2007-11-23 8 浏览
都有一段日子無去過大盛食飯lu~~早兩日行開tst所以去個度食飯....去到既時候都唔係話太多人..身邊d位都冇人既坐低冇耐就order野食....點知等左好耐d野食都未o黎,遲過我地來既人都上晒菜la,好la問下佢la...一問之下好快就來左個沙津,不過個沙津唔係係個壽司吧出來既....由於坐係吧枱關係所以知道,仲要有一點放耐左既感覺,個份量同以前比仲小左成倍呀~~~最好笑係佢地既招牌長壽司都縮晒水喎...仲要好薄到個鍋仲慘...已完完全全變左味精湯...唯一係個炸蝦ok我諗我以後都唔會再去lu....因為實在差晒呀
去到既時候都唔係話太多人..身邊d位都冇人既
最好笑係佢地既招牌長壽司都縮晒水喎...仲要好薄
到個鍋仲慘...已完完全全變左味精湯...
唯一係個炸蝦ok
我諗我以後都唔會再去lu....
因為實在差晒呀
係度食過幾次,lunch同dinner都食過lunch的話都好多選擇,不過不失dinner就好多人,一定要book位,d野食都幾大份,推薦的係牛鍋,真係好好食,sushi就出名刺身長,d蟹子好似唔駛錢咁落超多~其實唔係食得咁掩尖,都ok ge.但嚴格黎講就麻麻地.因為上次食完個海膽卷~肚痛~ 追加:上次流左個電話係鋪頭,走左個幾中打去問,staff有幫我keep住,第二日去拎果陣佢仲幫我用保鮮袋入住~都算係咁lar~!
係度食過幾次,lunch同dinner都食過

lunch的話都好多選擇,不過不失

2007-11-20
我睇過d到既食評話服務唔好所以我上次去到全程都係比人好惡咁既感覺對我既服務態度ok wo但係d野食都係好差饅魚定食饅魚好腥,汁太濃份量多就多 不過係飯多饅魚得一塊仔真係好唔掂一d都唔覺得抵如果好食既話貴d都抵
我睇過d到既食評話服務唔好
真係好唔掂
一d都唔覺得抵
如果好食既話貴d都抵
2007-11-20
清酒煮蜆:d沙都未洗乾淨,酒味又未散得晒,結果有少少苦味四人餐既雜錦壽司:麻麻o者無特別特長壽司---鰻魚同三文魚:鰻魚凍冰冰,好在d汁夠野味咋,三文魚係一般百佳貨色,呢個價錢ok啦雜錦天婦羅:隔油做得幾好,唔太油又夠新鮮熱辣,不過粉漿厚左少少炒烏冬:配料唔多但好油泡菜雞肉鍋:雖然個個都話好辣,但我又覺得辣得黎好開胃花之戀:三文魚夠厚身但中間d沙津醬多到好漏魷魚筒.雞軟骨.軟殼蟹壽司.燒鯖魚:除左燒鯖魚幾好食外,其他三樣都係一般o者服務好差落order又無人想理加水又叫極無人到自己加水佢又黑晒面搶番個水壺收錢同收碟又快到癲味道同服務都係新蒲崗o個間好得多
清酒煮蜆:d沙都未洗乾淨,酒味又未散得晒,結果有少少苦味
四人餐既雜錦壽司:麻麻o者無特別
炒烏冬:配料唔多但好油
泡菜雞肉鍋:雖然個個都話好辣,但我又覺得辣得黎好開胃
花之戀:三文魚夠厚身但中間d沙津醬多到好漏
服務好差
落order又無人想理
加水又叫極無人
到自己加水佢又黑晒面搶番個水壺
收錢同收碟又快到癲
味道同服務都係新蒲崗o個間好得多

