2023-10-18 117 浏览
早排同朋友係旺角食飯,係兆萬留下個位見倒店員派傳單,見傳單講到好多野食決定一試一坐低即刻叫左啲刺身,第一round上枱速度叫正常,但食落有啲唔新鮮,有陣雪味,但之後再落出單就變得好慢,明明見餐廳唔算多人,上既野食比我地叫既少左好多另外我地見傳單上話會有龍蝦、池魚、蟹等呢啲貴少少既野食,但下單既時候問店員話係冇供應,又話想食唔係呢個價錢,事後上網見原來都冇咩人食過,如果係冇既話應該唔好誤導人,感覺比人呃左,下次不會再來食

2023-10-18 133 浏览
我去咗呢間餐廳,真係覺得啲野真係唔店。首先,係價錢嘅問題。傳單上寫288一個,上到去先話星期六日唔係呢個價。仲要傳單上嘅一啲野食,例如龍蝦、池魚、蟹等等,原來都係厄人嘅,樣樣都話賣哂。同埋啲刺身,一食就feel到唔新鮮,食落有雪味,根本係雪櫃岩岩拿出來就俾我地食。咁諗住熟食會好D,點知D牛又韌又冇味。出單嘅速度又慢啦。我哋坐喺度等咗都十幾廿分鐘,仲要將我地盤刺身俾左隔離台。隔離遲過我地入座,野食仲快過我地。同職員講返,只識話幫你催催,唔太理我哋,有時叫人都冇人答我。其實係門口已經見到唔多人個時,就唔應該坐低食野。俾左3百幾蚊,食唔飽又唔好食,唔會有下次。

咁諗住熟食會好D,點知D牛又韌又冇味。

2023-10-18 84 浏览
朋友前排生日,見呢間餐廳好多好評所以決定係到食生日飯! 去到餐廳個場得2枱客,我地3個人食想同隔離食客隔開少少坐所以request隔開一張枱坐,但店員表示不能,態度仲好差🥹🥹坐低後發現好多食物選項都話冇,明明話有over 200 款選項但應該只係呃人黎食既招數😂一個人成$300但肉類都係好韌同冇味,顏色有啲黑黑地好似放左好耐,另外炸物好油一啲都唔熱黎到要靠食肥牛拉麵同烏冬先飽,性價比好低,不推介🥲

黎到要靠食肥牛拉麵同烏冬先飽,性價比好低,不推介🥲
2023-10-18 77 浏览
本身之前都已經食過一次,我覺得麻麻地,但今次搵唔到其他地方有嘢食,唯有繼續食呢一間餐廳。但呢一間餐廳的確令人有少少失望,就好似佢傳單咁,影到個環境好靚好靚,仲話好多嘢食提供,而且要有VIP房。但實際上上到去有好多嘢食都賣曬,而且座位擠迫。比傳單fake晒。因為知道佢嘅刺身麻麻地,所以今次主要就食炸物同火鍋。但係炸物嘅粉偏厚,搞到食幾啖就覺得油膩。而火鍋太細,搞到放幾舊肉,就已經滿晒,完全冇打邊爐嘅快樂感😢

2023-10-18 63 浏览
大本瀛日式放題 (旺角)旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓全層本來滿心歡喜諗住一大班人去食個放題,但係好似同想像中真係有啲出入。一開始真係比傳單上面吸引咗左既,但係實際上到去就好似貨不對辦咁囉。上到去有啲驚喜嘅係個場竟然唔多人,因為平時好放題係叫餐廳都會係好多人等緊,反而呢間就竟然人數有啲少,搞到好似覺得伏伏地咁。雖然人數多少其實都唔影響我嘅,但係食物上面就真係有啲失望,諗住佢有好多刺身可以簡,但係嚟到嘅時候都唔係好新鮮,仲會有啲雪嘅味道,就會覺得質素有啲參差同埋會覺得失望。係人都知食放題都係一開始已經係最好嘅,之後再叫嘢食嘅時候就會越嚟越慢,不過呢啲都係放題嘅一個通病,但係依家係出得慢之餘仲會係咁出錯嘢食,嚟咗一啲唔係我哋叫嘅嘢。令到成個整體感覺就真係麻麻哋,喺價錢上嘅性價比就唔係太高。
大本瀛日式放題 (旺角)
旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓全層

