2007-10-24 21 浏览
Before renewal of Tai Kooshing food court,the price for lunch is $16-40.(including drink)Now???$26-52(normal ones,drink needs to add $7-14)hotpot(at least $50,drink needs to add at least $10!!)Which many people can't afford!!!
2007-09-23 16 浏览
呢几日都o系呢度番工,认真唔方便呀>.<lunch好彩都ok多时间,就同左同事黎呢度食,因为平ma~我呢排既target都系食唔过30蚊既lunch,save $$$$$~今次见到munch 有个set lunch 29蚊,有千层面,好似好正咁,叫白汁鸡肉千层面,仲见到佢个model 系有成10cm高,心谂..又平又正,点都食啦而且又有块算容包同mushroom soup wor!但系佢系劲快就比我啦~~~千层?!得果两层....中间夹住d好少既肉碎.....个味道ok,不过真系好少~~~我10分钟都唔洗就食哂......男仔一定唔够食lor.....佢应该改名系"双层面"唔可以呃消费者!
呢几日都o系呢度番工,认真唔方便呀>.<

而且又有块算容包同mushroom soup wor!

但系佢系劲快就比我啦~~~

男仔一定唔够食lor.....

佢应该改名系"双层面"唔可以呃消费者!
2007-09-09 15 浏览
We were looking for dinner and came across the food display at the Korean food stall. Their food must have looked very delicious as Mr. 小强was also savoring the plastic food models... very appetizing...
(非会员)
叫左最基本一客鲜肉小笼包, 承惠$25, 等左一阵先有得食不错喎, 唔太咸, 唔太油, 唔易烂, 皮唔算厚, 味道都几好, 下次会再帮衬
叫左最基本一客鲜肉小笼包, 承惠$25, 等左一阵先有得食
2007-08-18 4 浏览
寻晚同男友食一间鱼汤米线,都系属一般,个汤底有d唔似鱼汤既味道.素鲍冬菇米线&鱼蛋米线,d野食都几好哩,d米线又滑得滞.应该换下d汤碗,食到尾食唔到d米线,个碗咁大,好难拎起,搅到食到无晒仪态.
2007-08-15 4 浏览
大食代..本人去过新加坡及上海既!!佢地文化系唔供应茶水..新加坡有拉茶...好好饮..太古呢间冇得饮...铁板烧都几好食..个餐牌一样...不过佢地系正宗台式铁板烧..但系好多人都话日式??佢地有个几高右手带手套炒既好好食...我问佢地员工香港有冇分店...佢地话东涌迟啲有分店....去外国做野既时候一定会去试
铁板烧都几好食..个餐牌一样...不过佢地系正宗台式
东涌迟啲有分店....去外国做野既时候一定会去试
2007-08-01 9 浏览
$26 per noodle is really expensive!!!$11 per cold drink is unexpectable!!!They should cut cost immediately!!!
2007-07-30 2 浏览
铁板烧又贵又唔好食,其他都系一般货色!!!最衰就系要杯水都唔得,佢d枝装水又贵宾!!!你话我唔系度食野问你攞杯水就唔得o者!!!真系谂番起以前既旧foodcourt不知好几多!!!
铁板烧又贵又唔好食,其他都系一般货色!!!
最衰就系要杯水都唔得,佢d枝装水又贵宾!!!
你话我唔系度食野问你攞杯水就唔得o者!!!

真系谂番起以前既旧foodcourt不知好几多!!!
2007-07-29 2 浏览
再一次o黎到呢个food court。今次唔食日式,试下泰式。叫左个泰式炒金边粉。点知都系令人失望。我唔系好明白点解可以炒到d金边粉黏埋一旧。点食呀?个菜又炒得无乜味。唯一可取ge系个汤。几好饮。唔通试极都无间好食?!
再一次o黎到呢个food court。
今次唔食日式,试下泰式。

叫左个泰式炒金边粉。
点知都系令人失望。

我唔系好明白点解可以炒到d金边粉黏埋一旧。
点食呀?

