2019-07-25 238 浏览
Happy Friday,Small Mui話想日本野,於是就去openrice 搵左呢間大勝丼,位於旺角嘅旺角新城,位置方便!係openrice訂左位,去到門口,職員好快帶我地坐低!湯夠熱,都ok,但乜材料,無豆腐,昆布果d嗌左兩個丼飯,有兩罐無酒精飲品,蜂蜜柚子樂偏甜,檸檬茶正常帆立貝海膽丼$158火炙刺身丼$138仲有兩隻好得意,魚形狀嘅豉油碟!埋單$300 唔駛找啦!服務,食物質素都幾好!性價比高!值得推介!
係openrice訂左位,去到門口,職員好快帶我地坐低!

湯夠熱,都ok,但乜材料,無豆腐,昆布果d

嗌左兩個丼飯,有兩罐無酒精飲品,蜂蜜柚子樂偏甜,檸檬茶正常

帆立貝海膽丼$158

火炙刺身丼$138

仲有兩隻好得意,魚形狀嘅豉油碟!

埋單$300 唔駛找啦!
服務,食物質素都幾好!性價比高!值得推介!
2019-07-19
2019-07-17 274 浏览
旺角新城的大勝丼午市套餐已經好多選擇,我鐘意食火炙三色丼,有三文魚、帆立貝同蟹子,份量十足,價錢亦合理,仲可以用優惠價加配小食,叫左芝士年糕同炸雞,食完已經飽到唔想走。
旺角新城的大勝丼

2019-07-14 201 浏览
大部份丼鋪都閒閒地賣百幾二百蚊,呢度啲價位係散叫百幾蚊、lunch set就六十幾至百鬆啲,齋睇價錢平過好多丼鋪。一坐低,奉上麵豉湯,俾我睇住餐牌飲,但冷氣有啲大,碗湯好快凍左。上丼時, 亦上埋一小碗前菜關東煮,hea hea 地都開心。價錢平左,份量細啲是常識吧,正正岩哂啲女士或者要控制食量啲人士。我地分別叫左火炙三色丼、三色丼同和風牛肉丼。刺身丼最緊要新鮮,呢兩個刺身丼唔可以話驚為天人嘅新鮮,但價錢黎講都已經合格。反而餐牌話必食嘅牛肉飯,朋友嫌佢無汁咁款,要求加汁先食到。而為食嘅我見隔離檯散叫嘅海蜇,份量超滿,我地都叫埋,仲加配芝士年糕。最後,仲有甜品雪米磁完結。另,朋友好滿意店內播嘅日本歌,首首都大熱好聽,讚有品味。

另,朋友好滿意店內播嘅日本歌,首首都大熱好聽,讚有品味。

2019-07-13
2019-07-13 120 浏览
前日約朋友食晚飯,由於好耐冇食日本野所以走咗去食丼。其實味道都唔錯,又有無酒精飲品送,又有甜品。只係我食個丼有沙律醬有少少不滿,衰在自己冇留意。。。但個湯都幾好飲嘅。仲有叫多個炒雜菜,但牛油味太重,我麻麻地。
2019-07-11
2019-07-04 167 浏览
同媽咪去旺角行街,行之前一定要食飽啲先有氣力!想食日本野,上網搵到呢間丼飯,地點就腳,就試下!環境都唔錯,坐得舒服,適合傾計午市套餐麵豉湯午餐選擇多,有丼飯,咖喱飯,牛肉飯等就算唔食魚生,都有熱食最後叫咗兩個丼飯同魚生三色丼飯$80( 吞拿魚、帆立貝、三文魚魚籽)加配三文魚腩刺身$40 (4片)三色丼飯$80( 吞拿魚、帆立貝、三文魚魚籽)整體材料份量算多,魚生顏色有光澤,三文魚籽好足!壽司飯上有拌飯素,成碗飯食曬都無問題三文魚腩刺身$40 (跟午餐加配)好肥美!!!三文魚好夠油脂,正!呢個價錢食到係幾抵!火炙三色丼$82 ( 油甘魚、左口魚、海膽赤蝦)如果唔食生冷野,但又想食魚生,可以叫呢個,全部魚生都炙燒過!油甘魚大大塊,不過略微燒得過頭左口魚燒完之後好正,啲油香迫曬出黎,好嫩滑,滑到溶起口咁!!!海膽赤蝦燒完更香口最後,每人有一粒雪米糍做甜品,埋單每人都係一百元左右

