2021-06-04 62 浏览
旺角呢間偽大排檔勁多人去打卡!今日終於去左試啦😍入到去個場好大好正,好有大排檔fu~不過最開心係有冷氣!勁開心~~~因為得兩個人關係,所以我地試唔到太多野..最尾叫左三樣:黑松露蝦多士 $28/件 (三件起) 蝦肉彈牙爽口加埋炸到香脆可口嘅厚多士正~味道方面,除左有蝦肉嘅鮮味外,仲有喺蝦肉上嘅黑松露所帶獨突香味,如果嫌唔夠黑松露,再蘸埋佢哋自家製嘅黑松露醬咁就更完美。黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168牛柳大大粒而且軟稔薯仔煮得夠淋夠入味,外皮有蜜餞包裹,有啲焦糖皮正正 ~老虎大蝦龍蝦湯脆米泡飯 $128老虎大蝦size勁大隻,肉質彈牙爽口,食落鮮味十足,而龍蝦湯亦都好鮮甜,一飲就知用足料!將脆米加入埋龍蝦湯一齊食就更加好食。
旺角呢間偽大排檔勁多人去打卡!今日終於去左試啦😍

因為得兩個人關係,所以我地試唔到太多野..最尾叫左三樣:

黑松露蝦多士 $28/件 (三件起)

黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168
牛柳大大粒而且軟稔

薯仔煮得夠淋夠入味,外皮有蜜餞包裹,有啲焦糖皮正正 ~

老虎大蝦龍蝦湯脆米泡飯 $128

將脆米加入埋龍蝦湯一齊食就更加好食。
  • 黑松露厚蝦多士
  • 黑椒蜜餞茨仔牛柳粒
2021-06-04 38 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️裝修擺設參考八丶九十年代昔日既香港🇭🇰重現當年既大排檔風味🤩❶六叔煎蠔餅 $98呢個蠔餅係即叫即炸 上枱既時候熱辣辣🔥蠔仔大粒又飽滿 夠曬肥美🌞蛋餅煎得夠曬鬆化香脆 表面放滿莞茜🌱非常香口 👍🏻❷金蒜銀絲蒸大元貝 $168重量級元貝 肉質鮮甜 💥蒜蓉剛好帶出元貝既鮮味🌊最好食嘅就梗係吸晒啲精華既粉絲啦🤪❸黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168惹味既嘅醬汁配上外脆內軟嘅蜜味薯仔🥔完全搶fo 真係食到欲罷不能🍯份量方面大少少就更加好啦🤣❹豉椒炒大蜆 $128豉椒味香濃 唔會過鹹🧂廚師喺火候控制上做得好👨🏻‍🍳炒出黎嘅食物好有鑊氣🔪大蜆啖啖肉 唔會得個殻冇肉食❤️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

