2024-04-12 12 浏览
突然心思思想食雞煲打邊爐佐敦“大鍋口海鮮火鍋店”$200左右有齊所需的食物,食完雞煲又可繼續火鍋放題,唔使驚唔啱食,還有10款湯底選擇,雞煲雞肉多汁嫩滑,秘製醬香味瀰漫在整個餐廳內,食完雞煲揀咗加入沙嗲湯,是港式火鍋的經典之一,淥熟的食材索晒美味湯汁超好味,火鍋材料超級豐富:手切肥牛/雞柳/雞件/魚雲/脆肉脆/鵝腸/墨魚滑/餃子/魚皮餃/丸/生根/響鈴/多款蔬菜........鯇魚骨腩/魚雲鯇魚骨腩肉質鮮嫩多汁,超級彈牙,魚雲則是口感滑嫩又唔腥,雞子/豬潤/鵝腸真係不得了今晚食材新鮮好味,享受咗豐富滿足放題任飲任食😍
突然心思思想食雞煲打邊爐
佐敦“大鍋口海鮮火鍋店”
$200左右有齊所需的食物,
食完雞煲又可繼續火鍋放題
唔使驚唔啱食,
還有10款湯底選擇,

雞煲雞肉多汁嫩滑,
秘製醬香味瀰漫在整個餐廳內,
食完雞煲揀咗加入沙嗲湯,
是港式火鍋的經典之一,
淥熟的食材索晒美味湯汁超好味,

火鍋材料超級豐富:

鯇魚骨腩/魚雲
鯇魚骨腩肉質鮮嫩多汁,超級彈牙,魚雲則是口感滑嫩又唔腥,
雞子/豬潤/鵝腸真係不得了

今晚食材新鮮好味,享受咗豐富滿足放題任飲任食😍
👉🏻 無限添加惹味麻辣雞煲呢間火鍋店嘅雞煲比較即食, 這個張上嚟之前雞已經熟咗㗎喇, 所以輕輕兜一兜就即刻食得幾方便👍🏻👻👉🏻有多種火鍋湯底free to choose*四川麻辣湯底*新鮮豬筒骨湯底*花雕醉雞湯底*鯊魚骨猴頭菇湯底*沙爹湯底*胡椒豬肚湯底👉🏻*椰子滑雞湯底*鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底*皮蛋莞荽湯底*川芎天麻魚頭湯湯底👻👻👻👉🏻任食火鍋配料手切肥牛/豬頸肉柳/ 滑牛肉/滑雞柳/牛柏葉/ 鮮蝦滑/脆肉鯇/ 台灣一口黑椒腸/ 帆立貝/蘿蔔/紅薯粉/稻庭烏冬/南瓜/蓮藕片/菜有啲驚喜嘅係豬頸肉柳滑雞柳 都真係好肥味滑口,6完又6👻👉🏻 飲品及雲呢拿朱古力雪糕口乾都有糖無糖嘅canned drinks 下下火最尾淺嘗下雲呢拿朱古力雪糕,已經好飽了😂雖然另外仲有星級海鮮和牛set, 但依個餐嘅雞同豬我都好鐘意食左好多😂👍🏻正正👍🏻
👉🏻 無限添加惹味麻辣雞煲

👉🏻任食火鍋配料

有啲驚喜嘅係豬頸肉柳滑雞柳 都真係好肥味滑口,6完又6👻

👉🏻 飲品及雲呢拿朱古力雪糕
口乾都有糖無糖嘅canned drinks 下下火
最尾淺嘗下雲呢拿朱古力雪糕,已經好飽了😂

2024-04-12 7 浏览
火鍋放題(198hkd) 會先上個麻辣雞煲,一邊煲已經聞到陣麻香,雞肉醃得幾入味,小辣🥵食完雞煲就可以揀個免費湯底打邊爐,今次揀咗胡椒豬肚湯🐷個湯底有淡淡胡椒香,我幾鍾意啲一開始比較清淡嘅湯底,慢慢加料煮到後面都不會太咸~佢呢度居然有滑牛肉😍好少地方有,肉質軟腍,叫咗幾round😂肥牛真係大大塊,狂食唔嬲,另一個必點係蝦滑🦐好彈牙,做到外面單點質素,仲有雞軟骨滑,第一次食,有脆骨咬口,推薦試下👍🏻!極品肥牛(+148hkd)瘦的部份比較多,無咁油膩🐮明顯比普通肥牛更靚仔,叫得過🤩!總括而言,我覺得性價比都好高, 食物質素都係水準之上,環境企理,坐得舒服😌#foodiblum港式
火鍋放題(198hkd)

極品肥牛(+148hkd)
瘦的部份比較多,無咁油膩🐮明顯比普通肥牛更靚仔,叫得過🤩!

