2019-11-26 662 浏览
好受歡迎,大家要比啲耐性排隊🙂如果大家住係附近既話,建議外賣自取,相信會快好多😀----------芝士燒牛肉飯 $55係OpenRice熱門菜式之一,食過之後,綿羊都認為係必點❗牛肉都有唔少塊,蓋過晒啲飯🤗芝士都係好多,每啖牛肉都一定食倒芝士,仲要燒到金黃色😋不過啲飯偏淡,所以要夾埋啲牛一齊食😅最衰冇淨芝士燒牛肉,勁想嗌碟黎加餸😍豬軟骨拉麵 $59豬軟骨幾大舊,啲骨好軟,勁正😍肉係腍既,一啲都唔鞋👍碳燒雞串 $10有3舊,都幾大舊,呢個價錢算抵食🤗
----------
芝士燒牛肉飯 $55

豬軟骨拉麵 $59
豬軟骨幾大舊,啲骨好軟,勁正😍肉係腍既,一啲都唔鞋👍

碳燒雞串 $10
有3舊,都幾大舊,呢個價錢算抵食🤗
豬軟骨拉麵
碳燒雞串
豬軟骨拉麵
2019-11-16 376 浏览
👉🏻燒牛肉拉麵($55)薄片牛肉易入口 肥瘦適中 個燒汁都好香好入味🤩.有我最愛嘅溏心蛋🥰蛋黄好流心 仲有兩隻添😽———————————————大丼家燒烤牛丼專門店荃灣眾安街68號荃灣千色匯II期地下G1-2號舖
👉🏻燒牛肉拉麵($55)
燒牛肉拉麵

2019-11-07
午餐
燒牛肉拉麵
2019-11-15 333 浏览
#支持良心餐廳燒牛肉烏冬 $60Lunch hour係出面排左半粒鐘左右先入到去但見到咁多人支持黃店好開心個燒牛肉配飯係林身啲但配烏冬唔知點解變咗偏un 同埋佢係肥牛黎 所以要控制體重嘅就要注意返 可以考慮揀佢其他款如果想食燒牛肉就推介配飯但係佢個烏冬好抵讚好彈牙👍🏻👍🏻 如果就咁齋食烏冬我都制!
#支持良心餐廳

燒牛肉烏冬 $60

Lunch hour係出面排左半粒鐘左右先入到去
但見到咁多人支持黃店好開心
個燒牛肉配飯係林身啲
如果想食燒牛肉就推介配飯
但係佢個烏冬好抵讚好彈牙👍🏻👍🏻 如果就咁齋食烏冬我都制!
燒牛肉烏冬
2019-11-14 293 浏览
去荃灣食午餐 嚟咗呢間牛丼專門店係想支持下小店 而且見到呢到價錢公道午餐時段 好彩一入店就搵到位坐元祖燒牛肉飯 $45牛肉蓋過飯面 非常吸引牛肉薄切易咬又入味 配埋啲汁好好食飯係珍珠米 粒粒分明 好咬好食果然係牛丼專門店唯一係想要求多汁 下次會叫🤣蕃茄芝士海鮮烏冬 $59望落都幾豐富 有芝士 青口 蟹柳 蜆肉等等蕃茄湯好清甜 本人重口就想再濃味啲整體都幾正 望落以為好少 點知食到尾好飽食唔哂tim 燒鯖魚(兩件)+$12本來對佢冇乜期望 點知肉質鮮嫩又幾好食 尤其是係佢個醬汁 令個魚有加到分

去荃灣食午餐 嚟咗呢間牛丼專門店

整體都幾正 望落以為好少 點知食到尾好飽食唔哂tim

燒鯖魚(兩件)+$12

午餐
2019-11-14 332 浏览
叫咗兩個餐一個芝士牛肉飯加個拉麵🍜🍜-牛肉飯唔係用珍珠米所以就冇一粒粒嘅感覺但係啲牛肉幾好食可惜份量有啲小🥺🥺🥺-而拉麵就係正常拉麵啦就唔係拉麵舖食開嗰款🤣🤣🤣 比較普通-蟹肉餅同南瓜餅就同出邊啲日式餐廳嘅差唔多 個人覺得都整都算係唔錯🥰除咗佢係黃之外重點係佢真係好抵食 日式野食個main $5x真係買少見少🤣🤣 而小食10幾蚊都算好平🤪🤪-
叫咗兩個餐一個芝士牛肉飯加個拉麵🍜🍜
而拉麵就係正常拉麵啦就唔係拉麵舖食開嗰款🤣🤣🤣 比較普通
2019-11-04 215 浏览
哩間店位於千色滙橫街地舖,一點都唔當眼,不過因哩度係以燒烤為主,所以經過都會聞到燒烤香味好多時黎食,都會叫燒牛肉飯,但今日想食湯類食物,所以今日叫左個燒牛肉烏冬烏冬湯底係豬骨湯,除燒牛肉外,配料有粟米,流心蛋,木耳等湯入口好有豬骨味,飲完唔會好渴,烏冬彈牙燒牛肉,係完全浸入湯内,可能燒得够乾身,入口唔會淋晒,有嚼頭,也有燒烤的香味,但有一、兩片入口,有點苦苦地味,可能燒燶關係流心蛋,有少少咸味,好軟身木耳就真係好脆口

