2022-10-28 407 浏览
1️⃣和風炒牛肉溫泉蛋撈烏冬醬汁撈埋蛋好好味,仲有好多洋蔥😍牛肉好多,都好淋,烏冬夠汁,口感👍🏻👍🏻💰HKD$802️⃣雞柳叉燒蕃茄湯烏冬湯底好濃,好潔身,DD酸.雞柳個醬汁好正,叉燒好淋😋💰HKD$843️⃣蒜蓉燒象拔蚌蒜蓉好多好香,象拔蚌就燒得耐左,乾身左D💰HKD$464️⃣忌廉蟹肉餅炸到好脆,入面D醬bit哂出黎🤩💰HKD$32依間烏冬真係又好食又抵
1️⃣和風炒牛肉溫泉蛋撈烏冬
💰HKD$80

2️⃣雞柳叉燒蕃茄湯烏冬
湯底好濃,好潔身,DD酸.雞柳個醬汁好正,叉燒好淋😋
💰HKD$84

3️⃣蒜蓉燒象拔蚌
蒜蓉好多好香,象拔蚌就燒得耐左,乾身左D
💰HKD$46

4️⃣忌廉蟹肉餅
炸到好脆,入面D醬bit哂出黎🤩
💰HKD$32

依間烏冬真係又好食又抵
2022-10-21 342 浏览
lunch time厚福街特別多人唔少餐廳門外都有等位情況我已經好耐好耐冇食過大門橫丁今日點都要食佢😌-串燒丼飯 任選四串加埋飲品都係$62 其實真係好吸引好想試 可惜職員話要等半個鐘😔Lunch time 要爭分奪秒 真係等唔到咁耐😔-自家製濃湯自選系列 價錢唔貴而且選擇多-辛辣沙嗲濃湯鐵鍋裝烏冬 夠晒熱辣辣🤤-糖心蛋加$10配糖心蛋 蛋黃流心 入口仲有啲酒味辛辣沙嗲湯底係我每次嚟到必食嘅湯底🤤沙嗲味濃郁之餘 仲有好香嘅花生味配料有粟米同青豆手打烏冬實在太好食 又滑又彈牙
lunch time厚福街特別多人

配料有粟米同青豆
手打烏冬實在太好食 又滑又彈牙

2022-10-20
等候时间
10 分钟 (堂食)
2022-10-12 279 浏览
之前食開係旺角分店!今日試咗尖沙咀分店,位置比較狹窄!星期六人流都算好多!佢啲串燒味道燒得唔錯,但係相當重口味!怕鹹嘅人士要注意😺😺因為同行友人食得比較淡口味,完全覺得食得好辛苦!但我本身都係重口味人士,都覺得比普通串燒較鹹🤐🤐所以自己要衡量下!佢有個脆脆包住青瓜沙律好好食👍🏻👍🏻感覺上旺角分店好似好食啲🤔🤔今次就冇食烏冬拉麵,但之前喺旺角分店食佢個拉麵都好好食!係蕃茄湯底👍🏻重口味人士不妨可以試吓😚😚最咪幫朋友叫咗個外賣,但等咗勁耐,應該有20分鐘左右🤔🤔如果要叫外賣要早啲叫😺😺
📌 大門橫丁 (厚福街) - 尖沙咀厚福街9號豪華閣地下🗓(24/8) 星期三 ⏰ 晚上7點左右 🌐網址: https://s.openrice.com/QrbS0by83W0~ueeoDBA 💈特式:呢間大門橫丁係香港都已經好多年,最高峰好似都有4~5間分店,但而家只係淨係尖沙咀同旺角兩間。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:我最鍾意食嘅就係佢個沙嗲湯底烏冬,等我講吓味道先......特上橫丁沙嗲湯手打烏冬🐮🍜 - 佢個沙嗲湯底濃得嚟又唔係好杰身個隻,真係可以當湯咁飲,烏冬就夠滑身又彈牙,餸佢就配左牛肉/豬軟骨/糖心蛋,牛肉就正常普普通通,個豬軟骨就炆得好冧好香口,糖心蛋就正常偏好味,我每次去親都叫呢個,仲要飲到d湯一滴不留為止。自家製蕃茄湯🍅鮮大蜆手打烏冬 - 呢個蕃茄湯都係佢店舖推介之一,蕃茄味好濃,個湯都係必定飲到一滴都無剩,d鮮大蜆都算大隻,但食落都唔韌,仲有少少鮮味。岩鹽串燒雞皮🐥蘆筍 - 雞皮燒得好香,脆卜卜,但d蘆筍就有d韌同有渣。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 - 無叫到飲品,但佢本身餐廳提供嘅茶水係茉莉花茶,茉莉花味好香,真係無乜試過係出邊其他餐廳飲過咁香嘅茶。
📌 大門橫丁 (厚福街) - 尖沙咀厚福街9號豪華閣地下
🗓(24/8) 星期三 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛

