2021-08-14 170 浏览
見個價錢好似都好抵食,當然要嚟try try首先揀個湯底,牛肉方面…雖然你可以剔,但首盤佢一定俾曬咁多樣你😅😅雖然點餐紙寫明每款每次會有8件,但睇下堆鮮牛肉,一定唔止😂overall 8款裡面,無得輸一定係封門柳😍😍除此之外,個人覺得牛脷片都不錯。但份量超足嘅鮮牛肉就…茶記嗰啲囉😅打完邊爐雪糕可以任食,都好滿足🤰🏻埋單人均都接近$250,因為週末要加$13,醬料又加$13😂😂對於打邊爐唔點醬嘅我,唯有食多杯雪糕啦😂😅
見個價錢好似都好抵食,當然要嚟try try

雖然點餐紙寫明每款每次會有8件,但睇下堆鮮牛肉,一定唔止😂
overall 8款裡面,無得輸一定係封門柳😍😍
除此之外,個人覺得牛脷片都不錯。
但份量超足嘅鮮牛肉就…茶記嗰啲囉😅

打完邊爐雪糕可以任食,都好滿足🤰🏻
對於打邊爐唔點醬嘅我,唯有食多杯雪糕啦😂😅

2021-08-09 123 浏览
3號風球仍無阻我和媽媽、老公的三人行約會,媽媽和老公也是牛魔王,就和他們一起來到這間專吃靚牛肉的火鍋放題店❤️店內的自助區域的食物質素也非常不錯,有丸、蔬菜、有木耳、腐竹、萵筍、蓮藕等等,媽媽最喜歡吃蔬菜,蔬菜都很新鮮,所以她很滿意,有肉又有菜👍🏼我們點了芫荽皮蛋加超濃蕃茄湯底,料非常捉,番茄湯味濃,記得最後我哋仲加了烏冬連湯底吃,非常好味。每位客人都會有一set 靚牛肉❤️S R F美國黑毛黃牛、鮮牛肉、金錢𦟌、牛脷片、一級肥牛😎非常貼心呢!讓我們都能夠好好品嚐,好吃的話再點😙牛板腱個人最喜歡這牛板腱😏平時的確非常少吃,是肩胛骨上的肉,富油花且肉質鮮嫩,自己在家裏打邊爐很少買得這麼刁鑽,來這裏吃就非常方便😎我都點完再點封門柳牛魔王的推介是封門柳,肉味濃, 而且肉質鬆軟不易變韌👍🏼👍🏼大家都吃得很痛快安格斯牛肩胛結實又充滿牛味,最重要是脂肪分布平均,喜歡❤️大家都大口大口吃,難得店家上桌的速度很快🙈refill 又refill 😆😆其他的牛肉質素也很好,個人認為在這裏吃方便得多,牛肉又吃得刁鑽,整體來說質素也算非常不錯,每人只是200多元🥳🥳❤️

一級肥牛😎非常貼心呢!讓我們都能夠好好品嚐,好吃的話再點😙

牛板腱

封門柳

安格斯牛肩胛

2021-08-05 114 浏览
對於一個牛魔王來講,經常都會搵一啲食牛肉嘅餐廳,見到呢一間專門食唔同牛肉類型嘅打邊爐,價錢又唔貴,梗係要來試一試啦。👍🏻湯底多達10款選擇,最後出動到鴛鴦湯底,今日專登黎食牛,清清地既湯底先可以品嘗到牛既鮮甜,所以揀咗潮汕牛骨湯,湯底已經有少量蘿蔔同粟米,少少鹹但係非常清甜,另一個湯底梗係揀四川麻辣鍋,一上枱超香牛油味,裏面超多辣椒同八角,越滾越辣~👍🏻牛肉(其實有好多款:封門柳、一級肥牛、安格斯牛肩胛、金錢展、鮮牛肉等等。)以下特別推介3款:🤍Prime 牛板腱小編覺得係咁多款入邊牛味最重,肉質較實淨,同時帶點嚼勁同咬口。🤍SRF 美國黑毛和牛油花相對平均,牛味香濃而且入口較嫩滑,食落多少帶點油脂香。🤍牛脷片爽口之選,薄薄一塊唔heavy,而且無太重既油脂感,亦都無牛騷味!👍🏻配料自助區唔少得有火煱配料:丸、粉麵、蔬菜都十分齊全。飲品更加係一應俱全,台灣無糖茶、韓國飲品、汽水、支裝涼茶都有!👍🏻👍🏻每款牛肉都會有標籤,食起上嚟都容易分辨同方便點餐。👍🏻👍🏻環境見心思,套用好多古代風格(特別係調味區嗰度)