環境都唔錯,坐得舒服,適合傾計

午市套餐麵豉湯
午餐選擇多,有丼飯,咖喱飯,牛肉飯等
就算唔食魚生,都有熱食
最後叫咗兩個丼飯同魚生

三色丼飯$80( 吞拿魚、帆立貝、三文魚魚籽)
加配三文魚腩刺身$40 (4片)

三色丼飯$80( 吞拿魚、帆立貝、三文魚魚籽)
整體材料份量算多,魚生顏色有光澤,三文魚籽好足!
壽司飯上有拌飯素,成碗飯食曬都無問題

三文魚腩刺身$40 (跟午餐加配)
好肥美!!!三文魚好夠油脂,正!
呢個價錢食到係幾抵!

火炙三色丼$82 ( 油甘魚、左口魚、海膽赤蝦)
油甘魚大大塊,不過略微燒得過頭
海膽赤蝦燒完更香口

最後,每人有一粒雪米糍做甜品
埋單每人都係一百元左右
  • 三文魚腩刺身
2019-06-26 138 浏览
同朋友係旺角想食個lunch,唔想又食意粉就揀左呢間日本野,$80就有齊前菜+味噌湯+日本茶+刺身丼+任添飯+甜品,仲有+$15起小食,係幾抵喎-🍣火炙三色丼套餐(三文魚、帆立貝、蟹籽) $82火炙三文魚同帆立貝既火炙味超級香,刺身本來好新鮮,大大碗,好夠飽-🍱火炙三色丼套餐(油甘魚、左口魚、海膽赤蝦)$82未食過油甘魚同左口魚既我第一次食就愛上了,火炙過後啲香氣伴隨魚既油脂,實在太香啦,平時食得三文魚多都要試下其他魚,海膽赤蝦都冇腥味好新鮮👍🏻-🍘炸蠔 +$15/2件比放題質素高好多,蠔大大隻新鮮炸起-🍢炸芝士年糕 +$20/2件都係新鮮炸起,同放題店差唔多-🐟三文魚腩刺身 +$40/4片超肥美,放入口到成個口都係三文魚油香🤤-總括而言全部食物都好滿意!
🍣火炙三色丼套餐(三文魚、帆立貝、蟹籽) $82
🍱火炙三色丼套餐(油甘魚、左口魚、海膽赤蝦)$82
🍘炸蠔 +$15/2件
放題質素高好多,蠔大大隻新鮮炸起
🍢炸芝士年糕 +$20/2件
都係新鮮炸起,同放題店差唔多
🐟三文魚腩刺身 +$40/4片
超肥美,放入口到成個口都係三文魚油香🤤
總括而言全部食物都好滿意!
火炙三色丼套餐(三文魚、帆立貝、蟹籽)
火炙三色丼套餐(油甘魚、左口魚、海膽赤蝦)
三文魚腩
火炙三色丼套餐(三文魚、帆立貝、蟹籽)
火炙三色丼套餐(油甘魚、左口魚、海膽赤蝦)
三文魚腩
2019-06-15 230 浏览
見ig同openrice好多相影到d魚生飯大大碗 一於去試試佢🧐 餐廳裝修正常 服務員同廚房員工大陸姨姨為主 service唔好期望太高😌 lunch menu全部都係set 多選擇同包左湯 南瓜小食同甜品 價錢大約$80-160🤔 食物質素就hk style日本野 饅魚比較硬身感覺唔太新鮮 但呢個價錢 可以大方d份量大d🤨三文魚親子丼HKD85 滑蛋饅魚丼HKD88