#foodiblum港式
2024-04-10
2024-04-11 6 浏览
佐敦聚會好去處打姐覺得一大班人黎食 #麻辣雞煲 及 #任食火鍋 最緊要坐得舒服,餐廳內多張大圓枱,方便大家 #圍爐 架打姐試左麻辣雞煲,夠香夠辣,肉質非常有咬口,仲有不少配菜,芫荽、洋蔥、乾椒等等,非常惹味。之後打姐點左 #新鮮豬筒骨湯底 ,豬筒骨新鮮,仲可以啜到骨髓架! 火鍋料都不少,打姐食左 #脆口鵝腸 、#脹卜卜雞子 、新鮮蔬菜、 #重牛味肥牛 、有咬口 #黑毛豬肉片 、彈牙豬頸肉、新鮮爽口吊桶仔、鮮甜海蝦等等當你埋好座時店員會拎醬料架黎自由調教醬汁,仲有些需自助架,有飲品櫃(各式各樣罐裝飲品及自家製飲品)======詳情======大鍋口海鮮火鍋店 (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #佐敦美食 #佐敦好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #莊士倫敦廣場 #大鍋口海鮮火鍋店
佐敦聚會好去處

======詳情======

大鍋口海鮮火鍋店 (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓
================
2024-03-11
用餐时段
🌟最近天氣忽冷忽熱,今日又天陰陰有少少涼意,就即時約朋友去滾一滾。🌟一個價錢就可以任食雞煲同打邊爐,仲有兩個飲品櫃的飲品任飲!仲有自助雪糕機連配料😋9:30pm前都係$228,我覺得性價比好高。🌟雞煲超級惹味,醬料出色,有好多芫茜,花椒,洋葱,乾葱。雞件本身已經熟,煮番熱就食得。🌟食完雞煲就可以打邊爐,有十款湯底揀。我揀左鯊魚骨猴頭菇湯底,清得黎幾滋陰👍🏻🌟送左一碟安格斯肥牛,真心好食。肉汁多肉味濃,食完超滿足😆另外有超多款火煲配料任點任食,個人比較推薦有:手打雞軟骨丸👍🏻好爽口有口感鮮蝦滑👍🏻真材實料,全部都係新鮮彈牙蝦膠新鮮魚雲👍🏻真係好新鮮嫩滑黑松露水餃👍🏻黑松露味濃郁,餃子爽口自家制韮菜餃👍🏻滿滿的韮菜,超級足料帆立貝👍🏻一啖一隻,幾鮮味食到最後,當然要食番個雪糕。朱古力味有驚喜,濃味但吾會漏,最特別係有爆珠珠做配料😍超好食。🌟🌟總括嚟講,呢個價錢食到呢個質素同質量,真係物超所值👍🏻

🌟送左一碟安格斯肥牛,真心好食。肉汁多肉味濃,食完超滿足😆

另外有超多款火煲配料任點任食,個人比較推薦有:

手打雞軟骨丸
👍🏻好爽口有口感

鮮蝦滑
👍🏻真材實料,全部都係新鮮彈牙蝦膠

新鮮魚雲
👍🏻真係好新鮮嫩滑

黑松露水餃
👍🏻黑松露味濃郁,餃子爽口

自家制韮菜餃
👍🏻滿滿的韮菜,超級足料

帆立貝
👍🏻一啖一隻,幾鮮味

🌟🌟總括嚟講,呢個價錢食到呢個質素同質量,真係物超所值👍🏻

2024-04-08
2024-04-08 9 浏览
{食盡佐敦之港式 — 大鍋口海鮮火鍋店}————————————————今次食呢間打邊爐位於佐敦,嚟到首先會有一個惹味嘅辣雞煲! 😁一開始都有啲擔心雞煲會太辣, 後來發現都食到而且仲幾滋味🤭食完雞煲就開始任食打邊爐, 雖然舖頭嘅裝修唔算好華麗,但係勝在夠闊落!而且係圓枱啱曬一班人一齊食😆 肥牛質素中規中矩,食物嘅選擇亦都好多,每次可以係點心紙上面落, 個人嘅鍾意佢嘅白鱔片,encore咗三次有多!至於手切肥牛同埋五花腩片都好唔錯, 順帶一提,野飲加錢後可以任拎唔嬲嘅😆 另外order都落得好快,唔會漏單🤓總括而言, 餐廳幾適合多人聚會,即使係兩個人,佢都係會安排圓枱畀你㗎! 所以唔使擔心會好逼🤣
{食盡佐敦之港式 — 大鍋口海鮮火鍋店}
————————————————