令到成個整體感覺就真係麻麻哋,喺價錢上嘅性價比就唔係太高。
想同大家分享一间最近发现嘅日式放题餐厅,位於兆万10楼嘅放题,如果你想多唔同类型野食嘅话,可以黎试下~餐厅环境:首先,要讲嘅就系呢间餐厅嘅环境。呢到啲位置比起大集团嘅位会阔落啲,同埋全部都系梳化椅。员工嘅服务态度都非常好,好有礼貌,同时会主动关心你,例如有冇食物未到果啲,唔会你问问题觉得吾耐烦,通常都好有耐性回答。食物质素:然後我想讲嘅就系食物质素。呢间餐厅嘅野真系几好食,我特别推荐佢哋嘅寿司同刺身,新鲜同有创意,每一款寿司都有佢自己独特嘅风味。另外,佢哋嘅烧物同泰国菜都非常出色,每一样都值得一试,好似冬荫公同通菜等。如果你系甜品控嘅话,你就一定要试下佢哋嘅自家制木糠布丁,保证你唔会失望嘅!价钱:最後,我要讲嘅就系价钱。虽然日式放题餐厅嘅价钱通常都会比较高,但系我觉得呢间餐厅嘅价钱合理,同时考虑到佢哋嘅食物质素,环境,同服务,我觉得呢个价钱完全值得。如果你想试下日式放题,呢间餐厅绝对系你嘅首选。
餐厅环境:

• 榴槤炸弹
  • 豉椒炒蚬
  • 铁板烧纽西兰羊架
2023-10-17 54 浏览
早几天在大本瀛日式放题餐厅度过了生日,尽管环境和食物属于正常水准,但餐厅的服务却超出了我的期望,为我带来了一次难忘的生日庆祝体验。特在平台上表扬一下他们的服务。最近,我有幸在大本瀛日式放题餐厅庆祝了我的生日。一进入餐厅,我注意到环境相对普通,没有太多特别的装饰或设计。桌椅布置简单,整体氛围略显平淡。然而,我并不在意环境的普通,因为我对这次用餐的重点是庆祝我的生日。餐厅提供的食物亦属于正常水准。他们提供了丰富的日式菜品,包括寿司、刺身、烤物和热菜等,另外还有火锅等。食物的味道和呈现都比较符合放题的风格,没太多特别之处,但也绝对没有令人失望的地方。我特别喜欢他们的寿司和热菜,给了我一个愉悦的口味体验。然而,最令我印象深刻的是餐厅的服务水准。我提前告知餐厅这是我的生日庆祝,他们在我到达时为我准备了一个生日蛋糕,并为我点燃了生日蜡烛,还附有音乐,现场气氛也很好,我和朋友们都很惊喜,整个过程充满了温馨和关怀,让我感到被重视和特殊对待。服务员们非常友好和专业,他们热情地向我介绍菜品,并随时关注我的需求。他们及时为我补充饮品,又不时留意我的需要,让我感到宾至如归。尽管大本瀛日式放题餐厅的环境和食物属

