2023-07-17 30 浏览
元朗新開串燒店,有幾家分店,裝潢光鮮,店面熱鬧,店員推介時令材料,邊叫邊吃。☺️聖子王🌟新鮮原隻上碟,口感彈牙甜美,蒜香十足,裡面金茹滿滿精華☺️蒜蓉燒蠔重蒜加上微辣香味,燒香蠔肉爽脆帶軟滑口感,肥美肉厚。蒜蓉燒龍蝦🦞🌟限時優惠價,啖啖肉鮮甜多汁,配上爆香蒜蓉更帶出海鮮的精華,滋味無窮。燒魷魚醬燒鮮魚入味,彈牙爽滑。安格斯牛肋串🌟外皮香脆,肉質嫩滑帶香濃牛香。羊肉串羊肉帶有輕輕的羶味,肉質厚實。燒豆腐豆味香濃,外脆內嫩滑多汁。翠玉瓜燒至金黃色,依然保持水份,解膩又清新。菠蘿必點,外皮焦香,肉汁清甜,吃過滿滿的串燒來一串更爽。墨西哥薄餅芝士雞肉三色椒繽紛,香甜微辣加上雞肉和潢滿拉絲芝士在脆餅裡面,味道豐富有層次。大啡菇滿滿芝士熱溶在大啡菇上,還有煙肉搭配,口感多元化。材料新鮮即叫即燒,熱辣辣的上枱,跟朋友邊食邊聊,過癮又放鬆。😋

聖子王🌟
新鮮原隻上碟,口感彈牙甜美,蒜香十足,裡面金茹滿滿精華☺️

蒜蓉燒蠔
重蒜加上微辣香味,燒香蠔肉爽脆帶軟滑口感,肥美肉厚。

蒜蓉燒龍蝦🦞🌟

燒魷魚
醬燒鮮魚入味,彈牙爽滑。

安格斯牛肋串🌟
外皮香脆,肉質嫩滑帶香濃牛香。

羊肉串
羊肉帶有輕輕的羶味,肉質厚實。

燒豆腐
豆味香濃,外脆內嫩滑多汁。

翠玉瓜
燒至金黃色,依然保持水份,解膩又清新。

菠蘿
必點,外皮焦香,肉汁清甜,吃過滿滿的串燒來一串更爽。

大啡菇
滿滿芝士熱溶在大啡菇上,還有煙肉搭配,口感多元化。

• 墨西哥薄餅芝士雞肉
2023-07-17 48 浏览
大胃之前覺得好正嘅串燒,竟然衝出九龍,開到嚟元朗喺元朗咁多人嘅地方,行街行到攰就入去唞唞食串燒例行會嗌牛舌,唔知點解會覺得呢樣嘢,可以食到餐廳水平。呢串牛舌燒得外脆內彈,牛味香口豬頸肉都燒到金黃脆口,完美鎖緊肉汁另外食串燒必試,一定係茄子,成條燒到滿滿蒜香,茄肉嫩滑,容易撕開泰國露筍青翠爽脆,咬到嗦嗦聲,就知幾鮮味牛油金菇就食得多,芝士焗西蘭花就比較少見,一打開錫紙,好大嚿西蘭花,仲有大量芝士,又香又爽呢度連墨西哥薄餅都有,睇個樣好吸引爆晒餡,芝士雞肉溢出,食落仲好香濃食完飲返杯鹹檸樂,鹹檸非常大粒,篤一篤已經勁多果肉
大胃之前覺得好正嘅串燒,竟然衝出九龍,開到嚟元朗

