2022-12-28 47 浏览
今日放工去左圓方間天天海南雞飯,之前朋友食過唔錯,銅鑼灣個間又裝修緊,所以就去左九龍,平日關係,餐廳唔多人同朋友叫左個米芝蓮二人套餐,咩都有好似幾正首先有個燉湯,鳳梨涼瓜干貝燉龍骨,飲落幾清甜,冇味精前菜揀咗蝦皮素肉鬆凍豆腐,個汁配豆腐好開胃小食有黑松露墨魚蝦多士,聽個名都覺得正,多士炸得鬆脆,加上濃濃既黑松露味天天海南雞點少得重點-天天海南雞,配4個醬 ,有蠔油、泰式辣醬、薑蓉同一款自製醬,雞皮一D都唔肥,可以連皮食,雞肉雖然未去到好滑但唔會鞋,配上醬汁十分之好味油飯油飯非常大碗,飯粒粒分明,唔會太干或者太濕,而且啖啖雞油香味 海南雜菜煲有菜心,娃娃菜同其他菜,仲有蝦米同粉絲,用料都足,而且一直熱住黎食,好正 熱奶茶茶味香濃,配煉奶非常之滑,但就稍甜 整體而言,好味而且十分之飽,二人餐兩個人係食唔曬,岩晒大胃王

同朋友叫左個米芝蓮二人套餐,咩都有好似幾正

首先有個燉湯,鳳梨涼瓜干貝燉龍骨,飲落幾清甜,冇味精

前菜揀咗蝦皮素肉鬆凍豆腐,個汁配豆腐好開胃

油飯

海南雜菜煲

熱奶茶
茶味香濃,配煉奶非常之滑,但就稍甜

2022-12-27 53 浏览
平日放工想食海南雞,就黎左呢間有新加坡米芝蓮推介既天天海南雞大約六點半到圓方呢間分店,已經7成坐滿分店係商場入面,地理位置方便,餐廳環境舒適餐牌列左十大招牌菜,選擇困難既朋友可以參考下餐具精美,仲有得賣tim🥣我地叫左3款招牌,再加菜同甜品天天海南雞 (中份)店員話呢款天天比正宗款多客人選擇,雞比較嫩海南雞用精緻既碟上,跟埋黑醬油、酸辣醬同薑蓉酸辣醬比平時食既辣🥵雞皮爽口 雞肉嫩滑不過海南雞近骨既地方會有d紅雞油飯 (小煲)份量多,有三至四碗飯量油飯粒粒分明 唔油膩小食 黑松露墨魚蝦多士豐厚既木魚絲同椰菜絲放係酥脆既多士上,加上黑松露沙律醬墨魚同蝦膠彈牙,口感一流通菜菜既選擇唔算多,可以選擇走辣份量適中甜品 原味豆腐花偏流質,入口即變豆漿😂
大約六點半到圓方呢間分店,已經7成坐滿
分店係商場入面,地理位置方便,餐廳環境舒適

餐牌列左十大招牌菜,選擇困難既朋友可以參考下
餐具精美,仲有得賣tim🥣

我地叫左3款招牌,再加菜同甜品

天天海南雞 (中份)
店員話呢款天天比正宗款多客人選擇,雞比較嫩
海南雞用精緻既碟上,跟埋黑醬油、酸辣醬同薑蓉
酸辣醬比平時食既辣🥵
雞皮爽口 雞肉嫩滑
不過海南雞近骨既地方會有d紅

