2022-11-18
呢間係寶勒巷的韓國餐廳,見到有韓國大廚整野食,都幾正宗!主要就想黎食醬油蟹🦀叫左隻share,都幾多膏,腌得幾入味。叫左碗白飯,都算有誠意,有埋紫菜同麻油,用黎撈蟹膏,好正🦀🦀值得一提,一點完餐會有前菜,一共有八小碟,放晒係枱好多野食咁。分別有泡菜、芽菜、有菠菜、茄子、薯仔、蒟蒻、黑豆、四季豆,特別鐘意薯仔同茄子,好入味,幾好食😋另外都叫左份原味牛肋骨燒下🐮店員會先俾你望下成條牛肋骨,都真係幾大條!之後再幫忙切開並將表面燒至半熟,再拎返出黎俾我地自己再燒熟。牛肋骨無咩脂肪,肉質比較實淨,不過肉味濃郁,點一點餐廳提供的醬汁都幾好食。🔸Soy Sauce Marinated Crab 醬油蟹🦀🔸Cold Buckwheat Noodles 水冷麵🍜🔸Long-cut Whole Beef Ribs 原味牛肋骨(韓式長切法) 🐮📍#夜首爾 #SeoulNightKoreanRestaurant (#尖沙咀美食)尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
🔸Cold Buckwheat Noodles 水冷麵🍜
尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