喺元朗咁多人嘅地方,行街行到攰就入去唞唞

鹽燒牛舌串

豬頸肉串

豬頸肉都燒到金黃脆口,完美鎖緊肉汁

蒜蓉燒茄子

泰國露筍

泰國露筍青翠爽脆,咬到嗦嗦聲,就知幾鮮味

墨西哥薄餅芝士雞肉

呢度連墨西哥薄餅都有,睇個樣好吸引

爆晒餡,芝士雞肉溢出,食落仲好香濃

鹹檸樂

食完飲返杯鹹檸樂,鹹檸非常大粒,篤一篤已經勁多果肉
2023-07-16
鹽燒牛舌串
蒜蓉燒茄子
泰國露筍
鹹檸樂
2023-07-12 25 浏览
好燒式串燒專門店 (富祐閣) (元朗)元朗又新街37-51號富祐閣地下8-9號舖今日去傳銷店食得好開懷,全都BB辣,易入口又惹味。燒雞胸軟骨串(2串)燒雞胸軟骨串的外皮烤得微微焦香,內裡肉質鮮嫩多汁,加上軟骨的嚼勁,讓人一口接一口。煙肉露筍卷煙肉露筍卷包裹著鮮嫩的露筍,口感脆嫩,再加上煙肉的香氣,讓人食指大動。蒜蓉燒茄子(原條)蒜蓉燒茄子保留了茄子原有的鮮美味道,並且蒜蓉的香氣與茄子完美結合,入口即化。秋葵秋葵經燒烤後,口感更加鮮嫩多汁,清爽的口感讓人回味無窮。芝士焗西蘭花芝士焗西蘭花的西蘭花經烤焗後,外皮酥脆,內裡仍保留著鮮美的口感,加上香濃的芝士,齒頰留香。香煎鵝肝配紅酒汁(2件)香煎鵝肝配紅酒汁的鵝肝經過精心的煎烤,外酥內嫩,搭配著紅酒汁,口感豐富且層次分明。孖裝聖子王(2隻)孖裝聖子王的軟嫩口感與鮮美的味道讓人驚艷,再加上充滿濃郁的鮮味,海洋味道深厚。黑芝麻豆腐奶凍黑芝麻豆腐奶凍口感滑嫩,清香四溢,是一道完美的甜點,結束了這場美食之旅。
好燒式串燒專門店 (富祐閣) (元朗)
元朗又新街37-51號富祐閣地下8-9號舖

今日去傳銷店食得好開懷,全都BB辣,易入口又惹味。

燒雞胸軟骨串(2串)

煙肉露筍卷

秋葵

秋葵經燒烤後,口感更加鮮嫩多汁,清爽的口感讓人回味無窮。

芝士焗西蘭花

香煎鵝肝配紅酒汁(2件)

孖裝聖子王(2隻)

黑芝麻豆腐奶凍

2023-07-10 39 浏览
在元朗區搵食,又新街選擇甚豐,見到有新開的串燒店,當然要試試。餐廳整潔光猛,卡通公仔形象活潑。芝士燒龍蝦 $68半隻,新張優惠,當然不會錯過!芝士香氣撲鼻,龍蝦肉亦爽口彈牙,鮮味濃郁。店員推介新鮮海鮮,於是點了蒜蓉燒聖子王。蟶子十分新鮮爽甜,以蒜蓉燒烤風味十足!黑松露什菌包$52什菌鮮香爽口,黑松露醬香氣撲鼻。香煎鵝肝配紅酒汁$138肥美的鵝肝煎香後配微酸的紅酒汁,人間美食。鹽燒馬友$148馬友魚原條燒烤,將肉汁充分保留,啖啖魚肉爽脆鮮甜,𣊬間全清!

餐廳整潔光猛,卡通公仔形象活潑。

芝士燒龍蝦 $68半隻,新張優惠,當然不會錯過!

芝士香氣撲鼻,龍蝦肉亦爽口彈牙,鮮味濃郁。

店員推介新鮮海鮮,於是點了蒜蓉燒聖子王。

蟶子十分新鮮爽甜,以蒜蓉燒烤風味十足!