尽管大本瀛日式放题餐厅的环境和食物属于正常水准,但他们的服务却超出了我的期望。在我庆祝生日的这次用餐中,餐厅为我准备了惊喜,让我感到被重视和特殊对待。如果你希望在特殊的场合得到优质的服务,大本瀛日式放题餐厅可能是一个不错的选择。
2023-10-09
  • 烧菠萝
  • 清酒煮蚬
  • 刺身拼盘
2023-10-16 435 浏览
很久沒去過兆萬中心,由於有劣食之塔之名,朋友也很怕前來。但有一家日式放題,我對他們的服務印象深刻,一直都想再來,最後便和太太兩個人來重溫多年前的回憶😊✏️位置(9/10):兆萬不用說地點當然方便,四通八達✏️環境(8/10):裝修沒太大改變,夠開揚座位亦夠寛闊✏️服務(10/10):比以往更好,超主動收落單紙、執碟,甚至主動遞上雪條給客人選擇,想像不了放題有這種服務✏️食物(8/10):食物選擇相當多,品質味道以放題來說很不錯🌟2小時晚市放題套餐(6:15-20:45時段) - $298/位明碼實價,不同時段價格都清楚寫在目錄上,我們是黃金時間入場,價格亦不算貴😆🍴刺身選擇不少,有三文魚、油甘魚、赤蝦、甜蝦、珍寶帶子、鮑片、希靈魚、北寄貝、馬刀貝、紋甲魷魚、泰式生蝦及日本角螺,夠新鮮賣相亦好,最推介的是爽口的日本角螺及馬刀貝,當然赤蝦及珍寶帶子也很美味😍🍴手握壽司/火炙壽司/特式卷物/手卷/軍艦同樣有很多款,但飯太多不可能全部都試。個人最喜歡有黑松露珍寶帶子壽司、花之戀、蟹膏珍寶赤蝦壽司、香辣汁燒和牛壽司及胡椒岩鹽左口魚邊壽司,壽司不算大件,味道算可以😉🍴和風料理太太點了韓式人參雞湯,暖暖肚味

✏️位置(9/10):兆萬不用說地點當然方便,四通八達
✏️環境(8/10):裝修沒太大改變,夠開揚座位亦夠寛闊

刺身
🍴刺身
壽司

🍴手握壽司/火炙壽司/特式卷物/手卷/軍艦
同樣有很多款,但飯太多不可能全部都試。個人最喜歡有黑松露珍寶帶子壽司、花之戀、蟹膏珍寶赤蝦壽司、香辣汁燒和牛壽司及胡椒岩鹽左口魚邊壽司壽司不算大件,味道算可以😉

🍴和風料理
太太點了韓式人參雞湯,暖暖肚味道不錯,而焗日式一口甜薯及火山溫泉蛋更是出色,值得一試😃

🍴一品料理
芝士黃金焗帆立貝及秘製香蒜焗廣島蠔兩款味道都不差,我們也追加了一客呢😂
爐端燒/鐵板燒
🍴爐端燒/鐵板燒
西京燒比目魚、沙爹雞串、燒菠蘿、金菇肥牛燒及日式餃子等等,選擇有不少,味道當然也不差😄
炸物