廚師喺火候控制上做得好👨🏻‍🍳
炒出黎嘅食物好有鑊氣🔪
大蜆啖啖肉 唔會得個殻冇肉食❤️

2021-06-04 56 浏览
一入到去環境真係好似去咗大排檔咁,超親切感🤓朋友一坐低見到隔離左右啲餸菜樣樣都好正🤤樣樣都想叫😝揸住冰凍嘅啤酒杯🍺係雞雞碗先啱🐔第一次飲呢隻醇滑嘉士伯+加埋呢隻冰凍嘅雞雞碗🍻又天口熱30幾度🔥覺得特別好味😋椒絲腐乳通菜:一般~唔夠椒絲腐乳味🥬勝在鑊氣夠🔥在疫情下😷地方寬闊,可以與朋友把酒談歡🗣大家都好開心👏🏻👏🏻店舖有限時90分鐘用餐,接電話re-confirm時,原來OpenRice訂枱可以有多15分鐘,我問可否兩小時用膳,老闆好人一口答應✌🏻😅攞住大啤🍺有傾有講超爽😊侍應大叔全部都比較cool啲👨🏻切洽大排檔風格😆最後我們都食到個個肚腩賬卜卜😙整體冷氣大排檔全部合格💯會再來的😁同埋會介紹給朋友👫🏻👩🏻‍🤝‍👩🏽👬🏻👍🏻
一入到去環境真係好似去咗大排檔咁,超親切感🤓
朋友一坐低見到隔離左右啲餸菜樣樣都好正🤤樣樣都想叫😝
  • 家鄉鯪魚球
  • 麻辣柏葉
  • 八味脆豆腐
2021-06-03 34 浏览
好耐冇試過落旺角食飯,竟然仲要係女人街。朋友介紹咗呢間咁有趣嘅食肆,淨係睇個名就已經好得意,仲要極力推介杏汁豬肺湯,所以即管去試吓,果然冇介紹錯。😋首先當然係點左一個杏汁豬肺湯先啦,真係冇介紹錯,湯料充足,一鍋夠四個人飲都只係大約$150,我仲要即刻追加一個外賣拎走。🤣🤣我哋仲叫咗蝦多士,果然係做得好出色,完全係冇千年油的味道👍🏻,再叫咗一個好耐冇食過嘅牛肉炒通菜,家常菜OK。跟住仲叫咗一個孖寶,聖子四隻仲大過我隻手,半隻雞的份量好似出邊一隻雞咁大,都係大約$350,再加多個黃金炸魚皮,簡直冇得頂😋😋😋美中不足係冇朋友想食嘅豬紅,同埋我想要嘅琥珀合桃。不過都好留返個機會我哋下次再去試過🤗🤗🤗重點一提,姐姐的服務實在是太好啦👍🏻🙏🏻
好耐冇試過落旺角食飯,竟然仲要係女人街。

重點一提,姐姐的服務實在是太好啦👍🏻🙏🏻
2021-06-02 55 浏览
🥢🥢🥢—————————《女人街食飯公司》天氣咁熱又想食大排擋可以點?呢間餐廳幫到你食得舒舒服服🌬佢地喺裝潢上可謂落足心思~上至霓虹燈飾,下至餐桌碗碟,都令你好似置身喺六七十年代既香港👵🏻 好有懷舊特色👏🏻🍤黑松露厚蝦多士(3pics, $84)注意呢個一叫要叫3個啊~一嚟到已經好香每舊厚多士上都有隻好大隻蝦咬落超脆口!點埋加左黑松露既沙律醬簡直一絕😎🦑八味脆鮮魷($98)搵左好耐都搵唔到椒鹽鮮魷(覺得去大排擋必點)雖有現場問店員🙈原來幫佢改左個咁既名~調味好足,鮮魷好新鮮好大塊😍食到我舔舔脷😋😆係好有水準同風味既小菜~ 必點!💓🍍鳳梨懷舊咕嚕肉($108)咕嚕肉沾滿醬汁發揮到固有既酸甜味而且啖啖肉,唔似其他咕嚕肉咁骨/炸粉多過肉~亮點係鳳梨🍍!!!其實呢款菜式我不嬲唔係點食鳳梨,因為都係好乾同硬❌但呢碟既鳳梨出料意料的多汁同甜!!😍我最後清晒啲鳳梨就#知佢咩料啦 🥬清炒時蔬($78)🍚香噴噴油飯($18)揀左芥蘭~ 仲驚驚地好硬點知佢煮得又適中wo!!而且好香口好有鑊氣!我食5停❤️油飯就有啲薑味但因為我戒戒地飯所以淨係淺嘗
🥢🥢🥢
—————————
《女人街食飯公司》
天氣咁熱又想食大排擋可以點?
呢間餐廳幫到你食得舒舒服服🌬
佢地喺裝潢上可謂落足心思~