雞油飯 (小煲)
份量多,有三至四碗飯量
油飯粒粒分明 唔油膩

小食 黑松露墨魚蝦多士
豐厚既木魚絲同椰菜絲放係酥脆既多士上,加上黑松露沙律醬
墨魚同蝦膠彈牙,口感一流

通菜
菜既選擇唔算多,可以選擇走辣
份量適中

甜品 原味豆腐花
偏流質,入口即變豆漿😂

今日好開心同屋企人去咗尖沙咀九龍站附近的越南餐廳,呢一間餐廳主打係海南雞飯,呢一間嘅質素真係好高,食物超有質素,好好食,價錢經濟實惠,高檔嘅商場裏面都搵到一間經濟的餐廳,呢一間一定要試呀,因為本人好鍾意食海南雞飯,多間,呢一間係最深刻,最好食㗎,所以住附近嘅人一定要利是呀,首先佢嘅位置好方便,只要九龍站落車,行兩至3分鐘,就會搵到呢一間餐廳,真係好方便呀,而且佢嘅裝修都好好,好適合人嚟傾偈,相聚,都係個好好嘅地方,因為個空間好大,而且我哋叫咗個套餐,個套餐好抵,但係已經食到好飽,佢個雞油飯真係好值得一讚,個海南雞又玩又白,好有口感,啖啖肉,真係一定要你返食,而且最欣賞係佢哋有一個黑松露多士,真係好有驚喜,超級好食,個湯仲好好飲,好甜,真係好配襯海南雞飯,呢一間唔係傳統嘅海南雞飯,佢係米芝蓮推介,所以一定要你試吓,真係超級好食
2022-12-16 1243 浏览
同個friend係Element睇完戲🎞,到咗食晚飯時間🕡,佢建議去食一間係新加坡得到米芝蓮推介嘅餐廳😍,於是我哋就去咗“天天海南雞”試下🤗。餐廳裝修得平實簡潔,座位寬敞。我哋走進餐廳,店員🙎‍♀️好親切咁招呼我地入座,並快速遞上menu📔。價錢方面,雖然比坊間食海南雞的小店貴,但話哂都係米芝蓮餐廳而且又位處於Element,所以我覺得都可以接受😊。天天海南雞(中份) $169作為新加坡米芝蓮推推介菜式之一,我地當然要試下啦。雞肉🐓很嫩滑,連埋雞件上面嘅甜滷水芡汁一齊食,另有一番風味😋。你亦可配搭隨碟附上,相對傳統嘅調味料 -- 薑蓉、酸辣汁和黑醬油,同樣好食。其中特別調配嘅酸辣汁,微酸但辣度帶勁🌶,越食越過癮,連埋啲雞油飯一齊食都好正😍。雞油飯(1-2人份量) $39食得海南雞,又點少得雞油飯,用特厚耐熱碗盛載🍵,食到最後仲係熱辣辣🔥。呢碗雞油飯,雞油份量相對比較少,但食得出有雞汁嘅香味,所以同樣好好食,個人覺得這種做法比較健康😆。海鮮喇沙水晶粉 $159用砂煲連同保暖座一同上枱,煲內食物保持熱辣辣🔥。材料有蝦🦐、魷魚🦑、青口🦪、豆腐卜及水晶粉。喇沙湯底非常濃郁😙,但只屬微辣,水

天天海南雞(中份) $169

雞油飯(1-2人份量) $39

海鮮喇沙水晶粉 $159
用砂煲連同保暖座一同上枱,煲內食物保持熱辣辣🔥。材料有蝦🦐、魷魚🦑、青口🦪、豆腐卜及水晶粉。喇沙湯底非常濃郁😙,但只屬微辣,水晶粉十分煙韌彈牙,掛上喇沙湯汁,十分惹味🥰,好好食😋。

