餐厅: 大快活 (沙田廣場)
资讯:

2022-07-21 275 浏览
好耐冇食過快餐店嘅鐵板 等緊做運動嘅時候見到五點開始有晚餐 平平哋就就用嚟填肚竟然有驚喜 厚切豬肩好大塊 我咁大食都覺得有啲飽仲要幾好食 我仲停留緊喺細個果陣 食鐵扒塊扒一定乾爭爭嘅年代 下次冇嘢好食自己一個人又可以走過來食了
好耐冇食過快餐店嘅鐵板
食鐵扒塊扒一定乾爭爭嘅年代
下次冇嘢好食自己一個人又可以走過來食了
2022-07-14
2022-07-11 198 浏览
其實我真係好鍾意食西式早餐,由細到大都非常鍾意食大快活嘅早餐,食咗咁多年依然都係好鍾意佢哋嘅味道每逢假日都好鍾意同媽咪一齊落樓食一個大快活早餐,一個看似平凡嘅早餐但係我每次都食得好滋味✨ 炸魚柳,雙腸,配多士大快活嘅炸魚柳都幾大塊,而且其實佢揸得非常之香脆,沙律醬亦都夠酸,加埋脆皮腸多士嘅配搭就係一個理想嘅早餐✨ 蕃茄湯通粉通粉可以話係香港早餐嘅其中一個靈魂,而大快活仲有蕃茄湯通粉晒我嘅心意,佢嘅蕃茄湯底其實都幾濃郁㗎而且都唔算細碗絕對食得飽飽

✨ 炸魚柳,雙腸,配多士

✨ 蕃茄湯通粉
2022-07-09 143 浏览
今日去大快活點了一份涼瓜牛肉飯,花了59元,有拿到菜嚐了一口,發現菜裡面就沒放鹽!端去取餐處反應,他們叫我拿包豉油或是鹽!我實在是受不了這種質量的餐和服務!錢花的太不值!以後肯定不會再去!這樣下去我覺得除非食客沒味覺,否則都不會再去吃!
2022-05-29 262 浏览
見晚市光重開 和母親去了大快活吃還是一人邊爐有一份牛肉還有蔬菜拼盤烏冬和小食有兩個湯底我們印象中是選了沙嗲湯底都所有配料還算新鮮 很久沒有在快餐店吃到烚吓烚吓了能重新吃回晚市糖食真好
見晚市光重開 和母親去了大快活吃還是一人邊爐
有一份牛肉還有蔬菜拼盤烏冬和小食
有兩個湯底我們印象中是選了沙嗲湯底

2022-03-24 362 浏览
今日咁啱行過沙田,見到肚餓就搵嘢食,但係因為附近好多餐廳都冇開,就比我搵到呢一間餐廳,一間餐廳集團所惜,絕對放心口罩,衛生方面完全唔使擔心然之後就叫咗個飯食果然我覺得呢間做嘅質素都非常之高,亦都感覺俾人一種好乾淨好衛生嘅感覺。
2022-01-31 398 浏览
天氣漸涼,又是煲仔飯的天下,大受歡迎。大快活煲仔飯的外賣,包裝貼心。拿到回家仍是熱騰騰的,值得得一讚。~臘腸排骨煲仔飯臘腸肥瘦分明,味道不會過鹹。排骨淋滑,醃得入味,再加上了豆豉,吃起來更加惹味。配菜中的豆角粒、菜脯和香蔥也是亮點,用來配飯是最好不過。煲仔飯烹調時間掌握得剛好,白飯粒粒分明,煲底飯焦又不會過焦。白飯中可自由加入附上的煲仔飯豉油,頓時飯和餸也變得更惹味,令人不期然地吃掉整煲飯。~梅菜五花腩滑雞煲仔飯梅菜不會過鹹;五花腩肥瘦分明,肉質爽而有咬口;滑雞肉嫩,醃料剛好,冬菇厚肉淋滑。配上煲內微焦的白飯來吃,非常恰當。再淋上煲仔飯豉油,更加滋味。現今安坐家中,只是五十多元便能享用一個香噴噴、熱騰騰的原煲煲仔飯,真是難得。吃完再拿煲仔回快餐店,又可拿回$8,感覺更超值。
天氣漸涼,又是煲仔飯的天下,大受歡迎。

~臘腸排骨煲仔飯

~梅菜五花腩滑雞煲仔飯

外卖自取
2022-01-26 221 浏览
今日有事嚟食大快活,成日都好鍾意食大快活,因為佢好多選擇,我自己都會喺呢度食唔同嘅嘢。我自己覺得呢間做嘅嘢好似好食啲,因為依家做嘅嘢感覺好似用心一點,所以我自己都好開心。
2022-01-19 203 浏览
上星期六去左沙田做嘢,於是去左大快活食中午餐。👍🏻👍🏻👍🏻叫左個沙薑雞飯配湯!😋😋😋😋雞肉好滑,沙薑蓉好入味!!另外啲老火湯勁好飲,勁多料!好食😋!
上星期六去左沙田做嘢,於是去左大快活食中午餐。👍🏻👍🏻👍🏻

叫左個沙薑雞飯配湯!😋😋😋😋

雞肉好滑,沙薑蓉好入味!!

