2017-09-24 297 浏览
搜尋尖沙咀p2美食,好時沙嗲出現在搜尋結果第一項,加上好評眾多,嘗試意欲頗高。餐廳上菜超快,1mins送到所有,比快餐店還要快。海南雞飯:便宜,$5x。附有餐湯,是耶菜雞湯,冷了後有怪味。雞肉份量很多,但雞胸為主,雞肉下面鋪上了一大堆椰菜。飯非平時的黃色雞油飯,是啡色的。附有3個醬料:分別是姜蓉(全綠色),醬油(不鹹也不甜)和辣椒醬(不辣)。椰汁珍多冰:不便宜,飲品額外叫,可惜珍多冰少得可憐。辣炒通菜:用蝦米炒的,不辣,適合送飯,點點鹹。沙嗲串燒:便宜又好吃,$50/6串,有豬牛雞3款。串燒本身已有味道,所以不用點醬也ok。

餐廳上菜超快,1mins送到所有,比快餐店還要快。

椰汁珍多冰:不便宜,飲品額外叫,可惜珍多冰少得可憐。

辣炒通菜:用蝦米炒的,不辣,適合送飯,點點鹹。

2017-09-15 347 浏览
成日聽人講好時好食, 今晚終於去左試。味道係不過不失,兩個人叫左一個海南雞飯、炒貴刁、串燒半打同埋青檸梳打。 依頭叫隔左一分鐘都無就上菜,快到嚇親。海南雞雖然係雞胸, 但都唔un 算係咁 個油飯都唔錯炒貴刁就好似炒河粉咁,有少少辣。串燒基本上唔係好分到佢咩肉,又唔係好特別。各樣加埋份量唔係好多。唔算好平好抵食左九個字到,D 姐姐開始就埋黎摧你有無野加 ,又拿拿林收走d 野, 想趕我地走,又話今晚有演唱會出面好多人等。摧左我地兩次。間野食完仲幾口渴,無下次加一仲要趕你走
海南雞雖然係雞胸, 但都唔un 算係咁 個油飯都唔錯
炒貴刁就好似炒河粉咁,有少少辣。
串燒基本上唔係好分到佢咩肉,又唔係好特別。
各樣加埋份量唔係好多。唔算好平好抵
間野食完仲幾口渴,無下次
加一仲要趕你走
2017-09-15
2017-09-12 11718 浏览
好時沙嗲 讀U個陣最鐘意一大班人黎食飯 : >個陣 聽到佢被逼結業既消息.. 都無時間返黎食好幸運 佢又係下兩層開返 ~~~ *v*格局同之前都一模一樣 有主店+另一間房仔其實個人覺得好時既價位唔係特別平 不過好既地方係佢既食物份量係會令你食得飽同埋真係好多星馬菜*v* 令人懷念去星馬旅行既日子(同埋個度既地道美食)黎左咁多次~~~ 今次係第一次試佢既 排骨茶$63!!!意想不到地好正!! 落左勁多藥材同排骨, 近似馬來西亞風味既肉骨茶~ 而且胡椒味唔會過重, 非常好飲同補身 : )!!推介飲呢個~~~半隻海南雞$99 平時黎其實多數係叫海南雞飯($53)但係今日朋友請客 ;DD 佢話想叫半隻 咁就半隻啦~~ ;D先發現原來半隻係有咁多@__@呢度既海南雞其實係幾滑身~~ 不過就無乜味... 都係要靠點醬汁去加味 (心入面掛住新加坡既天天海南雞....>__<)我地另外加左1碗白飯$8同2碗油飯$12~~辣通菜$45 其實唔辣....XD 其實不嬲都覺得出街叫菜食唔抵...但係通菜係我唯一抗拒唔到 總會叫黎食既菜出街炒既零舍夠鑊氣 咸咸辣辣咁好快又食晒一碟!串燒
好時沙嗲 讀U個陣最鐘意一大班人黎食飯 : >
個陣 聽到佢被逼結業既消息.. 都無時間返黎食
好幸運 佢又係下兩層開返 ~~~ *v*
格局同之前都一模一樣 有主店+另一間房仔
排骨茶
黎左咁多次~~~ 今次係第一次試佢既 排骨茶$63!!!
推介飲呢個~~~
海南雞(半隻)
半隻海南雞$99 平時黎其實多數係叫海南雞飯($53)
先發現原來半隻係有咁多@__@