黑松露什菌包$52

什菌鮮香爽口,黑松露醬香氣撲鼻。

香煎鵝肝配紅酒汁$138

肥美的鵝肝煎香後配微酸的紅酒汁,人間美食。

鹽燒馬友$148

2023-07-07 19 浏览
今晚元朗友帶我去食好西,就係天鴻燒鵝對面,有間新開既串燒店,店舖位置有點隱蔽,真係唔行入黎都唔知,串燒價錢唔貴,仲好多款式,除左串燒,仲有意粉、pizza等。炸池魚平時池魚刺身就食得多,炸池魚係第一次食,魚仔細細條,全條炸到脆卜卜,一口一條,配埋沙律醬好開胃。陰公豬、和牛肋串、鹽燒牛舌串、鹽燒白鱔陰公豬顧名思義就係冬蔭公味,辣辣地,好惹味;和牛肋串肉質好軟熟;鹽燒牛舌原汁原味,口感爽脆;白鱔燒到外脆內軟。大眼雞魚第一次食大眼雞魚係可以食埋皮,師傅將皮炸到好脆,好似食緊薯片咁,而入面d魚肉嫩滑。蒜蓉燒龍蝦、芝士燒龍蝦龍蝦係元朗店張定,堂食半隻優惠價$68,真係好抵,仲可以揀蒜蓉或者芝士味,我同朋友梗係一人試一款味,龍蝦好大隻,肉質彈牙,芝士味夠濃,當然蒜蓉亦都好香口。紫貝天葵

炸池魚

陰公豬、和牛肋串、鹽燒牛舌串、鹽燒白鱔

大眼雞魚

蒜蓉燒龍蝦、芝士燒龍蝦

紫貝天葵
話說一向都有去太子好燒式食開原來元朗都有分店而家搬咗 去屯天元好方便就一於試下元朗店喜歡佢地用料靚D肉燒完仲係好飽滿juicy 🩷辣度、醬汁都可以自己揀優惠期大大隻龍蝦$68隻!!.(🔹 以下揀了中辣、蜜糖 )🔸燒半隻龍蝦($68/隻)🔸聖子王($120/2隻) 龍蝦基本上係每枱都order~海鮮真的要試,新鮮又抵食!可以揀芝士、蒜蓉口味我哋揀蒜蓉,香的嚟不失海鮮原有嘅甜味肉質好爽彈,讚!🔸日式汁燒魷魚筒($98)🔸鹽燒白鱔($49)白鱔好大件、厚肉,魚皮燒到脆卜卜魚肉綿密彈牙,簡單調味已好食。🔸雞中翼($44/2隻)👍🏻🔸羊肉串($22/串)👍🏻2款都好正、肥美、juicy!尤其羊肉,唔會好似出面咁又乾又瘦,佢啖啖肉好嫩滑,好正!🔸蒜蓉燒茄子($40)🔸韮菜($19)茄子厚肉、軟綿綿,滿滿蒜香!呢款揀孜然口味會更加好正。🔸串燒豆腐($22)👍🏻每次嚟都食!外層燒到脆卜卜掃上一層惹味燒汁中間豆腐又夠滑。🔸墨西哥薄餅芝上雞肉($52)拉絲嘅芝士充滿咸香,配彩椒粒的香甜口感味道好融合。
話說一向都有去太子好燒式食開
原來元朗都有分店
而家搬咗 去屯天元好方便
就一於試下元朗店
喜歡佢地用料靚
D肉燒完仲係好飽滿juicy 🩷
辣度、醬汁都可以自己揀
優惠期大大隻龍蝦$68隻!!
(🔹 以下揀了中辣、蜜糖 )

🔸燒半隻龍蝦($68/隻)
🔸聖子王($120/2隻)
龍蝦基本上係每枱都order~
海鮮真的要試,新鮮又抵食!
可以揀芝士、蒜蓉口味
我哋揀蒜蓉,香的嚟不失海鮮原有嘅甜味
肉質好爽彈,讚!

🔸日式汁燒魷魚筒($98)
🔸鹽燒白鱔($49)
白鱔好大件、厚肉,魚皮燒到脆卜卜
魚肉綿密彈牙,簡單調味已好食。

🔸雞中翼($44/2隻)👍🏻
🔸羊肉串($22/串)👍🏻
2款都好正、肥美、juicy!
尤其羊肉,唔會好似出面咁又乾又瘦,
佢啖啖肉好嫩滑,好正!

