2006-09-14
黎過呢度二次食晚飯。二次都覺得okay好食,唔係覺得咁差。環境不過不失,佢個廁所行好遠先有得去,女仔一個人去就唔係幾好。有一次叫138蚊既二人餐,壽司和魚生都幾新鮮好食,蟹籽芒果沙律既芒果好甜,炸天婦羅都幾脆口,食到最後一舊都冇林晒,牛肉炒烏冬幾香,不過炒野都預左好油膩。埋單連加一152蚊。第二次男朋友叫左個活魚刺身,一魚兩食(刺物和魚鍋)二食148蚊。今次揀左"細鱗",條魚係即撈即劏,好生猛又鮮甜,個魚頭和魚尾上枱時仲郁黎郁去。食完刺身之後,條魚就拎左去整個鍋。過左15分鐘,個鍋返左黎,都幾大個有好多野食,魚湯鮮甜好味,魚肉好嫩滑(不過魚皮上有好多魚鱗,食唔到魚皮仲一口都係魚鱗,呢樣完全唔得),配菜有娃娃菜、粟米和芋絲,索左魚湯好甜。本來我地驚唔飽,叫左個豚肉炒飯,冇想像中那麼油膩,豚肉幾爽口又彈牙,都唔錯但已經好飽食唔晒。今次埋單連加一203蚊。