2023-03-28 36 浏览
超級喜歡Shabu Shabu ♥️ 今晚去將軍澳站Pop corn 商場既<大將> 餐廳食日式火鍋。 餐廳有多款火鍋套餐選擇,<日本黑毛和牛套餐> 亦屬高質😋😋 有靚和牛、甜品、飲品放題式120分鐘任食的確很滿足除了食物有一定質素,餐廳舒適寛廣的日系風格環境,亦令人想再三到訪原因-這裡是一人一鍋,可以選擇唔同口味既湯底🔸湯底湯底選擇了清甜的椰子雞湯及甘甜濃郁的壽喜燒,配日本和牛一流😋-🔸日本黑毛和牛套餐日本和牛總是令人難以抗拒😍 和牛有著霜降狀油花細緻的紋路, 入口有著鮮甜即化美妙滋味 除了黑毛和牛,來自沖繩的阿古豬五花肉片亦很喜歡。不油不膩又帶有甜味-🔸任食自助火鍋配料多款蔬菜、丸類、熟食及甜品整齊排放。炸雞頗有驚喜! 而甜品有自製雪糕、窩夫、牛乳布甸、Tiramisu、木糠布甸😋😋 相當不錯
這裡是一人一鍋,可以選擇唔同口味既湯底
🔸湯底
🔸日本黑毛和牛套餐
🔸任食自助火鍋配料

2023-03-23 79 浏览
一起身就返工。一做起嘢上黎,早餐都忘記了食。當感覺到肚餓,就好想食好多野啦。大家千祈唔好學。行過見到一人火鍋,確實吸引,而且呢一間火鍋有定量同放題比你揀。雖然我肚餓,但我覺得定量都好足夠了。因為其他種類都係放題型式,只係肉類份量定量啫。湯底超過10款選擇,蔬菜甜品前菜雪糕糖水飲品都超多選擇。今次揀咗蕃茄湯底,配蔬菜十分好食。甜品方面,有一個好特別嘅窩夫機,可以自製窩夫加雪糕加toppings 。超級正㗎。食到飽飽,都係百零蚊。最緊要係我好享受~
一起身就返工。
一做起嘢上黎,早餐都忘記了食。
當感覺到肚餓,就好想食好多野啦。大家千祈唔好學。
湯底超過10款選擇,蔬菜甜品前菜雪糕糖水飲品都超多選擇。
今次揀咗蕃茄湯底,配蔬菜十分好食。
食到飽飽,都係百零蚊。
最緊要係我好享受~
2023-03-22
2023-03-22 48 浏览
這間位於將軍澳Popcorn的大將,每次經過都會被他的火鍋味吸引,因此有一次與老公去晚飯吃,都是一個不錯的體驗!他的牛肉都是簿簿的,尚算有牛肉味,而且他會給你不同的配湯讓你選擇,每人一鍋,可以按自己的口味和喜好,選擇火鍋湯底。其餘的配菜,可以任你在出面自取,配菜的選擇都是相當多元化,而且還有不少甜品讓你選擇。環境方面,大將是一間非常大的餐廳,裏面都坐得舒服,打邊爐最緊要坐得舒適!吃完飯後,出邊舖頭位置還有一些牛肉、醬料等買,讓你可以買回家吃!

2023-03-20 82 浏览
難得同老公有幾個鐘自由時間,就去拍吓拖過二人世界💕 上次食過任食和牛返尋味,所以再去 #大將 嘆個日本黑毛和牛放題,一人一鍋咁就可以自己揀喜愛嘅湯底😆我超鍾意 #壽喜燒,甜甜嘅日本醬汁用嚟煮和牛,簡直係絕配,就算加多$10都要點!十秒就搞掂一塊薄薄嘅和牛(雪花紋好靚),即刻點一點蛋汁,放入口即溶嘅感覺,爽呀👍🏻 就係咁嘅關係,我自己一個人都encore咗8碟!抵晒!老公就正氣啲點咗個蕃茄海老濃湯,鍾意tomato 嘅朋友千祈唔好錯過,香濃湯底更加能帶出各食物嘅鮮味。任食嘅關係,我地都無客氣過,狂點和牛、牛肩胛、prime beef,當然都有點豚肉、海鮮🤭(佢哋有機械人送餐👍🏻) 仲可以出去攞丸、菜、麵、小食…..我地真係食到好滿足。開心到差啲唔記得食個自製窩夫🧇同雪糕🍦呀!