🔸蒜蓉燒茄子($40)
🔸韮菜($19)
茄子厚肉、軟綿綿,滿滿蒜香!
呢款揀孜然口味會更加好正。

🔸串燒豆腐($22)👍🏻
每次嚟都食!外層燒到脆卜卜
掃上一層惹味燒汁
中間豆腐又夠滑。

🔸墨西哥薄餅芝上雞肉($52)
拉絲嘅芝士充滿咸香,配彩椒粒的香甜
口感味道好融合。
2023-07-01 34 浏览
2023-06-30元朗有重大好燒式‼️😁同朋友去咗元朗買嘢🎉順便去咗好燒式串燒專門店😋好燒式新開無耐多項優惠🤓餐廳音樂和燈光氣氛🥰通風都做得好好無油煙味🥳主打有時令海鮮同特色串燒🔥燒蒜蓉龍蝦,68蚊半隻💰有半邊嘅原隻龍蝦,鮮味十分突出,煮熟後口感非常嫩滑,大量蒜蓉香氣,味道非常濃郁,能夠同龍蝦完美地搭配,點埋酸辣醬汁食更味道佳😋和牛肋串,42蚊串💰和牛肋串好腍同重牛肉味,有少少入口融化既感覺,和牛油脂感好重☺️燒北寄貝,88蚊兩隻💰好貼心處理唒北寄貝內臟,配搭埋魚籽,露荀,金菇,店員建議食咗北寄貝,再食埋其他配菜,北寄貝入口非常鮮甜,口質好爽彈,勁好食🥰檸檬七喜,22蚊杯💰除咗鮮檸檬七仲有埋咸檸檬七選擇🥳整體環境坐得好舒適😉服務態度真係非常好,每道菜都有介紹同建議食法,貼心比濕紙巾🥰👍🏻整體食材好新鮮,價錢合理,啱晒同朋友們一齊去食🥰🎉
2023-06-30

燒北寄貝,88蚊兩隻💰

檸檬七喜,22蚊杯💰
除咗鮮檸檬七仲有埋咸檸檬七選擇🥳

整體環境坐得好舒適😉
整體食材好新鮮,價錢合理,啱晒同朋友們一齊去食🥰🎉
2023-06-28 35 浏览
元朗新開的, 所以就大膽一試, 而且好想飲酒休息下.門口見到食物餐牌, 價錢不昂貴, 而且有海鮮燒.燒龍蝦半隻(選芝士)龍蝦比想像中多肉,肉質結實爽口,驚喜!2 人吃都感到滿意蒜蓉燒茄子(原條)燒茄子真係好好味軟軟茄子肉,滑溜溜上面加左醬油和辣椒粉入味!蒜蓉燒聖子皇 超級大隻燒得剛剛好,又爽又甜好新鮮!大過隻手掌,利害!好驚喜好好味!燒日本雞泡魚干 甜甜辣辣好惹味配啤酒完全無懈可擊燒日本甜心蕃薯 -一啖一口超甜蕃薯,日本蕃薯真有糖味燒虎皮尖椒 - 外皮燒得少少皺,內裡還有點爽脆不容易,辣辣地好過癮!燒秋葵 -高纖爽脆健康鵝肝多士  鵝肝煎封外脆內軟,配脆身多士口感一流,甘香美味!齒夾留香!燒韮菜 - 有點黏牙但嗦嗦聲好有咬口燒菠蘿 - 好大份,2個女仔爭奪吃,夠份量燒過菠蘿特別甜,又香又甜啖啖肉!辣酒煮螺 酒味幾重,最辣就是這個,喜歡辣必吃的,配酒一流!螺肉很入味,軟臥口感雞軟骨 - 粒粒幾大粒,以甜甜日式燒汁燒烤Asahi 啤酒配串燒,一個字正!決定出糧再來打牙祭, 價錢合理, CP值高
元朗新開的, 所以就大膽一試, 而且好想飲酒休息下.
門口見到食物餐牌, 價錢不昂貴, 而且有海鮮燒.

龍蝦比想像中多肉,肉質結實爽口,驚喜!2 人吃都感到滿意

蒜蓉燒茄子(原條)燒茄子真係好好味

軟軟茄子肉,滑溜溜上面加左醬油和辣椒粉入味!

蒜蓉燒聖子皇

超級大隻燒得剛剛好,又爽又甜好新鮮!

蒜蓉燒聖子皇

大過隻手掌,利害!好驚喜好好味!

