2023-10-11
今日天氣涼涼哋,最啱就係去打邊爐😂最近食過日式、台式同泰式火鍋,今日就決定去大鍋口食返個港式邊爐~一坐低,侍應就幫我哋斟豉油,同埋擺低咗一排配料俾我哋混醬,唔使我哋行出去醬料區😜侍應問我哋要唔要食雞煲先,我哋就選擇直接開始打邊爐~我哋揀咗鯊魚骨猴頭菇湯底,一嚟到就飲咗碗湯先,奶白色嘅湯底好香好滑好補身🤣邊爐當然先嚟食牛啦!肥牛賣相夠靚仔,仲識出煙😆食落去亦都好驚喜,充滿肥牛嘅鮮甜味~另外仲有網友大推嘅手切鮮牛,血色紅潤,睇佢好似好厚咁,其實食落口又滑又冇筋,充滿鮮牛香味,難怪係必點項目啦!再睇吓張點菜紙,剩係魚類都有咁多款,即刻每樣嚟一份先!日台火鍋比較多肉類選擇,但就好少有魚食,大鍋口除咗勁多魚揀,仲有平時邊爐少有嘅配菜,例如:鵪鶉蛋、海帶結、吊桶,同我通通嚟一份!海鮮類叫咗蝦、帶子、吊桶,全部都鮮嫩多汁,食材質素好高!仲有手打丸類都好鮮味~飲品方面都好多選擇,罐裝嘅、餐廳自己煲嘅應有盡有!服務亦都好好,上菜快,收碟快,加湯又快~阿姐仲勁有禮貌提返我哋落單要寫人數😂港式邊爐總係有種無法取代嘅味道,而呢間平靚正嘅火鍋店,絕對值得再嚟品嘗!
飲品方面都好多選擇,罐裝嘅、餐廳自己煲嘅應有盡有!