2023-04-26 206 浏览
最近去咗旺角一間天下糧倉牛肉火鍋專門店,聽個名已經知道係牛肉專門店😈 佢嘅究極和牛放題套餐,只係每位$246(+10%),就可以任食澳洲M7和牛啦,真係好抵食😁一坐低唔洗叫野食住,店員會即刻比一份有8款牛肉嘅拼盤,樣樣都可以試哂。最高質梗係澳洲M7和牛啦!佢嘅和牛肉質鮮嫩,薄切淥一淥就食得,入口即溶🥰 鍾意牛味濃嘅朋友可以食封門柳,有濃厚嘅肉味,油脂少啲無咁肥膩。如果你係個牛肉控,呢間餐廳就一定啱你😏佢嘅放題套餐除左牛肉,仲有其他嘅食材例如丸類同蔬菜,都係任食。自助吧仲有多款醬料,可以配合唔同嘅口味。至於湯底我揀左肉骨茶湯(+$28),真係好濃郁,湯底材料都好充足,有大量豬肉同藥材,好入味😁食完熱食之後仲可以去凍櫃任食雪糕,有成4,5隻味咁多,我就食左最愛嘅香芋同朱古力味,滿足哂😁

2023-04-22 129 浏览
-成日揀唔到食咩嘅時候 打邊爐 燒肉 日本放題呢類型就最啱心水今次嚟咗呢一間火鍋店 💁🏻‍♀️天下糧倉牛肉火鍋專門店幾年前同朋友已經嚟過一次最有印象就係果盤好有份量 好吸精嘅牛肉拼盤▫️究極和牛放題▫️今次我地揀咗鴛鴦鍋🍲 - 蕃茄羅宋湯x秘製沙嗲鍋除咗牛肉之外 所有配料都要自己動手去出邊嘅自助區攞喺*補給庫*可以攞你要嘅醬料😅另外蔬菜🥬丸類 飲品🧃 甜品🍦都喺雪櫃入邊任拎牛肉分別有8款唔同風味及部位🐮一級肥牛🐮封門柳🐮澳洲M7和牛🐮澳洲和牛金錢展🐮牛板腱🐮安格斯牛肩胛🐮牛脷片🐮鮮牛肉同行朋友比較鍾意M7和牛💁🏻‍♀️雪花均勻👍🏻有油香 入口即溶😍我自己幾鍾意封門柳同埋牛板腱💁🏻‍♀️肉味比較濃 😋有咬口又唔會太肥膩
今次嚟咗呢一間火鍋店 💁🏻‍♀️天下糧倉牛肉火鍋專門店

💁🏻‍♀️雪花均勻👍🏻有油香 入口即溶😍
我自己幾鍾意封門柳同埋牛板腱
💁🏻‍♀️肉味比較濃 😋有咬口又唔會太肥膩
2023-04-15 191 浏览
✨究極和牛放題呢到只有一個餐 兩小時任飲任食店名寫明係牛肉火鍋 當然主打係食牛肉 其他火鍋配料就唔會有好多選擇湯底有11款選擇 除咗普通湯底仲可以額外加錢要特色湯底或雞煲今次揀左豬骨粟米湯 湯底夠味 粟米好甜肉品任點只有牛肉 共有八款 包括澳洲M7和牛 Prime牛板腱 安格斯牛肩胛 一級肥牛 封門柳 澳洲和牛金錢展 牛脷片同鮮牛肉 有唔同部位 各有特色 牛魔王應該會好滿足另外出面可自取 其他丸類 蔬菜同麵類等配料 飲品同雪糕亦有多款口味同種類選擇總結:火鍋配料種類唔多 上菜速度快冇漏單 任食兩小時時間充裕環境服務正常 價錢大眾化 性價比高
✨究極和牛放題