2023-03-19 40 浏览
呢間位於將軍澳嘅和牛火鍋,我已經嚟過好幾次🤭環境舒服,位置都比較多👍🏻我每次嚟都係叫濃郁嘅蕃茄湯底🍅好正!比較少食肉嘅我,佢嘅和牛我都好鍾意食😍同埋我會叫下海鮮🦐🐟仲有食好多蔬菜🥬😂甜品方面都係任食,最開心最好玩嘅係佢有窩夫機🧇自己整完之餘配埋個雪糕,100分滿足😋👍🏻嚟開將軍澳嘅朋友,或者住喺附近嘅都唔好錯過!可以嚟試吓🔥

嚟開將軍澳嘅朋友,或者住喺附近嘅都唔好錯過!可以嚟試吓🔥
2023-03-16
  • 澳洲和牛
  • 雪糕
  • 日本黑毛和牛
想同朋友邊傾計邊食火鍋,依間餐廳提供120min日式火鍋放題,時間充裕而且食物質素唔錯!火鍋放題分為3個等級,我地選咗日本黑毛和牛 - $428/位.🔸湯底📍日高昆布湯:湯底清徹,涮肉時肉片吸收咗湯嘅清甜加上肉本身嘅鮮味,唔錯啊👍🏻📍花生沙爹湯:濃稠沙爹味加上花生顆粒,沾任何肉類或者蔬菜都好惹味!.🔸肉類 📍日本黑毛和牛👍🏻:油脂分佈得好靚,牛肉味濃而且肉片算厚!📍西班牙五花肉片👍🏻:一樣係油脂分佈好平均,食落爽脆又美味❤️📍昆布漬雞肉👍🏻:以昆布浸泡過嘅雞肉比豬五花肉更嫩滑呢!📍和牛肩胛肉👍🏻:佈滿油脂嘅肩胛肉,牛肉味比黑毛和牛略淡﹑肉片比較薄,但交替食唔同肉類先唔會覺得膩啊~ 📍其他:有嚴選牛肩肉﹑特選牛腹肉﹑阿古豬梅肉片👍🏻﹑蝦滑﹑牛柏葉﹑牛肚﹑炸午餐肉👍🏻﹑海鮮拼盤等.🔸配菜麵食及蔬菜📍任選約十幾款配菜麵食:有蜂巢豆腐👍🏻﹑年糕福袋👍🏻﹑日式魚蛋﹑芝士腸等📍任選約二十幾款蔬菜:木耳﹑紅菜頭👍🏻﹑金菇﹑粟米﹑生菜👍🏻﹑白菜﹑雞脾菇等.🔸飲料除咗有支裝飲品,仲有咖啡機同汽水等.🔸甜品冷凍櫃有3.6牛奶布甸👍🏻﹑木糠布甸﹑提拉米蘇,仲有自製窩夫雪糕都好加分!好玩又好吃💕差唔多一個人食哂