👍🏻湯底

👍🏻牛肉

🤍Prime 牛板腱

🤍SRF 美國黑毛和牛
油花相對平均,牛味香濃而且入口較嫩滑,食落多少帶點油脂香。

🤍牛脷片

👍🏻配料

👍🏻👍🏻每款牛肉都會有標籤,食起上嚟都容易分辨同方便點餐。

👍🏻👍🏻環境見心思,套用好多古代風格(特別係調味區嗰度)
2021-08-05 74 浏览
朋友很喜歡吃牛肉,今天是他的生日,於是請他來到這間專吃牛肉的火鍋店,大飽口福,我們都很滿意!大家各點了最喜歡的火鍋,芫荽皮蛋鍋同超濃蕃茄鍋❤️芫荽分量超多,整個鍋都是香噴噴的😋超龍蕃茄鍋比我想像之中更加濃郁,蕃茄量也不少,極度適合加烏冬或銀針粉!(這裏竟然有銀針粉,我超愛😭😭😭😭)這裏的自助吧有蔬菜、丸類等,質素正常,而醬料吧也有各式各樣的醬料提供,更有自家製的醬料,覺得都幾惹味,是炒香了的蒜蓉加豆豉等等😇一共有八種牛肉選擇,我哋每人都有一set,可以慢慢試🙂S R F美國黑毛和牛大家都不太清楚這是什麼東東,即場搵谷歌大師,原來這是Buttery Knife Beef 之稱的極黑和牛生長在美國的蛇河農場,SRF-Snake River Farm,以日本和牛孕育方式的優越條件下成長。難怪Hands感到牛味濃,肉質鮮嫩,脂肪分布平均,吃得我們都舔舔脷😋鮮牛肉鮮牛肉比起我平時買的更新鮮,肉質鮮嫩,相信是店家的人流多,令到食物更加新鮮,貨如輪轉🙈(事實是我們早到,到晚市時段,餐廳越來越熱鬧😗) 封門柳肉味很濃,而且肉質鬆軟,吃下時很爽口,我和朋友都大吃特吃😆😆😆😆最後我們吃了雪糕,這裏的雪糕味道

這裏的自助吧有蔬菜、丸類等,

一共有八種牛肉選擇,我哋每人都有一set,可以慢慢試🙂

S R F美國黑毛和牛

鮮牛肉

封門柳

最後我們吃了雪糕,這裏的雪糕味道有菠蘿、朱古力、雲呢拿等等

非常消暑,也為這一餐畫上一個完美的句號🙃👌🏼
🐮平時我食嘢例如西餐中餐果啲都係一般般放題類/自助餐😂鍾意坐定定舒服食,但係燒肉同火鍋我就覺得放題類性價比較高👍🏻因為香港近年愈來愈多同時兼顧到質素同價錢嘅燒肉/火鍋放題,今次食咗間只需$198(特別時段仲低到$178),可能係全港最抵👏🏻🐮總共八種牛任你點,仲有自助區有丸類,菜類等等,成個佈局玩法好簡單。咁我相信第一輪大家都會揀就係八種牛都叫😆試下除咗和牛仲有咩好食先再揀,呢個係好好嘅做法,我都係咁做!其實結果係八種都唔錯嘅,但係我一個小貼士💡畀大家,如果你唔係真係好鍾意食肥牛嘅話,其實可以選擇唔叫肥牛,淨係試另外7樣~因為肥牛雖然都幾好食,但係都係正常嗰種味道,而另外嗰7種係相對地比較特別,純粹係個人意見😆同埋因為佢每次出菜嘅份量好多,第一輪食完八種牛再食小小丸類已經七成飽😋🐮咁牛肉就好簡單啦,和牛一定最好食嘅,油脂分佈得好靚,質素高❤️我個人仲會推介嘅係封門柳,封門柳係成隻牛肉味最濃嘅一部分😎一隻牛出品到好少封門柳架咋,勁珍貴,同時唔係好多地方有得食,真心必試😍牛板腱同安格斯牛肩胛其實都好重牛味,但作為唔係金舌頭嘅本人覺得佢地味道同封門柳有啲相似,但係封門柳嘅牛味更激昂🔥鍾意食牛脷

