2025-05-18 116 浏览
✨經過銅鑼灣時代廣場附近地鋪紅色門口好靚嘅叫「壽喜.關西」專吃靚牛肉吸引到入內,內裏裝修日本風,原來食燒牛肉+壽喜燒,價錢親民啱晒我同朋友。***** ***** ***** ***** ***** 我哋叫咗兩個牛套餐,分別是:極尚肉眼壽喜燒套餐🥩🥩牛版見壽喜燒套餐🥩🥩首先食過前菜,用牛油燒熱個窩落店內自家製壽喜燒汁食烤牛肉,之後再落自家製昆布湯吃鍋物。兩個都充滿了油花,脂肪油花豐富,油花霜降,口感柔軟細滑,肉汁香濃,好味到停不下了口。和物材料以蔬菜為主,還有兩款菇類、滑滑的豆腐、蒟蒻、大白菜,超級豐富。最後還有甜品蕨餅,最值得讚仲有一大碗日本米煮成嘅白飯,晶凝通透大大粒的,全部食清光。總括來說,店內裝修日本味,食材非常新鮮,牛肉質素好高級,價錢非常公道,值得來食喎。

***** ***** ***** ***** *****

我哋叫咗兩個牛套餐,分別是:
極尚肉眼壽喜燒套餐🥩🥩
牛版見壽喜燒套餐🥩🥩

2025-05-18 113 浏览
最近發現左銅鑼灣有間好高質嘅壽喜燒 分左三個套餐 兩個分量比大家選擇 而牛肉係用左日本黑毛和牛A4級 所以肉質有保證 做壽喜燒好適合🤣🍀極上肉眼壽喜燒套餐套餐我揀左大盛 咁就$288有180g嘅肉眼🐮 另外再配埋前菜 野菜盛盒 蘭王蛋 飯或者讚岐烏冬 同埋甜品😚 前菜有蘿蔔粒加埋辣蜆肉 微酸加微辣 夠晒開胃🤤 黑毛和牛肉眼嘅油花好多 而且分佈都幾平均 色澤鮮艷 夠晒新鮮🥩 將和牛放入鍋燒3秒左右 反轉再燒3秒左右 咁就岩岩好可以食得😎 吸左壽喜燒汁嘅和牛 味道更加濃郁 口感軟嫩 入口即化 再加埋蘭王蛋嘅蛋汁 減低左油膩感 好好食😋 食完一片和牛 再食返少少野菜 中和一下油膩感 但同樣都仲保持梗壽喜燒嘅香味 好滿足😆 🍀特選肩胛壽喜燒套餐和牛肩胛肉嘅油花都好靚 如果想冇咁多油花嘅話可以揀依個套餐 大盛只係$238 全日都不設加一服務費 所以就算下午定夜晚食都一樣咁抵👍🏼 肩胛肉同樣都係好定嫩 絕對係好高性價比 值得再去☺️

🍀極上肉眼壽喜燒套餐

🍀特選肩胛壽喜燒套餐
2025-05-17 93 浏览
最近都唔敢去日本😖但成日都想食日本野…前排發覺有間店成日都要排隊,主打關西壽喜燒🥩無諗過佢既套餐性價比咁高!最平$200都唔洗就可以食到日本產黑毛A4和牛全部套餐都包括:前菜|野菜盛合|日本產黑毛A4和牛|蘭王蛋|日本米飯或讚岐烏冬|甜品我地分別叫左極上肉眼壽喜燒套餐同特選牛板腱套餐-極上肉眼🥩霜降紋理如藝術品!油花好靚!忍唔住影左好多張相😂肉眼部位油脂豐潤,加埋蘭王蛋後更添滑順,好邪惡!-特選牛板腱🐮追求肉感必點!牛板腱比例完美,雖然價錢比肉眼平,但我反而更喜愛!因為肉眼多油花,食得多會膩,但唔食佢又冇左「哇」一聲既感覺🥹個人認為卡啦卡啦食就完美!好滿足-野菜盛合🥬由多種新鮮的蔬菜組成,每一樣份量都恰到好處。加埋佢地自家製昆布湯同埋本身的肉汁精華岩岩好!-日本白桃汁梳打/威士忌姜汁汽水🍻前者清新爽口,帶有濃郁的白桃香氣;威士忌薑汁汽水意外襯托牛肉的韻味。

