2021-06-24 347 浏览
平時食一串串燒要$20到$30,lunch time 串燒飯 $62 可以滿足到口癮。隔離枱狂食串燒,要串燒不要飯,絕對可以濫用午餐的價錢食好嘢。味道不錯的而且串燒款式多,送凍熱飲品,不過製作需時如果趕時間就食烏冬啦。#大門橫丁
2021-06-23 294 浏览
之前係同男朋友一齊食宵夜既愛店, 大牌餐牌款式好多, 啲相張張都影得好好食, 烏冬同串燒都係而度既主打, 估唔到午市更抵食, 同比起晚市少人啲。自家製鮮蕃茄濃湯烏冬 (西班牙豚肉) $60我每次必叫, 蕃茄味濃, 調味剛剛好, 食完係唔會(確)口個種, 而且因為濃湯, 所以掛湯力強, 烏冬似係手打烏冬, 微煙韧, 口感唔錯, 豚肉就不過不失, 4片左右, 厚薄適中, 唔老。串燒丼飯 (選4種, 日式和風汁) $59鹽燒特級牛舌 (+5), 韓醬燒蒜芯豬腩卷, 汁燒北海道元貝 (4粒, +5), 汁燒金菇牛肉卷好好食, 一上台都幾震撼, 啲串燒逼爆個碗, 和風汁同丼飯幾夾, 唔會死咸, 另外都會有一小碗放側邊, 方便去點串燒, 貼心位, 但白飯就份量唔多, 女仔食就岩岩好, 男仔食就應該唔夠。1.鹽燒特級牛舌 (+5), 男朋友最愛, 一串三粒, 牛舌偏厚, 燒得岩岩好, 有彈性亦都保持到肉汁, 配上鹽燒, 簡單又好味。2.韓醬燒蒜芯豬腩卷, 而款都好食, 出色在於蒜芯, 脆口好新鮮, 配埋豬腩卷既油脂, 會想再encore3.汁燒北海道元貝 (4粒, +5), 普通, 同出面一般燒肉

自家製鮮蕃茄濃湯烏冬 (西班牙豚肉) $60

串燒丼飯 (選4種, 日式和風汁) $59

3.汁燒北海道元貝 (4粒, +5), 普通, 同出面一般燒肉店既一樣
4.汁燒金菇牛肉卷, 純粹自己鍾意食, 都好好食, 足料
自家製鮮蕃茄濃湯烏冬 (西班牙豚肉)
巨峰提子
自家製鮮蕃茄濃湯烏冬 (西班牙豚肉)
巨峰提子
2021-06-18 216 浏览
和朋友經過入去食午餐,我叫咗辛辣番茄湯烏冬配埋叉燒~味道好好~蕃茄湯很濃郁,不過就不太辣。另外配埋嘢飲~都只係$59另外還叫了串燒,都好好食😋我好鍾意食😋😋😋
和朋友經過入去食午餐,
我叫咗辛辣番茄湯烏冬配埋叉燒~
味道好好~
蕃茄湯很濃郁,不過就不太辣。
另外配埋嘢飲~
都只係$59
另外還叫了串燒,都好好食😋
我好鍾意食😋😋😋
辛辣蕃茄湯烏冬+叉燒
辛辣蕃茄湯烏冬+叉燒
2021-06-05 250 浏览
雖然厚福街有好多嘢食,但每次都只係會諗起大門橫丁👍🏻 因為呢度嘅手打烏冬真心又平又出色!和風燒鳥手打烏冬 配沙嗲湯底🥘 💰82 (好味道:💛💛💛💛 )燒鳥=燒雞,呢款烏冬係一個好朋友超級推薦我😆 上次佢叫完,分咗兩件燒雞俾我食,真係驚艷到我!!所以我今次嚟都會叫返,店員見我唔食得辣,就推介沙嗲湯底,會比較惹味🤤 燒雞唔似其他餐廳咁用煎嘅方法,而係燒出嚟,雞皮位卜卜脆,識落仲有陣炭燒香味🤩注意返:因為大門橫丁嘅燒雞係真係要時間燒出嚟,所以會比其他烏冬等耐少少。和風炒牛肉溫泉蛋撈手打烏冬 🍲💰78 (好味道:💛💛💛💛)第一次試撈烏冬,夏天咁熱,如果頂唔順食熱辣辣嘅湯底,可以叫下撈烏冬試吓😉 一上枱已經聞到好大陣和風味~ 即係類似壽喜燒嗰陣甜甜地嘅味,相信小朋友都會好鍾意!將中間嘅溫泉蛋撈勻,你買旁邊嘅洋蔥一啖食落口,又甜又有蛋味👍🏻 有驚喜!人均消費: 💰88環境:💛💛💛💛服務:💛💛💛💛推薦:💛💛💛💛💛