三文魚親子丼HKD85
滑蛋饅魚丼HKD88
2019-06-11 187 浏览
今晚來到旺角食日式便當,旺角有許多專門吃日式壽司飯的地方,今晚來到這樓上鋪,地點善為人所知,專門提供日式便當。我叫了人氣便當—火炙狂牛丼,香軟日式飯面放上燒香了的安格斯牛柳粒,除了香味十足的蒜片,更有大大隻好滑溜的温泉蛋,簡直是高級版日式滑蛋牛肉飯!朋友選了立貝海膽丼,大大隻新鮮帶子,加上魚子點綴,另有半板海膽,鮮甜多肉,鮮味十足,絕不欺場。便當配有熱騰騰麵豉湯,十分好味。還有汽水,有台式或韓式汽水任君選擇,低食之選!

便當配有熱騰騰麵豉湯,十分好味。

還有汽水,有台式或韓式汽水任君選擇,低食之選!

2019-05-23
  • 火炙狂牛丼
  • 帆立貝海膽丼
2019-06-08 128 浏览
食過好多次,如果想滿足你突然想食魚生嘅慾望,呢一間一定係首選😂 因為平靚正~ 最鍾意就係突然想食嘅話就會上去食🙌🏻 火炙丼燒晒啲油脂出嚟超好食。不過認真講,質素只係同價錢成正比,如果你真係想食超新鮮超高級嘅魚生飯,就未必揀呢度😊我本人就唔食牛肉嘅,但係我朋友叫咗個熟食牛肉飯,佢同我講個汁超好味😂 利申:我試過雞 係唔錯🙌🏻佢好在啲飯同埋麵豉湯係任食任飲,每一個飯仲會包一罐飲品,經濟又實惠✌🏻✌🏻好啱我呢啲挑起條筋要食魚生飯嘅人

• 火炙刺身丼
2019-06-08 118 浏览
🌸#girlsfoodies日本菜#girlsfoodies旺角🌸大勝丼⭐️👉🏻評分: 8/10🍚午市堂食有88折 晚市透過openrice訂位都有88折免加一~每個丼飯都附送麵豉湯、飲品同甜品麵豉湯同飯仲要任添🤣🤩唔怕食唔飽喇!————————————————————麵豉湯比一般嘅多咗白蘿蔔又無咁鹹,幾好飲,不過就無咗最重要嘅昆布。飲品有得簡普通汽水或者樂天韓式飲品,我哋就簡咗忌廉溝鮮奶同鮮蘆薈樂。————————————————————🔹三文魚帆立貝爆丼($128),兩種刺身各4塊,上面仲有三文魚子。大大粒魚子唔腥,亦唔會過鹹 帶子十分厚切,鮮甜新鮮。三文魚都夠軟熟,但當然未算最靚個種,不過起碼叫有魚油香,油脂足夠。上網睇其他人會有魚腩食,不過我就無咁好彩喇🥺🥺🥺🥺————————————————————🔹吞拿魚蓉配中拖羅丼($158),吞拿魚蓉就係平時食魚氣個種,講真魚香味就唔係好濃,但係香港都係食呢種來貨🤔佢比咁大pat我已經幾滿意,包住紫菜食好似自製手卷同軍艦咁,食到最尾啲魚蓉仲有,要添飯先食得哂😹添嘅白飯都有落飯素㗎💓👐🏼中拖羅望落似赤身多啲,如果個飯可以淨要吞拿魚蓉就好。—
大勝丼⭐️👉🏻評分: 8/10