我地分別叫左極上肉眼壽喜燒套餐同特選牛板腱套餐
-極上肉眼🥩

-特選牛板腱🐮

-野菜盛合🥬

-日本白桃汁梳打/威士忌姜汁汽水🍻
2025-05-17 82 浏览
又口痕想食壽喜燒,喺銅鑼灣行完街去左壽喜•關西食飯,一入到去都full full地,好彩有張靠牆嘅二人枱🤭有3個set可以揀,分別係精品赤身壽喜燒套餐、特選肩胛壽喜燒套餐同埋極上肉眼壽喜燒套餐,全部肉肉用左日本產黑毛A4和牛,如果鍾意食油香,就必定要揀肉眼🥩我地揀左一個特選肩胛同一個極上肉眼壽喜燒套餐,由於有d餓,我地都叫左大盛(180g),套餐仲包左前菜、野菜盛合、蘭王蛋、日本米飯/讚歧烏冬同甜品~一開頭用牛脂肪燒香個pan,再加壽喜燒汁,店員會幫我地燒一塊先,然後就自己對生熟喜愛,自己發辦😚我自己好鍾意肉眼嗰款,入口溶化咁,沾埋蛋汁食好香🤤燒完肉肉我地就開始放昆布汁去煮野菜,味道幾清甜,野菜夠新鮮,食完超飽🤰🏽甜品係蕨餅,有晒黃豆粉同抹茶味,質地軟糯,係令人上癮嘅口感🧡我地都叫左烏龍茶解解膩,加埋冰好清暑清涼!

我地都叫左烏龍茶解解膩,加埋冰好清暑清涼!

2025-05-16 33 浏览
🔥 𝗛𝗼𝘁 𝗣𝗶𝗰𝗸|𝟭𝟴𝟬𝗴 北海道十勝和牛壽喜燒 🐮180g(肉眼)壽喜燒 $288油脂香大爆發,油脂紋理如大理石!🐮180g(牛板腱)壽喜燒 $258肉控必點彈牙口感 ,彈牙嚼勁+濃郁肉香💪 套餐包含:肉品|主食|前菜| 野菜盛合|甜品|蘭王蛋👉🏻 關西風先煎後煮!焦糖化洋蔥墊底🧅  👉🏻 自家製壽喜汁甜鹹平衡💦  ✨ 𝗧𝗶𝗽𝘀:蘸日本蛋黃更滑溜~ ▫️ Sapporo生啤 $𝟰𝟴  ❄️【-30℃冰杯の體驗】  啤酒杯🍺係用專門以零下-30℃的雪櫃冷藏杯身急凍至北極級!食住壽喜燒飲住啤酒係冷熱交替體驗😍🍑 𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗕𝗼𝗺𝗯|日本白桃汁梳打 $𝟮𝟴  🥰依家仲做緊限時優惠🥰做齊以下步驟即可免費獲得生啤一杯(白/黑)或 40g 和牛赤身一客😍😍1. 讚好或追蹤「Sukikansai壽喜·關西」FB / IG2. 拍攝食物照上傳至 IG 或 FB3. 於 Post  / Story 內 Tag 壽喜·關西
🔥 𝗛𝗼𝘁 𝗣𝗶𝗰𝗸|𝟭𝟴𝟬𝗴 北海道十勝和牛壽喜燒
🐮180g(肉眼)壽喜燒 $288
油脂香大爆發,油脂紋理如大理石!