🐮咁牛肉就好簡單啦,和牛一定最好食嘅,油脂分佈得好靚,質素高❤️我個人仲會推介嘅係封門柳,封門柳係成隻牛肉味最濃嘅一部分😎一隻牛出品到好少封門柳架咋,勁珍貴,同時唔係好多地方有得食,真心必試😍牛板腱同安格斯牛肩胛其實都好重牛味,但作為唔係金舌頭嘅本人覺得佢地味道同封門柳有啲相似,但係封門柳嘅牛味更激昂🔥鍾意食牛脷嘅當然都要叫啦佢係薄切版本,質素都係中上之選!最後點都要提下先鮮牛肉,因為鮮牛肉同其他牛肉嘅質感係最唔同,比較有口感比較煙韌,可以調和到成件事,無咁油膩🤓

🐮最後仲可以讚嘅就係飲品嘅種類都幾多啦,自助區嘅丸類質素都唔錯,尤其都想講下佢個煙鴨胸嘅煙燻味好強😋雪糕味道選擇有五六種,雖然唔係大牌子但有驚喜!整體嚟講以呢個價錢嚟計基本上可以畀到90分以上👍🏻
2021-08-04 54 浏览
天下糧倉 - 牛肉火鍋專門店今日嚟到旺角一間主打火鍋的餐廳,餐廳名字非常霸氣,叫天下糧倉,更加特別是一間牛肉火鍋專門店,主打不同部位的牛肉,高質素的牛魔王邊爐。究極和牛放題天下糧倉,顧名思義當然係任飲任食啦,時間有120分鐘,可以吃到八款不同的牛肉,首先當然要推介S R F美國黑毛和牛,油脂豐盈,雪花般的紋理,入口溶化;另外要食埋封門柳,牛味超濃郁。火鍋湯底亦多元化,有雞煲、麻辣鍋、肉骨茶,我們選了鴛鴦鍋,秘製沙嗲鍋配芫荽皮蛋鍋,一個濃、一個淡,可以有更多不同牛肉的享受。醬料、麵食區不得不提醬料和麵食區,因為是放在一架木製的車上,就像糧草車一樣,相當有心思。火鍋配料區有專門的冷藏櫃放着不同種類的火鍋配料例如丸類、蔬菜等。飲品甜品區飲品和一般放題的大同小異,另外有香港本地自家製的雪糕品牌,記得要支持!
天下糧倉 - 牛肉火鍋專門店

究極和牛放題

醬料、麵食區

火鍋配料區
有專門的冷藏櫃放着不同種類的火鍋配料例如丸類、蔬菜等。

飲品甜品

2021-08-04 47 浏览
⿻⿻ 天 下 糧 倉𓏲𓏱𓏭𓏭今次去嘅呢間和牛邊爐放題叫天下糧倉 喺旺角百寶利中心嘅5樓 鋪頭都幾大下 平日夜晚7店幾都差唔多滿座 生意唔錯~ 兩小時任飲任食八個款式嘅和牛、個種火鍋配料、飲品同雪糕 每人$198真係幾抵食 湯底選擇唔少 有啲要加錢 我地試咗潮汕牛骨湯配四川紅麻辣鍋 牛骨湯有驚喜 唔係好多餐廳個種冇乜味嘅清湯底 好有牛味 有少少似清湯腩嘅味道 麻辣湯底唔會太辣 麻香幾重 用嚟淥牛肉夠入味 牛肉有八款揀 覺得美國黑毛和牛同安格斯牛肩胛最好食 肉質軟腍油花多 配料都幾多選擇 啲菜係牛骨湯底入面煮即刻索晒啲鮮味 啲丸子都幾好食雪糕有各種口味嘅cocoberry 試咗海鹽同比利時焦糖餅 兩款都係中規中矩 打完邊爐熱辣辣食返杯都唔錯𓏲𓏱𓏭𓏭和牛放題 $198四川紅麻辣鍋 +$17醬料費 +$13
⿻⿻
天 下 糧 倉
𓏲𓏱𓏭𓏭

