🥢超大、超巨型餃子🥟😆😆😆‼️🥢除了飽滿大餃子,湯頭也甚受歡迎👏🏻很多朋友都大愛他們 · 新鮮熬煮4️⃣小時、無味精的野葛菜生魚豬骨湯❣️❣️❣️長沙灣(好味餃子店)👉🏻🟡太子(美味餃子店)👉🏻🟦▪️煎韭菜肉餃 $38煎餃炸得很脆又多汁✨✨已經不是煎餃微脆口感,是真的像炸物一樣,咬起來喀喀聲!😚蘸上醋和配上滿滿的辣菜脯,真的超讚🤤🤤🤤🤤不過覺得有點可惜是韭菜味沒有我預期的出!▪️雲耳野菜肉餃 三款口味中相對比較輕盈的~ 肉餡口感比較特別,有木耳和椰菜不同脆的口感~ 看到最多人推薦這款:0 值得一試!▪️白菜肉餃 這個也是皮薄餡爆滿💥😆!湯餃:湯加上醋喝,哇…真的超級棒😂!吃完配上滿滿辣菜脯的飽滿大餃子,最後再把湯喝光光,肚子暖暖的,味蕾也被照顧得好好的,真的吃得很爽、很滿足🥰🥰🥰🥰‼️▪️喜歡他豆漿不會過甜😋
🥢超大、超巨型餃子🥟😆😆😆‼️

長沙灣(好味餃子店)👉🏻🟡
太子(美味餃子店)👉🏻🟦

▪️煎韭菜肉餃 $38

▪️雲耳野菜肉餃

▪️白菜肉餃
這個也是皮薄餡爆滿💥😆!

▪️喜歡他豆漿不會過甜😋

💛️🥟雲耳椰菜肉餃拼白菜肉餃10隻 $45🥟💛由上年年頭係荔枝角翻工己經間唔中會幫襯🥰超級欣賞係見住佢愈來愈多人幫襯但食物質素和出品都依然係咁穩定抵食又好味👍🏻👍🏻係食過最大粒最足料最抵食嘅餃子,皮薄透到見到餡!而餡料混合得超夾又不會散開😚🥺店內餃子三種餡料都食過哂🥳最中意係🥇🏆帶少少爽脆食落好有口感嘅雲耳椰菜肉餃💯 🏆🥈清甜到不得了嘅白菜肉餃😻🥉超濃韮菜香味嘅韮菜肉餃👾👍🏻仲可以搭埋店家自製豆豉辣菜脯,鹹香又帶點辣味刺激味蕾轉換下口味~若再貪心點可加點調味紅醋可增加翻啲酸味…食到簡單嘅餃子都可以有超多變化!😘👅🤤餃子湯底配上店家每日新鮮熬製嘅野葛菜生魚豬骨湯,有魚香味得黎又清甜到爆😈完!全!唔洗擔心!飲落會有令人害怕的魚腥味👻📝超級推薦,當我想食餃子陣時係一定會去食好味餃子店🥟💛真心超好食又超抵食❤️💯😋👍🏻(7/10)
💛️🥟雲耳椰菜肉餃拼白菜肉餃10隻 $45🥟💛

店內餃子三種餡料都食過哂🥳最中意係
🥇🏆帶少少爽脆食落好有口感嘅雲耳椰菜肉餃💯 🏆
🥈清甜到不得了嘅白菜肉餃😻
🥉超濃韮菜香味嘅韮菜肉餃👾
完!全!唔洗擔心!飲落會有令人害怕的魚腥味👻

相信說到餃子,沒有人不認識好味餃子店,久違了沒吃,這是長沙灣店呀(這點很重要!!)!餃子店提供了好多不同的餃子,有不同的菜餃,大家下單時可以選擇煎餃或湯餃,叫了煎餃哈哈超好吃,我們都超喜歡煎餃,雲耳那款最好吃,韮菜也好吃哈哈~餃子餡又夠多又有他們的辣醬很正,辣醬用了菜圃豆豉和蝦米煮出,一打開蓋已經可以聞到當中的辣和鮮味,辣醬更可以令餃子味道更上一層樓,之後還點了一碗牛丸米線,份量十足,也不錯吃,牛丸彈牙多汁!
2021-08-04 316 浏览
雖然長沙灣一帶開咗好多新餐廳,但係今次一場嚟到就揀咗呢間裝修唔算新淨嘅餃子店🥟七點九嚟到,唔使排隊,不過店內都坐左六七成客人。以閒日來講呢個入座率都算幾高🤔對比好多餃子店,餃子口味唔算太多我哋兩個人去一人嗌咗一碗10粒嘅餃子雲耳椰菜湯餃🥟韭菜湯餃🥟餃子size可以媲美乒乓波雲吞🏓個皮又薄又滑🤤餃子餡料十足我自己比較鍾意食雲耳椰菜餃因為食落鮮甜又爽口😍至於同行嘅朋友就比較喜歡韭菜餃 因為味道相對比較濃湯頭清甜❣️飲完都唔口渴🤤一個字:正💛