總結:火鍋配料種類唔多
上菜速度快冇漏單 任食兩小時時間充裕
環境服務正常 價錢大眾化 性價比高
2023-04-13 149 浏览
好耐無去百寶利個邊食野,個度一直俾我感覺係係好抵食!!今日揀咗打邊爐,之前都見好多人打卡嘅天下糧倉🤭一入到去你一落單揀好湯底,店員會上一大盤牛肉(有齊哂任食嘅牛肉list),仲要好細心有名俾你易啲揀到你鐘意食嘅可以encore!!份量唔少野,我哋2個人都無再點牛肉🤣由頭帶到尾!我哋點咗沙嗲湯,見到幾圍都係😝好正!勁濃!!再落鮮牛肉即刻想起茶記嘅沙嗲牛麵👍🏼牛肉質素高👍🏼特別係牛肩胛同牛脷片!!勁香,肥脂分佈均勻,有咬口!!由於個湯底好濃,就算食菜都勁好食!!我哋專揀吸湯嘅野食,例如豆腐,枝竹,烏冬,金菇!里啲全部係外面自取好方便!而且啲料都好新鮮!特別要試枝竹,唔少野,勁重豆味!飲品方面,有汽水,茶類同鴻福堂任你揀!怕熱氣嘅我,就揀涼茶啦當然🤣

🌃 餐廳位於旺角百寶利商業中心5樓,鄰近於旺角港鐵站E2出口, 餐廳主打究極和牛火鍋放題,餐廳以簡約木色設計,以4人枱為主,座位不算多,繁忙時間需要等位建議預早時間book位,而大堂設有多個自助吧。.🤠通粉foodie 就叫了 究極和牛放題 , 於平日下午六時入座, 價錢為$246,另需加一。.🥘湯底💟 小編叫了潮汕牛骨湯, 飲落味道比較清甜,牛骨味唔算好濃, 用嚟打和牛邊爐就啱曬, 會較容易食到和牛嘅原汁原味😋.🐄 一開始嘅時候,店員會首先呈上牛肉拼盤,擺盤十分之靚, 讓大家影相打卡,之後再淺嚐八款牛肉, 之後係可以任食嘅😍, 八款牛肉分別有 澳洲M7和牛、澳洲和牛金錢𦟌、Prime 牛板腱、安格斯牛肩胛、一級肥牛、 封門柳、牛脷片同埋鮮牛肉。💟 個人喜好當然任叫澳洲m7和牛喇,油脂分佈呈雪花狀,淥一淥就可以食,雖然未做到入口即化, 但係油脂又幾甘香,回本嘅首選, 如果想牛肉味濃郁啲就建議食封門柳, 係咁多款入面牛肉味最濃嘅部位😋.🍴 跟住去睇一睇個自助區先, 因為主打食牛嘅關係, 自助區配料都唔算太多, 海鮮方面有蝦🦐, 其餘有蔬菜類,唔同款式嘅丸類, 另外有生筋同埋響鈴,而麵食都

🥘湯底

🍴 跟住去睇一睇個自助區先, 因為主打食牛嘅關係, 自助區配料都唔算太多, 海鮮方面有蝦🦐, 其餘有蔬菜類,唔同款式嘅丸類, 另外有生筋同埋響鈴,而麵食都有提供。

🍹飲品類
👉 飲品以韓國罐裝飲品為主, 少量台式罐裝茶類飲品, 另外有鴻福堂樽裝涼茶,清熱首選。

🍦 而雪糕方面都係平時喺放題店常見嘅"大阪牛乳"杯裝雪糕, 試咗海鹽、伯爵茶同埋香芋味,為呢一餐作個完美嘅作結。

📍 天下糧倉牛肉火鍋專門店
旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2023-04-10 121 浏览
牛牛我又黎la🐮今次黎天下糧倉食120分鐘究極和牛放題,$217/位,任食牛肉有唔同種類既靚牛任叫任食自助區都有丸類、菜等可以任拎,不過我就focus係牛度任食,食牛食到好滿足!我就最仲意澳洲M7和牛,肉味香濃又嫩,食几多盤都仲好想食!以依個價錢黎講真係抵食ga,任食靚牛兩個鐘,食几盤都回番本la🤤仲開到凌晨2點添,宵夜想打邊爐都無問題!我都encore左好多盤牛肉啊,約朋友係度聚會一定好盡興!
牛牛我又黎la🐮

