2008-08-07
夜上海分別係金鐘的Pacific Place同馬可孛羅酒店两間! 我比較喜歡馬可孛羅酒店嚟間, 因有八折ma! 每次飲完荼結賬時, 待應都會送上一張八折優惠卷, 可於一個月內使用(lunch only)! 再加上接受booking, 唔需要等位, 又座得舒服, 仲有一大瓶XO醬提供,係我地family lunch的不二之選!我最愛啲是君悅港灣一號啲XO醬, 而夜上海啲XO醬就排第二, 原因除了是料靚好味之外, 這裡會放一大瓶XO醬係枱面,足足有係超級市場買到啲size啲半瓶! 每次未食完枱面上的食物, 我都可以沽清瓶XO醬! 小籠包...唔係誇張, 係我食過最好味的小籠包! 比香港啲鼎泰豐 (我未試過台灣啲鼎泰豐), 翡翠明珠, 金滿庭, 小南国...好味好多! 當挾起小籠包頂部時, 可以見到D湯汁係飽內"蕩來蕩去", 肉汁juicy...正!生煎飽都唔錯, 夠juicy,飽皮夠鬆,個底又煎得香口! 平時燻蛋都好好味㗎, 但唔知点解今次就燻得唔夠香!五個人, 八折後$680....座得舒服, service又好, good place!
生煎飽都唔錯, 夠juicy,飽皮夠鬆,個底又煎得香口!
平時燻蛋都好好味㗎, 但唔知点解今次就燻得唔夠香!