🐮180g(牛板腱)壽喜燒 $258
肉控必點彈牙口感 ,彈牙嚼勁+濃郁肉香💪

套餐包含:肉品|主食|前菜| 野菜盛合|甜品|蘭王蛋
👉🏻 關西風先煎後煮!焦糖化洋蔥墊底🧅
👉🏻 自家製壽喜汁甜鹹平衡💦
✨ 𝗧𝗶𝗽𝘀:蘸日本蛋黃更滑溜~

▫️ Sapporo生啤 $𝟰𝟴
❄️【-30℃冰杯の體驗】
啤酒杯🍺係用專門以零下-30℃的雪櫃冷藏
杯身急凍至北極級!
食住壽喜燒飲住啤酒係冷熱交替體驗😍

🍑 𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗕𝗼𝗺𝗯|日本白桃汁梳打 $𝟮𝟴

🥰依家仲做緊限時優惠🥰
2. 拍攝食物照上傳至 IG 或 FB

壽喜・關西(香港)真係一間好值得一試嘅餐廳,佢嘅壽喜燒真係令我同朋友有好大嘅驚喜。餐廳喺銅鑼灣耀華街,位置好方便,一入門口就覺得好舒服同埋有日本嘅感覺。我同朋友分別叫咗肉眼壽喜燒同肩胛壽喜燒。首先要講嘅係,啲肉質真係一流,好新鮮,煮嗰陣已經好香。肉眼壽喜燒嘅肉質好腍,煮完之後仲保持到嗰種鮮嫩,每啖都係享受。肩胛壽喜燒就更加唔使講,啲肉味好濃,煮完之後嗰種甜醬油味同肉味完美結合,真係好正。除咗肉之外,佢哋嘅配菜都好有心思,豆腐、金菇、白菜等等,全部都好新鮮,同壽喜燒汁一齊煮,每樣菜都入晒味。成餐飯食得好滿足,服務態度又好好,真係推介俾鍾意食壽喜燒嘅朋友試下。 嗰時,店舖做緊follow IG,就可以有免費嘅一份肉或者一杯啤酒。最後每個人仲有一份日式甜品。總言之,壽喜・關西(香港)真係一間好出色嘅壽喜燒餐廳,無論係食物質素定係服務態度都係一流,真係值得一試。

最後每個人仲有一份日式甜品

2025-05-11 22 浏览
今日約左家姐食晚餐,我地嚟左近期大熱cp值極高嘅壽喜・關西餐廳,最平$168已經食到和牛壽喜燒。餐廳裝修日系,主打關西壽喜燒。所有套餐都係提供日本A4和牛,分左三個部位,分別係精品赤身、特選肩胛、極上肉眼。餐廳好受歡迎,大家記得要book定檯!極上肉眼壽喜燒套餐(大盛) $288我同家姐每人order左個大嘅極上肉眼壽喜燒套餐,大盛會有180g肉。套餐中包括前菜、野菜盛合、蘭王蛋、日本米飯/讚岐烏冬同甜品。製作壽喜燒過程全自助,餐廳一齊步驟list提供。前菜有蜆肉同柚子酸蘿蔔,好開胃。野菜盛合亦都好豐富,有娃娃菜、皇帝菜、豆腐、大蔥、蘿蔔、粉絲等等。食到尾聲可以加入多啲湯汁煮熟蔬菜,蔬菜吸滿曬壽喜燒汁同肉汁嘅香甜味。蘭王蛋好新鮮,點好蛋汁嘅牛肉更柔軟順滑。肉眼和牛大大片,油花分佈平均,食落肥瘦相間,肉質好柔軟細滑,而且肉味濃濃,品質非常好。壽喜燒醬汁香甜,同牛肉好夾,若果大家覺得太甜或太濃味的話可加入昆布湯調稀。主食方面,可以揀選日本米飯或讚岐烏冬,我同家姐每款揀咗一個。日本米飯軟糯,粒粒分明。烏冬口感都好好,煙韌彈牙。最後,甜品供應咗黃豆粉同抹茶粉蕨餅。另外,餐廳而家做緊活動,只要喺

極上肉眼壽喜燒套餐(大盛) $288

最後,甜品供應咗黃豆粉同抹茶粉蕨餅。

另外,餐廳而家做緊活動,只要喺社交平台 follow「Sukikansai壽喜·關西」 ,再post食物相到story或者出post就可以免費獲得生啤一杯(白/黑)或 40g 和牛赤身一客!我哋要多咗一客40g 和牛赤身,赤身部位肉味最濃。

日本白桃汁梳打 $28
梳打好清爽,好夠氣,白桃味濃濃,好fresh。

Orion黑生啤 $48
餐廳嘅啤酒杯專門用左-30℃的雪櫃冷藏,所以「頭幾啖」會飲出一層薄薄的「啤酒冰雹」。啤酒溫度長期處於低溫狀態,除咗保持左口感,仲同高溫嘅壽喜燒形成冷熱交替嘅體驗。