有唔同種類既靚牛任叫任食

2023-04-04 126 浏览
打邊爐最鍾意食牛,見呢間餐廳大大力推自己有多款唔同部位及產地嘅牛肉,大眾化放題嘅價錢,而且仲係任點無限追加。入場9:30,宵夜價217,醬料另加13,火鍋嚟講抵食。先揀湯底,有4款免費湯底,其他on top收費,揀咗芫荽皮蛋,芫荽量爆晒煲,湯底非常清。調味料係自助嘅,選擇都好多,見到有麻油,另外有個秘製醬汁。◾︎牛肉拼盤任食牛肉總共有八款,基本上會預先砌好一盤。澳洲M7和牛、牛板腱、安格斯牛肩、一級肥牛、鮮牛肉、封門柳、金錢展同牛脷片,試完邊款最啱自己再無限encore,但係一盤絕對夠兩個人食,真係冇辦法再encore。八款牛油脂唔重,口感行先,咁多款牛,質素表現都平均,各花入各眼。其他配料都係自助嘅,取名補給庫,有幾種蔬菜菇類,丸類,蟹柳腸仔,牛柏葉、鵝腸,不過食牛都好full,都係留肚。飲品甜品,大同小異,中規中矩,唔少係涼茶類飲品,支裝罐裝簡單方便。

入場9:30,宵夜價217,醬料另加13,火鍋嚟講抵食。

調味料係自助嘅,選擇都好多,見到有麻油,另外有個秘製醬汁。

◾︎牛肉拼盤
任食牛肉總共有八款,基本上會預先砌好一盤。

2023-04-04 86 浏览
牛魔王又出動!朋友介紹西洋菜南街一間樓上火鍋店,和牛放題連加一醬料錢都只是二百多元,公道的價錢食到8種不同部位的牛肉,性價比高,非常吸引。坐下首先選擇湯底,之後店員捧來雙龍頭的鐵鍋,分隔開芫茜皮蛋湯和潮汕牛骨湯。芫茜皮蛋湯有超多份量的芫荽,啱曬一眾芫荽控。潮汕牛骨湯則有白蘿蔔、粟米和京蔥。兩個湯都屬清爽型,更能食到牛肉原味。其後店員用一個托盤把8種牛肉一次過奉上。全部牛肉都新鮮紅潤,不是硬綁綁未解凍,睇得出有誠意。當中我最愛澳洲和牛金錢展和鮮牛肉,前者爽,後者滑。蘸點沙嗲醬好好食。客人還可隨便到雪櫃自取其他打邊爐食材,雖然只有兩個雪櫃,但青口、豬腩片、鴨胸、鵝腸、午餐肉和丸類等都很齊全,還有各式蔬菜及主食,其實都相當豐富,跟本試唔曬。最後來杯雪糕作結。雪糕口味甚多,推薦海鹽和伯爵茶。
牛魔王又出動!

最後來杯雪糕作結。雪糕口味甚多,推薦海鹽和伯爵茶。
收工梗係要食餐好,嚟咗旺角呢間天下糧倉食2hr火鍋放題, $247一位超級抵食,性價比超高,而且環境都唔錯,食得滿足☺️火鍋湯底叫咗秘製沙嗲湯,沙嗲嘅香味非常之突出,而且食到有少少微微地嘅辣,令到成個湯底嘅味道更加昇華🤩鍾意食牛嘅你更加唔應該放過呢一間,一上場就一個超巨型嘅牛拼盤,有牛脷片、鮮牛肉、牛肩胛、肥牛等等,牛味好濃郁,簡直係肉食者嘅天堂🤭火鍋配料嘅選擇都繁多,有芝士腸、響鈴、青口、蟹柳、烏冬等等,我個人最鍾意食佢嗰隻自家製嘅烏冬,烏冬相對幼身,而且非常索味,非常掛汁, encore左2 rounds 😍飲品方面選擇都好多,有齊碳酸飲品、茶飲、健康飲品等等,今餐食得非常之滿足,值得再encore🤩