烏冬湯底係豬骨湯,除燒牛肉外,配料有粟米,流心蛋,木耳等

湯入口好有豬骨味,飲完唔會好渴,烏冬彈牙

流心蛋,有少少咸味,好軟身

木耳就真係好脆口

2019-10-28 324 浏览
平民晚餐~.荃灣的一家黃店好吃説好吃不好吃説不好吃推薦芝士燒牛肉飯$55🙆🏻‍♀️不推薦蕃茄芝士海鮮泡飯$56🙅🏻‍♀️.男朋友點的是芝士燒牛肉飯我吃了一塊覺得牛肉蠻香的!!我是湯飯控所以點了蕃茄芝士海鮮湯飯嗯⋯⋯芝士超不搭的我最後放棄芝士沒有吃海鮮和湯底很一般 也沒賣相可言哈哈我超後悔點了這個看到旁桌的原條燒鰻魚飯十分吸引只能怪我自己亂點了🙈我會多多支持黃店不過也不會胡亂推薦全都説好好吃🤭
平民晚餐~
荃灣的一家黃店
好吃説好吃
不好吃説不好吃
推薦芝士燒牛肉飯$55🙆🏻‍♀️
不推薦蕃茄芝士海鮮泡飯$56🙅🏻‍♀️
男朋友點的是芝士燒牛肉飯
我吃了一塊覺得牛肉蠻香的!!
我是湯飯控所以點了蕃茄芝士海鮮湯飯
只能怪我自己亂點了🙈
我會多多支持黃店
不過也不會胡亂推薦全都説好好吃🤭
2019-10-25 255 浏览
荃灣都幾多黃店 仲要夠貼地又好食😋💛芝士燒牛肉飯(少飯)$55💛叫咗少飯都好大碗 ✌牛肉夠多之餘 仲要每片都有燒芝士😍😍芝士夠咸香 唔係得個樣😌牛肉同吉×家質素差唔多 仲厚啲🐮係個汁咸咗少少 重口味人士一定鐘意同場見到啲咖哩飯同燒雞飯都好惹味咁🍜🍛會翻黎再食😎

荃灣都幾多黃店 仲要夠貼地又好食😋
係個汁咸咗少少 重口味人士一定鐘意
同場見到啲咖哩飯同燒雞飯都好惹味咁🍜🍛
會翻黎再食😎
2019-10-19 283 浏览
星期六下年四點幾去食,唔洗排隊叫左個黑咖哩芝士流心漢堡扒飯,真心好食!($57)個黑咖哩好香!個漢堡扒啲料好足,入面除左流心芝士,仲食到好似手打漢堡有哂洋蔥!👍🏻👍🏻 連啲配菜都好好食,好淋!十分推介
星期六下年四點幾去食,唔洗排隊
十分推介
2019-10-19
  • 黑咖哩芝士流心漢堡扒飯
2019-10-07 572 浏览
📍大丼家(荃灣)近千色附近❤️Menu唔算好多主要都係食日式飯有少量麵類❤️三色燒牛肉男朋友冇嗌到辣味,淨係要左芝士同元祖味。個芝士牛好出色,係好好送飯,元祖就正常味道,可以再食🤤❤️黑咖喱流心芝士漢堡扒飯我唔太食得牛,又唔想食煎炸野,唯有食佢個漢堡扒(雖然都可能有牛😂),個咖喱真係得汁加兩舊薯仔,少少蘿蔔都見唔到;個漢堡扒真係好硬,真心麻麻地,唔推薦呢個飯。❤️補充店面乾淨企理,值得一讚👍🏻📍大丼家燒烤牛丼專門店 (荃灣)地址:荃灣眾安街68號荃灣千色匯II期地下G1-2號舖
📍大丼家(荃灣)
近千色附近

❤️Menu唔算好多
主要都係食日式飯
有少量麵類

❤️三色燒牛肉

❤️黑咖喱流心芝士漢堡扒飯

❤️補充
店面乾淨企理,值得一讚👍🏻

📍大丼家燒烤牛丼專門店 (荃灣)
地址:荃灣眾安街68號荃灣千色匯II期地下G1-2號舖
2019-09-18 617 浏览
產假後復工少左時間下廚,每日都為晚餐食咩好而費神,呢日老公放工剪髮後,正好可以行去近期荃灣友大熱嘅大丼家買外賣返屋企食!兩公婆晚餐,一人一個飯再加2客小食,剛好一齊睇中招牌飯芝士燒牛肉飯 $559塊大大片牛肉,肥瘦適中,加產滿滿溶咗嘅芝士,入口味道相當和諧,跟埋適量配菜,中和油膩感覺,正!炸雞軟骨 $38咸度適中份量正常,略嫌細粒咗啲芝士年糕(兩件) $18正常貨色,外賣到家暖暖地仲係流心芝士良心小店,值得一再幫襯!
兩公婆晚餐,一人一個飯再加2客小食,剛好一齊睇中招牌飯
芝士燒牛肉飯 $55
炸雞軟骨 $38
咸度適中份量正常,略嫌細粒咗啲
芝士年糕(兩件) $18
正常貨色,外賣到家暖暖地仲係流心芝士