2024-04-08 5 浏览
疫情時個個都係廚神,有段時間成日會喺屋企整麻辣雞煲,都好耐冇食過喇。突然心思思想食麻辣雞煲,喺OpenRice見到呢間又有得打邊爐又有得食雞煲,就捉住老公一齊試試。呢間餐廳性價比高,假日嚟都係$238 +1 ,一個價錢包火鍋雞煲任食,仲有任飲汽水和竹蔗茅根👍一開始就上咗雞煲先,冇得選擇辣度,雞煲調校味道很好,麻麻香香的,而且雞肉很嫩,我哋食完都忍唔住再添咗一鍋。點了胡椒豬肚湯底,餐廳先送上一碟極品肥牛,肥牛嫩滑重牛味,之後再點了幾次手切肥牛,一樣好好味😋火鍋配料種類多,我選了三樣值得推介一下:1,蝦滑,新鮮彈牙,食得出真材實料。2,生猛海蝦名乎其實地生猛,肉質實而鮮甜。3,吊筒雖然淥完縮細晒,但沾上辣椒豉油別有一番風味。最後不得一讚嘅係有自助雪糕機,有朱古力和雲呢拿味,還有monchi、棉花糖、爆珠等自己加。我見隔離枱個小妹妹整得咁開心,我都唔執輸整返杯試吓😆總括而言,呢個價錢性價比真係高,有雞煲有火鍋又任飲仲有埋雪糕,值👍

火鍋配料種類多,我選了三樣值得推介一下:
1,蝦滑,新鮮彈牙,食得出真材實料。
2,生猛海蝦名乎其實地生猛,肉質實而鮮甜。
3,吊筒雖然淥完縮細晒,但沾上辣椒豉油別有一番風味。

總括而言,呢個價錢性價比真係高,有雞煲火鍋又任飲仲有埋雪糕,值👍

2024-04-04
  • 麻辣雞煲
  • 手切肥牛
  • 生猛海蝦
  • 蝦滑
呢間餐廳朋友帶我嚟,因為佢個價錢嚟講又可以食雞煲又可以打邊爐,啲肉類都幾靚!雞煲,雖然冇得揀辣唔辣,但係佢個口味都可以適合啲我平日食得唔辣嘅人!雞肉肉質嫩滑多汁,絕不會過老,讓人每一口都充滿滿足感。我哋叫咗湯底係猴頭菇和鯊魚骨湯底,這個組合給予湯底幾鮮甜,同時猴頭菇和鯊魚骨湯底齋飲都唔錯!如果你愛吃牛肉,和牛定食都已經幾滿足!兩個人份量的和牛已經足夠豐盛,每一塊肉都鮮嫩,唔會太肥同有筋!另外,金錢牛肉𦟌都唔係到到地方食到,估唔到打邊爐咁樣食都幾好食白鱔片通常係好貴價嘅打邊爐店先會提供。肉質非常彈牙,簡直係回本位!自家製韭菜餃超級爆多餡,而且好香韭菜味!簡直好食到停唔到口!完全係可以開餃子舖專賣呢隻韭菜餃,都一定好生意啊!飲品選擇都幾多,而且有雪糕機添!質素都幾高仲可以,加上芒果味爆爆珠!
啲肉類都幾靚!

如果你愛吃牛肉,和牛定食都已經幾滿足!

完全係可以開餃子舖專賣呢隻韭菜餃,都一定好生意啊!

