2005-08-24 53 浏览
我已經幫襯過佢買曲奇3次,次次都買一磅$25,有大約10款,不過唔係隻隻都好味,我覺得好味果d都唔知叫咩名,事關佢冇寫名,但真係好香牛油味又鬆脆,又低,超鍾意,而且佢d面包都唔錯,仲有葡塔成日都新鮮出爐,$10三個,塔皮好鬆化,咬一啖可以見到d蛋漿係半固態,好似就快流出黎咁,又滑又香甜。佢d雪印蛋糕又係好鬆軟好香蛋味,$10個$16兩個,真係好正,大家快d去試下la~~服務又好又親切
服務又好又親切
2005-08-06 39 浏览
搭車去美孚再轉車返屋企,見到「多多」未刪於是行入去睇下有咩好0野∼雪櫃面有個告示話雪餅半價,但我就望0左上磅裝蛋糕度,D姐姐好細心講解返原來D磅裝蛋糕都係半價,最後揀0左個黑森林。半價0左$35蚊∼加$8立埋杯楊枝金露走人∼搭車前已經將杯楊枝金露正法,估唔到居然有新式甜品店0既水準∼切開蛋糕,裡面係朱古力cream+提子味0者喱+朱古力餅底,多多0既餅底,全屋人一致叫好∼夠鬆夠軟∼有勁濃0既朱古力味∼蛋糕面0既生果都無欺場,款式都算多(見圖),亦幾新鮮,$30幾蚊,係好物超所值,又換到成屋人開開心心咁食蛋糕∼低到爛!!

2005-06-12 23 浏览
端午節要上班,又沒有吃早餐,所以十二時就去美孚吃一個Brunch。隨意走進多多點了個南乳蒜香鷄餐,竟然帶給我一個驚喜。那碟鷄調得很入味,炸蒜頭的份量剛剛好,配上南乳汁送飯一流。還有一碟相同份量的清炒西蘭花呢﹗印象中快餐店的菜通常都是菜芯,很少有跟餐是西蘭花。飯是潮州炒飯,加上菜宝的旦炒飯炒得很香又不油膩。湯是花生鷄腳湯,有一隻煲得很淋的鷄腳,這又是我的至愛。加上一杯凍檸茶少甜都是三十八元咋﹗

2005-05-16 22 浏览
尋晚系觀塘分店買左曲奇食,$25磅,我每款要左一塊(有11-12款左右),但店務員一d都無不悅既面口,service 真系好到不得了!雖然d曲奇都幾吾掂下,款款都好硬,好似擺左n年咁!但d service咁好,點都比"笑臉"!
2005-03-12 33 浏览
某天忽然想吃港式咖哩,遂下班後跑到這兒買了份$24 「咖哩吉列魚柳飯」。整體份量比以前少。白飯由兩碗減至碗半。幸好咖哩份量跟之前差不多。兩大片沾上麵包糠炸的吉列魚柳,可是師傅收柯打才炸魚柳,故新鮮熱辣和香脆惹味。是日的咖哩汁偏稀但味道仍舊濃郁辛辣,內裡有四塊薯仔、洋蔥、蕃茄。三個字:「好好味」!比「大家x」抵食和好味!街坊舊式快餐店,男店員相當能幹,爽手利落。麵包部店員質素則有相當大的改善空間!
整體份量比以前少。白飯由兩碗減至碗半。
比「大家x」抵食和好味!
街坊舊式快餐店,男店員相當能幹,爽手利落。
麵包部店員質素則有相當大的改善空間!
2004-09-08 39 浏览
包裡面的栗子唔係栗子蓉o黎ga lor,係好似將d栗子cut到碎o西o甘,仲得好少ja,大概有2至3粒完整o既栗子o甘多啦,又好似無調過味o甘,好淡,好似同食個普通麵包o甘........
o甘........
2004-08-15 19 浏览
其實它的麵包、曲奇也是非常好味的.而且唔貴.抵食.又多款
其實它的麵包、曲奇也是非常好味的.而且唔貴.抵食.又多款
2004-07-19 33 浏览
我都係常客仔嚟架~ 佳因我住美孚的, 不過我大多數都係去恆栢道果間, 佢唔只d麵包好食, 快餐部d野食同樣都唔差架! 如果同大家樂比較, "多多"選擇多又好味d囉! 下午茶餐又抵食, 平均$10-18已有交易啦! 大家有機會不妨試試啦!
2004-07-19 39 浏览
你去邊間多多呢? 我都日日會經過ga, 因為我住在mei foo. 佢d cookies 真係好好味, 不過我怕肥, 所以好少食.
2004-07-19 33 浏览
以前係附近返暑期工時同事們極力推介多多既曲奇餅...的確又鬆脆又好味....更加係每個同事們柜桶內必備小食之一....行過舖頭門口都會聞到其香....仲有鳥結糖都好正....不過好耐冇去果頭...唔知仲有冇得賣呢????
2004-07-19 40 浏览
當時用依家快餐部個位置做麵包店, 快餐部反而是近年的事, 最愛此店的曲奇餅及蛋糕仔, 其次是蝴蝶酥, 麵包都有水準, 如果唔係都唔可以廿幾年迄立不倒啦.多多個快餐部係兩個駕美孚路線的巴士司機聚腳點其中之一(另一個是美孚巴士總站的九巴茶水站, 又是一間美味的食店, 可惜是職員食堂), 小菜套餐小弟未試過(因為美孚個九巴茶水站便宜一點), 推介是什扒鐵板餐, 三十蚊, 有羅宋/忌廉湯及餐飲, 個主餐夠份量又新鮮, 塊扒的大小及厚度竟可以與賣九十多元一個同樣份量的餐的花園餐廳,或者黃大仙龍翔中心入面賣四十八蚊一個同樣的餐的藍天使餐廳匹敵, 真係幾厚.而且環境真係好乾淨.
幾年迄立不倒啦.