我地另外加左1碗白飯$8同2碗油飯$12~~
辣通菜
但係通菜係我唯一抗拒唔到 總會叫黎食既菜
出街炒既零舍夠鑊氣 咸咸辣辣咁好快又食晒一碟!
串燒沙嗲半打
串燒沙嗲半打$49 (雞,牛,豬各2串) 其實呢度d串燒一向都麻麻
基本上又係無乜味.... 要靠點沙嗲醬, 肉類既味道又唔突出...都唔係好分到自己食緊邊一款
不過今次對比起以前係叫左好味左 起碼肉質都嫩滑左
希望下次黎會再好味D! 始終黎得呢度一定想食串燒~~~
香蘭葉包雞
又係第一次試既香蘭葉包雞$50 有六舊淨肉既雞~~~
用香蘭葉(即係斑蘭葉)包住咁拎去炸...雞肉果然係特別嫩滑!!! 而且雞肉已經沾上斑蘭既香味, 係比較清新自然既一款~
薄餅2件
haha....食到最尾食到胃口全開lol 又咁岩見到人食呢個好似好正
臨尾追加左個薄餅2件$27 我地無特別再叫咖喱去食
我自己就鐘意就咁食 享受薄餅既煙韌同濃厚既麵粉香
我朋友就用返食串燒既沙嗲去一齊食~~~ 兩種食法都好味!!

三個人食埋單$365 都算ok~~ 而且今次食d野整體都唔錯
幾滿足 : )
2017-08-24
排骨茶
2017-09-07 400 浏览
朋友說這間不錯吃~就來試試有幾勁😂位置雖然不太好找,但客人都是滿滿的,仲要係平日,應該真係好食先會咁啦~🔥什綿沙嗲 半打 Hkd 49 💰豬牛雞各2 我自己覺得豬肉最好食,軟硬適中☺️配埋啲醬汁好正!牛就比較硬😣較難咬 似牛肉乾多啲😂雞肉都算滑,但都係冇豬肉咁入味咁好食~🔥炒貴刁 Hkd 49 💰入面咩都有,好似香港既乾炒牛河咁🤣不過辣辣地,入面啲配料有立膠,蝦,蛋😆😆😆都幾夠火喉架!而且係濕炒,冇乾炒咁dry咁麻麻地好食😂
朋友說這間不錯吃~就來試試有幾勁😂

🔥什綿沙嗲 半打 Hkd 49 💰

牛就比較硬😣較難咬 似牛肉乾多啲😂
雞肉都算滑,但都係冇豬肉咁入味咁好食~
🔥炒貴刁 Hkd 49 💰

2017-09-07 419 浏览
一直都想試, 今次終於試到喇~同家人睇演唱會前,梗要搵地方醫肚先, 諗住人少少(4個), 呢間又近近地, 就去試下首先, 位置就真係比較隱閉, 唔係專登黎幫襯,應該呢世都唔會行經此地環境, 簡簡單單, 勝在乾淨企理 上食物的速度一流, 就算坐8, 9成人, 都唔使等好耐, 落完單, 大約5至10分鐘就陸續有食物出, 抵讚仲要熱辣辣第一輪︰福建蝦湯麵 - 肉丸多過蝦, 但肉丸又幾好味喎~叻沙 (槨汁咖哩米粉) - 我個人本來唔太鍾意椰汁類食品, 但呢有椰汁得黎, 加埋咖哩微辣又幾唔錯喎, 勝價比又高, 值我一試串燒 - 2粒星係俾個汁的, 其他個幾串就.........另外後加左2款食物, 胡椒香脆雞, 零胡椒味似走油抄雞咁... 粉絲蝦煲 ($99), 好大煲...粉絲, 蝦就得1.5隻開邊蝦... 同佢餐牌好大出入啫, 哈哈哈,...不過無影相(2樣都有D失望, 可能第一輪2個湯麵都有幾味, 所以有期望左), 整體都OK, 會再次幫襯, 下次會試埋海南雞飯
一直都想試, 今次終於試到喇~

環境, 簡簡單單, 勝在乾淨企理
仲要熱辣辣
第一輪︰
福建蝦湯麵 - 肉丸多過蝦, 但肉丸又幾好味喎~

福建蝦湯麵

叻沙 (槨汁咖哩米粉)