另外啲老火湯勁好飲,勁多料!

好食😋!
2021-12-22 195 浏览
話說大快活嘅下午茶真係平靚正❤️❤️😍😍😍😍 今次就選擇左又有咸食又有甜食既一款下午茶套餐😋😋😋無錯 就係 @西多士配雞全翼識食既人 西多士一定係配煉奶 因為真係同西多士既味道好夾好夾 西多士可以話係炸得金黃香脆 厚度都okay 唔會話好難切果d👍🏻👍🏻😋😋😋而雞全翼出奇地都烤得好香口 好惹味!雞尖位係最正既部分 因為脆卜卜好似薯片咁😋😋😋❤️最後亦都跟左個雪菜肉絲米 呢度嘅雪菜肉絲米真係好足料 好好味 夠晒飽啦❤️❤️大滿足!
無錯 就係 @西多士配雞全翼
2021-12-22 138 浏览
Show me your love飯應該個個香港人都食過,大快活既粟米肉粒飯真係由細食到大都冇進步過,不過不失😑始終冇道地港式茶餐廳果d整得甘好食😔汁唔夠多,好乾,希望之後會改善下啦
2021-12-04 167 浏览
大快活推網上比錢有9折,令我多咗食大快活,平時多數都只係食咕嚕肉飯,肉醬意粉,都食到好嫌,於是再彩下有冇啲咩岩食,發現三重芝士雞王飯,只係$44仲有9折,睇落好唔錯咁,就買左黎試,一打開已經聞到超香芝士味, 汁同芝士都好多,雞食落都好香,又食得飽,呢個價錢,抵👍🏾
2021-07-19 256 浏览
去親大快活都要叫佢個上海麵,$2x蚊有煎蛋、多士、肉碎上海麵😇好食過大x樂得多,個麵底係有咬口,加埋麵條唔索湯,多士而家仲可以擇走邊,唔使食個硬邊😀😅🤣
2021-07-17 207 浏览
因為要食得健康啲,通常諗唔到更好選擇嘅時候,我就會食大快活大快活最好嘅一樣嘢就係可以客製化。我叫咗個雞胸餐配南瓜淮山汁。本來個餐係跟飯嘅,我轉左做意粉(少意粉都勁多),仲叫咗多菜首先呢個汁並唔伏,下次見到可以唔使走汁~我成日都唔明白點解大快活啲雞胸可以咁大又咁嫩滑,試過係屋企整差唔多size勁乾柴,所以都係去大快活食好過
因為要食得健康啲,通常諗唔到更好選擇嘅時候,我就會食大快活

雞胸意粉配南瓜淮山汁

雞胸意粉配南瓜淮山汁
2021-06-14 198 浏览
大快活最近新出了日式咖喱吉列厚切🐷豬扒飯配日式沙律🍱。先講它的吉列🐷豬扒,真係幾厚肉,咬下去啖啖肉的,而它的吉列皮並不會像出面很多店咁皮肉咬咬下就自動分離,食左幾舊都係皮和肉痴住,好。方面今次選了紅米飯(比白米飯好食),可惜要求了多汁的咖喱汁仍然很少。另外加了7元要杯凍低糖綠茶,大快活的🍯綠茶不錯不會太甜。最後再加了9元要了個燉湯好似係松茸舞菇🐓雞湯,真係冇味精的,飲落清甜。其實像我這樣多多要求的客人,我喜歡用自助點餐機買野食的。它的飯仲可以揀紅米飯,多飯少飯都得,想揀多醬又得,唔使對住店員講咁多要求咁尷尬還有,大快活會提供口罩套,非常方便。
大快活最近新出了日式咖喱吉列厚切🐷豬扒飯配日式沙律🍱。

另外加了7元要杯凍低糖綠茶,大快活的🍯綠茶不錯不會太甜。

其實像我這樣多多要求的客人,我喜歡用自助點餐機買野食的。

還有,大快活會提供口罩套,非常方便。

2021-06-04 241 浏览
大快活近期推出咗特價優惠,每日下午到咗5~6pm,就會有兩款特價鐵板餐供應,價錢得兩種,$46元(鐵板雞肶雜扒餐)或$48元(鐵板雜扒餐),兩款都咁好食,材料份量多,有煎香咗嘅洋蔥、椰菜同紅蘿蔔條,雞扒或雞肶、牛扒、豬扒、珍寶芝士腸,分別就係~如果要雞肶雜扒餐嘅話,就會少咗牛扒,兩款雜扒餐都一樣係會配蕃茄汁腸仔飯(可選白飯),配黑椒汁或燒汁,再配一杯12安士嘅細可樂,認真痛快!🤣🤣🤣,好味當然會繼續嚟
🤣🤣🤣,好味當然會繼續嚟
鐵板雜扒餐🥰
鐵板雞肶雜扒餐😋
單據
Menu
鐵板雜扒餐🥰
鐵板雞肶雜扒餐😋
  • 鐵板雜扒餐、鐵板雞肶雜扒餐😋