2008-07-15
有次行過俾一隻隻掛晒係度的海南雞吸引住, 終於搵日忍唔住要去試下我一坐低就要左泰式海南雞配油飯套餐($39), 包熱飲一杯, 如果轉雞脾要另加$5, d阿姐好快手, 好快就有得食, 碟飯有好多件雞, 份量十足, 雞已去骨, 有翼, 胸同脾位各幾件, 雞味一般, 但翼同脾位肉質嫩滑, 而胸肉當然稍遜!! 但亦唔鞋口, 雞皮唔算肥厚亦有彈性, 算係合格之作碟油飯都幾大碟, 粒粒分明, 但真係比較油, 而且雞油香味不足, 亦不覺有香茅味, 但食完又真係幾滿足阿姐勤力快手, 服務唔錯而且唔收加一旺角區來講, 味道比泰國人海南雞好, 雞的整法亦比金寶好(因金寶d雞成日好生同有血水), 水準平穩, 但係應該仲有進步的空間, 睇來下次要試下豬頸肉飯 (因herbert兄張相好吸引)
阿姐勤力快手, 服務唔錯而且唔收加一