🍽環境:餐廳環境正常,餐枱位置都唔細,枱與枱之間都鬆動,坐得都舒服。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:職員服務好好,會同你解釋唔同嘅菜式,亦會預早話俾你知有某d食品已經賣晒。

💰💸價錢:2個人食左2碗烏冬,1條串燒,埋單 $260,價錢就有啲貴,但耐唔耐食一次都叫做ok嘅。

🐲💬總結:都係因為好耐冇食,又好掛住佢個沙嗲/蕃茄湯底,咁啱又經過所以去食,但我諗又未必會去到特登去食嘅地步。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
自家製蕃茄湯鮮大蜆手打烏冬
特上橫丁沙嗲湯手打烏冬
岩鹽串燒雞皮蘆筍
2022-08-24
自家製蕃茄湯鮮大蜆手打烏冬
特上橫丁沙嗲湯手打烏冬
2022-08-23 339 浏览
次次經過都見好多人等真係有驚喜喎自選串燒午餐可選四款串燒包括咗丼飯同飲品低醣嘅我加$8轉沙律底好OK喎 又夠菜又新鮮我揀咗牛舌 豬五花 牛小排 同雞翼每個飯都有半隻溏心蛋豬五花極脆 好正牛舌麻麻地 唔爽口 有啲似燒臘舖嘅豬利咁牛小排好味😋不過要加錢雞翼都好正由於第一次幫襯驚唔夠飽叫咗幾串同朋友share雞皮露筍卷好夠熱但雞皮唔夠脆 所以麻麻地鰻魚好冧 唔係心目中想要嘅嘢雞腎同雞軟骨好味😋下次應該唔做散嗌都夠飽另外見好多人食烏冬或拉麵🍜應該都穩陣
次次經過都見好多人等

自選串燒丼
雞腎  雞軟骨
  • 串燒丼飯
2022-08-20 199 浏览
今日收工約左朋友係尖沙咀食飯,我地都毫無頭緒食乜,行行下厚福街,見到呢間日本餐廳就諗住試下。我地叫左個「極上牛肉冷手打烏冬」同埋「極上牛肉手打烏冬」🤣🤣一個有湯一個無湯湯烏冬賣相吸引,有豐富既配菜,仲有流心蛋,而牛肉份量都多,烏冬煮得岩岩好,口感唔錯。而冷手打烏冬個汁料惹味,牛肉份量都好多,烏冬上面鋪上一隻流心蛋,吉穿佢攞啲蛋黃汁撈埋啲烏冬度,又係另一種口味。
2022-08-20
用餐时段
2022-07-31 272 浏览
睇完戲喺尖沙咀心血來潮想食串燒就嚟咗大門橫丁。叫咗燒鯖魚、燒茄子、燒雞翼、野蓮牛肉、再加個牛油果蟹棒沙律吉列豚肉烏冬,份量夠晒飽。但係略嫌燒茄子味道太鹹,面頭嘅炸蒜有啲乾。
牛油果蟹棒沙律
特色燒蒜芯
2022-07-14 273 浏览
厚福街一向多野食晚飯時間拎左幾張飛今次依家到先,就食您野食好多,睇到眼花😵‍💫都系揀番啲推介野試先一一一串燒:- 岩鹽串燒牛舌 $42味道ok,不過刀功太好,好薄...-汁燒自家制雞軟骨丸 $39雞軟骨量多有咬口,不過丸質好鞋,唔好食-韓風醬燒西班牙豬腩串 $40味道辣辣甜甜幾開胃,肉質食唔出幾西班牙,普通豬肉咁,刀功都系一樣咁好😂一一一燒物:-炸墨魚咀 $46炸得幾好,好鬆脆,不錯既一一一烏冬:-和風炒牛肉温泉蛋撈手打烏冬 $80牛肉不過不失,汁醬都野味,還好-特上橫丁沙嗲湯手打烏冬 $84依個就十分好食,成晚最出色系佢個湯底好濃,好香,但又唔會好漏重有豬軟骨,牛肉,同半只糖心蛋,推介!一一一總括串燒店既串燒麻麻,份量少,但價錢唔平。系出色沙嗲湯烏冬,所以去食碗烏冬都ok既

厚福街一向多野食
晚飯時間拎左幾張飛
今次依家到先,就食您

野食好多,睇到眼花😵‍💫
都系揀番啲推介野試先

串燒:
- 岩鹽串燒牛舌 $42
味道ok,不過刀功太好,好薄...