个菜又炒得无乜味。
唯一可取ge系个汤。
几好饮。

唔通试极都无间好食?!
2007-07-26 5 浏览
水准不逊,好味!
2007-07-11 1 浏览
第3次黎呢度食野~上次食台湾野~今次谂住试下其他野~就买左个芝士滑旦猪排饭<$34>,佢个样show出黎好正,点知真既就系差好远,佢d猪排炸起左!只系林d旦汁落去!个样好hea,好颓我觉得,总之食curry 啦,仲有个间台湾野都好似唔错,男朋友仔食左个盐酥鸡排饭餐<$38>,佢o个个就好好食,个鸡排好正呀!仲有汤,菜.唔错!第次叫佢个个!不过我食完之後,肚痛.....><所以第次都系唔去食滑旦猪排饭!!!!!
第3次黎呢度食野~
上次食台湾野~今次谂住试下其他野~

2007-07-02 1 浏览
七月一号晨早要返公司攞野, 揸住车路经太古城, 原本念住去澳门茶餐厅食早餐, 但系泊完车费时搵, 又赶时间, 所以去左太古商场个FOOD COURT。已有很长一段时间未黎过太古城, 印像中祗记得有个FOOD COURT, 但估唔到多左咁多野。朝早10:30, 啱啱开门, 买左杯冻奶茶, 再买左碗生牛肉河粉, 档口的调味酱都是自助的, 辣椒乾蒜等全部任你落几多; 最重要系个汤底出奇地好, 而且牛肉又唔韧, 仲有牛肉味, 比之前系越栈食过既, 好上不知多少。可能时间尚早, 地方尚算整洁, 见好多人评价卫生差, 老实讲呢D大商场, 如果人多既时候, 都几踢脚, 好难要求太高。11蚊杯冻饮, 26蚊碗越式河粉, 同出面茶餐厅价钱差唔多, OK啦!

2007-05-24 10 浏览
去太古城睇戏,顺道试下这个FOOD COURT。先到处走走,很有台北夜市或者新加坡熟食市场的感觉,包罗万有的,亚洲地区说得出的食物种类都有(铁板烧、日式寿司刺身、台式面、印度咖哩、泰式风味、东南亚/中式甜品、上海菜、韩式等等)。晚饭时间,吃个冬荫功汤面,味道好,但嗜辣的我觉得唔够辣,可能是迁就香港人口味吧。反而女友点的韩式辣豆腐汤就浓汤+超辣,十分惹味。价钱平均亦不算贵,每人三四十蚊一定食得饱,食豪D五十几六十蚊都会满意。睇完戏,再返到FOOD COURT,吃新加坡最常见的三色刨冰山。见到那部刨冰机,再淋上三色的甜酱,就是跟在新加坡旅游时吃的一模一样的刨冰山了!
2007-05-22 5 浏览
D野食还ok但系哇...全部D餐具湿到ㄚ...有D仲有食物残渣...收咁贵, D餐具个卫生状况仲差过茶餐厅, D员工又永远唔执台, 都唔知有冇搞错.最搞错系皇朝条友, 我见到只碟仔黏住左D食物残渣, 唔用摆开左, 点知佢拎个只碟放D姜葱比我...唔好以後我睇唔到先得架...唔知有冇brother有个投诉电话, 比我打去闹醒班人.
D野食还ok

唔知有冇brother有个投诉电话, 比我打去闹醒班人.

(非会员)
我不时会和儿子到这儿开餐,因为这儿环境佳,找位子也很容易。其实这儿每间舖子都有它的特色,每个套餐都一定有菜,而且不是一条半条,而是约半碗的蔬菜或沙律,肉的份量也不会很多,很能做到营养均衡,而且份量刚够一位中童或小姐,不会浪费食物。(吃不完就打包,不要浪费!)