2023-11-22 1017 浏览
通常食日式放題都係主攻魚生,因為熟食麻麻哋。但呢間放題嘅魚生新鮮厚切之餘,其他嘢食都好有誠意,絕不馬虎👍🏻👍🏻店員介紹泰式生蝦嘅醬汁係自家配製,真係跟其他餐廳唔同,蒜香味更濃郁,辣得剛剛好👏🏻除此之外,壽司、手卷、其他熟食都好驚喜,特別推介:😋黑松露珍寶帶子壽司濃郁黑松露配厚切帶子,好鮮甜😋黑松露劍魚腩壽司劍魚腩壽司本身已經好味,加上黑松露醬,冇得輸😋芥辣八爪魚軍艦八爪魚Juicy,芥辣味剛好不會標眼水,配脆卜卜新鮮紫菜,口感好爽😋軟殼蟹牛油果手卷,一試難忘,一定要食👍🏻紫菜脆卜卜,牛油果夠熟,大大粒,軟殼蟹炸得剛好,脆而不硬👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻仲有其他好味推介:人蔘湯、燒菠蘿、胡椒岩鹽燒左口魚邊壽司、極上龍蝦沙律鐵火卷、天婦羅炸蝦店員服務貼心到位,仲熱心推介好味食物,原來臨走有張特別版點菜紙,係甜品紙,店員介紹大部份甜品自家製,我叫咗一碗紫米露同埋桃膠,好味到飽飽都仲想食🤗🤗

除此之外,壽司、手卷、其他熟食都好驚喜,特別推介:

😋黑松露珍寶帶子壽司
濃郁黑松露配厚切帶子,好鮮甜

😋黑松露劍魚腩壽司
劍魚腩壽司本身已經好味,加上黑松露醬,冇得輸

😋芥辣八爪魚軍艦

😋軟殼蟹牛油果手卷,一試難忘,一定要食👍🏻

黃金蝦
鹽燒海蝦
軟殼蟹牛油果手卷
榴槤炸彈
自家製椰汁紫米露
同朋友仔喺兆萬中心地下好多韓粧舖頭㗎嘛,shopping 完之後,梗係上樓食埋嘢啦, 兆萬中心正呀 👍一棟building 一站式服務買完嘢就上去食嘢幾正幾方便 💯 日式放題未試過😍就試佢啦見價錢好抵呀😎😎 由A至K有成13張已經分門別類嘅點餐紙真係“勁‘’多嘢食呀,飲品有飲品櫃任飲架😁啤酒、汽水、果汁、 清涼茶真係包羅萬有呀💯日式放題梗係有刺身、壽司、手捲、軍艦、特色手捲 、火焰壽司、手握壽司.... 真係點都點唔曬呀😋😋 我哋叫咗好多刺身你睇下成個拼盤上呀❤️好大睇呢😁😁 三文魚、赤蝦、甜蝦、帶子、鮑魚片、油甘魚、北寄貝、馬刀魚、希靈魚、文甲魷魚 、日本角螺、泰式生蝦😋真係件件都彈牙同好鮮味一流呀💯💯 黃金肉鬆金龍、牛油果軟殼蟹手捲 、蟹膏珍寶赤蝦壽司、黑松露、珍寶帶子壽司等等,嘩!已經值回票價啦😍😍 熟食時間喇😋😋 清酒煮蜆、枝豆、 鹽燒珍寶大蝦、辣酒煮花螺、招牌炒蜆、秘製香蒜廣島蠔、黃金蝦、燒菠蘿、燒超甜粟米、鐵板牛仔骨、韓式烤腩肉 、七味魷魚、 天婦羅炸蝦、天婦羅南瓜、天婦羅蟹棒、天婦羅茄子、天婦羅秋葵, 真係包羅萬有樣樣都咁好食,就係鍾意佢細細碟可以品嚐到每一款嘅美食仲係碟碟

日式放題梗係有刺身壽司、手捲、軍艦、特色手捲 、火焰壽司、手握壽司.... 真係點都點唔曬呀😋😋 我哋叫咗好多刺身你睇下成個拼盤上呀❤️好大睇呢😁😁 三文魚、赤蝦、甜蝦、帶子、鮑魚片、油甘魚、北寄貝、馬刀魚、希靈魚、文甲魷魚 、日本角螺、泰式生蝦😋真係件件都彈牙同好鮮味一流呀💯💯 黃金肉鬆金龍、牛油果軟殼蟹手捲 、蟹膏珍寶赤蝦壽司、黑松露、珍寶帶子壽司等等,嘩!已經值回票價啦😍😍