甜甜辣辣好惹味配啤酒完全無懈可擊

燒日本甜心蕃薯,燒虎皮尖椒 ,燒秋葵,燒韮菜,雞軟骨

燒日本甜心蕃薯 -一啖一口超甜蕃薯,日本蕃薯真有糖味
燒秋葵 -高纖爽脆健康

鵝肝多士

鵝肝煎封外脆內軟,配脆身多士口感一流,甘香美味!齒夾留香!
燒韮菜 - 有點黏牙但嗦嗦聲好有咬口
燒菠蘿

辣酒煮螺
雞軟骨 - 粒粒幾大粒,以甜甜日式燒汁燒烤
2023-06-27
燒日本甜心蕃薯,燒虎皮尖椒 ,燒秋葵,燒韮菜,雞軟骨
燒菠蘿
2023-06-25 251 浏览
元朗美食多,睇關注組搵食少啲伏,跟朋友順風車入元朗食好燒式串燒專門店,又新街 地點超方便。$68 燒半隻龍蝦🦞 新店做緊推廣優惠!必食龍蝦!$68 燒半隻龍蝦 抵食到飛起!龍蝦食得出好新鮮,龍蝦肉燒得剛剛好,彈牙爽口,鮮甜加上蒜蓉勁香。性價比高,很推薦!炸池魚作為小食真不錯,炸到酥脆可口,魚肉美味,佐酒一流。墨西哥薄餅芝士🧀️雞肉墨西哥薄餅加上濃郁的芝士,賣相顏色幾靚,拉絲芝士配雞肉都幾夾。安格斯牛肋串、牛柳串安格斯牛肋串比牛柳串更加好味,牛肉嫩滑,保持肉汁,牛味香濃,兩款都唔錯!西班牙黑毛豬肋串、豬頸肉串呢個調味好香,西班牙黑毛豬肋串肉質鮮甜爽脆,十分美味可口,肉質非常幼嫩,吸收精華很美味。陰公豬原來係冬陰功味道,味道香辣,好特別有驚喜。煙肉露筍卷煙肉燒完唔乾,仲有肉汁,露筍卷好味。泰式燒豚肉(1份)泰式燒好食,燒到豚肉好脆口,沾上酸辣醬汁好惹味。燒雞髀🍗大大隻美味雞髀,好彈牙,味鮮甜。燒日本鯖魚日本鯖魚燒到恰到好處,調味亦都適中,食到魚本身原汁原味,最鐘燒到皮脆肉嫩的口感。菠蘿串燒菠蘿🍍當甜品,健康酸甜,又多汁。津路烏龍茶熱辣辣飲番支冰凍烏龍茶,爽啦!

$68 燒半隻龍蝦🦞

炸池魚
作為小食真不錯,炸到酥脆可口,魚肉美味,佐酒一流。

墨西哥薄餅芝士🧀️雞肉

安格斯牛肋串、牛柳串

西班牙黑毛豬肋串、豬頸肉串

陰公豬
原來係冬陰功味道,味道香辣,好特別有驚喜。

煙肉露筍卷
煙肉燒完唔乾,仲有肉汁,露筍卷好味。

泰式燒豚肉(1份)
泰式燒好食,燒到豚肉好脆口,沾上酸辣醬汁好惹味。

燒雞髀🍗
大大隻美味雞髀,好彈牙,味鮮甜。

燒日本鯖魚

菠蘿
串燒菠蘿🍍當甜品,健康酸甜,又多汁。

津路烏龍茶
熱辣辣飲番支冰凍烏龍茶,爽啦!

• $68 燒半隻龍蝦
  • 安格斯牛肋串、牛柳串
  • 墨西哥薄餅芝士雞肉
  • 燒日本鯖魚
2023-06-25 25 浏览
元朗不嬲都好多嘢食😊今次去咗喺又新街呢間串燒專門店🔥依家澳洲龍蝦做緊$68半隻嘅優惠 我哋梗係試吓啦😆😆😆龍蝦真係有驚喜 因為比我哋想像中大隻❤️我哋仲揀咗蒜蓉口味😍😍超級香 而且啲肉都好厚🥰海鮮方面,我哋重叫咗燒扇貝試吓😍扇貝好大隻 一口食落去,真係好好味💕💕💕其他串燒我哋分別有叫和牛肋肉、燒玉子、燒雞中翼、日式雞柳、雞軟骨、魷魚鬚、豬頸肉串、白鱔等等❤️全部串燒嘅調味都好好 店員仲會問我哋需唔需要加辣 可以揀適合自己嘅辣度😚食得出佢哋啲食材全部都好新鮮🥰🥰🥰另外,我哋都有叫蒜蓉包、燒芝士年糕等,都係超好味❤️🔥元朗如果要食串燒嘅話有多一個好去處啦😚😚
元朗不嬲都好多嘢食😊今次去咗喺又新街呢間串燒專門店🔥