-汁燒自家制雞軟骨丸 $39
雞軟骨量多有咬口,不過丸質好鞋,唔好食

-韓風醬燒西班牙豬腩串 $40

燒物:
-炸墨魚咀 $46
炸得幾好,好鬆脆,不錯既

烏冬:
-和風炒牛肉温泉蛋撈手打烏冬 $80
牛肉不過不失,汁醬都野味,還好

-特上橫丁沙嗲湯手打烏冬 $84
依個就十分好食,成晚最出色系佢
個湯底好濃,好香,但又唔會好漏
重有豬軟骨,牛肉,同半只糖心蛋,推介!
總括
串燒店既串燒麻麻,份量少,但價錢唔平。
系出色沙嗲湯烏冬,所以去食碗烏冬都ok既
2022-06-30 215 浏览
Second visit after quite a few years. The skewers are good, some are amazing and others forgettable. Service is scattered, I've found that placing our first order works fine, but any follow ups often get forgotten and need chasing. Decor is decent though seats further in are better. Would recommend overall.
極度失望  等超過25分鐘都未有食物一句道歉都冇叫我等唔到就取消走人離晒譜!因為近公司 疫情最差嘅時候我都一直去幫襯依家人多返就咁嘅態度,真係極度失望以後唔會再去幫襯 非常失望
極度失望  等超過25分鐘都未有食物
一句道歉都冇
叫我等唔到就取消走人
離晒譜!
因為近公司 疫情最差嘅時候我都一直去幫襯
依家人多返就咁嘅態度,真係極度失望

以後唔會再去幫襯
非常失望
2022-06-16 253 浏览
睇相係好吸引,所以特登出去食和牛便當,等左幾個字上枱賣相係吸引係會流哂口水既炸蝦夠脆夠熱,正常發揮沙律都無咩特別不過係黑醋汁我本身都唔太喜歡雞翼係驚喜 幾好食有醃製過 而且辣辣地 幾惹味!😋但主菜 和牛有筋我已減分😶仲有啲鞋真係似食白口膠 咬唔爛 吞唔到個飯係最最最差,,暖暖地仲要生既?!係咪煮唔熟呀?!🤔呢下真心扣哂分🤐🤐收呢個價錢呢個質素真心失望😔至於串燒飯 等左半小時上枱不過佢落單時已有講明 所以等是ok但係竟然唔係熱既?! 咁仲係唔係即叫即燒即上枱?只能夠說 新界特登出黎潮聖第一次比左咁既經歷我,,,好失望同一分店亦未必有下次☹️☹️☹️
睇相係好吸引,所以特登出去食
和牛便當,等左幾個字上枱
賣相係吸引係會流哂口水既
炸蝦夠脆夠熱,正常發揮
沙律都無咩特別
不過係黑醋汁我本身都唔太喜歡
雞翼係驚喜 幾好食
有醃製過 而且辣辣地 幾惹味!😋
但主菜 和牛有筋我已減分😶仲有啲鞋
真係似食白口膠 咬唔爛 吞唔到
個飯係最最最差,,暖暖地仲要生既?!
係咪煮唔熟呀?!🤔
呢下真心扣哂分🤐🤐
收呢個價錢呢個質素真心失望😔
至於串燒飯 等左半小時上枱
不過佢落單時已有講明 所以等是ok
但係竟然唔係熱既?! 咁仲係唔係即叫即燒即上枱?
只能夠說 新界特登出黎潮聖
第一次比左咁既經歷我,,,好失望
同一分店亦未必有下次☹️☹️☹️
2022-05-16 316 浏览
又嚟到厚福街搵食,次次經過呢間都未入過去食。系旺角成日都想食,但係夜晚經過嗰時都勁多人排隊。今次終於嚟到尖沙咀食佢嘅自選串燒飯!!價錢真係好吸引,只係需要62蚊就有4串串燒配飯跟嘢飲。我揀咗4選串燒丼飯~ 4串串燒下面就係白飯,飯已經被串燒遮蓋分量非常足夠👍🏼本身以為啲白飯會好dry,不過因為有跟個燒汁照燒汁,所以可以不斷有汁撈飯。個飯呢嗰時跟咗隻糖心蛋,令我好驚喜!秋葵好好食好juicy蔥卷牛肉塊牛肉就有啲乾,整體咬得有啲辛苦牛舌就都幾好食👍🏼夠冧同埋好夠厚,多少少味就更好三文魚鰭好香好脆👍🏼好食!叫咗杯蜂蜜綠茶 好難飲~好似飲水,個味好似道地再溝一半水咁。建議大家叫其他嘢飲總結嚟講非常抵食,平時去居酒屋兩串都要呢個價錢,何況佢跟埋個飯。而且選擇非常多目測都有30度40個串燒選項畀你配飯。呢間我絕對會回頭試埋其他串燒!