和風燒鳥手打烏冬 配沙嗲湯底🥘 💰82
(好味道:💛💛💛💛 )

燒鳥

和風炒牛肉溫泉蛋撈手打烏冬 🍲💰78
(好味道:💛💛💛💛)

和風炒牛肉溫泉蛋撈手打烏冬

人均消費: 💰88

環境:💛💛💛💛
服務:💛💛💛💛
推薦:💛💛💛💛💛
2021-06-01
燒鳥
和風炒牛肉溫泉蛋撈手打烏冬
They having different dishes and combinations for undo, a bit hard to choose for me. And i wanna appreciate the service here, so good!Cause the waitress helped us to change a bigger table when she saw someone left yaya thank you so nicee haa, the first table is too crowded for us laaaTried homemade undo with pork cartilage and homemade tomatoes soup, such a really good choice, the taste is perfect with right sweetness, and strong tomatoes flavor, i love the soup so much, and i like pork cartilag

, and strong tomatoes flavor, i love the soup so much, and i like pork cartilage which is so soft with strong flavor,
yumm yumm, nice choice for my dinner haa, but i think the egg is a bit salty, overall such a good good choice haaa
insides:
menu:
Come and have a meal here, you would love the tomatoes soup and the dishes here, even the environment isn’t that comfortable, still a nice choice for a meal haaa
等候时间
15 分钟 (堂食)
2021-06-05 77 浏览
串燒係令人又愛又恨的食物。愛是因為任何食物拮左落竹籤度,味道和趣味都會被提升。恨是佢會好似愛情之箭咁,令你和燒肉緊緊地黏在一起,情難自控,甚至愈食愈多!📍串燒😈丼飯午餐4串串燒,半份溏心蛋,大大碗紫菜飯和1杯飲品。串燒的選擇算多,喜歡的基本都有。我和友人點了:肥牛金菇卷、牛舌、護心丸、雞軟骨丸、雞肉串、牛肉串、翠玉瓜等。醬汁選擇亦多,個人喜歡最簡單的鹽燒,不過辛辣燒和韓醬都得意,可以試吓。雖然冇太驚艷,但呢個價錢,CP值算好高,行過路過可試喲❤️
串燒係令人又愛又恨的食物。
愛是因為任何食物拮左落竹籤度,
味道和趣味都會被提升。
恨是佢會好似愛情之箭咁,
令你和燒肉緊緊地黏在一起,
情難自控,甚至愈食愈多!

📍串燒😈丼飯午餐
4串串燒,半份溏心蛋,
大大碗紫菜飯和1杯飲品。
串燒的選擇算多,喜歡的基本都有。
我和友人點了:肥牛金菇卷、牛舌、護心丸、
雞軟骨丸、雞肉串、牛肉串、翠玉瓜等。
醬汁選擇亦多,
個人喜歡最簡單的鹽燒,
不過辛辣燒和韓醬都得意,可以試吓。

雖然冇太驚艷,但呢個價錢,
CP值算好高,行過路過可試喲❤️

2021-06-03 69 浏览
無得去日本🇯🇵旅行🧳好彩香港有好多居酒屋🏮比到大家旅行的感覺!今次介紹一間好食的居酒屋,🤣本人去過兩次ga啦!今日試下個lunch 先🤩☑️自家製鮮蕃茄濃湯西班牙豚肉手打烏冬($60)手打烏冬依然出色,烏冬粗幼不一!但係真係十分彈牙,而且無酸味,手打烏冬加分!🙈而番茄真係鮮番茄!稍酸食過黑蒜味就覺得出色好多🤩🤩🤩☑️吉列炸蠔($18)第二次食吉列炸蠔,依然好出色,新鮮炸起,蠔🦪都算新鮮,配埋個芝士醬好夾,必叫小食😍
無得去日本🇯🇵旅行🧳
好彩香港有好多居酒屋🏮
比到大家旅行的感覺!

今次介紹一間好食的居酒屋,🤣
本人去過兩次ga啦!
今日試下個lunch 先🤩

☑️自家製鮮蕃茄濃湯西班牙豚肉手打烏冬($60)
手打烏冬依然出色,
烏冬粗幼不一!
但係真係十分彈牙,而且無酸味,手打烏冬加分!🙈
而番茄真係鮮番茄!稍酸
食過黑蒜味就覺得出色好多🤩🤩🤩