🔸湯底

🔸肉類

📍日本黑毛和牛👍🏻:油脂分佈得好靚,牛肉味濃而且肉片算厚!
📍昆布漬雞肉👍🏻:以昆布浸泡過嘅雞肉比豬五花肉更嫩滑呢!
🔸配菜麵食及蔬菜

🔸飲料
除咗有支裝飲品,仲有咖啡機同汽水等
🔸甜品

冷凍櫃有3.6牛奶布甸👍🏻﹑木糠布甸﹑提拉米蘇,仲有自製窩夫雪糕都好加分!好玩又好吃💕差唔多一個人食哂整份啊~
🔸配菜同熟食

有沙律菜﹑青瓜漬﹑蘿蔔漬👍🏻同泡菜,仲有熟食小蕃薯同炸雞👍🏻,無諗過放咗一陣﹑淋咗蜜糖芥末後嘅炸雞,居然都好脆好嫩滑!
推薦鐘意食肉但唔想食得太趕嘅朋友試試😉
2023-03-16
  • 炸雞
  • 日本黑毛和牛
朋友請食放題😍今日就去左將軍澳呢間大將食佢個放題。超大間鋪,門口仲有個超市仔。食完唔夠喉仲可以下次黎買肉返屋企打邊爐😂湯底有8款選擇,我地就揀左雞白湯同花生沙嗲湯。雞湯好郁既雞味,好正。🤩沙嗲湯唔係好辣,但夠濃味,又重花生味,好正!🤤日本黑毛和牛放題 ($428/成人)呢個餐最主要就係日本黑毛和牛同海鮮拼盤。黑毛和牛個紋勁靚,色澤好鮮,牛味好出,口感都好爽,住耐左都唔會覺得難咬。😝海鮮拼盤有大蝦有青口同小八爪魚,幾鮮甜,同海鮮本身既味道好突出!👍🏻另外我會推介叫梅肉片,羊卷肉同蝦滑😍好好食自助區🤩自助區都好多選擇,配料都有20幾款,仲有壽司炸雞,菜既種類都10幾20款。最正係有部格仔餅機可以自己整,好玩得黎又好食!😍😍另外,有部雪糕機,又可以自己加脆脆配料,雪糕好滑好好味。🤤

日本黑毛和牛放題 ($428/成人)

自助區🤩

原本開開心心帶小朋友去食晏,點知門口帶位嘅waitress 態度十分惡劣,呢間店已經唔係第一次服務態度惡劣,每次門口帶位都黑口黑面。 今次我哋選佐60分鐘放題套餐,服務員已經好唔滿意好唔願意接待我哋,未夠60分鐘就過來催埋單,其實都唔係問題,問題係埋完單過佐一陣就要求我哋要離開,佢要執台,但其實當時冇任何嘅等位情況,我哋亦冇出去再挪嘢食,我哋只不過食鍋入面剩低嘅嘢,佢就要我哋馬上離開,言語間仲出口侮辱我哋,小朋友聽到都好唔開心。一直覺得呢間店味道還可以,不過服務態度就不敢恭維,真係好差嘅一次用餐體驗,估計冇下次,希望可以改善。

2023-03-14 53 浏览
我試咗壽喜燒同蕃茄海老湯底,兩個湯底味道都好好啊!壽喜燒湯底濃郁鮮甜,而蕃茄海老湯底酸酸甜甜,好清爽啊!然後我試咗啲肉類,包括黑毛和牛、美國三筋肉、和牛肩胛肉同Prime牛肩肉,啲肉質好嫩,好多汁,令人欲罷不能啊!最後,我試咗啲海鮮拼盤,有蝦滑、青口、小八爪魚、海老,啲海鮮新鮮好鮮美,特別係啲蝦滑,好彈牙好滑嫩,真係好好味啊!總括黎講,今晚嘅自助放題火鍋真係非常豐盛,啲湯底同啲肉類同海鮮都好好味,而且都好新鮮!仲要玩埋任塞放題,三分鐘輕鬆慢慢塞。塞到滿,返去可以再食足料又唔粉嘅丸類

2023-03-12 40 浏览
朋友話試過呢間嘅和牛好正,知道我中意食牛特登話帶我黎試下裝修下木系卡位為主,坐得好舒服湯底有八款可以選擇,今次我就揀咗一個麻辣味噌湯底,口味偏四川,有好多花椒子喺入面,辣得過癮呢度係用貓貓送餐機械人做首次送餐,落完order一嚟到就會先送上一碟和牛,同埋一碟五花肉片同昆布昆布漬雞肉出面仲有好多可以自取嘅食物,除咗丸子類同蔬菜類,仲有日式炸雞,手卷,烤布甸,等等嘅小食可以自取甜品方面,除咗可以唧雪糕,仲可以自己整埋格仔餅添!飲品除咗有汽水,無糖茶,涼茶類支裝飲品,仲可以揀飲即磨咖啡和牛片非常大塊,擺落去差唔多掩蓋成個火鍋面雪花紋路非常清晰,入口軟淋,非常好食!呢度落order並唔係用QR code,需要叫店員幫忙單,海鮮拼盤一款有齊三種食材,青口好大隻,平日比較少見八爪魚,都好好食!另外好中意食羊肉卷,羊味好濃!手打蝦滑非常彈牙,推介!
朋友話試過呢間嘅和牛好正,知道我中意食牛特登話帶我黎試下
裝修下木系卡位為主,坐得好舒服
甜品方面,除咗可以唧雪糕,仲可以自己整埋格仔餅添!