位於耀華街的壽喜關西,絕對是肉食愛好者的福音。這家主打關西風壽喜燒的火鍋店,以其優質的肉品、無限量供應的湯汁和親民的價格,擄獲了不少饕客的心。最棒的是,這裡竟然不收加一服務費,讓人可以盡情享受美食,不用擔心額外的開銷!這次和朋友兩人前來,聰明地選擇了不同部位的牛肉,這樣就能一次品嚐到多種風味。我點了180克的牛肩胛部位,朋友則選擇了120克的牛肉眼部位。壽喜關西很貼心地提供120克或180克兩種份量選擇,方便客人根據自己的食量做調整。除了肉品之外,配菜都是一樣的,還有飯或烏冬可以選擇,最後還會附上小小甜品,讓一餐畫上完美的句點。最令人驚豔的莫過於壽喜關西的肉質,軟嫩滑順,入口即化。壽喜燒的靈魂湯汁,店家也毫不吝嗇地提供無限量自添,有壽喜燒汁和昆布湯汁兩種選擇,可以根據自己的喜好調配。將一片片鮮美的牛肉放入鍋中輕涮,待肉片呈現粉嫩色澤時,迅速撈起,浸入濃郁的日本蛋汁中,輕輕吹拂幾下,再送入口中,那滋味簡直是人間天堂!牛肉的肉香與蛋汁的蛋香完美融合,在口中交織出令人難以忘懷的美味。聽說店裡的封門柳也很受歡迎,下次一定要來試試!壽喜關西的用餐環境舒適寬敞,服務人員態度親切,讓人感到賓至如歸。

聽說店裡的封門柳也很受歡迎,下次一定要來試試!壽喜關西的用餐環境舒適寬敞,服務人員態度親切,讓人感到賓至如歸。不過,要特別注意的是,壽喜關西生意非常好,建議提前在網上訂位,以免向隅。

總而言之,壽喜關西絕對是CP值超高的壽喜燒店,無論是肉質、湯汁、服務還是價格,都讓人感到滿意。如果你也是一位熱愛牛肉的饕客,千萬不要錯過這家位於耀華街上的肉慾天堂!快約上三五好友,一起來壽喜關西享受一場美味的壽喜燒饗宴吧!
今次同朋友食呢間位於銅鑼灣的壽喜燒餐廳,平時都好full booking,今次好難得終於book到😆,餐廳環境簡潔,店內大約坐到十幾個人,我今次坐吧枱,可以望住師傅準備食材,食物質素都幾高!👍🏻牛肉用上A4+級別嘅北海道十勝產和牛,套餐有4款牛肉的部位可供選擇,精品赤身、特選肩胛、極尚肉眼、封門柳,價錢由$168起,套餐均配前菜、野菜盛盒、白飯/讚歧烏冬,仲可以升級做大盛~👍🏻 而且不收加一服務費,性價比好高,每枱座位上都有指示,只要跟圖示煮就能夠食到同日本一樣水準的壽喜燒!🤤前菜: 有漬青瓜和紅蘿蔔絲、味付蜆肉,好開胃!準備壽喜燒之前先用牛脂來開鑊,再倒入自家製嘅燒汁,等鑊燒熱後再放牛肉,配埋蘭王蛋汁一齊食,牛的肉質更顯嫩滑,非常滋味!😋🤤🐮極上肉眼壽喜燒套餐 (大盛) ($288)這是肋骨上方的肉,油花相當多,師傅切得比較薄,霜降油花,輕輕煮十多秒便可,入口即溶,肉質非常嫩滑!🤤🐮手切和牛封門柳 (大盛) ($258)和牛封門柳師傅切得比較厚身,脂肪比例不會太多,牛味濃郁,口感豐富!😋🥗野菜盛合蔬菜非常新鮮,種類繁多,包括豆腐、菇類、腐皮、娃娃菜、皇帝菜、芋絲,加入昆布汁或壽喜燒汁

前菜: 有漬青瓜和紅蘿蔔絲、味付蜆肉,好開胃!

