2022-04-26
話說去開旺角,咁緊係諗住搵個地方食下野,跟著見到open rice訂呢間餐廳有五折,咁緊係馬上book黎試下,因為有次都試左間食意大利菜既餐廳,有8折之餘係好有驚喜,set lunch仲可以8折就超抵食啦緊係!咁今次去到我唔知佢有午餐餐牌同下午茶餐牌既,因為一心覺得五折喎,仲點會有呢啲餐牌呀,但去到真係有……咁我天真地以為,嘩!正喎!咁樣都有半價喎!咁就叫左以下嘅食物👇🏻呢個墨魚汁意粉食到底會有好多油,食到有啲反胃🤢側邊啲菜又唔新鮮🤢仲要賣成$84,薩利亞真係好好多囉,仲要好平!呢個意粉真係唔咪好掂呀到呢個小食拼盤,啲菜都係一樣啦,唔新鮮。啲薯條又over cook,呢個要$78架,係得上面果啲嘢架咋,冇啦佢本身包一杯$38既野飲,但呢杯係要再另外加錢既,可以望下個飲品menu。咁呢杯咖啡既原價都要$40幾蚊,我覺得呢個價都好正常,因為同啲賣咖啡既鋪頭差唔多價,但佢既味道真係冇得比,因為呢杯實在太難飲,可能係我接受唔到,或者有人識得欣賞佢嘅。另外仲有一杯就叫左個名得意啲既野飲,都係要另外加錢呢杯野名為審判,我真係俾佢審判左呀!難飲到呢🙄飲左幾啖就已經放棄左成杯野飲🤦🏻♀️個感覺係剩係飲
另外仲有一杯就叫左個名得意啲既野飲,都係要另外加錢
呢杯野名為審判,我真係俾佢審判左呀!難飲到呢🙄飲左幾啖就已經放棄左成杯野飲🤦🏻♀️個感覺係剩係飲到啲色素😭好奇怪呀,仲以為賣得咁貴係用鮮果blend,點知都係色素加糖水囉😭好失望呀😭佢仲有其他名既野飲架
我就係俾「塔羅特飲」呢幾個字fake左,覺得有趣而試,而入面既生果溝埋一齊應該唔伏,點知係完全冇用過水果去blend,係我一廂情願以為人地係用新鮮水果blend😞
最後,埋單既時候問個店員係咪book左枱會有五折,佢同我講係要叫主菜餐牌先有,但佢冇俾過咁既餐牌我,剩係得上面三塊餐牌,所以我就以為叫左入面啲野飲就算係主菜餐牌,同埋之前係第二間食都有叫set lunch會有折,咁就更加覺得叫完都會有五折真心一定要係落單前問清楚先,到埋單果刻已經太遲了😭我真係一個好好既反面教材😂但都真係便宜莫貪,認真搵間多好評既餐廳去食好過,因為有時折扣也有好多暗藏條款,真係要望清望楚同問清問楚。
今次既用餐體驗除咗覺得啲食物差之外,環境同衛生都唔多好,我去到,店員帶左我去餐廳另一邊,果到比較暗,而我坐既梳化位左邊個角有蜘蛛網,真係好誇張,究竟係幾耐冇清潔過?同埋可能係另一邊既緣故,㩒鐘落order都相對較慢想搵個人拎杯水都冇,但店員服務係ok既,有禮相待的!
如果大家係想同朋友剩係瘋狂吹水,飲杯野咁樣,呢間應該係ok,佢冇寫限時,但食飯就真係建議搵第二間吧!因為佢性價比真係低,如果佢幾$202半價俾我,我就覺得佢餐飯係fair啦。呢間唔會再黎,如果唔咪有消費券,食完呢餐都真係會嬲🤦🏻♀️當你食過啲好味既野,就真係番唔到轉頭🥲