刺身

熟食時間喇😋😋 清酒煮蜆、枝豆、 鹽燒珍寶大蝦、辣酒煮花螺、招牌炒蜆、秘製香蒜廣島蠔、黃金蝦、燒菠蘿、燒超甜粟米、鐵板牛仔骨、韓式烤腩肉 、七味魷魚、 天婦羅炸蝦、天婦羅南瓜、天婦羅蟹棒、天婦羅茄子、天婦羅秋葵, 真係包羅萬有樣樣都咁好食,就係鍾意佢細細碟可以品嚐到每一款嘅美食仲係碟碟都咁好味喎💯👍💯👍

仲有火鍋時間😁😁豬骨湯底,肥牛片、豚肉片、烏冬、娃娃菜、冬菇同豆腐, 個湯底好好味架,肥牛仲好多添又彈牙,豚肉軟淋淋,烏冬係稻庭烏冬嚟㗎喎好好味喎滑捋捋㗎👍👍👍👍

仲有甜品呀😋出面已經有兩個大雪櫃係裝好多來自韓國呀泰國呀香港嘅雪糕同雪條㗎喇💯榴槤雪條榴槤香味好似食緊榴槤咁❤️西瓜雪條真係好似食緊西瓜咁㗎👍食至最後尾綠色嗰度有少少檸檬味好fresh㗎👍👍

最後尾服務員仲會遞張甜品紙畀我哋,甜品種類都幾多㗎😋我哋都揀咗個心太軟同埋椰汁紫米露😋仲有炸榴槤,真係大滿足,值得Encore Encore and Encore 呀!

不同時段不同收費238至到298就可以食到飽喇👍👍抵到震呀!

大本瀛日式放題
旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓全層

2023-11-14 478 浏览
媽媽生日所以日前book 左大本瀛食晚飯,本身都係隨便搵,點知有意外驚喜。大本瀛應該係我食過性價比最高既放題,無論食物服務環境都係值回票價。食物方面,上菜快靚正又有誠意,刺身相當新鮮,當晚食左三文魚、甜蝦、赤蝦、帶子,每樣都超出期待咁新鮮。三文魚有質感又唔膩,赤蝦大大隻,帶子清甜,甜蝦唔會腥同成pat 漿咁。天婦羅炸漿脆又唔會好油。火鍋壽喜燒湯底真係落足調料。羊架又夠肉地無筋又煎得冧。最後仲有各樣大牌子雪榚雪條送。服務方面真係要比十個like, 侍應勤快熱情,清枱主動,上菜手腳又快,擺盤又靚。最後我帶左個蛋榚慶媽媽生日仲有特別慶生服務,有火花蠟燭助慶。總結一個字:一定會回頭幫趁

總結一個字:

一定會回頭幫趁
刺身盤
题外话/补充资料: 居然比Openrice屈我做打手, 利申: 一蚊都無收到, 餐廳亦都無叫我寫食評, 位位收$26X, 我仲額外暗左100蚊貼士個侍應, 因為真係好service, 有D唔好意思淨係比得$100貼士先寫食評
2023-11-07
庆祝纪念
生日
刺身盤
2023-11-13 453 浏览
我個人好曳,去個個餐廳食一次d野唔得,我會直接判佢死刑,唔使同店家嘈,直接呢一世唔再去,就係對佢地最大既懲罰,放題食物主業黎講係超出水準,講真出得黎旺角食,預左又貴又麻麻地好味,特別係兆萬,但十樓呢間改變左我既有觀念,好耐未試過咁他調,你填完紙其實好快就會有食物為你送上,至少我主觀覺得好食,本人其實只要唔太難食都隊得落口,但十樓呢間搞到我要求變高,先講價錢,我兩條友去食,食700幾800係預左,我地另外仲叫左 $188 一打生蠔,圍到都係 十幾蚊一隻,雖然唔係好肥美,但至少有蠔味,都叫做過左蠔癮,但主業的日式放題,好多鋪頭叫交左功課就算,而佢地feel到用心整,刺身本來就係時令野,我見其他負評文話佢地唔新鮮,咁係咪要成條魚流晒血放入口先叫新鮮? 都係主觀野啦 成棟兆萬老實講,好多鋪頭都係西口西面,而佢地親切既笑容,滿意既安排,合理既服務,至少令我觀感比較正面,貌似老闆的仁兄,仲會誠心聽取食客既意見,有咁既老闆鋪頭先會有進步 ,就算有幾多負評都好,我都會繼續去呢間食日式放題,直至食到我心中覺得變左為止,如果你地有機會 萬一咁啱係旺角,而又肚仔餓,仲要咁啱有幾舊水,真架,當比我呃一次,不抱