火焰沙嗲串串 $129
雞🐓、牛🐂、豬🐖各2️⃣串,肉串烤得外脆內嫩,蘸上特別調配嘅沙嗲汁,既有肉香又帶濃濃的花生香味,越食越好食😏。

總括而言,餐廳食物水準高,份量又唔少,而且店員反應快,服務質素高,環境又舒服。下次一定要試埋米芝蓮推介的其他🔟大招牌菜式😍。
2022-12-14
  • 火焰沙嗲串串
  • 海鮮喇沙水晶粉
  • 天天海南雞
呢間過江龍餐廳一直都係大家同事既飯堂,隔唔中都會去食午飯,感覺野食同環境都不錯。呢日收工較準時,所以就臨時搵埋腳兼舊同事食晚餐。原來散叫晚餐本menu成本雜誌咁。豆花金牌咖啡(少甜少冰)滑滑既豆花加強左咖啡香滑既口感,正。午餐食得多海南雞飯,所以今次就散叫左d餸菜。呢個好似叫黑松露墨魚蝦多士個包炸得十分鬆脆,但無話好似餅乾咁硬。真係有黑松露醬+墨魚係中間,加埋其他配料一齊食,口感味道都極之豐富。海味豆腐豆腐有輕輕炸香過,少少甜既醬帶出鮮味,夠惹味。人氣之選之一的酸菜石班辣度有譚仔小辣,有份量二人份既石班塊,睇個湯既顏色就知味道濃郁。石班肉夠新鮮,肉質彈牙爽滑。兩個人食左1個小食+3個餸+2野飲,味道中上,環境賣相滿分,呢餐好滿足。

原來散叫晚餐本menu成本雜誌咁。

豆花金牌咖啡(少甜少冰)
滑滑既豆花加強左咖啡香滑既口感,正。

午餐食得多海南雞飯,所以今次就散叫左d餸菜。

呢個好似叫黑松露墨魚蝦多士
個包炸得十分鬆脆,但無話好似餅乾咁硬。

海味豆腐
豆腐有輕輕炸香過,少少甜既醬帶出鮮味,夠惹味。

人氣之選之一的酸菜石班

石班肉夠新鮮,肉質彈牙爽滑。

2022-12-14 83 浏览
今日天氣好凍🥶, 行開圓方見到呢間天天海南雞餐廳咁多人幫襯,一於同朋友一齊食!餐廳好闊落又唔會迫👍坐得舒服。我地2個人total 叫左5樣嘢食:古法肉骨茶 $159肉骨茶個湯胡椒味較突出,入邊仲有豆卜同埋腐竹,完全吸晒啲精華勁好食😍啲肉亦都好易咬開又入味!冬天好啱食佢暖胃💛海南雜菜煲 $99本身以為雜菜煲可能冇咩味,點知食落發現加咗雞肝同埋雞腎去增添雜菜煲嘅鮮味~啲菜都煲到偏冧身,正!仲有粉絲都吸晒個湯頭,食落好味又暖笠笠☺️泡菜大蠔餅 $109 啲蠔好大亦都冇腥味👍個餅外表炸到金黃酥脆,望落真係勁大份🤣同朋友2個差啲食唔晒!真係好足料雞油飯 (1-2人份量) $39好香雞油味,而且個飯粒粒分明,份量又多,3個女仔叫呢個size都好夠食🤩!原味豆花加美祿 $28餐廳會將豆腐花同埋美祿粉分開上,客人可以因應個人口味自己加~而食落出奇地覺得幾夾👍豆花甜度適中,不知不覺已經食晒成個🤣Overall 覺得餐廳分手量好足料、又熱辣辣即刻上菜,好食!!👍

