2010-05-28
每次入長洲都會嚟呢度食甜品架,因為是關佢吔既芒果糯米糍囉事隔一年都無入過嚟,仲記得二年前入嚟長洲食過佢既雪凍(即好似金莎朱古力外皮,但內裏係雪糕)果陣時覺得好新奇好好味架~對上一次食都無乜差過~ 今次食番就覺得差咗囉~ 不過整體上都OK既~友人和我們二PAIRS人各叫咗不同嘢食馬蹄糕芒果湯圓 ~ 湯圓是透明內裏是芒果肉... 口感都唔錯再配埋馬蹄糕都幾清又多馬蹄 (好健康丫)芒果糯米糍 以前食覺得好好味~ 今次就覺得皮厚粉多~ (反而上次係某間長洲糖水店食既糯米糍係皮簿饀靚,但貴成2蚊) 果然一分錢一分貨呀!芒果豆花雪凍~ 豆花都OK,"滑" 再配埋芒果肉好味加埋雪凍 ...唔錯(唔知點解芒果咁甜既? 唔知佢吔有無用糖水浸過? ) 海藻香蕉卷~ 呢個我都係睇OR見人食過讚,我才試下咋~ 味道真係一般囉~ 怪怪地,香蕉不是熟...(因為我愛食梅花點香蕉架..因為夠香囉)下次入嚟唔知有冇新嘢食呢?
友人和我們二PAIRS人各叫咗不同嘢食
下次入嚟唔知有冇新嘢食呢?