————————————————————
甜品係雪米糍兩粒,呢到坐得都幾舒服,覺得幾抵❤️😍見到網上有啲負評,本身都幾擔心,不過實測呢個價錢嚟講都幾高質呀,下次去旺角又有好選擇了~
✨大勝丼✨
📍旺角彌敦道旺角新城594-596號
⏰一至日 1200-1500 | 1745-2230
  • 三文魚帆立貝丼
  • 吞拿魚蓉中拖羅丼
2019-06-08 290 浏览
丼飯愛好者天堂,丼飯嘅選擇好多,不論係魚生丼定係熟食丼,總會揀到一款啱心水,而且每個丼飯都附送一碗麵豉湯同一罐飲品。身為一個魚生愛好者當然揀左招牌嘅北海道魚生爆丼,有齊晒海膽,北寄貝,帆立貝,三文魚,鯛魚,甜蝦,油甘魚,吞拿魚同三文魚籽。每款魚生刺身都好厚身好新鮮,特別係海膽同帆立貝,好鮮甜。因為我男朋友唔鍾意食生冷野,所以火炙狂牛丼啱晒佢,火炙牛柳粒嘅份量都幾多,熟度啱啱好,食落軟淋,吾會太老。最正嘅係仲有隻溫泉蛋,令珍珠飯沾滿蛋黃同牛油嘅香氣。

北海道魚生爆丼

火炙狂牛丼

2019-06-06 104 浏览
每位食客都有一碗味蹭湯,湯料有蘿蔔和豆卜,咸咸ok,店家的安排很貼心,給我湯可以再慢慢選食物,剛好等朋友等餓了,有湯飲真是太好啦!北海道魚生爆丼比想像中足料。 有唔同刺身,每種都有2至3片。厚度適中,十分新鮮。 三文魚籽沒有半點腥味,粒粒飽滿。帶子更是大大隻,好厚身。甜蝦入口十分鮮甜。油甘魚丼都好好味,油甘魚每塊厚切,沒有筋,軟綿綿,沒有腥味,加上辣汁吃特別惹味。食完飯後仲會送甜品,服務好好啊。加上環境舒服,光線充足。無論食物同環境都正啊!

1K
2019-06-06 108 浏览
上星期過了一個懶洋洋的星期六,就去了旺角慢活,慢走中上了新旺城5樓的「大勝丼」享受一下美食,來到必定要吃新鮮海鮮丼啦~大勝丼是採用日本米,仲可以白飯任裝, 麵豉湯任添, 飯桶們一定夠飽。午市套餐,包白飯,麵豉湯,前菜及甜品。前菜當日是南瓜,麵豉湯味道都不過不失啦~海鮮丼我選了「火炙三色丼」,有油甘魚、左口魚及海膽赤蝦,啖啖魚油及赤蝦爽脆,超新鮮,海鮮拼上白飯,一啖一口,非常不錯。再追加一個炸雞,香脆可口,而且不太油膩,總算ok。甜品是雪糕糯米糍,味道是香芋口味,也算可以。

午市套餐,包白飯,麵豉湯,前菜及甜品

前菜當日是南瓜,麵豉湯味道都不過不失啦~

再追加一個炸雞,香脆可口,而且不太油膩,總算ok。

甜品是雪糕糯米糍,味道是香芋口味,也算可以。
2019-05-30 4709 浏览
Intelligence ever certainly do not lack, What people lack is ability.-丼飯呀!!係丼飯呀!!最鍾意就係呢種日式料理簡單好味.唔複雜!!今次黎到呢間旺角非常抵食既丼飯小店,備受注目"全日免加一",仲要包埋一碗麵豉湯同埋無酒精飲品!免加一之餘,Staff既服務非常敬業樂業,抵讚!📌火炙刺身丼 - $138👉相信呢個都係一大招牌菜!魚生經火炙後味道帶少少焦香,肉質依然鮮嫩再灑上一層蟹籽,層次感即刻多左成個碗有好多肥美既帶子,蟹柳同三文魚.夠鮮甜美,又香口但唔會好肥膩,首選絕對係呢個!📌三文魚帆立貝丼 - $128👉非常吸晴既大粒又肥美既三文魚籽已經搶哂鏡,一咬落去d鮮味好似瀨尿牛丸咁爆哂出黎,三文魚厚切,口感豐富!肉質爽口,新鮮就唔在講啦,估唔到既係帆立貝都相當厚肉,食落唔錯而且份量十足!個人幾推介!📌火炙狂牛丼 - $108👉絕對係牛魔一族既首選人氣丼飯,賣相夠哂狂野不得之,聽講係來自日本黑毛和牛既牛柳粒,油花睇落相當均勻,食落你感覺到肉質好嫩,牛既香味好濃郁,聽Staff講牛柳粒只係需要將牛油輕輕搽係表面煎香,再淋上煮
今次黎到呢間旺角非常抵食既丼飯小店,
Staff既服務非常敬業樂業,抵讚!