𓏲𓏱𓏭𓏭
和牛放題 $198
四川紅麻辣鍋 +$17
醬料費 +$13
2021-08-04 75 浏览
🌕Hello我係Moon🌕除咗冬天之外,夏天當然亦都要打邊爐,除咗可以大食一餐之外更重要嘅係品嚐到每間餐廳嘅牛究竟有咩分別。😆宏觀返而家咁多餐廳都推行高級嘅牛放題, 🤯質素上真係越來越高,🤪雖然日新月異之下品質會更進一步,但最重要嘅始終都係味道如何😎在一次嚟到放題之城,🤤有一間牛肉火鍋專門店零舍吸引眼球, 😚餐牌所顯示嘅就係不同部位嘅牛,😆最重要嘅係已經有等級標示,更可以證明質素非同凡響。 🤤首先有SRF 美國黑毛和牛, 😍呢個咁長嘅名當中最值錢嘅當然就係Snake River Farms (SRF),喺呢一度所出產的牛肉有幾個長處,🤪除咗有有日本和牛細緻的油花,😚也有美國安格斯牛的濃厚肉味。🥸所以可以得一想二。至於味道當然亦係非常特別,😎除咗有美國牛嘅堅挺同埋重肉味之外,😏油脂部份顯得非常之輕描淡寫,🤨似係一個點綴多過脂肪,😝呢啲咁靚嘅牛當然唔可以淥得太耐啦😜Prime 牛板腱- 😇原來呢一個牛板腱嘅部位就係位於牛前方肩胛骨裡面一塊長條型肉,油花分佈均勻,😆大約同西冷密度差不多,不過咀嚼完之後就覺得係比西冷更加淰滑得多😜安格斯牛肩胛- 😌因為呢一個部份係隻牛經常會郁動到嘅部位,所以只
🌕Hello我係Moon🌕

安格斯牛肩胛- 😌因為呢一個部份係隻牛經常會郁動到嘅部位,所以只不然肉質就會係再厚實啲,😎但肉色的確係靚好多。🤩所以口感上係好容易食得出個分別,煮熟咗嘅筋部明顯感覺同油脂係差天共地,🥳因為薄切嘅關係所以亦有爽脆嘅口感,🤓如果唔係成塊牛扒咁樣嘅話相信個筋部比較難處理😳

另外牛嘅部份仲有封門柳金錢展同埋牛脷片呢啲不同部位可以任君選擇,😳各有各特點,感覺就似環繞着一隻牛食晒唔同部位咁樣,實在係滿足到爆😜

但點都唔少得一煲清清地嘅湯底先可以突出到肉嘅鮮味,😛呢一度亦都有唔同嘅特色湯底,😙尤其以重慶或者四川麻辣湯底最具挑戰性,但如果論清嘅話相信一定係非豬骨粟米湯底莫屬,😚用料講究,清得來有些少豬骨髓帶嚟別樹一格嘅味道😝

最後當然唔少得文明各個放題餐廳嘅coco Berry 雪糕,😙咁多款味道之下就真係悉隨尊便,各有各優點,😇做到咁真嘅味道真係夠晒水準😍

🌕最後MoonMoon真係好滿意依間可以任食牛肉嘅火鍋放題🌕
2021-08-02 204 浏览
前幾日又想打邊爐,見呢間餐廳有和牛放題,所以就嚟咗呢度食啦。天下糧倉呢個名好搞笑,不過正所謂民以食為天,食餐好嘅就最重要。首先一開始餐廳就會俾晒八款牛肉,排列得好靚咁樣一盤上。八款牛肉分別係SRF美國黑毛和牛、Prime牛板腱、安格斯牛肩胛、封門柳、一級肥牛、金錢展、鮮牛肉同埋牛脷片。每款牛肉都各有各特色啦,厚薄亦都適中嘅,可以試晒自己最鍾意邊款之後先再加單。我個人就略嫌一級肥牛同埋鮮牛肉比得有啲多,不過我朋友話佢非常鍾意食個鮮牛肉,所以佢食晒。我自己就最鍾意SRF美國黑毛和牛,因為牛味濃郁,油脂亦都比較豐富。牛脷片口感比較彈牙,我都幾鍾意。至於個湯底呢,我就揀咗鴛鴦湯底嘅。一邊係唔辣嘅潮汕牛骨湯,另一邊就係辣嘅重慶翡翠綠麻辣鍋。潮汕牛骨湯有香濃嘅牛味,用嚟煮牛肉就啱晒啦。至於麻辣嘅湯底其實有兩款嘅,分別係四川紅麻辣鍋同埋我哋揀咗嘅呢款重慶翡翠綠麻辣鍋。我特登問店員紅色同綠色嘅麻辣有咩分別,店員話紅色嘅係平時常見好多紅油嘅麻辣鍋,至於綠色嘅就冇乜油,由辣椒嘅天然辣味整成。聽落綠色嘅好啱我,所以我就揀咗綠色㗎喇。呢款重慶翡翠綠麻辣鍋麻辣味十足,但又唔會油膩,無論煮菜定煮肉都好適合。至於其

