2006-03-15 17 浏览
上星期行過又黎買今次要左椰撻,蛋撻同光酥餅椰撻同蛋撻個皮仍然脆口可以蛋撻個餡就差左甜左少少而且無乜蛋香反而椰撻保持水準光酥餅亦無以前咁好食服務只可以話係反應快但禮貌大家唔可以期望太多因為始終呢度係舊式店舖伙記都係阿叔輩佢地講實力架嘛!!
上星期行過又黎買
今次要左椰撻,蛋撻同光酥餅
椰撻同蛋撻個皮仍然脆口

服務只可以話係反應快
但禮貌大家唔可以期望太多
因為始終呢度係舊式店舖
伙記都係阿叔輩
佢地講實力架嘛!!
2006-03-13 3 浏览
次次去去花園街, 都總會見刑好多人堆o係度...今次決定要幫襯佢! 聞名不如試味.~!豆沙餅新鮮熱辣辣出爐,唔油,餅皮好煙韌(不過有dd厚), d豆沙就唔算太甜...好味丫! 仲買左"棋子餅"&"花生米通"...棋子餅我個樣... 咬落去好硬>.<".硬到牙都崩!而且仲有d唔知咩餡o係入面...好彩少少地買左3個only...花生米通雖然都幾甜下... 但係好脆好好味丫^.^ ~!有真空包裝係唔同d的~想買光酥餅&雞仔餅...etc...但又冇買到喎...
次次去去花園街, 都總會見刑好多人堆o係度...
今次決定要幫襯佢! 聞名不如試味.~!

豆沙餅新鮮熱辣辣出爐,

仲買左"棋子餅"&"花生米通"...

棋子餅我個樣... 咬落去好硬>.<".硬到牙都崩!
而且仲有d唔知咩餡o係入面...
好彩少少地買左3個only...

花生米通雖然都幾甜下... 但係好脆好好味丫^.^ ~!
有真空包裝係唔同d的~

想買光酥餅&雞仔餅...etc...但又冇買到喎...
2006-03-12 3 浏览
行開花園街, 梗係要幫襯下啦上次行過想買光酥餅, 點知冇喎.今次去到, 好彩有光酥餅呀買左迷你裝既, 7蚊一包, 兩包13蚊至衰係我又要食又驚肥, 只係買左一包. 點知好味得滯一晚成包俾我掃晒. 依家仲後悔點解唔買兩包!!!至於豆沙餅, 講真三蚊個係比較貴, 所以一口氣買夠五個,盛惠十三大元. 買左即刻食返個先. 岩岩出爐,熱辣辣, 又唔太油. 餅皮好煙韌, 豆沙好味唔太甜. 其實仲有好野想試架, 好似摩囉酥咁. 我想知其實佢係乜東東, 裏面係乜野涵黎架?
行開花園街, 梗係要幫襯下啦
上次行過想買光酥餅, 點知冇喎.
今次去到, 好彩有光酥餅呀
買左迷你裝既, 7蚊一包, 兩包13蚊
2006-02-28 7 浏览
燒餅我就鐘意有饀的,甜度岩岩好,又吾會有太多豆沙餡,otherwise會太"嬲"ka!!!而佢就又熱又煙un,好正!!除左個個都讚既燒餅,仲有個椰撻,簡直就係全店最好味!!平時我地在其他地方食果d,又甜又"嬲",好似食左成啖糖落肚gum,呢間,熱辣辣出爐,椰絲又足料,香噴噴,又鬆化,個撻皮好正好脆好好味!!我一個小女子,食4個都得,$5就有4個啦!!!好抵食!!!蛋撻都好味!!如果蛋漿再滑多一點就好了!!!!至於香蕉糕,好香軟,甜度剛剛好!!!仲有雞仔餅,吾似得其他店gum用好多肥糕,平時一見到有肥糕我就吾食,唯獨呢間的雞仔餅我就好鐘意食!!!而個鮑魚酥都值得一試,又鬆化又香口!!!仲有光酥餅,蛋糕仔.....全部都值得一試!!!次次經過花園街,一定要響呢度買d野食走先叫去過花園街ka ma~~~!!!!yummy~~~

至於香蕉糕,好香軟,甜度剛剛好!!!