對比好多餃子店,餃子口味唔算太多

我哋兩個人去一人嗌咗一碗10粒嘅餃子

雲耳椰菜湯餃🥟韭菜湯餃🥟

餃子size可以媲美乒乓波雲吞🏓個皮又薄又滑🤤餃子餡料十足

湯頭清甜❣️飲完都唔口渴🤤一個字:正💛
2021-07-24 248 浏览
經朋友介紹下,特意黎左呢間位於長沙灣既「美味餃子🥟店」到食。雖然佢店內選擇吾算多,都係主打餃子,但其實一樣野夠好味都已經夠哂!我地叫左大碗10隻 雙併雲耳椰菜肉餃併白菜🥬肉餃,同埋韭菜餃子粉面套餐。啲餃好大粒,皮薄餡靚,餃子夠哂大隻,非常抵食。另外,佢個湯都係用左野葛菜生魚豬骨湯,非常鮮甜,超好飲!食埋個餃子,飲埋個湯,都已經超級飽了,非常滿足👏🏻。同埋價錢上一大碗10隻餃都只係$45,真心幾抵食😋😋下次都會再黎呀👍🏻

2021-07-21 292 浏览
唔好食錯第二間,前身為美味餃子店,同附近一間黑心店同名,所以改左名餃好味餃子店,傳統小鋪格局,座位唔算好多,有一個半開放式廚房,可以睇到店員包餃子🥟.湯餃粒粒都好大,配埋個野葛菜生魚湯底真係無得輸,$40/7粒,$45/10粒,所以記揀左10粒雙拼,椰菜餃配白菜餃,2個都係一般啦,味道差唔多,唔係特別出色嘅餃子,但唔係難食嘅試埋煎餃,煎餃包法有啲唔同,煎完試碟爆開晒,個皮有少少厚,但味道又唔錯嘅~價錢方便都幾抵食,一個人食10隻會飽到反艇😆

價錢方便都幾抵食,一個人食10隻會飽到反艇😆
2021-07-17
雪耳白菜肉餃 (10隻) + 上海麵Price:$45 + $9📌一拎上枱嘩一聲😱隻隻餃子都漲卜卜勁大隻😍但大隻絕對唔係因為皮厚,咬落去就知皮薄料超多😎絕對係超級足料貨真價實🥺湯底係野葛菜生魚豬骨湯底,唔濃味好清甜,但小妹反而覺得有少少似米酒味😂加埋個麵底真係超級飽😚無咁大食既朋友建議齋食餃就夠啦🙏🏻另外就係呢到配料竟然有少見既辣菜脯😋小妹絕對係瘋狂落爆🤪同朋友一個唔小心就食左人地半樽🤣地址 : 長沙灣元洲街497號地鋪P.S. 太子同名個間係藍店🤮各位唔好去錯‼️
雪耳白菜肉餃 (10隻) + 上海麵
Price:$45 + $9

地址 : 長沙灣元洲街497號地鋪

P.S. 太子同名個間係藍店🤮各位唔好去錯‼️

//< 好味餃子店 >呢間良心餃子店前身叫做美味餃子店,小編食咗幾次閉門羹終於第一次食到!😁——————————————- 煎雲耳椰菜肉餃拼白菜肉餃 10隻 $45 -呢度每隻餃子都煎到金黃色脆卜卜~ 雖然唔係爆陷但係都好味!個人認為椰菜肉餃味道更有層次😇特別想提嘅係佢個菜脯!!!佢加咗豆豉超級香好好食🤪真係非常特別,一定要試呀❤️——————————————- 自製豆漿 $8 -呢度嘅豆漿唔會過甜!食餃子辣辣地飲呢個可以解辣😆—————————————————評分:7.3/10地址:長沙灣元州街497號地舖營業時間:星期一至日11:00-22:00#好味餃子店 #餃子 #香港餃子 #長沙灣餃子 #香港美食推介 #香港美食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodstagram #🐷🐤中菜 #🐷🐤長沙灣
< 好味餃子店 >

——————————————