2023-03-30
2023-04-01 191 浏览
香港有好多放題火鍋店,亦都好多食牛嘅舖頭,今日就黎到,旺角一間叫做天下糧倉聽聞都好多唔同部位嘅牛入到嚟位置唔算好大,得幾個位,火鍋店計,其實佢都算靜,唔算好多人呢度係放題嘅形式,但係佢會喺每一堂都送上一大盤嘅牛基本你食完都飽咗都唔使再嗌佢有唔同種類嘅牛肉安格斯、澳洲和牛牛舌、等等等等等等本身我對佢嘅和牛期望都幾高,因為我見到佢油脂都幾靚,但係另外有啲失望擺入口唔算好嫩滑唔算好有牛味,其他都叫做不過不失,但係唔會有種想再叫嘅感覺牛舌金錢展叫做還可以佢湯底都有唔少嘅可以揀,我就揀咗皮蛋芫荽芫荽唔算好新鮮,落咗好多芫荽個湯底都唔係話特別濃郁,皮蛋仲有少少石灰粉出面一啲醬料區,$18 1位,比較特別嘅係有銀針粉叫然後菜類腸丸,都係自己夾嘅種類就唔算好多啦我總結一句二百幾蚊唔算特別貴,但係唔係特別好食,但係如果想傾吓偈嘅話呢間都唔錯,因為九點入座都可以,而且都靜靜雞

佢有唔同種類嘅牛肉安格斯、澳洲和牛牛舌、等等等等等等

出面一啲醬料區,$18 1位,比較特別嘅係有銀針粉叫

然後菜類腸丸,都係自己夾嘅種類就唔算好多啦

2023-04-01 98 浏览
一言難盡,唔建議食,劣質呢個價錢570/2位,大家可以有其他選擇當日去到(約7點)成間店黑黑地,完全一個客都冇心諗 中伏見其他人post牛啲相望落又唔係好差又話ok 就諗住比個機會試過真係冇下次!
一言難盡,唔建議食,劣質
呢個價錢570/2位,大家可以有其他選擇
當日去到(約7點)
成間店黑黑地,完全一個客都冇
心諗 中伏
見其他人post牛啲相望落又唔係好差
又話ok
就諗住比個機會
試過真係冇下次!

2023-03-29 91 浏览
$217 120分鐘任食牛肉火鍋,抵食到爛。入到黎先揀好湯底,加$17可以揀鴛鴦鍋。我哋揀咗四川紅麻辣鍋同牛骨湯底。想介紹下佢哋嘅四川紅麻辣鍋,味道好濃,真係夠曬麻夠曬辣,上到枱會見到一堆嘅辣椒同花椒粒,落料真係唔手軟。叫左盤包哂所有款式嘅牛肉。有澳洲m7和牛,牛板腱,安格斯牛肩,一級肥牛,卦門柳,澳洲和牛金錢展,牛脷片同鮮牛肉。本身比較鍾意食牛肩同牛板腱,但估唔到佢哋嘅鮮牛肉會係最值得試,極鮮嫩極滑。唔夠食仲可以再order,鍾意食牛肉嘅朋友真係可以嚟試下呢間火鍋店。另外佢哋仲有唔同種類嘅肉丸同少量海鮮和菜可以選擇,當然粉麵嘅種類都唔少。甜品方面,佢哋只有一款大板牌子嘅雪糕,但係就有好多款口味可以選擇,連伯爵茶味都有,少少驚喜~