但十樓呢間改變左我既有觀念,

如果你地有機會 萬一咁啱係旺角,而又肚仔餓,仲要咁啱有幾舊水,真架,當比我呃一次,不抱期待的期待去試下,你要知一套戲係咪爛片,你都要入場睇過先知係咪爛片,你要知道寫影評個班人,都係收左錢

試,最多咪一世唔再去,唔試,咪一世都無自己主見~

for店家,食左大約1小時,仲問我咁快走,大老呀,你地上野keep住黎,我真係算係咁

再次感謝 為我們服務的前臺,都知你地辛苦,都仲可以感受到你地熱情 ,除咗食物加分,令我爽既係你地既接待

日式放題
日式放題
旺角可以選擇既食肆有好多,覺得食完對得起價錢既,真係食過一次就已經知。呢間開左好多年既任食放題,食物質素不錯,職員服務好好,出菜又快!我地晚市食左兩小時放題。餐廳不同時段入座不同收費, 大慨 HK$238~298 另加一,CP 值高一定會再來食😚餐廳係旺區兆萬中心樓上,一出lift 已經見到有好多款甜品🍦,好吸引🤩餐廳仍沿用懷舊寫紙仔落單,要一頁頁不同種類中寫上件數,反而感覺好特別。食物種類好多,刺身,壽司🍣,火煱🍲,炸物🍤,爐端燒,鐵板燒,天婦羅,連泰菜🌿都有!食放題一開始當然先點刺身,出菜速度好快,刺身有驚喜,好新鮮,有點意想不到👍🏻👍🏻熟食都點了不少,芝士焗蠔,醬爆榴槤炸蛋,花蟹🦀粥,招牌炒蜆,仲有巴掌珍寶大蝦🦐都係小妹食過推爆介⭐️值得一讚,職員好友善,由入門口到埋單都好熱情招待,連每張枱點了什麼食物都記得,我仍好忙進食期間,職員都有主動表示有什麼已點菜正準備中,將會上枱,好犀利👍🏻飲品選擇有30多款,又啤酒🍺,又有汽水;加$40 仲可以任飲清酒🍶,梅酒,生啤🍻等。📍大本瀛日式放題 (旺角)旺角西洋菜南街1N號兆萬中心10樓

食物種類好多,刺身壽司🍣,火煱🍲,炸物🍤,爐端燒,鐵板燒,天婦羅,連泰菜🌿都有!食放題一開始當然先點刺身,出菜速度好快,刺身有驚喜,好新鮮,有點意想不到👍🏻👍🏻

📍大本瀛日式放題 (旺角)
旺角西洋菜南街1N號兆萬中心10樓
2023-11-08 301 浏览
旺角有好多放題餐廳,呢間係我暫時食過最好的,食材新鮮,點嘅樣樣都好味😋$300左右食到呢個放題個人覺得性價比幾高,種類夠多,刺身、壽司、熱食、小食、天婦羅、串燒、泰菜、甜品等等,應有盡有~另外想講職員們好有禮貌友善,感覺親切👍🏻👍🏻點晒佢嘅各款刺身,推介馬刀貝,好爽口;珍寶帶子大大粒夠鮮味;魷魚有少少黏口,食得出夠新鮮;赤蝦好大隻;三文魚唔會錯~壽司又係有誠意,黑松露劍魚腩壽司、蟹膏珍寶赤蝦壽司、胡椒岩鹽燒左口魚邊壽司都好鐘意;特別嘅壽司如黃金肉鬆金龍卷、壽喜燒牛肉卷、極上龍蝦沙律鐵火卷等等,賣相同味道都唔錯~一品料理推介如黃金蝦、照燒汁炒牛舌、芝士黃金焗帆立貝、秘製香蒜焗廣島蠔;鐵板燒推介燒比目魚、鹽燒牛舌、燒菠蘿、燒羊架👍🏻👍🏻甜品飲品都好多選擇,包有一款啱心水~總結,呢間餐廳有誠意、食物好味,會再嚟!