串燒

另外後加左2款食物, 胡椒香脆雞, 零胡椒味
粉絲蝦煲

2017-09-03
叻沙 (槨汁咖哩米粉)
  • 叻沙
2017-09-04 390 浏览
尖沙咀”好時沙嗲”,好耐之前已經聽過呢個名,價錢唔算貴,所以有唔少人都推介一早已經做定功課,睇定咩野係必食;但實在太多野都想試啦,仲諗埋下次黎食乜  (haha,我真係一個吃貨,好中意食🤣)同朋友兩個人,六點正黎到,但被安排坐門口同職員要求坐入面二人位,佢話好多人訂枱,除非我地七點前食完還枱費事麻煩所以照坐門口位,但其實半個鐘係完全夠時間食完走人,呢度人流去得好快海南雞飯 ($53)呢個好多人推介,話係必食朋友好中意食海南雞,所以特登叫比佢試下龍與鳳第一眼覺得分量幾多,而且又有三款汁,感覺好唔錯,但原來無想像中咁好個湯係唔鹹既雞湯,清清地三款醬汁分別有辣醬、甜豉油、薑蓉,我地一致覺得點甜豉油最好味(純粹係因為甜豉油個味調得唔錯,而唔係個雞好味)雞肉多,但太淋連雞皮都係淋滋滋,唔係我中意既口感,我都係中意滑LULU既白切雞同爽彈既雞皮呢度個飯唔係黃油飯,個人覺得似加左雞湯去煲既濕笠笠飯,味道唔差亦唔油膩,係爛左D囉,真係無牙都食得…什錦沙嗲串燒 豬牛雞各兩串 ($49)呢個係大伏…我未曾食過咁乾咁梅既牛串😞三款串燒一樣味,你係分唔到自己食梗豬牛定雞,只可以用顏色去分別…呢度D牛完全唔韌,
  (haha,我真係一個吃貨,好中意食🤣)

同朋友兩個人,六點正黎到,但被安排坐門口

海南雞飯 ($53)
海南雞飯

呢個好多人推介,話係必食
朋友好中意食海南雞,所以特登叫比佢試下龍與鳳

個湯係唔鹹既雞湯,清清地
海南雞飯

雞肉多,但太淋連雞皮都係淋滋滋

什錦沙嗲串燒 豬牛雞各兩串 ($49)

什錦串燒半打

呢個係大伏…我未曾食過咁乾咁梅既牛串😞
呢度D牛完全唔韌,而係梅同乾,無肉汁無牛味,仲衰過韌牛串燒👎
但不得不讚佢個汁,真係整得幾好味👍花生味香但唔會太過,又有少少酸味醒下個胃,後黎我用黎點薄餅
巴東牛肉 ($59)
巴東牛肉

呢個係出面少見,所以特登點黎試下
牛肉好淋,多肉少肥膏😀,佢係好重椰汁味,貎似咖哩牛既野,但只係貎似因為我完全食唔出有咖哩味
唔能話佢差,只可以話佢唔岩我地兩個既口味😑;食到後期好滯,可能因為太杰太椰🙄
薄餅2件
薄餅

本身想用黎點個巴東牛肉食,點知牛肉個汁太杰,無汁可點..只可以當夾餅咁夾住D牛肉黎食…但其實佢同個巴東牛唔係好夾囉🤐
早知唔叫呢個啦,點又唔好食,但唔點更難食,個餅完全無味又唔鹹😖

總結,呢餐我真係等到頸都長埋,充滿期待架!! 我仲係特登留QUOTA去食佢,點知無一款OK…😩
呢個唔止係我同朋友都咁諗,而係我觀察到附近兩枱既食客都係叫左少少野,但食剩好多就走人,唔係我吹水,但真係唔明點解會有咁多好評…只可以講,呢度完全唔岩我😢
2017-09-01
2017-08-31 288 浏览
係尖沙咀返工咁耐,都係第一次黎呢到食野,但有點失望。2點多黎到,完全唔洗等位雞牛串燒半打,雞肉燒得岩岩好,唔鞋口,牛肉就有點un,還好有沙嗲醬搭救。由於唔太肚餓,所以叫左碗喇沙,聞落就有椰香味,但食落就食唔出…可能係因為放左好多其他香料蓋過左椰香味,食第一啖已經覺得好重口味,食完碗麵要狂飲茶男朋友叫左碟海南雞飯,有三款醬:豉油、薑蓉、辣椒醬試左塊雞,肉質嫩滑,沾上豉油跟辣椒醬,可能本身雞肉唔多夠味,沾上醬汁味道就岩岩好,雞黃飯也不錯,帶有少少蒜香味。青檸梳打,只飲到青檸既酸澀味,不太討好,寧願飲可樂/凍檸茶好過