秋葵好好食好juicy
蔥卷牛肉塊牛肉就有啲乾,整體咬得有啲辛苦
牛舌就都幾好食👍🏼夠冧同埋好夠厚,多少少味就更好
三文魚鰭好香好脆👍🏼好食!

4項自選串燒飯
4項自選串燒飯
每次經過尖沙咀呢條小巷既時候,望住果幾盞紅燈籠🏮都令小編諗返起果陣去居酒屋,同朋友一齊飲埋啤酒食串燒把酒暢談既日子! 咁就介紹大家黎尖沙咀厚福街呢間居酒屋止止渴先啦!🥳🍽 大門橫丁🏮🍢 汁燒大蔥串($20)經過汁燒的大蔥,去除左草青味之餘帶到小小大蔥既甜味,而個醬汁相對上都唔好過咸。🍢 汁燒秋葵($25)秋葵經燒過後都可以保留爽脆感之餘味道上仲帶一絲香甜。💡小知識:秋葵係一種營養價值高的蔬菜,可以控製血糖、降低膽固醇、緩解便秘及健胃添阿! 處理上仲好簡單阿,只需要輕輕加鹽沖洗秋葵,再放入熱水中燙1-2分鐘就可以食得啦! 🍢 芝士明太子玉子燒($33)咬落啖啖既明太子及芝士包住玉子燒,兩種帶來不同既咸香提升左玉子燒既味道,令到層次同口感都好豐富。呢樣都係小編推介必點之選阿!🍢 芝士年糕($43)炸得時間岩岩好,外脆內軟年糕質地軟腍腍加埋芝士係入面,邪惡到爆阿! 係小編既最愛而且都推介大家叫黎試下!🫕 吉列炸蝦芝士湯手打烏冬($82)芝士湯唔似出面芝士撈麵果種咁杰身,但芝士味都夠香夠濃既抵讚既,當然手打烏冬滑溜得黎仲夠煙韌彈牙,配料上會有半隻流心蛋,成個配搭上都夠滿足啦! 反而吉列炸蝦就比

🍽 大門橫丁🏮

🍢 汁燒大蔥串($20)
相對上都唔好過咸。

🍢 汁燒秋葵($25)
秋葵經燒過後都可以保留爽脆感之餘味道上仲帶一絲香甜。

🍢 芝士明太子玉子燒($33)

🍢 芝士年糕($43)

🫕 吉列炸蝦芝士湯手打烏冬($82)
芝士湯唔似出面芝士撈麵果種咁杰身,但芝士味都夠香夠濃既抵讚既,當然手打烏冬滑溜得黎仲夠煙韌彈牙,配料上會有半隻流心蛋,成個配搭上都夠滿足啦! 反而吉列炸蝦就比較普普通通,不過整體黎講算高質嫁啦!🤪

🍽 大門橫丁 @daimonyokocho
🏡 尖沙咀厚福街9號豪華閣地下

推介指數:👫🏼👫🏼👫🏼👫🏼
餵食指數 :🤤🤤🤤🤤
Encore指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

#feed_your_friend #調教朋友#調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相機食先
2021-11-04
等候时间
25 分钟 (堂食)
$120 (宵夜)
  • 芝士明太子玉子燒
  • 吉列炸蝦芝士湯手打烏冬
2022-01-25 390 浏览
大門橫丁,以前成曰去旺角店食宵夜都有好幾年冇幫襯尖沙咀店第一次嚟味道和以前一樣最喜歡佢嘅辣味番茄湯牛肉烏冬牛肉份量好多,少少辣佩上蕃茄湯好開胃湯底既味道吾錯👍🏻烏冬都好煙韌呢度嘅串燒都好好食😋牛舌串燒
大門橫丁,以前成曰去旺角店食宵夜
都有好幾年冇幫襯
尖沙咀店第一次嚟
味道和以前一樣
最喜歡佢嘅辣味番茄湯牛肉烏冬
牛肉份量好多,少少辣佩上蕃茄湯好開胃
湯底既味道吾錯👍🏻
烏冬都好煙韌
呢度嘅串燒都好好食😋

牛舌串燒

2022-01-16 290 浏览
經過見到有我最鍾意既咖喱豬扒飯外賣就買嚟試下 等左廿分鐘拎得 再行五分鐘返屋企即刻食但最後 飯凍既! 咖喱汁凍既!得豬扒熱既 擺明準備好汁及飯後去等炸豬扒塊豬扒有幾好食都冇用 邊個會想食凍飯?
但最後 飯凍既! 咖喱汁凍既!得豬扒熱既
擺明準備好汁及飯後去等炸豬扒
塊豬扒有幾好食都冇用 邊個會想食凍飯?