🍤黑松露厚蝦多士(3pics, $84)
注意呢個一叫要叫3個啊~
一嚟到已經好香
每舊厚多士上都有隻好大隻蝦
咬落超脆口!
點埋加左黑松露既沙律醬簡直一絕😎

🦑八味脆鮮魷($98)
搵左好耐都搵唔到椒鹽鮮魷(覺得去大排擋必點)
雖有現場問店員🙈
原來幫佢改左個咁既名~
調味好足,鮮魷好新鮮好大塊😍
食到我舔舔脷😋😆
係好有水準同風味既小菜~ 必點!💓

🍍鳳梨懷舊咕嚕肉($108)
咕嚕肉沾滿醬汁
發揮到固有既酸甜味
而且啖啖肉,唔似其他咕嚕肉咁骨/炸粉多過肉~
亮點係鳳梨🍍!!!
其實呢款菜式我不嬲唔係點食鳳梨,因為都係好乾同硬❌
但呢碟既鳳梨出料意料的多汁同甜!!😍
我最後清晒啲鳳梨就#知佢咩料啦

🥬清炒時蔬($78)
🍚香噴噴油飯($18)
揀左芥蘭~
仲驚驚地好硬點知佢煮得又適中wo!!
而且好香口好有鑊氣!
我食5停❤️
油飯就有啲薑味
但因為我戒戒地飯所以淨係淺嘗
2021-06-02 54 浏览
Was utterly attracted by their restaurant’s decoration, felt like I was traveling back in time to the 1980s or 90s! Super igable especially with the use of neon lights, which complimented nicely with the overall theme of the restaurant. We ordered, 金沙脆鮮魷 ($108)Freshly made! I could smell the 鹹蛋黃 as soon as the waiter placed the dish on the table 🥰 the portion was HUGEEE! I was expecting only a few pieces but I was wrong 🙈 the outer crisp was fried to a nice golden color while the squid retained

We ordered,
金沙脆鮮魷 ($108)
Freshly made! I could smell the 鹹蛋黃 as soon as the waiter placed the dish on the table 🥰 the portion was HUGEEE! I was expecting only a few pieces but I was wrong 🙈 the outer crisp was fried to a nice golden color while the squid retained its juiciness with a slight chewy texture! However, as usual 鹹蛋黃 gets a bit oily and filling towards the end. I recommend ordering this if have 3/4 ppl to share!

六叔煎蠔餅 ($98)
The oyster omelette had a rather crispy outer. Though the oysters are quite small, there were alot of them! The coriander on top also brought another aroma to the omelette. Overall I enjoyed this dish!

啫啫南非五頭鮑魚雞煲 ($198)
This pot came to our table with a sizzling sound. The portion was super generous with 2 huge abalone and chicken. This dish was very flavorful, would recommend this to those who like more 重口味 stuff.

The portion for all the dishes were all so big! We couldn’t finish it 🙈🥲 would recommend coming here as a group so can share the food!!

2021-06-01 32 浏览
旺角女人街正有一翻新景象,很多食店,各有特色。今趟想試廣東小炒,經朋友介紹,到了這間裝修懷舊,食物夠火喉的少炒。 單看menu已經有很多樣菜想食, 奈何只有4個人,最後選擇了脆炸豆付、蓮藕花枝餅、金銀且莧菜和秘製蔥油雞。相比其他菜,豆腐比較普通,反而蔥油雞味道很夠,雞又很嫩滑,花枝餅很彈牙。在這裡大家都喜歡用碗飲啤酒! 聽聞這裡的燉湯亦相當好,下次再試吧!
旺角女人街正有一翻新景象
,很多食店,各有特色。今趟想試廣東小炒
,經朋友介紹,到了這間裝修懷舊,食物夠火喉的少炒

單看menu已經有很多樣菜想食, 奈何只有4個人

聽聞這裡的燉湯亦相當好,下次再試吧!