$300左右食到呢個放題個人覺得性價比幾高,種類夠多,刺身壽司、熱食、小食、天婦羅、串燒、泰菜、甜品等等,應有盡有~另外想講職員們好有禮貌友善,感覺親切👍🏻👍🏻

唔經唔覺都幫襯左8年,每次去到都好似大爺咁,上菜速度又快,我成日同啲員工講今時今日咁既服務態度香港真係好少見!由拍拖食到結婚再帶埋個女去食,都始終係我放題既首選!啲三文魚同啲帶子好軟熟,隻赤蝦都好有驚喜,我蝦頭啲膏都啜埋😆!人參湯我一定飲兩碗,啲泰式野同燒烤野都好正,炒通菜脆卜卜,最讚係唔知點解個脆肉瓜點可以做到一咬落去啲汁會彈出黎,咁既價錢有咁既質素,最尾仲有送特色甜品,忍唔住獻出我第一次寫既食評。
2023-10-19
  • 海膽
  • 豉椒炒蜆
  • 燒物
2023-11-06 225 浏览
📍 大本瀛日式放題 (旺角)旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓—今天来兆万中心吃这家日式放題。在晚市每位只需288元💰,星期五、六、日和假期多加10元💲。坐下后,我们看到了一张叠成单页的菜单,从A到L分别有刺身🍣、寿司🍣、手卷🍥、冷盘🍤、和风料理🍲、一品料理🍛、爐端燒🔥、铁板燒🍳、炸物🍤、天婦羅🍤、南亞風味🍛、火锅🍲和甜点🍰等等。除了多样的食物选择,食物的质量也很不錯。刺身很新鮮而且種類很多,我也很喜歡他們的炙燒壽司, 壽喜燒也很不錯😋。特别值得一提的是,餐厅的服务员服务态度非常好👏。由于座位有限,入座时,服务员主动提出可以帮助看管大件物品。在用餐过程中,服务员礼貌地回答问题,迅速清理桌子和换盘子,現在餐厅很難得员工有如此出色的服务态度🌟👍。-環境 ⭐️ 4.1/5食物 ⭐️ 4.1/5推薦指數⭐️ 4.3/5
📍 大本瀛日式放題 (旺角)

環境 ⭐️ 4.1/5
食物 ⭐️ 4.1/5
推薦指數⭐️ 4.3/5

2023-11-06 182 浏览
到旺角吃日式放題。說真的,吃了很多次日式放題,食品種類不外乎都是那些。今次到大本𤅗吃放題,別有一番風味,所以很想和大家分享一下。大本𤅗除了有刺身、壽司、一品料理、凍盤小食外,還有泰式料理和爐端燒。食物種類十分豐富,我們每樣都叫一點淺嘗。首先,我們點了刺身。整座刺身盤擺放得很漂亮,加上乾冰效果整幅畫面非常美麗。刺身盤內有三文魚、油甘魚、赤蝦、甜蝦、珍寶帶子、鮑片、希靈魚、北寄貝等,全部刺身都非常新鮮,口感豐富。最特別的是日本角螺和紋甲魷魚,十分爽甜彈牙。整盤刺身,無論賣相和味道的性價比都非常高。我們不期然encore了一次。接着,我們點了很多卷物、手卷、炸物、天婦羅等。手握壽司十分新鮮,其中蒜香牛油三文魚和香蔥燒鰻魚尤其出色。魚肉的油脂均勻,配蒜香的牛油和香蔥,咬落充滿層次感,米飯煮得很糯腍,手握的size恰到好處,一舊放進口裏,大滿足!我們還叫了很多小食, 如芝士黃金焗帆立貝、秘製香蒜焗蠔、七味魷魚鬚和鹽燒牛舌。特別一提的是泰式小食,我們點了炭燒豬頸肉、鳳尾蝦春卷、泰式手打魚餅、泰式炒蜆和泰式酸辣青口。全部都十分惹味可口,充滿泰國風味。最後,店員遞上甜品餐單。我們點了朱古力心太軟和紅棗
到旺角吃日式放題
大本𤅗除了有刺身壽司、一品料理、凍盤小食外,還有泰式料理和爐端燒。食物種類十分豐富,我們每樣都叫一點淺嘗。
最後,店員遞上甜品餐單。我們點了朱古力心太軟和紅棗椰汁桃膠燉雪燕。其中紅棗椰汁桃膠燉雪耳非常特別,吃進口真的是非常黏口,椰汁很清甜,感覺非常清潤。
還有汽水雪糕任飲任食,但我們的兔子已經吃不下了。這次日式放題的感覺非常好,食物種類多,食材新鮮美味,菜式很特別。加上店員非常細心,經常幫我們換碟或回收枱上的空碟,又會詢問我們食物的質素,服務相當優良。這餐日式放題有別於以往的,性價比非常高。