☑️吉列炸蠔($18)
第二次食吉列炸蠔,
依然好出色,新鮮炸起,
蠔🦪都算新鮮,
配埋個芝士醬好夾,必叫小食😍
2021-05-15 133 浏览
早在幾年前曾試過他們的手打烏冬可能期望太高失望更大當時沒打算再嘗試這次是朋友介紹說他們的串燒不錯而且不用排隊我們便給予他再一次機會4串串燒+半個糖心蛋及飲品有三款醬汁選擇$62 一個套餐當中有些串燒需要加錢才能加配例如鰻魚就加$5鰻魚串彈牙,牛舌串的味道如燒臘店的牛舌,蒜心豬肉串的豬肉比較薄,但不膩,金菇牛肉串較多金菇整體味道不算太咸,如果不夠味也配有醬汁是一碗很飽肚的午餐唯一不足是飲品飲品毫無誠意是用一些濃縮汁加水開出來的真的喝不下建議增添一些茶飲在套餐內供客人選擇
早在幾年前曾試過他們的手打烏冬

有三款醬汁選擇
$62 一個套餐
當中有些串燒需要加錢才能加配
例如鰻魚就加$5

整體味道不算太咸,如果不夠味也配有醬汁
是一碗很飽肚的午餐

唯一不足是飲品
飲品毫無誠意
是用一些濃縮汁加水開出來的
真的喝不下
建議增添一些茶飲在套餐內供客人選擇

2021-05-09 134 浏览
尖沙咀厚福街呢間🔥串燒烏冬🍜專門店都開咗好耐,友人話想食🤤烏冬,就入去試吓佢!呢個係溫泉蛋🥚沙律🥗手打烏冬🍜,沙律菜🥬🍅幾爽幾新鮮🤩。烏冬🍜撈埋溫泉蛋🥚同佢個沙律醬汁🤤一齊食好滑好開胃👍!秘製🐖豬軟骨手打烏冬🍜入面嘅豬軟骨好𣺉😋好入味而且份量唔細,烏冬爽滑幾好味!呢個係😍岩鹽串燒雞皮蘆筍,雞皮燒🔥到好香脆唔油膩,捲埋啲露筍一齊食好夾😋。總體來講食物🤤不過不失,簡單而😋美味,價錢💰合理,有機會會再試下佢其他嘢食。

呢個係溫泉蛋🥚沙律🥗手打烏冬🍜,沙律菜🥬🍅幾爽幾新鮮🤩。

烏冬🍜撈埋溫泉蛋🥚同佢個沙律醬汁🤤一齊食好滑好開胃👍!

用餐时段
下午茶
2021-05-07 77 浏览
收九點 朋友話不如食啲嘢 咁食咩?⋯近近地食個「大門橫丁」~好耐冇食啦! 🥗和風鴨胸沙律和風鴨胸沙律 朋友想食胡麻醬 但係嚟到就變咗類似燒汁咁嘅嘢 不知道 可能係本身就係燒汁 雞胸份量都算幾多嘅 菜都脆脆地正常🌟沙嗲豬軟骨烏冬之前都係食開呢個 但今次食呢唔知係咪口味唔同咗 覺得啲豬軟骨有啲柴柴地 都可以嘅⋯咁個沙嗲湯底依然好濃郁好正 ~烏冬份量都夠🐙炸墨魚咀 炸墨魚咀新鮮炸起好香、好脆、好正🤩不過略嫌有啲啲咸 送啤酒就啱囉~份量都幾多 朋友唔多食 我自己一個食🥸
收九點 朋友話不如食啲嘢

咁食咩?⋯近近地食個「大門橫丁」~好耐冇食啦!

🥗和風鴨胸沙律

雞胸份量都算幾多嘅 菜都脆脆地正常

🌟沙嗲豬軟骨烏冬

咁個沙嗲湯底依然好濃郁好正 ~
烏冬份量都夠
🐙炸墨魚咀

炸墨魚咀新鮮炸起好香、好脆、好正🤩
2021-05-05 81 浏览
好耐冇行去厚福街食野,一兩年前曾經幫襯呢間食店, 今日行經過食下先,我幾鐘意佢個烏冬, 湯底好濃味 呢個價錢食到呢個質素算幾好了。今日七點左右去到,等一陣就可入座,叫左兩個烏冬及一個蒜容燒聖子試下:特選大門蕃茄濃湯手打烏冬 番茄湯非常濃郁,湯内有粟米粒及豆,烏冬滑嘟嘟食落幾彈牙,而配料有溫泉蛋、叉燒及雞肉都幾豐富,食完烏冬連個湯都飲埋。鮮蟹肉蕃茄濃湯手打烏冬 番茄湯又係非常濃郁,湯内配料今次除了有溫泉仲有蟹肉,味道唔差.燒得不錯、蔥及蒜味好足夠,聖子尚算新鮮,肉爽嫩口。多年來質素都keep到,而且係度咁多年仍咁多人食係有原因的,如果食烏冬及串燒,呢間係好推介。