嚟到呢度食呢個雞煲加火鍋任食, 228,食完個少少麻辣雞煲,可以食埋個火鍋邊爐放題簡直就係兩種滋味,一次過食晒好正!飲品都係任飲,雪糕也飲得,仲有幾款配料!飲品櫃入面仲有啲即煲嘅竹蔗茅根,仲係熱嘅! 食完個少少麻辣雞煲,就到個重頭戲邊爐任食,我哋嗌咗個椰子雞湯煲,好香椰子同埋雞味,仲正過返大陸食椰子雞煲,平靚正。同埋會送一碟原價148嘅頂級肥牛,當然佢任食仲有另外一款手打肥牛,我哋就冇試到,因為食唔晒咁多嘢。淨係食咗佢送嗰碟148肥牛,好有肉味,偏瘦唔太肥。兩個女仔其實嗌咗好少嘢,我哋覺得今日最好食嘅有吊桶,鯇魚骨腩,竹蔗茅根,同埋朱古力雪糕。我非常推介吊桶,好有鮮味,魚骨腩都好脆身,好香魚油味! 同埋我真係覺得好抵食,仲抵過返大陸食 😂👍
嚟到呢度食呢個雞煲火鍋任食, 228,食完個少少麻辣雞煲,可以食埋個火鍋邊爐放題

2024-04-02 12 浏览
今日我同班好朋友去咗呢間位於佐敦嘅火鍋店食邊爐放題,除左任食邊爐之外,仲有雞煲同羊腩煲,真係適合呢個寒冷嘅天氣啊,而且價錢都好吸引。😍首先,食咗個雞煲先,麻辣夠麻夠辣,香氣撲鼻,雞肉幾嫩,最緊要係非常入味,亦都唔會鞋口又冇咩碎骨。🐥食完雞煲,就會加湯底變成邊爐了。呢度食材選擇超多,雞肉、牛肉、海鮮、丸類、蔬菜全部都可以任食,醬料區同埋飲品都係任添任飲。而且,每一台都會有一碟安格斯肥牛,肉質超級嫩滑,啱晒打邊爐,差啲想encore。😇呢度好多火鍋嘅材料都非常推介,手切肥牛口感極佳,黑豚肉片肉味濃郁,而手打墨魚丸夠晒彈牙,白鱔片爽口,生猛海蝦新鮮而且蝦肉彈牙,自家製韭菜餃亦都值得一試。🥰

一開始餐廳比左一個麻辣雞煲,唔算太辣有滿滿嘅芫荽鋪喺上面食到咁上下就 可以叫餐廳職員上火鍋湯底😇職員仲會送上一碟安格斯肥牛,🔥肉質超級鮮嫩,超級高質,一啲都唔會韌! 質地幼嫩又有口感,牛味濃郁,散叫要$268一碟🤭.夜晚成人任飲任食基本兩小時$228加一價錢真係算好實惠🤭🤭😎.湯底方面揀左椰子雞湯底椰子味香濃😚😚而且可以減低熱氣😆.必推美食🔥美國安格斯肥牛🔥手切肥牛🔥白鱔片🔥墨魚滑🔥九肚魚🔥生猛海蝦🔥脆鯇魚片.飲品方面都係隨便飲,有可樂 雪碧 芒果汁,蘆薈汁竹蔗茅根水,烏龍茶龍井茶等等,仲見到出邊有雪糕機🤣.P.S. 如果餐廳可以比客人選擇雞煲辣度會更加好😂另外雞肉方面都可以更加嫩滑.
一開始餐廳比左一個麻辣雞煲,唔算太辣
有滿滿嘅芫荽鋪喺上面

🔥墨魚滑
🔥九肚魚
🔥生猛海蝦
🔥脆鯇魚片

飲品方面都係隨便飲,有可樂 雪碧 芒果汁,蘆薈汁
竹蔗茅根水,烏龍茶龍井茶等等,仲見到出邊有雪糕機🤣
P.S. 如果餐廳可以比客人選擇雞煲辣度會更加好😂
  • 脆鯇片
  • 手切肥牛
  • 安格斯肥牛
2024-03-29 13 浏览
好幾年沒有來過打邊爐了,今日剛好在附近等朋友收工食飯,想起了這邊有抵食的任食火鍋。兩個人不用坐太久,任食2小時$228 一位budget 和時間都合適。餐廳有雪櫃自取飲品,除了一般罐裝,還有一壺壺的竹蔗茅根。先吃了雞煲,大約是半隻雞分量,小小辣,不錯。然後可以自選一款湯底打邊爐。我們今天選了川芎天麻魚頭湯,因為我們兩都很喜歡川芎天麻的藥材味。牛肉質素不錯,任食的火鍋料選擇很多。吃了很多不同的配料,自己最喜歡牛肉,水餃,蝦滑和鴨血,服務方面也OK的,上菜很快,也沒有漏單情況,餐廳的員工會主動過來收碟加湯。總結:抵食!