另外,我哋都有叫蒜蓉包、燒芝士年糕等,都係超好味❤️🔥

元朗如果要食串燒嘅話有多一個好去處啦😚😚
2023-06-19
2023-06-23 21 浏览
一直都鍾意於串燒,因為食物種類多、餐廳氣氛好,而且更可以與朋友暢談再慢慢嘆美食!今次去到元朗再試串燒店,這間是「好燒式串燒專門店」位於元朗區富佑閣,類近元朗形點YOHO I 及 YOHO II,距離約5至10分鐘路程。今次選擇的串燒大多都圍繞海鮮以及少量肉類,人均約 HKD 2XX ~ 3XX左右。今次選擇海鮮包括:蘇格蘭聖子王 時價大眼雞魚 時價鹽燒白鱔 $49燒龍蝦(半隻) 芝士 時價聖子王超大隻,聖子底鋪滿金菇、表面鋪滿蒜蓉所以一上枱已經聞到好香蒜味聖子爽口又嫩滑,食埋吸收聖子鮮味的金菇同超鮮味蒜蓉每啖都好滿足,而且口感層次豐富絕對係滿分前菜鹽燒白鱔的魚皮超脆白膳沒有細骨、肥美厚實、肉質彈牙白鱔鮮味十足,外層燒得微焦,很吸引!大眼雞魚超大條店員仲提醒我哋魚皮要趁熱食,因為咁先可以試埋香脆口感大眼雞厚身又鮮甜,無多沾醬汁都好夠味魚冇燒濃,燒到岩岩好!燒龍蝦(半隻) 芝士,其實可以揀芝士或是蒜蓉但聖子王已經揀左蒜蓉,所以龍蝦想揀芝士龍蝦半隻係估唔到咁大隻,仲要有膏肉質札實又鮮味,非常新鮮值得一試鹽燒牛舌串 $30和牛肋串 $42厚燒玉子 $22鹽燒牛舌串,牛舌芯面層微焦脆,加上有適當

今次選擇海鮮包括:
蘇格蘭聖子王 時價
大眼雞魚 時價
鹽燒白鱔 $49
燒龍蝦(半隻) 芝士 時價

聖子王超大隻,聖子底鋪滿金菇、表面鋪滿蒜蓉
所以一上枱已經聞到好香蒜味
聖子爽口又嫩滑,食埋吸收聖子鮮味的金菇同超鮮味蒜蓉
每啖都好滿足,而且口感層次豐富
絕對係滿分前菜

鹽燒白鱔的魚皮超脆
白膳沒有細骨、肥美厚實、肉質彈牙
白鱔鮮味十足,外層燒得微焦,很吸引!

大眼雞魚超大條
店員仲提醒我哋魚皮要趁熱食,因為咁先可以試埋香脆口感
大眼雞厚身又鮮甜,無多沾醬汁都好夠味
魚冇燒濃,燒到岩岩好!

燒龍蝦(半隻) 芝士,其實可以揀芝士或是蒜蓉
但聖子王已經揀左蒜蓉,所以龍蝦想揀芝士
龍蝦半隻係估唔到咁大隻,仲要有膏
肉質札實又鮮味,非常新鮮
值得一試

鹽燒牛舌串 $30
和牛肋串 $42
厚燒玉子 $22

鹽燒牛舌串,牛舌芯面層微焦脆,加上有適當鹽味
令牛味更加突出
肉質爽口又啖啖肉,好容易咬開

和牛肋串好惹味!
適當油脂帶出牛香味,而且都唔駛額外加醬汁/調味料
直接食就係最佳食用方法
燒到岩岩好的口感真係一流

厚燒玉子,如果你超鍾意食蛋必嗌
超厚玉子鬆軟口感、濃郁蛋香、表面仲有少少甜味
真心正

黎緊屋企人生日,我會再去多次試!