2007-11-09 7 浏览
以前我都好鍾意去大盛. 最近去o左.好失望,d野難食到爆..以後唔使指意我再去e.g.三文魚壽司 - 好”sang”甜蝦壽司  - 無鮮味+無味+”lum”牛油果軟殼蟹 - 軟殼蟹”lum”+ ”sang”從未試過咁難食的日本野><
以前我都好鍾意去大盛.
最近去o左.好失望,d野難食到爆..以後唔使指意我再去

e.g.
三文魚壽司 - 好”sang”
甜蝦壽司  - 無鮮味+無味+”lum”
牛油果軟殼蟹 - 軟殼蟹”lum”+ ”sang”

從未試過咁難食的日本野><
2007-10-29 1 浏览
真係唔會再去,天花又滴水落食物到又唔肯換!!點食呀!仲會聽到老鼠叫...衰過大排擋,去唔去自己參考啦!!
真係唔會再去,天花又滴水落食物到又唔肯換!!點食呀!
仲會聽到老鼠叫...衰過大排擋,去唔去自己參考啦!!
2007-10-26
好少encore一間rest.的我,今次己是第三次了..三文魚,鰻魚壽司是必叫的..勁長的刺身,味道唔算差,不過唔可以話係上佳貨品.同元朗果幾間貨色差唔多.每一次來到豪叫,埋單每人都係~$100...不過有一次order過海膽..真係勁唔得喎..第一次o係hk食..勁失望..臭的..
好少encore一間rest.的我,今次己是第三次了..
2007-10-16 1 浏览
我一向都不是奄尖的人,對食物並沒有特別要求. 但大盛此餐廳需要改善一下食物quality, 及接待客人的態度. 即係咁, 我覺得此餐廳水準同埋服務都只有茶餐廳水準. 我甚至覺得有好多茶餐廳都好過佢. d 魚生刺身好暖, 好奇怪. 亦都食唔出有味道, 三文魚完全無三文魚味, d 拉麵非常一般. 味千都好味過佢. 我都係1st time在此留言, 能夠驅使我在此留言, 可想而知, 我對此餐廳的感覺不是太好. 今時今日,香港人對食物咁有要求, 但我完全feel唔到佢地做食物嘅誠意. 既然坐嘅環境已經唔太好, 食物又無誠意, 服務又唔好, 咁...... 想去食真係要考慮下.

2007-09-08
-it used to be a good restaurant,but it's getting worse in terms of the food quality now.-quantity is not the prime concern, i don't care whether the sushi is large or not la!!

2007-08-25
魚生新鮮. 壽司就好大塊饅魚..但飯就小左d..overall 都不錯...
2007-07-30
本來想去食”天下”, 去到已經接近關門時間, 唯有打附近餐廳的主意; 不知不覺間來到這裡, 由於天氣實在太悶熱, 又接近3黠, 當時只求有個冷氣地方可憩腳醫肚。猶記得N年前曾來過但因過了last order時間, 只能過門而不入, 當時是挺失望的。今次又差少少就截止招待, 只剩下35分鐘去享受一頓急促的午餐, 最方便快捷莫過於叫午市定食吧?! 在沒有太大期望下點了豬軟骨拉麵跟麵豉湯再加四件壽司(針魚、三文魚、吞拿魚、赤蚌); 什錦魚生飯配蟹籽沙律再另加一客四件的香草豆醬焗豆腐(希望沒有記錯名字)。首先, 湯是合格的, 起碼沒有太咸; 拉麵就不過不失(好懷念橫崗啊); 沙律跟壽司…還可以, 跟套餐送的, 不能要求太高, 只是針魚較咸最不合胃口; 魚生飯亦算合格, 但比起江戶前還要遜色一些, 可能我不喜歡魚生厚切、更不喜歡吃有點靱的魷魚、又沒有紫菜粉伴飯.…因此失分太多! 最後來的是焗豆腐, 吃了一啖後才知道被牆上的剪報欺騙了, 剪報上的豆腐賣相是何等吸引!! 但吃進口裡去就發覺完全不值$9.5/件; 豆腐焗了後表皮變靱了, 皮上的豆醬味道太甜, 有點似吃乾了的糖漿, 如果是炸出來的應該會好吃十倍, 起碼會香脆可口, 而豆腐肉雖滑卻沒有味道可言, 我認為一磚新鮮的靚豆腐應該有它的天然豆香….但對不起, 我吃不出來。最後還要難為老公一口氣吃了三件之多! 不好意思呀!!!!!

