個人share~ 1️⃣套餐: ”鮮茄焗豬扒飯 配 檸檬綠茶” 加配 “龍蝦湯” & “朱古力心太軟蛋糕” 2️⃣小食: “水牛城雞翼” 3️⃣特飲: “鹹柑桔蜜”🔸鮮茄焗豬扒飯🍅🐷🥘豬扒幾厚切 & Juicy,都幾大塊~茄汁加咗蘑菇片,炒飯底加蛋酸酸嘅茄汁都幾開胃🔸龍蝦湯🦞🫕Order 套餐+$25 就有得加配龍蝦湯(單叫要$48)份量都幾大碗,夠哂兩個人share🔸朱古力心太軟雪糕🍫🍦呢個又有套餐加配優惠~$35~(單叫$48)甜品即叫即整,要耐心等候心太軟正常發揮~🔸 水牛城雞翼🐔👐🏻六隻雞翼,大細適中,有少量沙律菜伴碟個汁嘅辣度比較溫和,我呢個食辣BB 班學員都KO 到2隻🔸飲品:檸檬綠茶 & 鹹柑桔蜜呢日天氣落住雨,有少少涼,兩杯都要咗熱飲鹹柑桔蜜唔錯,鹹度同甜度適中Cafe 仲有提供唔同嘅Boardgames俾顧客玩,當晚都見到有啲三五知己食完嘢之後喺度玩遊戲,興高采烈 🥳Cafe分有三區,枱與枱之間唔會侷促,雖然身處旺區,樓上鋪
《Double Cafe》
Order 咗呢幾樣兩個人share~
2️⃣小食: “水牛城雞翼”
3️⃣特飲: “鹹柑桔蜜”
🔸鮮茄焗豬扒飯🍅🐷🥘
豬扒幾厚切 & Juicy,都幾大塊~
茄汁加咗蘑菇片,炒飯底加蛋
酸酸嘅茄汁都幾開胃
🔸龍蝦湯🦞🫕
Order 套餐+$25 就有得加配龍蝦湯(單叫要$48)
份量都幾大碗,夠哂兩個人share
🔸朱古力心太軟雪糕🍫🍦
呢個又有套餐加配優惠~$35~(單叫$48)
甜品即叫即整,要耐心等候
心太軟正常發揮~
🔸 水牛城雞翼🐔👐🏻
六隻雞翼,大細適中,有少量沙律菜伴碟
個汁嘅辣度比較溫和,我呢個食辣BB 班學員都KO 到2隻
🔸飲品:檸檬綠茶 & 鹹柑桔蜜
呢日天氣落住雨,有少少涼,兩杯都要咗熱飲
鹹柑桔蜜唔錯,鹹度同甜度適中
Cafe分有三區,枱與枱之間唔會侷促,雖然身處旺區,樓上鋪嘅好處就係枱嘅turnaround 冇咁趕,用餐多啲空間時間!
呢一晚用餐,我哋被安排坐喺窗邊嘅枱,仲可以欣賞埋窗外嘅浪漫雨景添!