牛脷片口感比較彈牙,我都幾鍾意。

潮汕牛骨湯有香濃嘅牛味,用嚟煮牛肉就啱晒啦。

至於其他配料例如菜同丸、響鈴、麵之類都係任食嘅。款式唔係特別多,但平時會食到嘅都有,況且嚟呢到都係主要食牛嘅。

飲品都係任飲。最後仲有雪糕食添。
2021-07-28
2021-07-29 54 浏览
 要食到又平質素又高既火鍋一d都唔容易,天下糧倉正正係專為食和牛而切既火鍋店,所以質素特別好!依度店舖唔算好大,不過坐位都算闊落。佢食材選擇貴精不貴多,每一種都係挑選過。為左食真個牛既味道我地點左牛骨湯底一黎先有個牛肉拼盤,雖然話係任食,不過睇黎食哂依度既肉都飽🤣🤣🤣每一款肉都相當新鮮,特別係SRF美國和牛同牛肩胛,香濃既肉味而且好腍,牛肉本身切得薄身,所以食落都唔膩。依度有一款醬料叫秒制油碟,係用好多款唔同配料特制,味道好特別,不妨一試。依度飲品都係任飲既,不過就冇酒精類飲品。食飽仲有雪糕做甜品👍🏻

依度店舖唔算好大,不過坐位都算闊落。

佢食材選擇貴精不貴多,每一種都係挑選過。

為左食真個牛既味道我地點左牛骨湯底

依度飲品都係任飲既,不過就冇酒精類飲品。

食飽仲有雪糕做甜品👍🏻
2021-07-27 75 浏览
我地叫左鴛鴦湯底,豬骨粟米湯同埋重慶翡翠綠麻辣鍋。重慶翡翠綠麻辣鍋睇落好多辣椒,但又唔係好辣。呢度最主要都係食牛,但係試過晒咁多款牛肉都無邊款係特別好味,肉質唔夠嬾滑。另外配菜選擇都唔算多,啲菜睇落都唔係好新鮮。

2021-07-26 66 浏览
最近遇到開心事😆,一於出街食餐好野放縱一下。六點左右黎到餐廳,閒日唔算太多人。點了「和牛放題」($198/位) + 醬料費 ($13/位)「補給庫」有多款醬料、蔬菜、丸類物選擇,仲有雪糕食添。選了「潮汕牛骨湯底」,未落任何食物去烚之前,湯底一滾起已聞到牛香味。之後一口起點了多款牛,真係超興奮🤩:SRF美國黑毛和牛、Prime牛板腱、安格斯牛肩胛、一級肥牛、鮮牛肉、封門柳、金錢展、牛脷片安格斯牛肩胛、SRF美國黑毛和牛油脂分佈均勻,牛脷片好爽口,封門柳肉質比較實一點,一級肥牛啱晒啲鐘意食半肥瘦嘅朋友們。自己比較鐘意食鮮牛肉,真係好嫩滑,還有金錢𦟌係煙韌,Prime牛板腱肉味濃厚,真係各款都有個別嘅好食之處。餐廳唔算好大,但坐位尚算舒適,價錢性價比高、有質數,係一個收工後傾計好地方。

2021-07-26
2021-07-25 2814 浏览
朋友生日與她慶祝,她好喜歡食火鍋和牛肉,提議食天下糧倉牛肉火鍋專門店,店舖環境簡潔整齊乾淨,座位舒適,可以訂位地點又方便,提供兩小時任飲任食牛肉火鍋放題。任食配料多達30款有丸類、菇類、蔬菜類及麵類等。還有10多種飲品和四款口味雪糕,我最喜歡食沖繩海鹽味鹹鹹地甜甜地味道好夾又解膩。至於火鍋湯底,有潮汕牛骨湯、重慶翡翠綠紅麻辣等、四川紅麻辣鍋、超龍蕃茄喎、豬骨粟米鍋、芫荽皮蛋鍋、麻辣雞煲、肉骨茶、鴛鴦鍋等。牛肉放題:我們點了豬骨粟米湯和四川紅麻辣湯底。湯底四川紅麻辣滿滿紅綠辣椒,食起來辣得很過癮。牛肉總共有八款牛不同的部位,店員拿一大個長方形木盤,包括SRF美國黑毛和牛、Prime牛板腱、安格斯牛、一級肥牛、鮮牛肉、封門柳、金錢展同牛脷片,可以無限添加。整體八款牛肉都唔錯,口感味道各有特色,本人覺得最好味推介是SRF美國黑毛和牛,油脂分布均勻,肉質鮮嫩味道濃郁;另一個牛板腱,Q彈有口感,我朋友喜歡食金錢腰牛肉味較重,油花較少,肉質爽
炸響鈴