特選大門蕃茄濃湯手打烏冬

鮮蟹肉蕃茄濃湯手打烏冬

燒得不錯、蔥及蒜味好足夠,聖子尚算新鮮,肉爽嫩口。
2021-04-21
用餐时段
2021-04-28 74 浏览
平時都會去大門橫丁食烏冬🍜最常嗌就係,燒鳥+辛味蕃茄烏冬😋最近一次去食lunch,發現咗新大陸呀!🤩-大家如果鍾意食佢哋嘅串燒,一定要試下!哩款lunch可以揀三款串燒,唔同醬汁配搭本身以為靜係會食曬d🍢,靜低飯,食唔飽😚結果我差唔多清空曬!原來飯配串燒都可以好好味嫁!而且價錢仲唔貴真係十分推介
平時都會去大門橫丁食烏冬🍜
最常嗌就係,燒鳥+辛味蕃茄烏冬😋
最近一次去食lunch,發現咗新大陸呀!🤩

大家如果鍾意食佢哋嘅串燒,一定要試下!

哩款lunch可以揀三款串燒,唔同醬汁配搭

本身以為靜係會食曬d🍢,靜低飯,食唔飽😚
結果我差唔多清空曬!

原來飯配串燒都可以好好味嫁!

而且價錢仲唔貴

真係十分推介
2021-04-28 71 浏览
大門橫丁這間位於尖沙咀厚福街的串燒店, 找到它真的是一大喜訊,因為我真係好喜歡食串燒,所以我急不及待地衝了入去。由於朋友已經試過, 所以知道這間餐廳有一定的水準,去到朋友點了好多好美味的食物。-沙嗲湯吉列豚肉手打烏冬這個烏冬,可能係我食個最好味嘅烏冬(利申我好少食烏冬的, 但因為朋友話好味, 所以試吓)-岩鹽串燒雞軟骨-岩鹽串燒雞腎-岩鹽燒護心肉-大門經典串燒雞皮蝦-岩鹽串燒牛舌-脆脆鱈魚片雞絲沙律手卷值得一提是這個手卷, 脆脆的鱈魚片盛再著滿滿的雞絲沙律,又健康又美味👍🏻👍🏻👍🏻-鹽燒特級牛小排 除了這些, 大門橫丁還有很多好正既食物, 下次要再來!
大門橫丁

-沙嗲湯吉列豚肉手打烏冬
-岩鹽串燒雞軟骨
-岩鹽串燒雞腎
-岩鹽燒護心肉
-大門經典串燒雞皮蝦
-岩鹽串燒牛舌
-脆脆鱈魚片雞絲沙律手卷
值得一提是這個手卷, 脆脆的鱈魚片盛再著滿滿的
雞絲沙律,又健康又美味👍🏻👍🏻👍🏻
-鹽燒特級牛小排

除了這些, 大門橫丁還有很多好正既食物, 下次要再來!
2021-04-13 124 浏览
經過好多次厚福街都見到呢一間舖,終於搵咗一日黎試。Lunch去食嘅時候次次都會話串燒丼飯要等超過半個鐘,第一次去食嘅時候驚唔夠時間冇揀,但係見到隔離枱好快就上咗根本唔需要半個鐘,所以第二次嚟食就照嗌左串燒丼飯。$59可以有四吋串燒再加半熟玉子仲有嘢飲添。串燒嘅選擇非常之多,主要有鹽燒、辛辣、汁燒、韓式醬四隻味,最後揀咗雞肉、雞骨丸、蘆筍同埋肥牛包蒜芯,大份夾抵食。
2021-04-08 110 浏览
飲晒湯嘅烏冬今晚和朋友們去厚福街食晚飯!哩條街勁多好野食,客人人來人往,七點左右去拎位,差不多要排隊....辛辣蕃茄牛肉手打烏冬 $80 😋😋😋😋😋番茄湯好濃郁,帶點微微辛辣,大量粟米粒,成個食法好健康,有時連埋辣椒粒一口食,好刺激!食到最後真係連個湯都飲埋!.辛辣沙嗲吉列豚肉烏冬 $80 😋😋😋😋湯底除了沙嗲味,還有花生醬味,又係極度濃厚!.魚介湯吉列豚肉烏冬 $80 😋😋😋😋湯底相對較清,湯面有陣陣芝麻,入口層次分明!.極上牛肉冷手打烏冬 $78 😋😋😋四種蔬菜配上牛肉,健康之選!
飲晒湯嘅烏冬
辛辣蕃茄牛肉手打烏冬 $80 😋😋😋😋😋
辛辣沙嗲吉列豚肉烏冬 $80 😋😋😋😋
湯底除了沙嗲味,還有花生醬味,又係極度濃厚!
魚介湯吉列豚肉烏冬 $80 😋😋😋😋
湯底相對較清,湯面有陣陣芝麻,入口層次分明!
極上牛肉冷手打烏冬 $78 😋😋😋
四種蔬菜配上牛肉,健康之選!

2021-04-08