2009-12-29 362 浏览
我對上一次食係九月份,因為我朋友九月生日我地選擇咗黎哩間食,我個個朋友都話哩間好食過田中,雖然無田中咁大件,但勝在d野好好食又經濟,但今次我地選舉咗平安夜黎食,超級失望!壽司細件到暈低,壽司飯一夾即散,剌身細件到縮咗水又無以前咁厚,賣相好肉酸,以前食剌身會有冰係碟到,而家連冰都慳番唔比,差!我地今次再叫返牛肉鍋、海鮮鍋!差差差!點解我地再叫返哩兩個鍋?係因為上次個鍋一上枱,我地成班嘩嘩聲,因為賣相靚同真係好好食,牛肉鍋好大鍋好多,海鮮鍋整得好靚!但今次兩個鍋份量小過以前好多?一望落去以經縮咗水,我地今次大家都有嘩一聲,係為縮咗水以嘩!一口牛,小得可憐得九粒!唔得!什錦炒飯,賣相一般啦!但都未放落口就聞到好「燶」既味!都唔知點炒?差差差差天婦羅,都係一樣縮咗成個碼,件件都細細件!唉!特大鰻魚同特大三文魚要比十個差佢無以前咁長咁大!不如唔好叫特大啦!定食個白飯,細到死,去到碗既水平線!連我都唔夠食不過我最後先知點解哩間d野食野變咗咁多,因為個老闆娘都唔係以前個一個,原來哩間轉咗手!唔怪得d野食變曬啦!不過佢都係叫大阪都係用返個張餐牌,真係奇怪??不過都無咩所謂,我地都決定唔會再黎食!

我地今次再叫返牛肉鍋、海鮮鍋!差差差
一口牛,小得可憐得九粒!唔得

天婦羅,都係一樣縮咗成個碼,件件都細細件!唉!

特大鰻魚同特大三文魚要比十個差佢
無以前咁長咁大!不如唔好叫特大啦!
定食個白飯,細到死,去到碗既水平線!連我都唔夠食

2009-10-17 310 浏览
因為大部分都係好評,琴日下午2點幾去左呢間日本餐廳食飯,點知得來的感覺是劣評,詳述如下:(1) 御X大便當: 一般,但粒泡芺好好味(2) 汁燒鰻魚便當: 人生第一次食鰻魚係好似食香口膠咁,又分極都分唔開條魚,’’乾爭爭’’ 。(3) 跟餐三文魚剌身: 厚身但沒鮮味(4) 特長三文魚壽司: 以為係厚切, 點知好’ 晶瑩通透’ ,又不新鮮(5) 蟹籽SALAD: 幾多料,如果多d沙律汁就更好(6) 芝士焗蠔: 見$10一只就叫左,幾重芝士味,但蓋過蠔味以上均屬個人意見,相信不會encore!
(1) 御X大便當: 一般,但粒泡芺好好味

(3) 跟餐三文魚剌身: 厚身但沒鮮味

(5) 蟹籽SALAD: 幾多料,如果多d沙律汁就更好
以上均屬個人意見,相信不會encore!

2009-10-15
庆祝纪念
生日
2009-07-20 198 浏览
見到冇喊面, 咪走去試吓. 不過,我覺得唔係特別抵食, 又唔係特別好食. 一般啦. 一試無妨, 但係就唔會再試. 入到元朗梗係要食大大嚿壽司先爽, 如果唔係, 使咪走到入唻噤遠 ?!但服務- 一如其他食評話都可算唔錯, 可能人少關係, 午飯時間, 連我地在內, 只有三枱.
見到冇喊面, 咪走去試吓.
不過,我覺得唔係特別抵食, 又唔係特別好食.
一般啦.
一試無妨, 但係就唔會再試.

唔錯, 我的至愛
以為係厚切, 但原來唔係, 差噤D
如果好似板前一樣有牛油果就正 !
2009-07-18
唔錯, 我的至愛
如果好似板前一樣有牛油果就正 !
2009-04-05 157 浏览
朋友介紹,所以去試下~講真呢間野好食過出面好多日本野雖然呢間日本店唔起眼,細細間,但入到去感到好舒服,好有禮貌,適合一家人/一大班朋友一齊去食,因為場內氣紛好好,但要靜靜地就唔岩啦,可能會覺得嘈,最後欣賞係侍應見到我食剩咁多野,好好咁問我使唔使打包,全程都好滿意今日叫左1)燒鯖魚~好大條,個面小小脆,好低食$28 +10轉定食(有湯有飯)2)燒帶子串燒~咁多樣最唔好食既一樣,燒得太耐,淡而冇味$32/4隻3)三文魚刺身~呢個要介紹勁好食,唔會太薄,啖啖肉,好正 $16/4片4)超長鰻魚壽司~好多鰻魚汁,好味過元X好多 $11/件5)星鰻魚天婦羅卷~入面特別在唔係包住D瓜,係包住D蛋,咬落去甜甜地幾得意6)千島吉列生蠔卷~有紫菜同蟹子2種口味,好味又多 壽司1件$5~$9特長1件$11今晚總共食左$315 又食又拎
朋友介紹,所以去試下~講真呢間野好食過出面好多日本野