良心小店,值得一再幫襯!
外卖自取
2019-09-17 535 浏览
點了芝士牛肉飯,要少少飯。牛肉偏肥,配上咸香及灸了芝士,有點油膩的感覺,但味道極好很香很惹味。吃時配了點生清蔥吃,減油膩也變得較清爽。配菜的椰菜是冷冷的,有點失色。整體中上。會再來呀

2019-09-06 5156 浏览
良心食店 , 就是要支持 , 這家位於 荃灣-眾安街 的 大丼家燒烤牛丼專門店 , 售賣的是以日式的大碗飯為主 , 當然還有不少日式風味小吃 , 絕對值得幫襯 ~Menu ~海鮮蕃茄湯 $15 : 湯底以蕃茄和蔬菜為主 , 湯料有蝦、蜆肉、日式鳴門卷 , 味道酸酸甜甜 ~元祖燒牛肉飯 $49 : 薄片牛肉鋪滿珍珠飯,珍珠飯Q韌彈牙,牛肉半肥瘦,我不知道是怎樣煮法,但牛肉有焦香,味道香口,物超所值,配菜是柚子椰菜,酸咪咪的幾開胃 ~香港人加油,萬事小心!本篇完 ~
良心食店 , 就是要支持 ,
Menu ~
香港人加油,萬事小心!

本篇完 ~

2019-09-04 545 浏览
約了朋友去荃灣千色行街, 行了兩個鐘就去食野.  我朋友次次都帶我食日本野, 不過我地不直唔多, 所以都會選無咁出名的日本餐廳.  今次佢做東, 就去了千色滙地下, 有個好多專線小巴的掘頭巷附近.  門面幾大, 不過原來內裡窄窄長長咁.  由於過一般人食飯時間, 所以等了大約十分鐘, 剛好有人結帳我地就有位.入到去, 得兩個店員, 企一頭一尾, 招呼都OK.  食物選擇以小店來說不算少.   我選了個黑咖哩流心芝士漢堡扒飯, 我朋友就叫了蕃茄海鮮雜菜湯烏冬. 漢堡扒幾厚, 熱熱的芝士真流心. 黑咖哩真係有少少辣, 好過好多餐廳的甜味咖哩. 是用真的日本米, 因為剛好見佢地有貨到收入鋪. 我朋友就話蕃茄海鮮雜菜湯不錯, 不是味精湯, 而且烏冬夠彈牙.  另外我地叫了個好平的秋葵($9) 同芝士年糕.   跟餐小食認真抵食.  今次好係開始食先記得影想.  有機會去荃灣都會再去食.

今次好係開始食先記得影想.  有機會去荃灣都會再去食.
秋葵, 芝士年糕
黑咖哩流心芝士漢堡扒飯
2019-08-31
秋葵, 芝士年糕
黑咖哩流心芝士漢堡扒飯
  • 蕃茄海鮮雜菜湯烏冬
2019-08-26 456 浏览
約左朋友去荃灣行街,行行耐見有d餓 誤打誤撞之下,見到哩間燒烤牛丼專門店間舖一d都唔起眼😂位於千色滙地下側巷 裏面坐位都唔算多 目測大概只可容納20-30人。哩度雖然叫丼專門店,但佢除左丼之外,仲有日本拉麵同一d甜品小食。餐牌1號係原祖+芝士+香辣三色燒牛肉丼,睇個名就知係一個飯有三種唔同口味既燒肉丼 見好似可以一次過滿足我三個願望咁 所以揀左哩個個丼一到 先聞到陣陣既燒烤香味 但份量就真係好少,只係得三片薄薄既牛肉由左至右,原味➡️芝士➡️香辣原味本身已經好香口芝士鋪滿成塊牛肉 一d都唔慳皮 芝士味幾濃而辣味入口有食到有少少酸醋既香辣汁,好惹味整體三個味都好正下次再行開哩頭一定會返兜

由左至右,原味➡️芝士➡️香辣
原味本身已經好香口
芝士鋪滿成塊牛肉 一d都唔慳皮 芝士味幾濃
而辣味入口有食到有少少酸醋既香辣汁,好惹味
整體三個味都好正
下次再行開哩頭一定會返兜