古法肉骨茶 $159

海南雜菜煲 $99

泡菜大蠔餅 $109

雞油飯 (1-2人份量) $39

原味豆花加美祿 $28

2022-12-13
2022-12-12 63 浏览
因為工作關係,所以周不時都要過嚟圓方,但眾所周知響呢度都好難搵到啲抵食嘅嘢,今日居然比我發現咗呢個超抵食嘅二人餐,飽到其實三個人都一定夠食首先個海南沙律食落好特別,係無花果加芭樂同埋酸酸咸咸嘅汁好醒胃~ 海南雞啖啖肉鮮味十足,個雞飯都份量十足,食完雞同飯其實已經好飽~ 而當中令我印象最深刻就係燉湯,因為第一次飲有鳳梨同涼瓜燉出嚟嘅湯,估唔到味道好清甜,感覺非常滋潤最後個黑松露墨魚蝦多士同炒菜都熱辣辣,前者夠脆同好香口,雖然食完好有罪惡感,不過都係值得嘅後者又香又惹味, 食完真係捧腹而回我地兩個差d飽到要打包食物呀! 能夠響圓方用呢個價錢食到咁多嘢,真係非常抵~ 希望呢個套餐可以一直供應落去,下次過到嚟都可以再食
值得嘅
後者又香又惹味, 食完真係捧腹而回
2022-12-01
這間出名食海南雞飯嘅餐廳,想試好耐,亦有朋友推介過。今次嚟到佢哋Elements圓方分店,六時左右,見無需等位,餐廳裝修時尚雅緻,座位寬敞,立即一試。(原來我哋早入座,餐廳越夜越爆滿!)😛😛同朋友除咗想食海南雞之外,都想散點幾度菜式, 不過發現餐牌有二人套餐,非常豐富又抵食, 於是就揀咗:🐔 🥢🥢✨燉湯:鳳梨凉瓜干貝燉龍骨x2盅🥣🥣冇諗過呢個配搭嘅燉湯,出嚟嘅效果咁好! 個湯真係好清甜, 好滋潤,好好飲! 😍😍🥰✨前菜二選一:海南沙律/(蝦皮素肉鬆凍豆腐)🥗🍓芭樂、無花果、士多啤梨。芭樂調過味,甜甜地易入口! 沙律作為開胃前菜,一流!🤤🤤👍✨小食二選一:黑松露墨魚蝦多士/ (班斕汁棷香鳕魚)🦐🦑一上枱就聞到黑松露嘅香味,多士入口鬆化,墨魚蝦肉非常彈牙,配埋黑松露醬,完美!😍😍🥰✨海南雞二選一:天天海南雞(無骨)/( 正宗海南雞) 🐔啖啖肉海南雞, 雞肉嫩滑,雞皮滑而不膩,份量亦不少,非常優質!👍👍👍三款醬料:薑蓉、酸辣汁、醬汁,各有特色,同樣出色!👏👏👏✨蔬菜二選一 :海南雜菜煲/(參巴辣椒炒通菜)🥬🥦應該係雜菜、粉絲、雞雜湯至正確, 因為個湯好好味,美KO!🙈🙈😝✨主食:鷄油飯 小煲
這間出名食海南雞飯嘅餐廳,想試好耐,亦有朋友推介過。

(原來我哋早入座,餐廳越夜越爆滿!)😛😛

🐔 [新加坡米芝蓮二人套餐]🥢🥢

✨燉湯:鳳梨凉瓜干貝燉龍骨x2盅🥣🥣

✨前菜二選一:海南沙律/(蝦皮素肉鬆凍豆腐)🥗🍓

✨小食二選一:黑松露墨魚蝦多士/ (班斕汁棷香鳕魚)🦐🦑

✨海南雞二選一:天天海南雞(無骨)/( 正宗海南雞) 🐔
三款醬料:薑蓉、酸辣汁、醬汁,各有特色,同樣出色!👏👏👏

✨蔬菜二選一 :海南雜菜煲/(參巴辣椒炒通菜)🥬🥦

✨主食:鷄油飯 小煲🍚
份量認真唔少,起碼三個人份量,雞油飯粒粒分明、好入味,淨係食飯都扒到兩碗。😋🍚🥢
同朋友唔想浪費,已經盡曬力,都剩少少。🤨🤨🤪

✨飲品:50年代系列飲品(另加棷香摩卡)🥤☕
傳統飲品就正常發揮喇! 因為食物實在太出色,飲品變咗閒角!😅😅
另加咗一杯Coconut Mocha,香濃椰奶味,點咗微甜,唔錯!😊😊

✨另加甜品:椰奶黑金龜苓膏😋😋
店員姐姐推介,呢個有特色又好食! 味道甘甘甜甜,外面脆脆哋,咬落煙煙韌韌,有啲似煎年糕。😋👏👏
其實我哋已經好飽,不過真係好好食,同朋友合力清碟!🤣🤣👍