2023-06-23 28 浏览
老友生日,當然要同佢食飯慶祝,見佢呢排愛上食串燒,咁就近近地去呢間好燒式,同佢食餐串燒生日飯😝原來呢間係新開無耐,而且新開張優惠,半隻龍蝦都係$68,就點比壽星做生日蛋糕🤣揀左蒜蓉燒,爆香蒜蓉超惹味,肉質又彈牙😋之後點左幾款老友至愛既串燒,佢話非常滿意👍🏻鹽燒牛舌串:每件都幾厚切,揀左鹽燒就最夾,肉質少少軟腍好好味🤤鴨胸串:鴨胸獨特既咸香蘇味,而且油脂豐富細膩,外層燒到微微脆香👍🏻👍🏻陰公豬:唔知點解叫陰公豬,但佢一啲都唔陰公豬,而且肉質一啲都唔乾,仲好juicy🤤多春魚:外皮幾香脆,肉質也鬆化👍🏻鱿魚鬚:即叫即燒,唔會太熟或太生,肉質都好爽彈😋厚燒玉子😋呢個當甜品食係最好選擇👍🏻粒粒都成寸厚,而且又夠蛋香又香甜😋羊肉串:老友怕食羊,所以呢串我獨食🤭🤭羊肉有咬感,又唔會太羶味🤤🤤黑松露菌蝦多士:呢個超級好食,推介比大家一定要點來食👍🏻香脆多士包住爽口蝦肉,脆口得來就不油膩😋😋鮑魚汁海鮮荷葉飯:侍應哥哥一放枱面,已夠聞到陣陣荷葉清香味,米粒好分明,而且海鮮料都好足,味道又岩岩好😋

之後點左幾款老友至愛既串燒,佢話非常滿意👍🏻

鹽燒牛舌串:
每件都幾厚切,揀左鹽燒就最夾,肉質少少軟腍好好味🤤

鴨胸串:

陰公豬:

多春魚:
外皮幾香脆,肉質也鬆化👍🏻

鱿魚鬚:
即叫即燒,唔會太熟或太生,肉質都好爽彈😋

厚燒玉子😋

羊肉串:
老友怕食羊,所以呢串我獨食🤭🤭羊肉有咬感,又唔會太羶味🤤🤤

黑松露菌蝦多士:

鮑魚汁海鮮荷葉飯:
2023-06-12
庆祝纪念
生日
  • 黑松露菌蝦多士
2023-06-23 23 浏览
今晚試試這間新開的串燒店--好燒式,難得有戶外座位,最合愛抽煙的朋友,店內簡潔雅致,環境都幾舒服。燒龍蝦,只需68元半隻,有兩種食法,分別是芝士燒和蒜蓉燒,相當吸引。原以為是細細隻,沒想過都幾大隻,幾厚肉,有點喜出望外,兩種食味都各有特色,我喜歡蒜蓉燒,有香濃的蒜蓉味,肉質鮮嫩,厚身彈牙,一定要試下,十分抵食。安格斯牛肋串,外面燒得剛好,能鎖住肉汁,口感軟滑,牛味香濃,一點都不會乾。豬仔脾,超好味,入口彈牙爽滑,既燒得香,又有肉汁,抵讚!燒豆腐,外皮燒得香脆,裏面則軟滑,吃完才知道,燒豆腐可以那麼好味。燒魷魚鬚,爽口彈牙又不會太乾,比街邊檔燒的好食好多。燒秋刀魚,都幾大條,外皮燒得微焦微脆,肉質保持嫩滑油潤,有鮮味。這店整體出品都有水準,各樣燒物都幾好味。

豬仔脾,超好味,入口彈牙爽滑,既燒得香,又有肉汁,抵讚!