2021-05-27
2021-05-31 40 浏览
大排檔絕對是我最愛和朋友相聚地方之一🥰食物有鑊氣,又大大碟,整個氛圍充滿「麻甩味」讓人不用拘謹,吃得開懷😜不過夏天有時又怕熱,又想有更乾淨舒適的環境,女人街食飯公司就是不錯的選擇🤟🏻👉🏻食物: 4/5整體食物份量頗大,適合一班朋友相聚👍🏻▪️紅燒乳鴿外表脆👍🏻,可惜乳鴿肉質略乾。▪️南乳豬頸肉炒藕片藕片又薄又爽口🤤豬頸肉亦充滿油香,配上南乳十分惹味!▪️薑蔥魚雲煲一上桌發岀喳喳聲,飄來陣陣香氣🥰 魚雲味道不錯,沒有腥味,香口惹味。但油泡過程略嫌過火,令外皮過焦。▪️金銀蛋莧菜超大份!性價比高👍🏻莧菜嫩😋充滿鑊氣的餸菜配上啤酒一流😝

👉🏻食物: 4/5
整體食物份量頗大,適合一班朋友相聚👍🏻

▪️紅燒乳鴿
外表脆👍🏻,可惜乳鴿肉質略乾。

▪️南乳豬頸肉炒藕片
藕片又薄又爽口🤤豬頸肉亦充滿油香,配上南乳十分惹味!

▪️薑蔥魚雲煲

▪️金銀蛋莧菜
超大份!性價比高👍🏻莧菜嫩😋

充滿鑊氣的餸菜配上啤酒一流😝

2021-05-29 3383 浏览
餐廳不論由外而內的裝修都充滿著港式風情懷舊的氣息..令人腦海中呈現了滿滿黃金歲月的回憶🧠🔸主食▪️士多啤梨骨 $108在平日裡菠蘿生炒骨是習以為常的一道小菜.但有士多啤梨骨🍓真的餐廳真的是寥寥無幾.難得一遇當然不能錯過😎 酸酸甜甜又開胃美味的士多啤梨醬配上剛炸好的豬骨. 令人難忘🤤醬汁偏酸.每口都是淡淡的士多啤梨🍓香和鮮甜味😏令人吃得津津有味..不過骨偏點大.難咬..🥶▪️黑松露厚蝦多士 $84 賣相高貴的蝦多士.一吃下去脆卜卜的.蝦肉🦐大大隻的..爽口又彈牙🤪蝦上還放上精緻的中黑松露.配上松露沙拉醬.是雙重松露香的味道.精神🤩淡淡的香味..好食👍🏻▪️金沙脆鮮魷 $108酥酥的鹹蛋黃金魷魚🦑炸粉上帶有淡淡蛋黃咸香的味道.酥脆酥脆的口感🤤新鮮魷魚🦑爽脆彈牙😈外酥內嫩的🤤可惜是有些魷魚未必盡然沾上蛋黃..🙄🔸湯▪️高湯粉絲什菜煲$98大大煲的什菜湯內裡頭包含了大量小白菜.菜心.粉絲.蝦乾等等... 蝦乾超高十顆以上.令菜湯本來的鮮甜大大提升😈健康又美味..剛好中和了小菜的濃郁味道👍🏻份量相當多.簡直是一鍋飽的料理👀🔸甜品▪️蛋白杏仁茶$28中式飯如飯後的必備良藥😁吃完這麼豐盛的一餐.當然要幫助消化

🔸主食

高湯粉絲什菜煲

▪️高湯粉絲什菜煲$98

🔸甜品

▪️蛋白杏仁茶$28
中式飯如飯後的必備良藥😁吃完這麼豐盛的一餐.當然要幫助消化一下.. 香滑無比的蛋白杏仁茶.杏香雋雅.濃郁不苦澀.蛋白綿軟如絮.令口感的層次豐富.更上一層樓🥸女生們.聽說還有養顏的功效😍