呢餐真係超滿足! 💖💖🥰
可能環境舒適,店員又好友善,同朋友食得開心,咁就食下食下,食下食下,食下食下。。。🐷🐽

• 鳳梨凉瓜干貝燉龍骨湯
  • 海南沙律
  • 椰奶黑金龜苓膏
2022-12-08 61 浏览
兩個有選擇困難症嘅人嚟到"天天海南雞"可以選擇嘅嘢係乜嘢呢?登登登登,答案揭曉了,就係乜都有嘅" 新加坡米芝蓮二人餐"有埋前菜,小食,燉湯,海南雞,蔬菜,主食仲有飲品㖭。今日嘅前菜係"蝦皮素肉鬆凍豆腐",蝦皮有鮮味,肉鬆軟軟淋淋,凍豆腐嘅冰涼口感超好,加埋啲醬汁係一個perfect嘅前菜;小食係班蘭汁椰香鱈魚,可以話係一道東南亞味嘅創新菜式;“鳳梨涼瓜乾貝燉龍骨”呢個燉湯清涼解毒,鮮甜無比又滋陰,喺呢個燥燥地嘅冬天來講真係好好;海南雞有兩隻選擇,一個就係天天海南雞,另一個就係正宗海南雞,對我嚟講,滑捋捋的雞肉就是最好的。50年代系列飲品緊咗凍嘅"恐龍美祿"同埋凍嘅"酸柑桔蜜“,估唔到兩樣嘢都超級好飲,恐龍美祿唔會太甜又唔會淡而無味,凍哋,上面有啲美祿粉喺度,而柑桔蜜呢,飲落去好清涼嘅感覺,總之超級好飲來到冇錯過就啱喇😊

好想去旅行但仲未去到... 唯有...食住喺香港既新加坡過江龍-天天海南雞飯先天天海南雞飯 (ELEMENTS圓方) (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1050A號舖突然間好想食海南雞啊!好彩圓方有分店姐!去圓方shopping完之後就順路去咗天天海南雞飯度食晚餐啦!我鍾意餐廳裝修企理,座位坐得舒服😌,服務員服務質素好,食物又好味!我哋平日七點到,餐廳都已經坐咗唔少人,大概7:30度,差唔多成間餐廳都滿咗,仲有好多外賣單,可想而知天天海南雞飯係受歡迎!我同朋友兩個人叫咗一個星加坡米芝蓮二人餐,前菜揀咗海南沙律🥗海南沙律擺碟好靚,生果有士多啤梨無花果同石榴,再配上話梅粉,色香味俱全,很開胃!呢個黑松露墨魚蝦多士,超級正!仲有兩客中式湯,係鳳梨涼瓜干貝燉龍骨,湯水熱辣辣送上,正!我哋叫咗正宗海南雞,海南雞一如既往,鮮嫩好味😋我最鍾意佢嘅豉油撈埋一齊好好味!仲要配埋計油飯,一齊食係最佳嘅配合!海南雜菜煲都唔錯㗎,雜菜種類豐富,仲有雞肝同雞腎等等,好有餐廳特色!飲品方面我哋叫咗一杯酸柑橘蜜和一滋潤薏米米水,我好喜歡我嘅酸柑桔🍊蜜😁😁朋友都話佢杯薏米水好健康,唔錯!
好想去旅行

天天海南雞飯 (ELEMENTS圓方) (尖沙咀)

呢個黑松露墨魚蝦多士,超級正!
仲有兩客中式湯,係鳳梨涼瓜干貝燉龍骨,湯水熱辣辣送上,正!
2022-12-06
  • 正宗海南雞
想食正宗海南雞飯? 搵天天啦! 想食半肥瘦頂級叉燒? 搵天天啦!今日黎到圓方買完channel包包緊係要食番個channel包包級數既晚飯先至算係一條龍享受啦。海南雞飯早在19世紀末至20世紀初的移民潮入面,隨着華人既移民,傳入馬來西亞同新加坡一帶。在華人社區,海南雞飯係各城鎮的美食中心,甚至是購物中心都可見其蹤跡 。當年既平民美食 係大師級既廚師手下 搖身一變 打入高級食府。 簡簡單單既海南雞飯 究竟點先可以整得好食?天天海南雞天天海南雞既海南雞飯 每日極速沽清 原因係佢地堅持使用頂級既新鮮雞,肥瘦均勻,材料正自然味道正, 而且每日不停煲熬既雞湯吸盡海南雞既味道精華,令成隻雞雞味與眾不同 。油飯黎講,混合香料雞湯雞油煮成,飯味同雞味融為一體, 究竟我係食緊飯味既雞, 定係雞味既飯? 冇人知,剩係知道此菜式只應天上有 。黑金叉燒叉燒呀!~~ 好好味既叉燒呀!!!~~~ 細細個睇食神見到家燕姐尾段食叉燒食到如此興奮不禁覺得有點兒嘩眾取寵,但係今日既我終於明白到佢既心情。黑金叉燒之所以叫做黑金叉燒 因為佢表面唔單只係出面食到淋上橙紅色既蜜汁既叉燒 ,而係同炭燒汁配合得天衣無逢既炭燒汁既黑金