2023-11-05 461 浏览
其實食物質素周圍都差唔多但係呢間餐廳嘅衛生程度係我食過放題最差嘅一次👎🏼👎🏼首先 傳菜嘅員工應該要帶返手套。呢間餐廳嘅員工不但冇帶手套。有汁醬嘅食物你都唔應該插隻手指入去!其後今時今日傳染高峰期!有咳嗽應該要帶返個口罩「某位男同事]不但沒有戴口罩不特止!仲要四處打乞嗤! 想問吓咁嘅環境,你叫顧客點樣食?枱與枱中間周地都係垃圾!只見各位員工百無聊賴有的在玩手機。有的再聊天!如果願意把時間放在顧客身上!我想你們會變得更加好
其實食物質素周圍都差唔多

但係呢間餐廳嘅衛生程度係我食過放題最差嘅一次👎🏼👎🏼
首先
其後
今時今日傳染高峰期!
有咳嗽應該要帶返個口罩
枱與枱中間周地都係垃圾!只見各位員工百無聊賴
有的在玩手機。有的再聊天!
如果願意把時間放在顧客身上!我想你們會變得更加好
2023-11-03 236 浏览
大本瀛日式放題大本瀛日式放題 (旺角)旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓作為刺身愛好者放題真係可以滿意到我嘅慾望尤其午市放題性價比特別高平過晚午市仍可享受差不多嘅食物今次簡咗位於旺角兆萬中心十樓嘅大本瀛貪佢位置方便行完街就可以上去開餐不得不讚嘅係店員好殷勤見到我哋嘅碟有殼有骨嘅時候會第一時間換碟用手剝完蝦殼店完會幫手開張濕紙巾比你抹手服務超贊!刺身方面珍寶帶子、赤蝦、甜蝦一定要點超級鮮甜,咬口很好馬刀貝都值得一讚,爽口彈牙加埋精美嘅擺盤令人垂涎三尺壽司三文魚籽、黑松露劍魚腩、黑松露油甘魚、蝦膏赤蝦壽司…所有都好出色串燒牛舌超彈牙爽口牛仔骨勁juicy,一啲都唔靭翠玉瓜超多汁粟米香甜燒大蝦勁勁勁大隻,好鮮甜燒蠔同帆立貝都好好食其他雞軟骨、天婦羅都正常發揮…2百幾蚊一個人完全係勁抵超級推介呀!#油尖旺美食 #香港美食推介 #旺角美食 #日式放題 #性價比高 #香港探店 #刺身擺盤精美 #hkfoodie #foodielife #lovetoeat
大本瀛日式放題

大本瀛日式放題 (旺角)

作為刺身愛好者

見到我哋嘅碟有殼有骨嘅時候會第一時間換碟
用手剝完蝦殼店完會幫手開張濕紙巾比你抹手
服務超贊!

刺身方面
珍寶帶子、赤蝦、甜蝦一定要點
超級鮮甜,咬口很好
馬刀貝都值得一讚,爽口彈牙
加埋精美嘅擺盤
令人垂涎三尺

壽司
三文魚籽、黑松露劍魚腩、黑松露油甘魚、蝦膏赤蝦壽司
所有都好出色

串燒
牛舌超彈牙爽口
牛仔骨勁juicy,一啲都唔靭
翠玉瓜超多汁
粟米香甜
燒大蝦勁勁勁大隻,好鮮甜

燒蠔同帆立貝都好好食

其他雞軟骨、天婦羅都正常發揮…
2百幾蚊一個人
完全係勁抵

超級推介呀!