4)超長鰻魚壽司~好多鰻魚汁,好味過元X好多 $11/件

• 三文魚刺身
  • 燒鯖魚
  • 超長鰻魚壽司
2009-01-04 12 浏览
平時係元朗食極都係果幾間日本0野...有朋友介紹話呢間唔錯於是就幾個人一齊去試下啦~~原本去既時候只係念住應該都係普普通通LA~~點知食落又幾唔錯用料新鮮,食物質素甘唔錯,甘又真係抵食!我最喜歡既就係特大鰻魚壽司,芝士焗蠔,蟹籽SALAD,豬軟骨棒棒煱~~值得一試~我地幾個食到好滿足甘走都係每人$70倒~真係好抵!!下次會再黎!!
用料新鮮,食物質素甘唔錯,甘又真係抵食!
2008-12-31 16 浏览
我都去過呢間野食晚飯果次一班人去野食好快就到d shushi用料好新鮮上次食果個杧果shushi....d 杧果好甜好新鮮....一d都唔酸....係即叫即整而且陷料好足呀! 裡面用左三文魚同乾瑤柱做陷...好好味呀!我都有食過個日式餃子....呢個超好味...趁熱食真係超正呀!! 食夜晚仲要食日本菜.....每人埋單唔使$70....真係超抵..又好味下次入元朗一定要再食過至得呀!
我都去過呢間野食晚飯
果次一班人去
野食好快就到
d shushi用料好新鮮

下次入元朗一定要再食過至得呀!
2008-12-31 11 浏览
我都有去過呢間野食過呀!! 真係好好味喎! d shushi 好新鮮呀!! 同埋用料好足呀!食過一個杧果shushi...裡面既陷料好足! 有三文魚又有乾瑤柱...好好味!上次一班人食晚飯...每人埋單唔使$70好抵呀!下次入元朗要再食過先得
我都有去過呢間野食過呀!!
真係好好味喎!
d shushi 好新鮮呀!! 同埋用料好足呀!

上次一班人食晚飯...每人埋單唔使$70
好抵呀!
下次入元朗要再食過先得
2008-12-29 23 浏览
一行六人去元朗慶祝聖誕,見到新開ge日本料理餐廳,環境幾好,所以一試~~叫左好多野:中華沙律- 好多蟹籽,夠凍,好開胃~~特大鰻魚- 好好味, 本人係鰻魚fans!炸蝦壽司- 好脆, 又有好多蟹籽~~金菇肥牛卷- 一黎就聞到好香,差d唔記得影相!仲有芝士焗蠔, 豬軟骨棒棒煱, 南瓜蕃薯天婦羅, 三文魚壽司, 吞拿魚卷, 芒果三文魚卷,炒休菌, 玉子壽司, 雪糕泡芺...總括黎講d野食真係幾好味, 而且價錢幾平, 食左咁多野每人都係$6x !員工都十分友善, 成日幫我地加水~~下次入元朗一定會再幫襯~~
一行六人去元朗慶祝聖誕,
見到新開ge日本料理餐廳,環境幾好,所以一試~~
叫左好多野:
中華沙律- 好多蟹籽,夠凍,好開胃~~
特大鰻魚- 好好味, 本人係鰻魚fans!
炸蝦壽司- 好脆, 又有好多蟹籽~~

金菇肥牛卷- 一黎就聞到好香,差d唔記得影相!

炒休菌, 玉子壽司, 雪糕泡芺...

員工都十分友善, 成日幫我地加水~~
下次入元朗一定會再幫襯~~
  • 中華沙律
  • 特大鰻魚
  • 豬軟骨棒棒煱
2008-08-31 5 浏览
早排同班friend一齊去食飯,行過鳳琴街體育館果頭,見到呢間大阪新開張,所以就入去試下。入到去發現間餐廳雖然唔係好大,但坐得幾舒服,佢地既茶D味道幾特別、幾好飲,同其他日本餐廳既茶有D唔同。經過佢地waitress既介紹,我地就食左特大饅魚壽司、特大三文魚壽司、蟹籽沙律、吉列炸蝦等。但我最鐘意食既就係特大饅魚壽司,碟壽司一上黎既時候,已經聞到好香,條饅魚仲要好長tim,味道亦都唔錯,所以最尾我忍唔住叫左個外賣番去俾阿媽食。到最後埋單果陣,我地五個人都係食左唔夠三百蚊,share番每人$60有找,真係抵食,入面既人仲要好好人tim,下次我實會再去過。

• 特大饅魚壽司