餐廳有雪櫃自取飲品,除了一般罐裝,還有一壺壺的竹蔗茅根。

先吃了雞煲,大約是半隻雞分量,小小辣,不錯。

牛肉質素不錯,任食的火鍋料選擇很多。

吃了很多不同的配料,自己最喜歡牛肉,水餃,蝦滑和鴨血,

總結:抵食!
2024-03-27 14 浏览
呢間火鍋放題幾抵食,7:30前離座唔使$200就可以任食兩小時,食物亦都冇將價就貨,質素好好👍🏻👍🏻.呢度仲可以任食雞煲同羊腩煲,不過我哋嗰日想食得清啲,所以直接打邊爐,湯底揀咗沙嗲湯,味道濃郁令食材更好食❤️.非常推薦呢度嘅手切肥牛,質素比連鎖店嘅放題更好,有牛味,肉質鮮嫩,encore咗幾次😆😆😆手打蝦滑同墨魚滑都係一定要試嘅,貿感爽彈,食得出好足料🫶🏻🫶🏻🫶🏻.最後甜品有雪糕機,雪糕有兩款口味,包括朱古力同雲呢拿,食埋甜品好滿足😁.📍 大鍋口海鮮火鍋店 (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓
📍 大鍋口海鮮火鍋店 (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓
2024-03-26 9 浏览
一開始係揀左雞煲食先既 ~ 都幾🌶️😂之後就揀湯底打邊爐!我就揀左椰子雞湯底,能夠提升整體火鍋的口感。(一碟送既靚牛!)肉類新鮮且切片均勻,亦有海鮮選擇、蔬菜也新鮮可口。都有好多唔同既選擇. 肥牛唔會肥到無肉食果啲!此外,他們還提供了一些自家製既豬軟骨蝦滑,食落好似有脆脆咁~ 幾得意!野飲方面有竹蔗茅根. 清熱一流! 仲有其他罐裝飲品! 呢到提供了豐富多樣的食材,呢個價錢黎講品質優良. 啲枱大大眼,仲有圓枱,岩晒同屆企人一大班朋友或同事一齊.
一開始係揀左雞煲食先既 ~ 都幾🌶️😂

(一碟送既靚牛!)

野飲方面有竹蔗茅根. 清熱一流! 仲有其他罐裝飲品!

2024-03-22 9 浏览
佐敦莊士倫敦廣場12樓,D出口過條馬路就到一出地鐵站就到。兩小時任飲任食 $228/位麻辣雞堡打邊爐前先食雞煲,份量唔會好多但可以refill,雞肉唔會嚡仲好入味,怕太飽的朋友,可以skip 雞煲,直接打邊爐!不過我個人覺得個雞煲值得一試。火鍋湯底有10款可以揀,我地揀左出邊任食少有的川芎天麻魚頭湯湯底,飲落完全唔腥,仲好滋補。手切牛肉每枱都會贈送一碟手切牛肉,牛肉紋理清晰,咬落唔韌,輕輕淥幾下就食得,任食黎講質素非常唔錯👍🏻。火鍋配料用點菜紙落單,齊曬各款肉類、丸類、海鮮、麵、蔬菜等等。肉類滑牛、羊肉片、雞同豬肉都有,全部都係簿切,可以試曬咁多隻肉。丸類、餃子類種類非常多,我最推薦自製韭菜餃,真係皮薄餡多!我都再encore左兩轉。而炙燒芝心丸、千島龍蝦丸、爆汁牛筋丸、魚皮餃都值得食!海鮮生猛海蝦肉質彈牙,encore左兩轉。而脆鯇魚同都唔錯👍🏻;肚仲有位可試埋鮮蝦滑同埋墨魚滑。飲品有紙包同罐裝飲品喺曬自助櫃,連自家竹蔗茅根都有丫,消滯下火岩曬。雪糕得雲呢拿同朱古力兩款味道揀,如果多啲甜品揀就好喇。
佐敦莊士倫敦廣場12樓,D出口過條馬路就到一出地鐵站就到。

兩小時任飲任食 $228/位

麻辣雞堡

火鍋

手切牛肉

火鍋配料
用點菜紙落單,齊曬各款肉類、丸類、海鮮、麵、蔬菜等等。

肉類

丸類、餃子類

海鮮

飲品

雪糕
得雲呢拿同朱古力兩款味道揀,如果多啲甜品揀就好喇。