男朋友叫左碟海南雞飯,有三款醬:豉油、薑蓉、辣椒醬
2017-08-31
  • 海南雞飯
2017-08-27 333 浏览
食過數次好時,每次來到尖沙咀而又想不到吃什麼,總會想到好時的喇沙和沙嗲。喇沙的粉和配料份量多,味道香而帶有少辣,每次吃完這碗喇沙都會有一種滿足感,它算是在香港吃到比較好吃的喇沙。沙嗲,每次也會點雞牛豬各2,每款肉不硬但也不至於juicy,所以重點是沾上沙嗲醬,沙嗲醬有很香的花生醬味,不愛辣的人應該都會喜歡。另外點了咖哩牛腩配薄餅,牛腩肉腍,咖哩味道不辣但也不算惹味,薄餅牛油味頗香,配上咖哩也不錯,可以一試。

• 喇沙
2017-08-26 296 浏览
今日同朋友去到好時商場食你個好時沙嗲一向都聽講係抵食夾大件所以今日就即刻去試吓今日都唔算太多人唔使等位就入咗去啦我聽朋友講串燒好出色 所以就叫左試下雞牛豬沙嗲 ($49)串燒唔係好夠熱 但味道唔錯 特別係豬肉最好食 好多肉汁最出色係沙爹汁 唔會太辣又有椰香味辣通菜 ($45)味道唔錯 夠辣夠大碟 不過不失星洲炒蘿蔔糕 ($59)"十分驚喜!蘿蔔糕唔會太林食得出好有鑊氣 又有少少辣好食!海南雞飯($53)個海南雞飯唔錯雞肉好亂滑又有少少肉汁而且油飯都好正宗👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日同朋友去到好時商場食你個好時沙嗲
一向都聽講係抵食夾大件所以今日就即刻去試吓
今日都唔算太多人唔使等位就入咗去啦
我聽朋友講串燒好出色 所以就叫左試下
雞牛豬沙嗲 ($49)
串燒唔係好夠熱 但味道唔錯 特別係豬肉最好食 好多肉汁
最出色係沙爹汁 唔會太辣又有椰香味

辣通菜 ($45)
味道唔錯 夠辣夠大碟 不過不失

星洲炒蘿蔔糕 ($59)"
十分驚喜!蘿蔔糕唔會太林
食得出好有鑊氣 又有少少辣
好食!
海南雞飯($53)
  • 星洲炒蘿蔔糕
2017-08-24 302 浏览
朋友推介的平價美食😋 愈夜愈多人大部分都點選了好時沙嗲的招牌美食✨真是平民價! 吃到飽 然後價錢每人 一百塊內! 真的十分便宜 物超所值海南雞(半隻) $99雞肉十分嫩滑😋👍🏻 不會有太多肥肉 亦都很少骨!叻沙 $49個湯真係好岩我口味😋 不停添飲😋 好有椰香味😋 有丸有蝦😆 好入味!炒貴刁 $49好似乾炒牛河😂 對於不吃辣的我 覺得這家的炒貴刁 有點辣😿 不過也是好食!串燒 (一打) $49/半打有豬牛雞😆 牛肉真的好難咬 豬肉同雞肉都易咬 點埋個汁 直頭無敵👍🏻👍🏻✨咖哩牛腩 $59牛腩都煮得幾淋 而且都入味😋 薄餅 (四件) $27/2件一塊都幾大下 6個人share 4塊剛剛好👍🏻 薄餅點咖哩同叻沙 絕對可以再encore!
朋友推介的平價美食😋 愈夜愈多人
大部分都點選了好時沙嗲的招牌美食✨

海南雞(半隻) $99
雞肉十分嫩滑😋👍🏻 不會有太多肥肉 亦都很少骨!