總括而言:食物質素OK.只欠缺衛生..是因換了兩隻碗都是有飯粒
士多啤梨骨
金沙脆鮮魷
高湯粉絲什菜煲
蛋白杏仁茶
邊個話食大排檔一定又熱又污糟㗎🙅🏻‍♀️?呢間係旺角嘅「女人街食飯公司」,撚手小菜同生猛海鮮一樣咁掂😎,而且仲有冷氣,地方又乾淨企理~嚟呢度就坐得舒服又食得開心啦!唔止㗎!餐廳裝修仲好Old school,加埋啤酒姐姐同侍應裝束🕺🏻,好似置身於舊式熟食市場,連菜式都充滿懷舊感,居然仲食得到蝦多士、焗魚腸、豉油王鵝腸⋯而家呢啲菜式真係賣少見少啦🤗!唔知有冇人都係酒樓見過門口嗰對金光閃閃嘅大龍鳳呢?————————————————👅秘製蔥油雞(半隻$138)👍🏻 本身想試瑤柱招牌走地雞,可惜賣晒就試咗蔥油雞,點知一試愛上😍!半隻份量一啲都唔惹少,雞肉唔會紅又幾嫩滑,有皮仲滑到似啫喱咁,亦都食得出雞味🐔,切蔥絲釋放更香嘅蔥味,間中又食到洋蔥絲嘅嗆辣,不過個豉油先係重點,撈多兩碗「靚仔」都得!👅屋村三鮮($78)👍🏻 三鮮各自有唔同嘅爽口,雞腎爽脆、生腸爽中帶軟、章魚爽彈🐙,滷水汁用甜豉油同麻油做底,沾一沾更好味,而且一口大細啱啱好,佐酒必點前菜🍺!👅金沙脆鮮魷($108)👍🏻上枱就feel到煮好熱辣辣,厚身鮮魷裹滿金沙,鹹蛋味好香但無蓋過鮮魷味🦑,而且都唔厚粉,炸皮脆卜卜好似食緊鹹蛋薯片添,J

————————————————
👅秘製蔥油雞(半隻$138)
秘製蔥油雞

👅屋村三鮮($78)
屋村三鮮

👅金沙脆鮮魷($108)
👍🏻上枱就feel到煮好熱辣辣,厚身鮮魷裹滿金沙,鹹蛋味好香但無蓋過鮮魷味🦑,而且都唔厚粉,炸皮脆卜卜好似食緊鹹蛋薯片添,J生今晚嘅最愛~

👅六叔煎蠔餅($98)
👍🏻蠔餅邊炸到脆卜卜,每塊蠔餅都食到滑捋捋嘅蠔肉,留意沾汁比較鹹,沾少少就夠啦
👅朝日大樽裝($30)
👍🏻食大排檔就要係要好man咁用碗飲啤酒㗎嘛!仲要係公雞碗添!飲勝🍻!

👅絲苗白飯($12)

————————————————
🚩總結:原來食大排檔都可以咁舒服衛生!
————————————————
🌟注意:雖然樣樣都好吸引,唔好學我哋眼闊肚窄叫咁多嘢食呀😆
📍 女人街食飯公司
地址:旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
秘製蔥油雞
屋村三鮮
2021-05-28 64 浏览
放假約朋友出旺角食飯,今次黎到間裝修得好有六、七十年代大排檔風味既餐廳。酒香醉豬手前菜食豬手當補充下骨膠原,肉都幾稔身,充滿酒香砂煲臘味豬油撈飯聽個名都知邪惡😍,有好多臘腸粒,落碗特製豉油落去焗一陣就可以撈黎食,豬油味勁香口,仲有飯焦tim金菇沙茶肥牛煲熱辣辣滾住咁上枱。份量都幾多,除左金菇同肥牛仲有粗身粉絲,彩椒。沙茶醬又香又濃郁,用黎送飯一流。八味脆鮮魷其實即係椒鹽鮮魷。有勁多件鮮魷,2個實在食唔哂😂炸粉好薄,魷魚新鮮又咬落彈牙爽口。要開車所以今次冇叫到啤酒,唔係就可以有戰鬥碗飲喇。。女人街食飯公司旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室。。