飲品除咗有汽水,無糖茶,涼茶類支裝飲品,仲可以揀飲即磨咖啡
和牛片非常大塊,擺落去差唔多掩蓋成個火鍋

雪花紋路非常清晰,入口軟淋,非常好食!
另外好中意食羊肉卷,羊味好濃!
手打蝦滑非常彈牙,推介!
2023-03-04 43 浏览
其實任食打邊爐一直都係同朋友食飯最好嘅選擇,因為一定唔需要諗大家鍾意食咩都可以叫今次就試吓將軍澳的大將打邊爐有唔同嘅牛類可以選擇 我地揀左日本A4和牛餐即是出邊攞食物的地方都好乾淨好靚丸類直頭多到暈仲有我最中意的芝士腸仲有沙律壽司真系好滿足同埋呢到送餐有機械人好得意又有貓貓樣最後仲要通知我$18 可以3分中任夾我就即刻玩💛💛 好滿足整體來講都好好食!又多選擇! 而且服務態度都好好環境亦都好乾淨坐得好舒服!!
大家鍾意食咩都可以叫

仲有我最中意的芝士腸

仲有沙律壽司真系好滿足

同埋呢到送餐有機械人好得意又有貓貓樣

最後仲要通知我$18 可以3分中任夾我就即刻玩💛💛 好滿足

整體來講都好好食!
又多選擇! 而且服務態度都好好
環境亦都好乾淨坐得好舒服!!
2023-02-28 51 浏览
天氣仲係咁凍 打邊爐係最好既選擇🫢今日挑戰左120分鐘 日本黑毛和牛放題,可以話係應有盡有… 只係牛肉已經有五款:牛肩肉、牛腹肉、肩胛肉、和牛、一口牛;仲有雞肉羊肉、海鮮拼盤、蝦滑….淨係每樣試少少,都已經飽到上心口因為我湯底,揀咗椰子雞,所以仲有幾舊雞,好飽好飽😵😵😵然後仲有出面既配菜、熟食、野飲、甜品,而且係機械人送菜,零接觸夠哂衛生👍最搞笑係有個3分鐘任你塞活動,意思就係可以喺限定時間內喺一個細細既袋入面,任拎啲丸😂我都拎左15 6 粒😂聽日可以返屋企再打邊爐😆
天氣仲係咁凍 打邊爐係最好既選擇🫢

因為我湯底,揀咗椰子雞,所以仲有幾舊雞,好飽好飽😵😵😵

然後仲有出面既配菜、熟食、野飲、甜品
而且係機械人送菜,零接觸夠哂衛生👍

• 北海道黑毛和牛
  • 北海道黑毛和牛放題
2023-02-25 54 浏览
間唔中都係鍾意去打下邊爐,乜都有得食唔洗諗就最好🥳♥ 日本黑毛和牛放題 $428呢度係一人一個鍋底所以入座時就要揀咗先,我就揀左壽喜燒湯底(+$10) ,仲有隻日本蛋🥚做醬汁點肉食,朋友揀左完熟番茄🍅海老濃湯十分香濃😍唔洗多講,揀得呢個黑毛和牛放題就梗係不停食黑毛和牛啦!🐃 加加埋埋我哋每人都食咗四五碟🤣 雪花分布均勻,每塊都薄切真係入口即溶🤤 主力食呢個都已經回本🤣 另外我哋都有點到黃牛肩胛肉同牛肩肉,雖然紋理都好靚,肉質都嫩,但味道始終黑毛和牛正d😆 除咗肉類都仲有海鮮類,分別大蝦、青口同墨魚仔等等都好新鮮其他火鍋🍲配料可以係出面自助櫃拎,分別有幾款都係出面少見啲嘅,好似素八瓜魚同仿干貝燒,呢到連我最愛既福袋都有一定要食😍另外仲有小食、甜品同飲品:除左冷泡茶仲有鴻福堂樽裝飲品同支裝汔水🤩食到幾飽都不能放棄甜品🤣佢呢到有窩夫機自己整,有得玩有得食😍倒d蛋漿落去等1分鐘左右就搞掂,之後再吱雪糕係面,加埋toppings彩針同oreo就食得✨正🥳 另外仲有泡芙、木糠布甸同Tiramisu等等都唔錯♡ 最後食完原來有得+$18有得玩埋任塞放題,三分鐘內夾到幾多就可以拎哂番屋企😆 透明膠袋唔
間唔中都係鍾意去打下邊爐,乜都有得食唔洗諗就最好🥳