叻沙 $49

炒貴刁 $49

串燒 (一打) $49/半打

咖哩牛腩 $59
牛腩都煮得幾淋 而且都入味😋

薄餅 (四件) $27/2件

2017-08-21 215 浏览
兩個人食叫左好多野,隔離枱坐3個人都無我地咁多,比較之下我地好大食。叫左一隻海南雞加油飯,好味,無骨啱懶人炒蘿蔔膏有少少辣,好大碟。仲有串燒,荷葉包雞,油豆腐湯,全部都好味!食到好飽好滿足~
叫左一隻海南雞加油飯,好味,無骨啱懶人
炒蘿蔔膏有少少辣,好大碟。
仲有串燒,荷葉包雞,油豆腐湯,全部都好味!食到好飽好滿足~
2017-08-08 482 浏览
之前已經聽過好時會執嘅消息,但一直有好多人排隊,所以就冇機會來試,點知佢之後開番,終於等到上去試下。呢度嘅價錢都算係平,一個主菜大約$50至$70。呢度當然要叫一個星加坡出名嘅海南雞飯,海南雞好香滑,雞肉好諗身,加上配上佢特別嘅醬汁,好惹味。我朋友就叫咗肉骨茶,不過個人唔係太鍾意。朋友話個肉骨茶好重藥材味,都唔錯。我都叫咗個喇沙,普普通通,冇乜特別嘅驚喜。整體來講我最鍾意嘅就係個海南雞飯,如果作為夜晚食一個家常便飯,咁呢度嘅性價比都算高。
曾經深受食客喜愛的尖沙咀新加坡菜老鋪 - 好時沙嗲,於尖東屹立了33年,經歷幾個月結業後戲劇性再重開,選址好時中心原位再戰江湖,還記得結業前一晚人人都紛紛到來湊熱鬧,高呼歎息可惜,社交平台也給洗了版。 在那殘舊如國貨公司的商場內,選擇原址重開的好時,多租了幾個鋪位,比之前佔地更寬敞,招牌也比之前明亮,星期六下午,竟然不用等位,亦沒有人山人海的局面出現,出奇得有點愕然,不過不用等位,也沒有考慮太多了。 因為主餐廳部分已坐滿了,於是店員姐姐領我們到另一邊鋪位,裝修簡單直接得多,沒有多餘的修飾,也沒有投放太多,這點也不難明白,唯一沒變的是座位之間仍是較狹窄。 餐牌跟之前沒太大改動,價錢上亦微微加了點,於尖沙咀區來說還算是平易近人,很想吃巴東牛肉,還有馳名的沙嗲串燒,不過今趟沒有點上,只因辣已離我而去,不可涉足了。 落單後大概了五分鐘,先來碟炒貴刁 $49。毫無疑問本地餐廳吃到的炒貴刁本身是辣的(當然有些人是不知道的),但標榜是星馬菜的炒貴刁又如何?心血來潮很想吃但又不吃得辣,膽粗粗的詢問落單姐姐,竟想不到落單姐姐答我有不辣的選擇,不過補充一句的說: 有些辣會好吃點,我也深明阿媽是女人的道
落單後大概了五分鐘,先來碟炒貴刁 $49
毫無疑問本地餐廳吃到的炒貴刁本身是辣的(當然有些人是不知道的),但標榜是星馬菜的炒貴刁又如何?心血來潮很想吃但又不吃得辣,膽粗粗的詢問落單姐姐,竟想不到落單姐姐答我有不辣的選擇,不過補充一句的說: 有些辣會好吃點,我也深明阿媽是女人的道理,只是非不為也,是不能也的理由啊,最後點上不辣的炒貴刁來滿足口癮。
炒貴刁
每條貴刁都染上深色的醬油: 生抽、老抽、魚露等,傳來陣陣的香味更是濃郁,粗扁而薄的貴刁,賣相猶如乾炒牛河般,黏黏濕濕的,一點也不乾身,色深味濃,鹹中帶甜的味道,炒功跟火喉也算是到位,實是重口味朋友的至愛。
炒貴刁
佐料有蝦仁、蛋花、芽菜、臘肉、魚餅等,當然這個價錢用上雪藏蝦是無可厚非 ,不過吃下爽口,還是收貨。臘腸反而加得不手軟,本身不太愛吃臘腸或是臘味飯,因十分懼怕那油膩味,但當臘腸、臘肉加工過後,如加到蘿蔔糕、生炒糯米飯、炒河等卻又頗喜歡。這碟炒貴刁中的臘腸,瘦肉跟肥肉平均,脆身香口而不太硬,令貴刁更加香口惹味。只可惜當中的蛋花顯得較"濕碎",似有若無的感覺。走辣版的炒貴刁沒有了辣椒醬的刺激,吃下的風味若有所失感覺,唯有從海南雞飯的辣椒醬中取來點點辣,當然不及原汁原味的好味。