黑金叉燒

叉燒呀!~~ 好好味既叉燒呀!!!~~~
黑金叉燒之所以叫做黑金叉燒 因為佢表面唔單只係出面食到淋上橙紅色既蜜汁既叉燒 ,而係同炭燒汁配合得天衣無逢既炭燒汁既黑金叉燒
微燶邊位置散發著炭火既精華,咬落去香濃既炭燒汁配上叉燒本身既肉香,再加上精密計算過每舊叉燒既切割厚度  伴隨原本鎖左係叉燒入邊既油香,慢慢滲出黎, 依種粗獷的佬味唔怪得不論男女老幼,地盤佬定係金融才俊都難逃叉燒既魔掌。

酸菜石班
好多餐廳都有酸菜魚依D菜色 但係唔係間間都整得好食 依份酸菜石班份量十足 好多嚿石班 誠意滿分 而且石班充分吸收哂酸菜湯嘅酸辣味 咬落去酸菜湯由入面咇番出黎,別有一番享受, 而且酸辣程度適中 老人家小朋友都岩食, 相當開胃。石班肉質亦都非常彈牙,而且鮮味十足。
2021-10-04
  • 黑金叉燒
  • 海南雞飯
2022-12-04 77 浏览
叫左個$499 套餐,d雞超難食,d雞超級老,你以為自己食緊煲湯豬肉,又係一間直升機餐廳,伏,伏,伏。。。。。。服務係可以,但一間專門食海南雞餐廳,雞肉咁ga質素,真係好失望

2022-12-03 61 浏览
做嘢經開圓方,太多選擇唔知點揀好。睇水牌見到個名咁得意,點知係非常認真講究嘅餐館。🔴天天雙拼飯套餐(海南雞+燒雞) $129首先海南雞咬落去真係同平時啲雪藏肉雞係唔同。雞皮唔肥,雞胸位質地都軟熟,就咁食都好食,再點埋個醬汁真係不得了。仲要個油飯係就咁食都非常好味,調味出色粒粒分明。燒雞個皮好香,肉質一樣嫩滑。原來競逐米芝蓮起碼都要咁嘅貨色。🔴豆花金牌咖啡 +$16就咁個咖啡都已經係唔輸蝕嘅茶餐廳高端味道,加埋豆腐花相當有驚喜,份量亦非常多。🏠 天天海南雞飯 (ELEMENTS圓方) (尖沙咀)📍尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1050A號舖

🔴天天雙拼飯套餐(海南雞+燒雞) $129

🔴豆花金牌咖啡 +$16

🏠 天天海南雞飯 (ELEMENTS圓方) (尖沙咀)
2022-12-01 78 浏览
今日同朋友去左圓方溜冰溜完有啲餓 想食啲中式野 唔想食西餐見到間裝修好靚既餐廳就入左去食!係門口就已經見到佢寫住米芝連推薦過即刻好期待食!一入到去店員好快就安排好位啲餐具都好精緻!好igable見到野食種類都好多但我地懶得諗就叫左兩人套餐 勝在咩都有D 仲包埋海南雞啲野食上得好快 落單後十幾分鐘就上齊 好有效率!首先打頭陣就緊係呢到最出名既海南雞 我地諗左諗要天天海南雞定海南雞好 但我地覺得天天海南雞同店名一樣會正啲掛黎到食左啖就知無叫錯!啲雞肉好滑 仲要唔柴! 點埋啲醬汗好正!份量仲要好足!配埋油飯一流!仲要啲飯超級多!岩曬大胃人食!仲有個蝦多士 岩岩炸完出黎 超脆口第一次食有黑松露醬既蝦多 超惹味係好有驚喜既小菜!個前菜係肉鬆凍豆腐肉鬆同豆腐出奇地好夾食完都好開胃!即刻胃口大開食多D雞參巴通菜都好香口!食太多雞要食菜中和一下送飯一流個set仲包埋兩杯野飲同中湯柑桔蜜好暖胃!個中湯都好足料!飲完之後真係勁滿足!499 兩個人咁多野食 抵!