沖繩海鹽雪糕
豬骨粟米湯和四川紅麻辣湯底
牛肉放題鍵盤
2021-07-25 36 浏览
之前同朋友黎食和牛放題,都幾抵食咖喎。無錯係任食,好多部位都有,連封門柳都有💕當然有唔少其他火鍋配料可自助形式取。 雖然切得大塊,但係夠薄身,我兩連碌兩塊🤣🤣🤣炸響鈴就有少少失望,淋左唔太脆。唯一係湯底正,肉肉入咗味,我叫左重慶辣椒🌶️但原汁原味先至食到真味道,所以叫一半辣一半清湯會好啲,呢間可以帶朋友下次再黎😍
2021-07-20
2021-07-22 1855 浏览
見呢到MENU最近有更新,主打和牛火鍋放題,價錢仲要唔貴,兩小時任飲任食$198/每位,同埋醬料費好似$13/每位,今次帶埋食肉獸朋友黎瘋狂食和牛先得😉中意飲酒嘅朋友仲可以加錢ORDER開枝酒黎嘆內裡環境以古代糧倉佈置,就連醬料區都係以古裝木頭車裝飾,幾有FEEL😁飲品就出面自助區自己拎,種類款式選擇都幾多,汽水、涼茶、茶類應有盡有👍🏻湯底:今次我地揀左潮汕牛骨湯,味道都幾香濃,裡面D粟米好甜幾好食😉等左一陣,主角和牛終於出場👍🏻首先送上一盤齊晒所有肉類嘅拼盤,第一行由左至右:鮮牛肉、SRF美國黑毛和牛、封門柳、安格斯牛肩胛,第二行由左至右:牛脷片、金錢展、一級肥牛、PRIME牛板腱。賣相相當豐富又吸引,睇落D肉質又幾正😍個人比較喜好SRF美國黑毛和牛、封門柳同安格斯牛肩胛,因為食落去牛味極為香濃,而牛脷片同鮮牛肉幾有咬口,至於PRIME牛板腱口就肉質幾柔嫩😋每一款肉都各具特色,一次過品嘗晒唔同牛肉真係幾滿足😉除左ORDER紙點牛肉之外,仲可以喺出面自助區拎火鍋配料,丸類腸類瓜菜類、響鈴生根等基本野都有齊,甚至豬大腸,鴨胸等都有👍🏻再ENCORE多轉SRF美國黑毛和牛、PRIME牛板腱

中意飲酒嘅朋友仲可以加錢ORDER開枝酒黎嘆

潮汕牛骨湯

鮮牛肉, SRF美國黑毛和牛, 封門柳, 安格斯牛肩胛, 牛脷片、金錢展, 一級肥牛, PRIME牛板腱
SRF美國黑毛和牛
等左一陣,主角和牛終於出場👍🏻首先送上一盤齊晒所有肉類嘅拼盤,第一行由左至右:鮮牛肉SRF美國黑毛和牛封門柳安格斯牛肩胛,第二行由左至右:牛脷片金錢展一級肥牛PRIME牛板腱。賣相相當豐富又吸引,睇落D肉質又幾正😍個人比較喜好SRF美國黑毛和牛、封門柳同安格斯牛肩胛,因為食落去牛味極為香濃,而牛脷片同鮮牛肉幾有咬口,至於PRIME牛板腱口就肉質幾柔嫩😋每一款肉都各具特色,一次過品嘗晒唔同牛肉真係幾滿足😉

響鈴, 生根

SRF美國黑毛和牛, PRIME牛板腱, 封門柳
再ENCORE多轉SRF美國黑毛和牛、PRIME牛板腱、封門柳先得🤤

烏冬
淨係食肉食丸有D寡,打邊爐點都要食下烏冬先夠飽😝烏冬口感彈牙,吸收埋湯底就已經好夠味

沖繩海鹽雪糕, 芒果雪糕
最後當然留返D肚食甜品😜雪糕有2款口味揀,分別係沖繩海鹽同芒果味,食完熱辣辣嘅打邊爐跟住再食雪糕,真係夠晒降溫又舒服🥰

想經濟抵食嘅價錢嘆晒咁多種牛肉,仲要質素唔錯,呢到係一個唔錯嘅選擇,啱晒各位食肉獸朋友仔黎食返餐勁嘅😁

補MENU
2021-07-15