2021-11-09
呢間食店座落係繁華嘅旺角西洋菜街📍但又係一個唔起眼嘅商業中心門口,如果平時同朋友行街經過一定唔會留意到,但裡面就有一間高質素任食和牛火鍋放題食店!打邊爐首先當然要揀咗個湯底先啦,我自己鐘意食麻辣朋友鍾意沙嗲,正好可以加$16就可以有鴛鴦鍋底。我哋就揀咗要麻辣鍋同沙嗲鍋,開頭見到麻辣鍋上面全係辣椒以為會好辣,但其實只係小辣辣度🌶(不過愈煲愈辣又d麻好正🙆♀️)點咗湯底後,可以係出面自己調制調味料,自助形式,大家一定要試吓個秘製油碟,因為真係好好味👍之後店員遞上一盤今日嘅主角八大牛肉拼盤:金錢𦟌、美國黑毛和牛、封門柳、一級肥牛、鮮牛肉、牛脷片、安格斯牛肩胛、牛板腱。所有主角買相都好吸引,我特別鐘意食牛脷片,食落爽口彈牙,配合埋麻辣湯味道十分惹味。另外比較驚喜嘅係鮮牛肉,好鮮甜肉質又彈口,特登自整鮮牛沙嗲公仔麵🍜好正😋仲有值得一試一定係澳洲M7和牛,食多幾碟已經回本🙈入口即溶牛味濃郁而且肉質好高級!放題當然唔少得飲品任飲,雪糕任食!最驚喜係荔枝烏龍茶,唔會太甜可以減少油膩感!除此之外出面雪櫃仲有好多蔬菜同丸類都係任拎任食!整括來講和牛放題性價比高,價錢好合理🙈
澳洲M7和牛
放題當然唔少得飲品任飲,雪糕任食!
最驚喜係荔枝烏龍茶,唔會太甜可以減少油膩感!
除此之外出面雪櫃仲有好多蔬菜同丸類都係任拎任食!
整括來講和牛放題性價比高,價錢好合理🙈