炒貴刁
以海南雞馳名的,又怎可以錯過來一碟招牌無骨的海南雞飯 ($53)呢。
淡黃色的海南雞表面充滿油滑亮澤,份量亦算是頗多,肉質肥美嫩滑帶油香,用雞骨熬成的上湯把雞浸熟再去骨,果然當中保存的肉汁是不少,雞皮亦較爽口,吃下亦有雞味,不過稍嫌今日的海南雞雞皮與雞肉之間的那層脂肪較為多,入口有點肥膩,撇除這肥膩,雞是好吃的。
海南雞飯
供蘸點的三色醬: 豉油、薑蓉、辣椒醬,稠身的豉油醬最為我喜愛,又甜又厚身,可以稍為分解一下雞的油膩,令雞件更惹味。
海南雞飯
同樣有光澤的油飯堆滿一整個飯碗,飯粒分明,軟硬適中,除了吃到雞油的香氣外,飯中那濃郁的蒜香味,亦是多吃幾口的原因。不過伴隨那碗雞湯味道就較為一般,鹹鹹的沒太有味道,相比下只是失色的陪襯。
海南雞飯 - 油飯
海南雞飯 - 雞湯
最後來一杯無得輸的青檸梳打 ($9)來解解膩,味酸清香,滿足也。
青檸梳打
老闆這次捲土重來,希望調整以往的口啤,希望再做出水準來,以新加坡大排檔菜式掛帥的老鋪,重開後風味依舊嗎?味道有改善進步嗎? 我不敢說,因為回憶裡的味道始終是美好的,若要跟回憶中的味道相比,難免有失公允。不過平心而論味道算是不錯,某些方面是進步了的,但若要在訊息萬變的飲食界中站穩陣腳,看來功夫要多花幾倍呢!
海南雞飯 - 油飯
青檸梳打
2017-07-23 814 浏览
1️⃣) 海南雞🐔 (半隻)上菜速度好快😂😂 雞好滑🤤🤤 仲配有三款醬料🤤🤤好味🤗🤗🤗🤗-2️⃣) 巴東牛肉🐮其實係有啲似咖哩牛肉🍛🐮 但當然椰香香好多👃🏻 送飯🍚真係一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-3️⃣) 雞🐔牛🐮豬🐷沙嗲 (半打)非常香,燒得岩岩好🔥,無一款係韌架😳😳😳 沙嗲又惹味🤤🤤🤤-4️⃣) 咖哩魚🍛🐠唔會好辣,咖哩好香👃🏻,值得一試👍🏻-5️⃣) 喇沙 (椰汁咖哩米粉)🍜好香,真心好味 湯底香滑濃郁,不過真係好重口味😂😂😂,我係咁飲水🚰🚰-6️⃣)福建炒麵🍲我地係見好多人點,臨尾又補點😂😂😂😂 好香 我自己感覺有蟹香味(可能係我錯覺,但真心香) 汁醬好creamy,我反而覺得呢個係必點📝
1️⃣) 海南雞🐔 (半隻)
2️⃣) 巴東牛肉🐮
3️⃣) 雞🐔牛🐮豬🐷沙嗲 (半打)
非常香,燒得岩岩好🔥,無一款係韌架😳😳😳 沙嗲又惹味🤤🤤🤤
4️⃣) 咖哩魚🍛🐠
唔會好辣,咖哩好香👃🏻,值得一試👍🏻
5️⃣) 喇沙 (椰汁咖哩米粉)🍜
6️⃣)福建炒麵🍲
2017-07-23
  • 喇沙
  • 海南雞
  • 串燒
  • 巴東牛肉
2017-07-16 1014 浏览
小時候媽咪已不時帶我到呢間餐廳用膳, 當年食馬拉菜, 一係去蕉葉, 一係去呢間, 前幾年發現它的水準每愈下況, 油飯係暖甚至係凍, 肉骨茶無用, 服務態度惡劣......直至舊年, 它面臨舖位被加租及結業既危機......當然, 我都有去懷念一番, 但亦失望而回; 最近得知, 佢原來佢未結業, 並且朋友們話近排食過, 他們覺得可以encore, 所以我本著試下啦再去了......確實今次它終於沒有令我失望; 油飯當然夠熱, 有椰香而且每粒飯都爽身, 雞雖然雞味不足(香港食雞不嬲都無雞味)但勝在夠滑, 喇沙湯底椰香濃郁👍🏻它終於返黎啦!
2017-07-16
午餐