今日同朋友去左圓方溜冰
溜完有啲餓 想食啲中式野 唔想食西餐
見到間裝修好靚既餐廳就入左去食!
係門口就已經見到佢寫住米芝連推薦過
即刻好期待食!

一入到去店員好快就安排好位
啲餐具都好精緻!好igable
見到野食種類都好多
但我地懶得諗就叫左兩人套餐 勝在咩都有D 仲包埋海南雞
啲野食上得好快 落單後十幾分鐘就上齊 好有效率!

份量仲要好足!
配埋油飯一流!仲要啲飯超級多!岩曬大胃人食!

仲有個蝦多士
岩岩炸完出黎 超脆口
第一次食有黑松露醬既蝦多 超惹味
係好有驚喜既小菜!

個前菜係肉鬆凍豆腐
肉鬆同豆腐出奇地好夾
食完都好開胃!即刻胃口大開食多D雞

參巴通菜都好香口!食太多雞要食菜中和一下
送飯一流

個set仲包埋兩杯野飲同中湯
柑桔蜜好暖胃!

個中湯都好足料!
飲完之後真係勁滿足!
499 兩個人咁多野食 抵!

2022-11-26 591 浏览
上次記得去圓方就是The Ritz-Carlton😬staycation啦⋯⋯🙆‍♀️美好嘅回憶!和朋友舊地重遊另一番意境!行行吓覺得肚餓!當然要搵食啦!見到一間餐廳就俾佢吸引住!🥢🥢天天海南雞飯🥢🥢📍尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區一樓1050 A號舖餐廳裝修非常型格,座位又夠寬闊,碗碟茶具都非常精緻⋯⋯黑松露墨魚蝦多士多士炸得非常香脆!墨魚蝦多士鮮味又香口!加上墨魚和蝦滑彈牙又香濃!頂層加了爽脆嘅沙律菜和木魚絲提鮮!又能增加口感!最重要有我最愛嘅黑松露醬😍😋酸菜石斑店員體貼的提醒,酸菜石斑可辣或不辣!好辣的我當然要辣啦!石班肉質結實,湯頭非常濃郁!有大量嘅酸菜和雜菇!大量花椒😋又麻又鮮超美味!仲有芋絲添!天天海南雞海南雞肉質鮮嫩無比!雞皮滑而不厚,雞味濃郁!有別於我哋食過嘅海南雞!雞肉超級滑嫩多汁!附上三色醬汁:醬油膏、薑蓉、辣味的薑蓉美味可口⋯⋯雞油飯美味嘅海南雞點少得雞油飯!飯粒晶凝通透!充滿雞油香氣!辣子雞翼估唔到辣子雞翼都可以咁好味!外皮炸得非常香脆!雞翼內裏保留肉汁!增添了南乳!味道更加濃郁!餐廳食物質素相當高!環境和服務質素都好好!價錢又相宜!值得再去嘅餐廳!
上次記得去圓方

行行吓覺得肚餓!當然要搵食啦!
見到一間餐廳就俾佢吸引住!

🥢🥢天天海南雞飯🥢🥢

餐廳裝修非常型格,座位又夠寬闊,碗碟茶具都非常精緻⋯⋯

黑松露墨魚蝦多士

酸菜石斑

附上三色醬汁:
醬油膏、薑蓉、辣味的薑蓉
美味可口⋯⋯

雞油飯

美味嘅海南雞點少得雞油飯!飯粒晶凝通透!充滿雞油香氣!

辣子雞翼

餐廳