的藍天使餐廳匹敵, 真係幾厚.

而且環境真係好乾淨.
2004-07-14 38 浏览
我十幾年前住美孚成日幫襯多多,d 麵包曲奇真係冇得頂
我十幾年前住美孚成日幫襯多多,
d 麵包曲奇真係冇得頂
2004-06-28 58 浏览
上星期係度見到有冰花蛋球賣,即刻買番個食下,不過味道一般啦! 我記得細個個時係敦煌酒樓食過冰花蛋球,好好食架,依家唔知邊度有呢??
2004-05-04 35 浏览
呢間d飽真係幾好食架,我最鐘意食酥皮奶皇飽$4蚊個,正呀!
呢間d飽真係幾好食架,我最鐘意食酥皮奶皇飽$4蚊個,正呀!
2004-05-01 39 浏览
我可是吃這店的麵包長大呢!作為一間「街坊麵包西餅店」,此店做到「價廉物美」四個字!強項是各式麵包,賣相不算精美,但食味和份量就交足貨,最重要就係:好便宜和好好味。葡撻($10/3個)- 每天下午三時至六時,門前一定有人排隊購買,或者等出爐。美孚居民,十個有八個半都喜歡這店的葡撻。家父家母可以各自「鯨吞」三個,面不改容。必試!皮蛋酥(@$2.5)- 以這個價錢,算係足料水準之作。椰香黑芝麻奶凍餅(@$3.5)- 賣相不算精美但異常足料。由一層‘椰香奶凍’、一層‘黑芝麻慕絲’和一層‘清蛋糕’組合而成。黑芝麻慕絲部份,黑芝麻香濃十分;椰香奶凍部份,椰汁味十足;清蛋糕部份,香滑軟熟。大大件,才賣$3.5而已,晚上八時後,更賣到$10 四件!藍苺雪紡蛋糕(@$4)- 大既不是用鮮藍苺,亦不是用罐頭藍苺醬;最有可能係用藍苺乾製造。但真的好香藍苺味,質感軟滑。另有黑芝麻雪紡蛋糕和蛋白蛋糕。酥皮奶皇麵包(@$4)- 外皮雖酥酥軟軟,濕度剛好。奶皇「香、甜、滑、多」。超級足料。麵包蛋糕卷(@$4.5)- 港式甜麵包包裹著一大件「香甜軟滑、但口感扎實適中」的清蛋糕。外表舖滿烤得香香的花生碎粒。無論麵包部份
皮蛋酥(@$2.5)- 以這個價錢,算係足料水準之作。
麵包蛋糕卷(@$4.5)- 港式甜麵包包裹著一大件「香甜軟滑、但口感扎實適中」的清蛋糕。外表舖滿烤得香香的花生碎粒。無論麵包部份,還是清蛋糕部份,都好好味!質素方面,跟「茜廊」的不相佰仲!讚啊!超抵!
甜餐包(@$2.5)- 表面舖滿烤得香香的芝麻,大大個才賣$2.5,內裡香軟,可裹腹。記得以前常常把它偷運入圖書館!
各式生日蛋糕:平心而論,賣相唔多見得人,造形保守,唔靚!但食味好好,蛋糕部份一定不會令人失望,忌廉、慕絲、果凍部份一定軟滑可口,絕不欺場!
感想:椰香黑芝麻奶凍餅的價廉物美,令我想起相似產品- 「東海堂」的三色慕絲奶凍餅,質素平平,賣$8 一件。個人覺得,「多多」的奶凍餅除了造型賣相,食味和價錢都比「東海堂」的優勝。令我領悟到商品廣告對定價的重要性。無辦法啦,這就是商業社會的遊戲規則嘛!
下回再談快餐部和茶餐廳部門。