2006-02-28 18 浏览
買左十元四個嚤囉酥孝敬媽咪, 大大個, 媽咪話內餡有椰絲, 好味道, 好滿意.
2006-02-11 5 浏览
11點花園街未有人要左一個豆沙燒餅而烘得微啡,個賣相比之前試"4"正~事實上比之前好味AT LEAST豆沙evenly distribute面又烘多d多人時個面烘得唔夠架好明顯係好趕咁做而且d豆沙又少d下次都係朝早買~
11點花園街未有人
要左一個豆沙燒餅
而烘得微啡,個賣相比之前試"4"正~
事實上比之前好味
AT LEAST豆沙evenly distribute
面又烘多d

多人時個面烘得唔夠架
好明顯係好趕咁做
而且d豆沙又少d

下次都係朝早買~
2006-02-04 7 浏览
每次行花園街都一定幫襯買光酥餅, 4蚊1包2個, 15蚊4包, 係我買光酥餅o既首選. 淨燒餅- 煙煙韌韌咁, 但味道不如想像中那麼好笑面係比光酥餅......

淨燒餅- 煙煙韌韌咁, 但味道不如想像中那麼好

笑面係比光酥餅......
2006-01-22 10 浏览
如果行開呢度都會買d雞仔餅食,我唔鍾意食一脆的,呢度的o岩哂我,軟得黎又有咬口,仲好香,仲試過香蕉糕、摩囉酥(太過甜),有機會要再試埋豆沙燒餅~~
2006-01-17 9 浏览
可能凍左先至食, 覺得個皮硬左d, 不過個豆沙餡好滑, 甜味適中, 中規中矩咁啦.
2006-01-06 11 浏览
每次行開花園街都會去買佢地d豆沙燒餅同雞仔餅, 今日見都有d椰撻仔5元4個咪買來試下. 真係好鬆化香口...唔怪之得佢地咁好生意啦...
2005-11-29 8 浏览
熱辣辣~~ 新鮮出爐0既燒餅實在太好味啦!!!我好少行旺角, 尋日行行下花園街, 見到一堆人圍住間舖, 於是同朋友又走埋去睇下~師傅搬出黎, 一蘿蘿0既新鮮燒餅~!!咁香!! 即刻一人一個~ 拎上手...係勁辣手架!! 皮又軟又彈牙, 豆沙又夠又唔太甜~~如果次次行旺角都有得食就好啦~好想試埋佢其他products呀~!
熱辣辣~~ 新鮮出爐0既燒餅實在太好味啦!!!

2005-11-24 5 浏览
呢度d雞仔餅唔同其他果d咁死實實好香..好有南乳味..軟硬適中一次可以食晒一磅~
呢度d雞仔餅唔同其他果d咁死實實
好香..好有南乳味..軟硬適中
一次可以食晒一磅~
2005-11-17 7 浏览
今日再食至愛既合桃酥發覺味道差左雖然仍然係幾酥化但油左而且無左以前又酥化又有少少酥香既味道感覺上差左而且原來呢度係唔收毫子架不過記憶中百發百中好似話唔可以拒收架喎?
今日再食至愛既合桃酥
發覺味道差左
雖然仍然係幾酥化
但油左而且無左以前又酥化又有少少酥香既味道
感覺上差左

而且原來呢度係唔收毫子架
不過記憶中百發百中好似話唔可以拒收架喎?
2005-11-02 7 浏览
今日行街肚餓,經過呢頭,用左$5買左蛋撻同椰撻各2個~蛋撻係牛油皮,新鮮出爐熱辣辣,正!椰撻好香,又唔太甜,細細件可以一路行一路食!!最鍾意佢地d size係迷你版~食曬4個之後就好飽!!
今日行街肚餓,經過呢頭,用左$5買左蛋撻同椰撻各2個~
蛋撻係牛油皮,新鮮出爐熱辣辣,正!
椰撻好香,又唔太甜,細細件可以一路行一路食!!

最鍾意佢地d size係迷你版~食曬4個之後就好飽!!

2005-11-02 9 浏览
也許我比較喜歡吃健康清淡食物, 今日返學因為太忙所以去奇趣餅家買了一塊淨燒餅和一塊紅豆燒餅當午餐, 不過我覺得淨燒餅好味過紅豆燒餅, 雖然我不太喜歡吃甜的食物, 不過紅豆燒餅本身不是太甜, 很適合我的口味, 不過, 淨燒餅因為沒內餡, 再加上外面有香香的芝麻味, 很適合我這清淡的口味~