2023-03-26 98 浏览
今晚去天下糧倉,聽講佢嘅和牛放題好正,慕名而來試一試, 舖頭位於旺角地鐵站E出口行出嚟嘅行人專用區入面,方便到極上到去揀完湯底,店員已經即刻捧咗盤和牛拼盤出嚟盤和牛真係大盤到驚人!包含咗八款牛肉,每款牛嘅數量都好多而且油花分佈平均,呢度嘅牛唔係A5嗰種食兩片都飽滯嘅,而係濃濃牛味,唔㑹韌亦唔㑹凈係得成口油咁,相當啱我口味!最好味係澳洲M7和牛,最濃牛味係封門柳,最爽口彈牙係牛舌,而牛肩胛同牛板腱就平平均均咁今次嗌嘅湯底係芫茜皮蛋,嚟到嘅時候嚇一跳,直頭係爆茜,成個煲都係芫茜,未食過任食火鍋食到咁濃嘅芫茜湯,芫茜控必試!肉類係掃QR code落單,其他粉面蔬菜丸類就自己出去攞,鵝腸好味,午餐肉厚切好正甜品就係啲香港製造嘅雪糕,支持本地生產,質素都唔差旺角呢啲旺區難得搵到一間可以靜靜地同朋友傾偈嘅火鍋店,和牛拼盤夠特別質素又超班,會再嚟幫襯!

上到去揀完湯底,店員已經即刻捧咗盤和牛拼盤出嚟

甜品就係啲香港製造嘅雪糕,支持本地生產,質素都唔差

2023-03-16
據聞呢間火煱店啲,任食牛肉好得又多種類選擇,加上價錢合理,所以3月25日星期六,揾食肥華聯同靚媽,大仔仔一行三人便到此店,試食呢個牛肉放題餐,是日17:15便到達此店,成為第一枱嘅顧客,由大仔仔話事,點了個牛骨湯做煱底,而最先上枱個牛肉拼盆,真係精彩非凡,一盆内有八款牛肉選擇,而且味道甚好,肥華感覺剩食呢盆牛肉都值回今餐,放题價錢,再加上此店要顧客自取的火煱配料,質素亦OK,又有多款飲品及雪糕選擇,最重要竟然在一個星期六嘅日子,在17:15至19:OO呢段時間内,食到結賬為止,此店都係得肥華一枱客,變相肥華呢餐係包場食火煱,真係夠晒豪💯👍✌️

2023-03-24 72 浏览
今日超忙碌,收工已經過了晚飯時間,真係好想食個痛快才回家~剛巧同事話不如食放題打邊爐,話有好推介,仲要有多款牛肉選擇,但價錢超合理,我係牛魔皇,真係好難拒絕 🫢$217任飲任食120分鐘+醬料每位$13有八款不同種類牛肉選擇澳洲M7和牛👍➡️Prime 牛板腱➡️安格斯牛肩-級肥牛➡️卦門柳➡️澳洲和牛金錢展👍牛脷片👍➡️鮮牛肉👍選咗湯底(都有數款選擇)之後,店員會上一盤多款牛肉,份量足夠~唔會吝嗇,唔夠仲可以添加🫣個人比較喜愛鮮牛肉▶️非常滑溜,牛脷▶️爽口~另外,自助區都有好多種蔬菜,丸類,麵類選擇,飲品選擇眾多,仲有多種鴻福堂飲品,無糖飲品👍甜品區~雖然得一隻大阪雪糕牌子,但有多款口味選擇❤️真係可以滿足牛魔王的朋友❤️店舖座位不算太多,記得要訂位❤️性價比高,如果惠顧雞煲,仲可以無限添加雞

$217任飲任食120分鐘+醬料每位$13
有八款不同種類牛肉選擇
澳洲M7和牛👍➡️Prime 牛板腱➡️安格斯牛肩
-級肥牛➡️卦門柳➡️澳洲和牛金錢展👍
牛脷片👍➡️鮮牛肉👍

甜品區~雖然得一隻大阪雪糕牌子,但有多款口味選擇

❤️真係可以滿足牛魔王的朋友
❤️店舖座位不算太多,記得要訂位
❤️性價比高,如果惠顧雞煲,仲可以無限添加雞
2023-03-23
宵夜