2008-12-08
7/12(日)本想去自助BBQ,但屋企人唔多想BBQ加友人未試過大榮華,就決定去多次今次五點半就黎到,都係一樣,多人到爆,我地一行六人,拎左25號飛,叫到14號5:30就開始等,等到7:30先入座原因係:本身6點半以叫到24號飛,心諗下一張就到我地啦,但,拎10號飛黎補飛有無攪左啊過左十四張(台)都補俾佢,跟著拎18號飛又黎補飛,之後又有個拎20號飛黎補飛咁好唔公平姐,D過左咁多張飛都補俾佢,令下一張(台)唔公平琴日我地就係咁我地咪同個知客講:「嘩,D飛過左咁多個都照補俾人,咁對下張好唔公平,如果D補飛係咁黎,知客:「無唔公平,我地咁做完全無唔公平,你地咁對人唔公平!」「下,你地個系統好有問題,例如:過左5個之後就唔會補飛,咁會公平,你地唔係,過左十幾張飛都照補俾人!」知客「........無唔公平啊!」俾著大家各位係咁,都會等到火滾啦大家叫左:五味雞 - 雞肉滑,一D都唔UN,有雞味,有雞味之餘,有淡淡既豉油味拖地叉燒 - 今次正,有肥有瘦,肥瘦適中,甜甜既蜜汁,加上唔少分炸(零)魚(求) - 一咬,果皮味濃,(零)魚求彈牙!細細粒的雞蛋焗魚腸 - 實左D,因雞蛋多過魚腸,味道唔算突
5:30就開始等,等到7:30先入座
咁好唔公平姐,D過左咁多張飛都補俾佢,令下一張(台)唔公平
琴日我地就係咁
我地咪同個知客講:
知客「........無唔公平啊!」
俾著大家各位係咁,都會等到火滾啦
大家叫左:
雞蛋焗魚腸 - 實左D,因雞蛋多過魚腸,味道唔算突出
例湯 - 係霸王花煲瘦肉 - 好驚係街飲中湯,因十個有9個都係味精湯,今次有驚喜,因為好正,真係好有老火湯既感覺,好濃,好味!
冬菇扒波菜 - 波菜好老,冬菇好厚肉,冬菇比菜好味!
花生炆豬尾 - 豬尾切到細細舊,肉好滑,有少少南乳味,
炸鱔(求) - $75 - 近排唔知點解好鐘意食鱔,今次鱔新鮮,炸得剛好,唔會過乾,食得出原味
砵仔飯 - 唔洗多講既豬油撈飯
奶黃馬拉膏 - 今次無上次黎食咁好食,但都係好味,無上次咁好係因為奶黃少左,
但味道無變!
大家都覺得好似無上次黎咁好食咁
等咁長時間(等位)黎食尼餐,大家都覺得唔抵
因為:時間就是金錢
我俾ok係俾食物上,服務態度:零