♥ 日本黑毛和牛放題 $428

♡ 最後食完原來有得+$18有得玩埋任塞放題,三分鐘內夾到幾多就可以拎哂番屋企😆 透明膠袋唔算細,目測我都夾到15粒up😆 有得玩好過癮

一人一鍋夠晒方便✨機械人送餐,好得意😜環境好闊落,坐得好舒服,要讚下個碗嘅設計好細心,加個隔油,食得又健康又方便👍🏻湯底揀咗人氣No.1完熟蕃茄海老濃湯花生沙嗲湯2款湯幾濃郁,尤其係蕃茄海老湯,蕃茄量好多,超正,幾乎唔使點醬汁好好味😍主角:黑毛和牛😍高質黑毛和牛,肉質較為扎實,油膩分布平均,入口懶滑,未算入口即溶,係有一點點口感,牛味濃郁,瘋狂食咗好多😂昆布漬雞肉雞肉用昆布汁醃過,肉質勁嫰滑,基乎入口即溶咁,係我食過所有雞肉最嫩嘅一次蝦滑好正~ 整得爽口彈牙,而且有濃濃嘅蝦鮮味,仲有蝦肉粒,口感好好大蝦新鮮,肉質結實彈牙,而且鮮味十足~自製窩夫有得玩有得食~估唔到窩夫咁高質,陣陣蛋香味,質感鬆軟彈牙,真係好食‼️可以加埋雪糕落去prefect match 😍任塞放題 +$18食飽飽之後玩埋呢個game~店員會提供一個袋仔,3分鐘任塞落去,裝到幾多帶走幾多😽時間好充足,可以揀自己鐘意食嘅丸,店員仲好好人咁教我整好個袋放多啲入去🤣大將 (將軍澳)將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖

一人一鍋夠晒方便✨

機械人送餐,好得意😜

湯底揀咗人氣No.1
完熟蕃茄海老濃湯
花生沙嗲湯

主角:黑毛和牛😍

昆布漬雞肉

大蝦新鮮,肉質結實彈牙,而且鮮味十足~

自製窩夫

任塞放題 +$18
食飽飽之後玩埋呢個game~

大將 (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖
2023-02-23 55 浏览
餐廳喺將軍澳 popcorn 好方便 天氣涼涼地最岩去食火鍋 呢度嘅火鍋有和牛放題 可以坐耐啲 食物質素唔錯-🤤日本黑毛和牛120分鐘放題 $428任飲任食120分鐘 一人一鍋 要左四季文昌椰子雞湯嘅湯底 平時我鍾意飲椰子水 個湯好清甜-🐮日本黑毛和牛雪花分布好靚 有少少入口即溶 🥩牛肩胛肉牛肉味好出 🐮美國三筋肉平時好少聽 位於肩胛骨內側連住3條筋腱 所以叫三筋肉🐷西班牙五花肉片 油脂較多🤣出面仲有自助小食 蔬菜 甜品 飲品任攞 食到好飽🧇而且佢有得自製窩夫 我哋整完再🍨加埋雪糕同toppings 幾好食-宜家有個推廣優惠 加$18 有得喺3分鐘內任夾丸 放落餐廳提供嘅膠袋 有得食又有得玩 推介大家去!- 📍大將將軍澳唐賢街9號popcorn商場1樓F10號鋪

🤤日本黑毛和牛120分鐘放題 $428
🐮日本黑毛和牛雪花分布好靚 有少少入口即溶