🍴炸物
最推的有芝麻雞翼、七味魷魚鬚、流心芝士年糕及榴蓮炸彈,其中榴蓮炸彈味道真的很濃烈,切開時隔離枱也一直在看😆
天婦羅

🍴天婦羅
有炸蝦、蟹棒、茄子、秋葵及南瓜,炸得夠香脆,隔油亦做得不錯😊
南亞風味

🍴南亞風味
沒想到有東南亞小食,如泰式冬蔭功、鳳尾蝦春卷、泰式手打魚餅及飛天通菜等,很有風味,可以食到不同口味的小炒☺️

🍴火鍋
提供豬骨、地獄及壽喜燒三種湯底,亦可自選蔬菜、肉類、海鮮及烏冬/麵,保證您能吃飽😁
甜品
雪條

🍴甜品
食到差不多,侍應主動提供甜品紙,我們點了木糠布甸及南北杏冰糖木瓜燉雪耳,感覺不錯,最開心是侍應主動拿雪條、雪糕及雪米糍到我們面前,選擇十分多,相當滿足😋

🍴飲品
多款香港、台灣及韓國品牌飲品任飲,誠意十足😌

🏠大本瀛日式放題 (旺角)
📬地址:旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓
南亞風味
甜品
雪條
2023-10-16 51 浏览
兆萬中心有好多日式放題,但唔係間間都好食😅,但見呢間餐廳都幾多好評,價錢都ok,所以就去挑戰吓🤣入到去發現環境都幾大,座位好寬敞😄~⭐️壽司/手卷/軍艦有超多款壽司、手卷、軍艦可以揀🤩,我自己最推介牛油果軟殼蟹手卷,醋飯份量唔好係好多,軟殼蟹香脆😊,面頭仲有滿滿蟹子,口感豐富🥰~⭐️小食食主食之前,可以叫d小食做開胃菜😉~當中我最鍾意麻辣扇貝裙邊,口感超爽口🙂!⭐️一品料理我地瘋狂encore左芝士黃金焗帆立貝同秘製香蒜焗廣島蠔😆,兩者嘅芝士同蒜蓉都好香濃,好惹味😍!帆立貝同廣島蠔都幾大粒,夠晒鮮甜😋!⭐️鐵板燒大家一定要試吓香草燒羊架,羊架頗大件,帶少少羶味,又唔韌,正🤭~⭐️炸物/天婦羅我地叫左七味魷魚鬚,天婦羅炸蝦,兩樣都炸到好酥脆☺️,估唔到呢度仲有自家製錦卤雲吞🤪!⭐️南亞風味呢度係主打泰日放題,一場黎到點可以唔叫返幾樣泰式食品呢😜?鳳尾蝦春卷,辣椒膏炒青口。。樣樣都好好味😚~⭐️甜品甜品選擇有好多,有木槺布丁、椰汁奶凍、一口泡芙等等🤩,如果嫌唔夠,出面仲有雪條拎嫁😊!其實呢度仲有刺身、火鍋提供,但我地胃口有限,試唔到咁多🤣🤣