酒香醉豬手

前菜食豬手當補充下骨膠原,肉都幾稔身,充滿酒香

砂煲臘味豬油撈飯

金菇沙茶肥牛煲

八味脆鮮魷

要開車所以今次冇叫到啤酒,唔係就可以有戰鬥碗飲喇

女人街食飯公司
旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室

讀書年代,好喜歡跟Ocamp組員走到大排檔「Re-U」,一來價廉物美,未完全投身社會工作的「學生哥」也能負擔;二來大排檔的顧客層十分廣泛,氣氛輕鬆,非常適合一大群人聚會。位於旺角一商廈中的「女人街食飯公司」於3年前開業,把即將失落的大排檔飲食文化和70-80年代的香港風貌重現。環境:✨餐廳充滿懷舊氣氛,門口兩旁掛著酒樓獨有的金色龍鳳雕塑,很有氣勢;✨餐廳內部以舊式商店、街市場景為主,處處都是「打卡點」!服務:✨職員都穿上白色恤衫,打扮配合主題;態度友善積極。食物:🍯 琥珀合桃 ($28)✨脆熱的啡褐色合桃沾上富光澤的甜糖漿,是個不錯的下酒小食。🍻 啤酒 ($56/ 3支)✨主要是為了「打卡」才點 (筆者已戒酒半年),男友人唯有獨自把酒喝光。✨在這裏點啤酒,店家不會給你杯子,而是一個個的「戰鬥碗」,你可以學習古裝劇人物豪邁地「乾碗」。🥢 一口臭豆腐 ($58)✨上品的臭豆腐就是「夠臭」,這道菜絕對合資格。🍍 鳳梨懷舊咕嚕肉 ($108)✨酸甜味道平衡,而咕嚕肉選用了沒骨的腩排,吃起來很方便。🦑 金沙脆鮮魷 ($108)✨鮮魷裹上粉漿酥炸,再沾上鹹蛋黃,獨特惹味。🍚 白飯 ($12)總結(

環境:

✨餐廳內部以舊式商店、街市場景為主,處處都是「打卡點」!

服務:
✨職員都穿上白色恤衫,打扮配合主題;態度友善積極。

食物:
🍯 琥珀合桃 ($28)

✨脆熱的啡褐色合桃沾上富光澤的甜糖漿,是個不錯的下酒小食。

🍻 啤酒 ($56/ 3支)

🥢 一口臭豆腐 ($58)

✨上品的臭豆腐就是「夠臭」,這道菜絕對合資格。

🍍 鳳梨懷舊咕嚕肉 ($108)

✨酸甜味道平衡,而咕嚕肉選用了沒骨的腩排,吃起來很方便。

🦑 金沙脆鮮魷 ($108)

✨鮮魷裹上粉漿酥炸,再沾上鹹蛋黃,獨特惹味。

🍚 白飯 ($12)

總結(5分滿分)
餐廳環境🖼🖼🖼🖼🖼
餐廳服務🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻
食物賣相🌸🌸🌸🌸
味道質素👅👅👅👅
整體價錢💸💸
性價比值⚖️⚖️⚖️⚖️
2021-05-12
2021-05-28 33 浏览
今日去了旺角!朋友介紹我去食大排檔風格的餐廳!🤔在通菜街的威達商業中心!大廈門口好簡潔的風格!上到一樓!🤩門口有已前每間酒數到有的大大龍鳳裝飾!入面好多人,好彩我們有book 枱!嘩!好有小時候的大排檔風格!有好多招牌!和80~90年的裝飾!環境好整潔!我們點了鳳梨懷舊咕嚕肉黃金炸鮮魷南澳帶子蒸豆腐鳳梨懷舊咕嚕肉酸酸甜甜,啖啖肉!外脆內軟!😋😋黃金炸鮮魷金沙好香!魷魚好爽口彈牙!南澳帶子蒸豆腐帶子好鮮甜,豆腐嫩嫩滑滑!
今日去了旺角!朋友介紹我去食大排檔風格的餐廳!
🤔在通菜街的威達商業中心!
大廈門口好簡潔的風格!
上到一樓!🤩門口有已前每間酒數到有的大大龍鳳裝飾!