2023-11-03 165 浏览
最近去左旺角大本𤅗食放題😋估唔到啲刺身咁新鮮又厚切,仲有勁多種類,甚至連火鍋都有!雪糕飲品亦多選擇,而晚市價錢都只係$258/$258(按時段),可以話性價比超高🤪而且服務周到又會好快幫手落單,效率勁高😀👍🏻刺身特別推薦大家試試三文魚、赤蝦、帶子同埋泰式生蝦😋全部都幾質!另外都幾推介牛油果軟殼蟹手卷😍紫菜幾脆而且都好足料!熟食方面,除左日式料理,仲有啲東南亞美食,例如:冬陰公、韓式烤肉、沙嗲串燒等等,超豐富!而火鍋亦有三款湯底,配料仲可以揀肉類、海鮮、蔬菜同埋麵。中意食放題嘅朋友真係切勿錯過呀!大本瀛日式放題 (旺角)旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

中意食放題嘅朋友真係切勿錯過呀!

大本瀛日式放題 (旺角)

性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-11-03 96 浏览
今日難得放假,同朋友行街食飯,當然要同朋友一齊食盡去拉,身邊有好多朋友都推介呢間日式放題,食物款式多選擇,而且價錢亦都非常抵食,作為放題既愛好者,當然要去試吓啦😍⭐️第一round當然即刻黎反個刺身拼盤先啦馬刀貝,日本角螺,珍寶帶子,甜蝦🦐三文魚🐟刺身味道鮮甜,每一片都厚砌,食落口啖啖肉🤤⭐️成日黑蟹籽吞拿魚壽司,香蔥燒鰻魚壽司,醬燒千島蟹棒壽司,香辣汁燒和牛壽司🍣壽司質素好高,賣相精緻得黎,用料都好足🤩⭐️天婦羅茄子🍆天婦羅南瓜🎃汁燒翠玉瓜🥒第椒鹽雞軟骨,芝麻雞翼🐔西京燒比目魚🐟榴槤炸彈,燒菠蘿🍍✨燒物全部即叫即燒🔥食落口全部都熱辣辣,食物質素味道都好高質🤤⭐️泰式冬陰功湯🥣味道好濃郁,酸酸甜甜,飲落去非常開胃🤤⭐️雪糕甜品🍦飲品🥤款式都好多選擇,自己忍唔住都食咗兩條雪條😂✨最後不得不讚,店員服務質素好好,成日好勤力咁幫我哋換碟,而且上食物嘅速度都好快🫶🏻

⭐️泰式冬陰功湯🥣味道好濃郁,酸酸甜甜,飲落去非常開胃🤤

2023-11-02 96 浏览
🌟港鐵旺角站🌟#日式放題 #兆萬中心 #10樓全層 #大本瀛 #兩小時 #任飲任食 #抵食放題 #fusion同朋友食飯 最好就係揀多種類 所以任飲任食嘅 「大本瀛」就最岩啦 兆萬中心有好幾間放題餐廳 呢日就揀咗呢間😊😊除咗日式放題 仲有泰國菜 東南亞風味菜等等見到✅✅落單 好有回憶😌😌首先就梗係食 🧡#刺身#牡丹蝦 #挪威三文魚 #北寄貝 #希靈魚 #馬刀貝 #甜蝦 #鮮甜帶子 #泰式生蝦- 賣相好吸睛 全部刺身都鮮甜肥美 🧡#手握壽司 #軍艦- #左口魚邊壽司 #燒和牛壽司 #柚子象拔蚌壽司 #芥辣八爪魚軍艦 #三文魚籽軍艦 - 係一啲特色嘅壽司 味道都幾新穎- 店員都好細心再三提醒我哋 有紫菜嘅軍艦要食咗先 🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🧡#爐端燒- #燒菠蘿 #金菇肥牛卷 #燒羊架 #板燒牛仔骨🧡#一品料理- #辣酒煮花螺 #廣島蠔 #帆立貝#黃金蝦❣️落咗幾轉單 食完已經飽到傻左😂😂原來仲有甜品雪糕🫢😂😂❣️$2xx呢個價錢食到咁多唔同種類嘅菜式 刺身 都真係幾抵