入到去發現環境都幾大,座位好寬敞😄~

⭐️壽司/手卷/軍艦

⭐️小食

⭐️一品料理

⭐️鐵板燒

⭐️炸物/天婦羅

⭐️南亞風味

⭐️甜品

其實呢度仲有刺身火鍋提供,但我地胃口有限,試唔到咁多🤣🤣
2023-10-11 105 浏览
今日放假, 出左去旺角食日式放題可以慢慢享受下,因為平時番工午餐食到趕頭趕命。 去大本瀛食日式放題。 任飲任食3 小時(午市),2小時(晚市)。佢地 食物種類真係好多  (刺身, 和風料理,一品料理,炸物,天婦羅,泰菜,焗物,爐端燒,鐵板燒,火鍋) 我覺得佢地全部刺身,壽司都係好新鮮用高質食材,我自己都encore 左.  我自己就必食刺身油甘魚,赤蝦, 帶子.  出面做放題D 壽司卷物一定係普通野. 但佢地呢到真係有心做.# 黑松露三文魚拖羅蓉卷,  極上龍蝦沙律鐵火卷. 真係精緻到一個點.   超好食. #三文魚籽軍艦. 個三文魚籽食得出係好食材. 因為我係三文魚籽控. 其他食品都好OK.  # 香草燒羊架 - 好食一點羊羶味好JUICY一D都唔趕.  #榴槤炸旦 - 我媽話超好食. 但太飽佢只能食一粒. 佢仲話下次要再黎 ! 笑死我.  (本身都飽飽地, 佢地主動介紹榴槤炸旦俾我地. 我媽即刻話未飽要試. ) # 天婦羅 - 炸得都好香脆. 本來想食火鍋, 但真係太多野食, 只好下次晚餐再食喇. 佢地甜品都有好多款. 再加埋有10款以上嘅雪糕雪條. 真係要大胃王先好可食曬所有IT
 我自己就必食刺身油甘魚,赤蝦, 帶子.
其他食品都好OK.
# 香草燒羊架 - 好食一點羊羶味好JUICY一D都唔趕.
# 天婦羅 - 炸得都好香脆.
本來想食火鍋, 但真係太多野食, 只好下次晚餐再食喇.
佢地甜品都有好多款. 再加埋有10款以上嘅雪糕雪條. 真係要大胃王先好可食曬所有ITEM.
另外真係要講嘅係所有店員都好好, 好有禮貌, 主動收吉碟 , 又介紹有咩好食.
真心日式放題呢間嘅食材真係俾足100分.仲要佢地個價錢晚市都唔使$300, 真係超值.   我一定會再番食.
不過要隔一排真係太飽.
2023-10-05
午餐
  • 刺身
  • 壽司
  • 羊架
  • 榴槤炸彈
  • 刺身拼盤
最近想食日式放題,諗起兆萬有唔少放題店,就一於同👶🏻嚟咗呢間「大本瀛」!餐廳唔算好大,裝修簡約,整體感覺乾淨。靠窗的座位景色比較好,可惜當日坐滿咗其他客人。同其他日式放題一樣,唔同類型嘅食物,會放係唔同顏色的點餐紙上,而呢度嘅選擇好豐富,五顏六色的點餐紙分成前菜、刺身、壽司、手卷、天婦羅、燒物、炸物等十大類。先黎回本嘅刺身同壽司!黑松露劍魚腩壽司係必點,黑松露味好濃郁,魚腩入口即濃!食完一輪再一輪,完全唔駛閘住,真開心!刺身方面,有挪威三文魚、油甘魚、吞拿魚、蜜汁鮑片、希靈魚、帶子、北寄貝、蠑螺刺身、赤貝刺身、虎蝦刺身、甜蝦刺身,選擇真的非常多,而上到嚟嘅刺身擺盤好靚好有心機 ‼️我最愛三文魚,厚切鮮甜,食到lam lam咀,帶子都非常肉厚大件,不失鮮味,又係食完再encore!平時少食炸物,今晚都忍唔住要破戒!天婦羅有番薯同南瓜,甜甜地好好食;蟹柳肉係一絲絲的貴價貨,唔會食到成口粉,唔錯👍🏻最後,雪糕同甜品款式都有好多呀,大家一定要嚟試,包你番尋味 💕✨有一個always烏低頭嘅uncle(sor,唔知點稱呼)好好人呀,會keep住幫我哋換碟,上菜收碟速度亦非常快 ‼️當然其他員工都態度

同其他日式放題一樣,唔同類型嘅食物,會放係唔同顏色的點餐紙上,而呢度嘅選擇好豐富,五顏六色的點餐紙分成前菜、刺身壽司、手卷、天婦羅、燒物、炸物等十大類。

先黎回本嘅刺身壽司!黑松露劍魚腩壽司係必點,黑松露味好濃郁,魚腩入口即濃!食完一輪再一輪,完全唔駛閘住,真開心!刺身方面,有挪威三文魚、油甘魚、吞拿魚、蜜汁鮑片、希靈魚、帶子、北寄貝、蠑螺刺身、赤貝刺身、虎蝦刺身、甜蝦刺身,選擇真的非常多,而上到嚟嘅刺身擺盤好靚好有心機 ‼️我最愛三文魚,厚切鮮甜,食到lam lam咀,帶子都非常肉厚大件,不失鮮味,又係食完再encore!