入面好多人,好彩我們有book 枱!
嘩!好有小時候的大排檔風格!
有好多招牌!和80~90年的裝飾!環境好整潔!

我們點了
鳳梨懷舊咕嚕肉
黃金炸鮮魷
南澳帶子蒸豆腐
鳳梨懷舊咕嚕肉
酸酸甜甜,啖啖肉!外脆內軟!😋😋

黃金炸鮮魷
金沙好香!魷魚好爽口彈牙!

南澳帶子蒸豆腐
帶子好鮮甜,豆腐嫩嫩滑滑!
2021-05-25 73 浏览
位於一樓嘅女人街食飯公司,一樑一柱,一桌一椅都散發住濃厚港式懷舊氣息🎞 環境寬敞舒適,服務良好,係一間值得一試嘅新式大排檔🍚可惜今次無食翻最出名嘅滑蛋叉燒飯,而係試咗新出嘅幾味🍛各位兄弟如果第一次去絕對應該試下個滑蛋叉燒飯😋!!-🦐老虎大蝦龍蝦湯泡飯 $54🔎湯底以砂鍋端上,上台時熱辣辣,且濃郁帶膠質,配料有冬菇,配合脆米,口感獨特。仲有足料大蝦,美中不足之處為湯底過鹹,但整體性價比仍頗佳。-🍲砂鍋沙爹牛肉餐肉出前一丁 $48🔎砂鍋端上,初啖湯底有濃郁花生醬味。可惜餐肉同麵都過腍,牛肉稍韌,整體感覺差強人意。🐥招牌雞油飯 $48🔎雖名雞油飯,但整體不算肥膩。飯粒乾爽,雞肉嫩滑而無過多脂肪,配合酸辣醬和蔥蒜油,整體味道唔錯。🐽香蔥豬扒太陽蛋配白飯 $49🔎係必叫經典之一。淋上豉油,一口豬扒,一口白飯,配上流心太陽蛋,睇怕想瘦都幾難。
🦐老虎大蝦龍蝦湯泡飯 $54
🍲砂鍋沙爹牛肉餐肉出前一丁 $48

🐥招牌雞油飯 $48

🐽香蔥豬扒太陽蛋配白飯 $49
2021-05-25 103 浏览
想食大排檔小炒,但又唔想喺街邊食,最近就搵到呢一間女人街食飯公司,環境舒適之餘又有冷氣,小菜仲幾高質素。🔸屋村三鮮 ($78)屋村三鮮包括有生腸、鴨腎同埋墨魚三款滷味嘅併盤,滷水入味,生腸同埋墨魚夠爽口。而且份量非常多,比起平時喺街邊食嘅一串串更加抵食。🔸青芥沙拉骨($108)沙拉骨就經常食,加埋Wasabi都係第一次。Wasabi嘅味道都幾突出,但係唔算太辣同太攻鼻。🔸啫啫醬爆田雞煲($118)田雞煲嘅醬汁濃郁,加埋啫啫嘅效果實在惹味。上枱嘅時候煲仔仲係嵌着蓋,上枱之後店員一打開蓋除咗有陣陣嘅煙漂出嚟,仲見到入邊仲有滾緊嘅效果,熱辣辣。🔸濃湯鱈魚肉碎泡飯(細)($58)四款食物入面,我最推介就係呢個泡飯。首先價錢方面已經非常之抵食,只需要$58就有一個細嘅泡飯。雖然話係細,但係其實份量都好多,兩至三個人食都一定足夠。以泡飯所用嘅濃湯味道真係夠晒濃郁,非常鮮甜,而且泡飯加入鱈魚肉同埋豬肉碎,令到味道層次更加豐富,以豬肉碎嘅油香帶出魚湯嘅鮮味。

🔸屋村三鮮 ($78)

🔸青芥沙拉骨($108)

🔸啫啫醬爆田雞煲($118)

🔸濃湯鱈魚肉碎泡飯(細)($58)