燒魷魚鬚,爽口彈牙又不會太乾,比街邊檔燒的好食好多。

• 燒豬仔脾
  • 蒜蓉燒龍蝦
📍 好燒式串燒專門店 (富祐閣) (元朗)元朗又新街37-51號富祐閣地下8-9號舖———————————————燒芝士龍蝦(半隻)(💰: 68 hkd)新張優惠$68就有半隻燒龍蝦,肉質仲要好新鮮爽口,食落啖啖鮮甜嘅肉汁,呢個價錢咁嘅質素邊度搵😍😍 加埋芝士落去烤,味覺嗅覺都係一大享受!!西班牙黑毛豬肋串(💰: 30 hkd)黑毛豬肋串燒到外脆內嫩,食落好香口肥美,啲油香充滿住成個嘴巴🤤 呢個都絕對係必食推介!!日式汁燒魷魚筒(💰: 98 hkd)魷魚筒調味恰到好處,唔會太濃但都夠曬惹味😋 又係燒到香噴噴!羊肉串(💰: 22 hkd)羊串肥美得來唔會太油膩,食落味道都幾香濃~韮菜(💰: 19 hkd)韮菜唔會燒到太乾身,都幾多汁,值得一讚👍🏻燒雞胸軟骨串(2串 )(💰: 35 hkd)呢個串燒非常特別,平時比較少喺串燒店見到,食落脆卜卜好香口🔥豬頸肉串(💰: 20 hkd)豬頸肉肉質嫩滑多汁,食完齒頰留香🤭鴨胸串(💰: 22 hkd)鴨胸塊塊厚切,食落爽口一啲都唔靭,加埋舖頭秘製調味粉,都係好惹味!墨魚丸(💰: 18 hkd)墨魚丸粒粒爽口彈牙,正正常常,不過不失~整體評分 (6個🐽
📍 好燒式串燒專門店 (富祐閣) (元朗)
元朗又新街37-51號富祐閣地下8-9號舖
———————————————
燒芝士龍蝦(半隻)
(💰: 68 hkd)

西班牙黑毛豬肋串
(💰: 30 hkd)

日式汁燒魷魚筒
(💰: 98 hkd)

羊肉串
(💰: 22 hkd)
羊串肥美得來唔會太油膩,食落味道都幾香濃~

韮菜
(💰: 19 hkd)
韮菜唔會燒到太乾身,都幾多汁,值得一讚👍🏻

燒雞胸軟骨串(2串 )
(💰: 35 hkd)

豬頸肉串
(💰: 20 hkd)
豬頸肉肉質嫩滑多汁,食完齒頰留香🤭

鴨胸串
(💰: 22 hkd)

墨魚丸
(💰: 18 hkd)
墨魚丸粒粒爽口彈牙,正正常常,不過不失~

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽

🐾: 港鐵元朗站A出口步行約9分鐘
  • 燒芝士龍蝦
2023-06-20 20 浏览
這間元朗的好燒式串燒,除了有多款肉類串燒外,還有燒海鮮、小食、意粉等,全部都即叫即燒,新鮮熱辣。新張優惠$68半隻澳洲龍蝦,有一隻半手掌大小,龍蝦肉新鮮彈牙,是必食之選。鹽燒牛舌串、芝心丸牛舌厚切,十分爽彈;芝心丸爆汁。西班牙黑毛豬肋串、豬頸肉串、煙肉露筍卷豬頸肉帶蜜糖甜香,肉質爽口;露筍更是吸收了煙肉油脂,十分爽脆。魷魚鬚、串燒豆腐、燒日本芝士年糕魷魚彈牙帶焦香;豆腐燒至皮脆內滑;芝士年糕煙煙韌韌。雞肉腸、鹽燒白鱔白鱔燒至皮脆肉彈,用料新鮮,又是必食之一。燒雞胸軟骨串軟骨位爽脆,送酒一流。安格斯牛肋串牛肋肉嫩腍多汁。墨西哥薄餅芝士雞肉薄餅香脆,中間是半溶之士及微辣的雞肉。黑松露菌蝦多士蝦多士香脆有芝麻香,蝦膠新鮮彈牙。

鹽燒牛舌串、芝心丸
牛舌厚切,十分爽彈;芝心丸爆汁。

西班牙黑毛豬肋串、豬頸肉串、煙肉露筍卷

魷魚鬚、串燒豆腐、燒日本芝士年糕
魷魚彈牙帶焦香;豆腐燒至皮脆內滑;芝士年糕煙煙韌韌。

雞肉腸、鹽燒白鱔
白鱔燒至皮脆肉彈,用料新鮮,又是必食之一。

燒雞胸軟骨串
軟骨位爽脆,送酒一流。

安格斯牛肋串
牛肋肉嫩腍多汁。

墨西哥薄餅芝士雞肉
薄餅香脆,中間是半溶之士及微辣的雞肉。

黑松露菌蝦多士
蝦多士香脆有芝麻香,蝦膠新鮮彈牙。