✨有一個always烏低頭嘅uncle(sor,唔知點稱呼)好好人呀,會keep住幫我哋換碟,上菜收碟速度亦非常快 ‼️當然其他員工都態度好有善 💓
2023-10-08 76 浏览
《📍大本瀛食評分享 》好食嘅放題好難搵,唔知大家有冇同意?今日小編同大家介紹一間,平價超高質嘅放題,就係位於旺角嘅大本瀛。大本瀛係一間日式放題💓,提供超多款日式剌身、壽司、料理,甜品同飲品,當然仲有唔同地方嘅特色小食,樣樣都咁好味,樣樣都咁高質👍!想知呢間平價放題有幾正,一齊嚟睇睇😎!🔸【晚市放題 - $298/位】🌟多款日式剌身大本瀛提供多款新鮮剌身🐟🦐,每一口都充滿了鮮美海鮮風味,讓你彷彿置身於日本的漁港。無論是鮪魚、三文魚定生蝦,每一種剌身都切得非常精準,肉質鮮嫩,絕對讓你賓至如歸!🌟多款日式壽司這裡的壽司種類繁多🍣,無論你喜歡傳統日式壽司、捲物定係創意十足的嘅特色壽司,呢度統統都有!每一塊壽司都展現了廚師們嘅匠心獨具,新鮮的魚肉搭配上香氣四溢嘅日本米,絕對係一種無法言喻的美味享受😋!🌟多款唔同地方特色料理與小食如果你想要一次品嚐多種地方特色料理和小食🌮,呢度絕對係你最佳選擇!無論你中意中、日、韓、西式美食,定係港式火鍋,呢度都係統統都有!而每一道料理都展現了各地獨特的風味和烹調技巧,讓你彷彿在一趟美食世界之旅中遊走🍜!🌟多款甜品與雪糕除咗有唔同種類嘅雪糕,仲有好多自家製甜品,超
《📍大本瀛食評分享 》

🔸【晚市放題 - $298/位】

🌟多款日式剌身

🌟多款日式壽司
🌟多款唔同地方特色料理與小食

🌟多款甜品與雪糕
除咗有唔同種類嘅雪糕,仲有好多自家製甜品,超有心機🥂!

🌟多款飲品
連飲品都係咁多款,性格比係超高!

🤪iHungry開心指數:8/10分
2023-10-08 99 浏览
今次去左間中伏餐廳☹️☹️☹️,冇諗過係咁,出菜又慢又成日漏單,追黎追去都唔出,冇既又唔出聲,d職員仲要黑你面😤😤,好似欠左佢咁,就算出到野食俾你,勁大力掉係枱面,感覺上好似當我乞丐咁,仲要上到去先發現個價錢同單張個價都唔啱,感覺好似俾佢呃左咁,問佢地就惡過鬼,明明話有貴價野食,點知一樣都冇,就算有,都唔新鮮囉!有陣怪味,同職員講佢又係黑你面,想點喎!今次真係俾錢買難受,死都唔會再去囉😡😡😡
2023-10-08 91 浏览
大本瀛日式放題 (旺角)旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓全層好失望嘅一餐放題😂睇到openrice咁多好評我真係好失望😐重特登叫埋成班朋友一齊去😅首先上到去比嘅價錢同傳單唔同都算😐佢影個啲龍蝦、蟹😂完全冇!刺身好梅😐真係怕食壞肚。。。唔知係咪因為用紙點嘅 關係😐好多野叫左都冇黎 eg焗蠔同帆立貝等😢羊架有小小膻😅真係唔知點解會有咁多好評😅宜種價錢但係宜個質素真係唔值 重要食到一肚氣 同職員講啲野未到重串串共 真係冇下次
大本瀛日式放題 (旺角)
旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓全層

2023-09-18
2023-10-07 80 浏览
唉,今次去大本瀛日式放題真係好失望🥲!半年前嗰次都正正常常,所以今次都抱住同樣期望去食,點知落嚟真係大中伏😭。首先講下刺身,好多都唔新鮮,質素真係好差。甜蝦還好,帶子算係最好食嘅,但粒粒都偏細,至於三文魚竟然冇咗魚味,成個放題嘅性價比都唔高。🥲出單速度又慢,而且上嚟嘅野食都係唔夠同有漏,真係好令人唔開心。😔總括而言今次嘅大本瀛日式放題真係令人失望透頂。今次真係浪費咗時間同金錢,唔再有下次啦😭💔。

2023-09-24