雖然沒有懷著甚麼期望而來, 但原來潛意識裡還是冀望著會有一點點的驚喜, 只可惜…….算了, 忘了它吧!!
2007-07-14 3 浏览
除左魚生比較長,跟本唔值得去。毫無技術,師傳握魚生時間太長,一件魚生放係手掌,全程十秒以上,鰻魚係用微波爐加熱。服務態度極差,訂位等於無訂,照樣要等。
除左魚生比較長,跟本唔值得去。
服務態度極差,訂位等於無訂,照樣要等。
2007-06-18 0 浏览
16/6/07到了大盛晚膳。服務態度都可以接受,沒有受到催趕,禮貌亦ok。只是一個侍應在傳食物時,經常揮舞着托盤,令我左閃右避而己。大家緊記,若果閣下的晚餐費用少於二百元,不能以信用卡簽賬。像我這樣沒有帶足夠的現金時,就需要在天氣炎熱的日子行兩條街去銀行提款。話說回來,我們點了五道菜,評語如下:三文魚刺身:有八塊這麼多,有光澤,外表新鮮。可是吃了四塊也感受不到魚味!甜蝦刺身:有六件,也感受不到蝦味!汁燒雞翼:燒得外表頗好,惜太乾,沒有肉汁,肉"un"。牛油果軟蟹卷:同樣份量十足,有八件,不過吃了四件也吃不出任何味道。清酒煮蜆:就是這道菜,叫我以後也不會光顧這店。吃了幾件,滿口是沙!再拿幾隻細察,發現有許多許多的沙隱藏在蜆肉背後。蜆確實好多,(惜酒太少,)莫非是為了促銷之故?蜆不夠肥美,外表不新鮮,暗啞色。還好的是,向店員提出有關食物的質素後,該項食物的費用免了。不明所以,大盛仍有這麼多人排隊光顧。懇請閣下三思!
16/6/07到了大盛晚膳。
話說回來,我們點了五道菜,評語如下:
甜蝦刺身:有六件,也感受不到蝦味!
汁燒雞翼:燒得外表頗好,惜太乾,沒有肉汁,肉"un"。
還好的是,向店員提出有關食物的質素後,該項食物的費用免了。
不明所以,大盛仍有這麼多人排隊光顧。懇請閣下三思!
2007-06-17 5 浏览
16/6/07到了大盛晚膳。
話說回來,我們點了五道菜,評語如下:
甜蝦刺身:有六件,也感受不到蝦味!
汁燒雞翼:燒得外表頗好,惜太乾,沒有肉汁,肉"un"。
還好的是,向店員提出有關食物的質素後,該項食物的費用免了。
不明所以,大盛仍有這麼多人排隊光顧。懇請閣下三思!
頭一次係朋友帶去<br />話幾抵食<br />不過果次已經知道服務態度差<br />叫+茶冇人理d侍應自己係到吹水<br />好啦終於有人+茶果時咁岩有野上<br />個男仔就捧住d野食等個女仔+茶<br />個女仔又唔知做咩+得好慢<br />+完個男仔就成碟野掟上我個朋友係度睇緊o既menu上面4個人一齊呆晒<br /><br />雖然態度差不過見佢\都叫ok<br />今次就同女朋友去食lunch<br />入門口個侍應就咁講句入得啦又唔帶位保持佢\地o既差服務態度<br />叫左花之戀,三文魚刺身,午餐\--叉燒拉面+4件壽司<br />花之戀同上次一樣冇咩特別<br />其他就犀利啦<br />三文魚刺身係未切開晒o既最慘係有魚鱗見到都想嘔<br />4件壽司其中果件吞拿魚塊魚片中間係穿左o既<br />叉
頭一次係朋友帶去<br />
話幾抵食<br />