🌟港鐵旺角站

❣️落咗幾轉單 食完已經飽到傻左😂😂
原來仲有甜品雪糕🫢😂😂

2023-10-26
2023-11-02 123 浏览
呢間位於旺角兆萬中心10樓嘅大本瀛日式放題, 晚市黃金時段每位$258加一, 入座之後就見到叠落單紙, 我特別鐘意呢本落單紙, 真係見證放題嘅歷史一樣。呢叠落單紙分別有刺身, 壽司, 手卷, 軍艦, 冷盤, 和風料理, 一品料理, 爐端燒, 鐵板燒, 炸物, 天婦羅, 南亞風味, 火鍋等, 多達200 幾款美食, 而飲品及甜品多達30 款, 晚市任飲任食兩小時, 午市仲可以食足3 小時, 而且上菜都好快, 店主對食材好講究認真, 就連壽司師傅都有3位, 所有壽司都係師傅手握出品, 一啲都唔馬虎, 所以食物質素有一定保証, 店員服務態度友善, 勤快貼心又細心, 招呼週到。刺身大盤刺身, 新鮮, 擺盤賣相幾靚, 包括有珍寶帶子, 甜蝦, 北寄貝, 馬刀貝, 赤蝦, 挪威三文魚, 角螺, 鮑片等, 所有刺身人手刀即叫即切, 唔係機切定放係雪柜, 而且係厚切。食完再叫都係超新鮮, 一啲都唔會hea。壽司黑松露劍魚腩壽司 , 啲松露味道好濃郁, 同劍魚腩嘅組合超級正! 吞拿肉沙律軍艦 , 蒜香牛油三文魚壽司 , 蟹膏珍寶赤蝦壽司 , 左口魚邊壽司, 香辣汁燒和牛壽司, 全部都好特別, 用料好足同

壽司
黑松露劍魚腩壽司 , 啲松露味道好濃郁, 同劍魚腩嘅組合超級正! 吞拿肉沙律軍艦 , 蒜香牛油三文魚壽司 , 蟹膏珍寶赤蝦壽司 , 左口魚邊壽司, 香辣汁燒和牛壽司, 全部都好特別, 用料好足同賣相都精緻, 人手握同機整真係差好遠, 呢個真係要加分,!仲有黑松露珍寶帶子壽司, 柚子象拔蚌燾司, 口感豐富, 令人好有驚喜。, 左口魚邊嘅燒味同壽司嘅搭配好得意, 每一口都好滿足, 仲有啲特色嘅卷物, 包括黑松露三文魚拖羅蓉卷, 極上龍蝦沙律鐵火卷, 真係好鮮美又高質。軟殼蟹手卷配料同飯比例相宜, 主滿滿蟹籽配搭沙律醬, 真係好好味。

鹽燒珍寶大蝦
幾欣賞呢道燒大蝦, 蝦身有食指咁長, 而且真係有海鹽味, 真係唔錯。叫了燒大蝦後, 店員真係好細心, 比定濕紙巾我地, 真係要加分呀!

凍盤小食 /熟食 /天婦羅
皮蛋, 胡麻豆腐, 蟹子沙律, 三文魚岡山柚子汁沙律, 青酒煮硯, 辣酒煮花螺, 金菇肥牛卷, 燒羊架, 燒菠蘿, 汁燒翠玉瓜, 西京燒比目魚, 燒牛舌, 板燒牛仔骨, 焗帆立貝, 焗廣島蠔, 薯仔牛柳粒, 天婦羅炸蝦, 天婦羅秋葵, 天婦羅南瓜, 天婦羅蟹棒, 椒鹽雞軟骨, 流心芝士年糕, 榴槤炸彈等, 全部都新鮮熱辣。仲有招牌九層塔炒蜆, 蜆肉肥厚, 加入九層塔, 青椒及特製醬汁同炒, 味道香濃, 鹹味啱啱好, 非常惹味, 充滿泰式風味!

火鍋
選了地獄湯底, 唔算好辣, 珍寶海蝦, 大大隻, 夠鮮甜, 肥牛夠香夠淋, 配埋新鮮娃娃菜, 金菇, 豆腐, 帆立貝, 一人份量都好足夠。

甜品 / 雪糕/ 雪條
有好多款比你潤一潤, 有雪耳糖水, 紫米露, 木糠布甸, 牛奶或咖啡奶凍, 一口泡芙等等。仲有咁好多日韓雪糕, 雪條選擇; 仲有我最鐘意嘅懷舊雪條 – 橙寶呀!

用餐期間店員對答好有禮, 巡枱收碟換碟好快手, 餐廳員工忙到無停手都有咁既服務態度真係要讚。