📌火炙刺身丼 - $138
👉相信呢個都係一大招牌菜!魚生經火炙後味道帶少少
焦香,肉質依然鮮嫩再灑上一層蟹籽,層次感即刻多左
成個碗有好多肥美既帶子,蟹柳同三文魚.夠鮮甜美,
又香口但唔會好肥膩,首選絕對係呢個!

📌三文魚帆立貝丼 - $128
👉非常吸晴既大粒又肥美既三文魚籽已經搶哂鏡,
一咬落去d鮮味好似瀨尿牛丸咁爆哂出黎,三文魚厚切,
口感豐富!肉質爽口,新鮮就唔在講啦,估唔到既
係帆立貝都相當厚肉,食落唔錯而且份量十足!
個人幾推介!

📌火炙狂牛丼 - $108
👉絕對係牛魔一族既首選人氣丼飯,
賣相夠哂狂野不得之,聽講係來自日本黑毛和牛
既牛柳粒,油花睇落相當均勻,食落你感覺到肉質好嫩,
牛既香味好濃郁,聽Staff講牛柳粒只係需要將牛油
輕輕搽係表面煎香,再淋上煮左幾個鐘既牛肉汁,
加埋隻日式溫泉蛋做配角,成件事已經搶哂flow!
鍾意食牛一定唔可以放過!

📌美人滑蛋牛肉丼 - $98
👉竟然係花膠!!估唔到美人既意思就係花膠!
食落又幾有咬口同幾夠味,
牛肉配搭埋滑蛋絕對係天作之合!食得過!

📌炸蒜香雞軟骨 - $42
👉當然唔少得去日本餐廳必點既小食 - 雞軟骨!
要食到最好既口感,要提前一晚醃製先會夠入味,
再包一層薄既炸粉,經高溫油炸之後,金黃色既
雞軟骨就誕生咖啦!加上呢個即叫即炸,
外皮食落非常脆口,亦都好夠味唔會太鹹!
最後埋單先知原來一至四餐廳全日都有88折!
真心超抵食!
2019-05-29
  • 火炙刺身丼
  • 三文魚帆立貝丼
  • 火炙狂牛丼
  • 美人滑蛋牛肉丼
  • 炸蒜香雞軟骨
上周來旺角工作,天氣陰沉,決定吃一份自己喜歡的午餐來提升一下憂鬱的心情😛大勝丼位於旺角新城的五樓,沿著彌敦道一直走就找得到🙂升降機一打開門就見到搶眼奪目的丼飯廣告牌和寫著餐廳名字的大燈籠~~當日是下午兩時多,客人並不多~我一個人被安排到4人的卡位座🤗🤗午餐menu包前菜(竹輪),麵豉湯,甜品(糯米兹)😊😊我點了火炙三色丼-有火炙帆立貝、火炙三文魚和三文魚籽😋😋不要看它小小的一碗,其實份量不小~材料新鮮美味,賣相亦很吸引😍另外亦可追加小食,這個炸蟹肉奶油薯餅只需$20🤭另有其他小食如刺身、串燒等等可供選擇留意餐廳最低消費為一個丼飯或$100,用餐時間時限為75分鐘~大家要來的話就注意一下囉!😘

午餐