🐮極上肉眼壽喜燒套餐 (大盛) ($288)

🐮手切和牛封門柳 (大盛) ($258)

🥗野菜盛合

蔬菜非常新鮮,種類繁多,包括豆腐、菇類、腐皮、娃娃菜、皇帝菜、芋絲,加入昆布汁或壽喜燒汁一齊煮,今次我選擇兩溝,之後再加入讚歧烏冬,吸收了牛肉汁的鮮味,非常入味,食完牛再食菜,更加refreshing!☺️

最後以🍡蕨餅為這一餐畫上完美的句號😎,蕨餅分別灑上了黃豆粉和香濃的抹茶粉,口感煙韌彈牙!☺️👍🏻

2025-04-05
  • 極上肉眼壽喜燒套餐
2025-04-29 35 浏览
去Times Square睇完戲,就喺後面街搵嘢食,落雨天氣又凍咗少少,想食熱嘢暖吓個胃,今日落雨唔使排隊,一於就食呢間主打北海道和牛壽喜燒啦💕極上肉眼壽喜燒套餐【180g大盛】 $288有齊前菜、A4和牛、野菜、蘭王蛋、主食(白飯/烏冬)及甜品,和牛肉眼片比手掌更大,分量十足!油花分佈豐富,口感柔軟,搭配微甜壽喜燒醬汁和蘭王蛋汁更是絕配🥰特選肩胛壽喜燒套餐【180g大盛】 $238食落牛味濃郁,油花比特選肩胛豐富,擁有細緻的肌理和透明的嫩筋,口感滑順

極上肉眼壽喜燒套餐【180g大盛】 $288

特選肩胛壽喜燒套餐【180g大盛】 $238

2025-04-19 17 浏览
🔥最近鍾意左食嘅壽喜燒Sukiyaki😍加啲壽喜燒醬油落個鍋入面🐮然後放片靚牛煎幾下再沾滿蛋汁食😋超幸福嘅感覺呢🩷🐮特選肩胛壽喜燒套餐:呢個肩胛牛肉味好濃👍牛脂甘香✅呢個部位好矜貴💯油花平均🌈 首先倒啲壽喜燒醬油落個鍋入面🥢然後就放塊牛肉落去煎兩煎✅點埋蛋漿一齊食味道好鮮甜👍套餐可以跟飯或者讚岐烏冬🤩我就揀咗讚岐烏冬🍜第一次用壽喜燒煮烏冬🫕原來用小小壽喜燒醬汁同埋高湯🔥撈埋烏冬炒兩下係咁好食🤤每個餐仲有一大碗蔬菜🥬好豐富呢❤️🐮極上肉眼壽喜燒套餐:呢個脂肪同油花都更加豐富💯油花降霜❄️口感柔軟細滑✅肉汁重好香濃添❤️太好食所以我哋揀咗大盛有180g🐮不得了💯好好餸飯呀🍚🍑日本白桃汁梳打:香甜嘅白桃味道濃郁✅唔錯👍🍇日本巨鋒提子梳打:清新果香嘅味道👅好喜歡呢😍

🍑日本白桃汁梳打:香甜嘅白桃味道濃郁✅唔錯👍

🍇日本巨鋒提子梳打:清新果香嘅味道👅好喜歡呢😍
每次想吃壽喜燒,必定會到Suki Kansai開餐,這次亦不例外,到Times shopping後,直接到耀華街分店吃壽喜燒。餐廳設計以紅黑色為主調,配上「SUKII」字眼的霓虹燈及開放式廚房,感覺挺有格調。套餐已包前菜、野菜盛合、日本產黑毛A4和牛、蘭王蛋、日本米飯/讚岐鳥冬及甜品,價錢由HK$168起。 極上肉眼壽喜燒套餐我愛吃油花較豐富的牛肉,所以點了極上肉眼,肉眼色澤嫩紅,有霜降油花紋理,入口軟嫩柔軟嫩滑,脂香豐腴,吃時沾上蛋漿,能中和醬汁的鹹甜味,口感亦會更滑溜。封門柳壽喜燒套餐相比極上肉眼,封門柳的脂肪含量較少,而牛肉片較厚身,油脂分布均勻,肉質結實,感覺啖啖肉,味道甘香。甜品是蕨餅口感軟糯帶點嚼勁,撒上黃豆粉及抹茶粉,味道各有特色。店內正進行優惠,like /follow「Suki kansai壽喜・關西」 social media,拍攝食物照上及upload 到 IG 或 FB ,並於Post / Story 內tag 壽喜·關西,即可免費獲得生啤一杯(白/黑)或 40g 和牛赤身一客!

極上肉眼壽喜燒套餐

封門柳壽喜燒套餐

2025-04-10 261 浏览
🥩精品赤身壽喜燒套餐 (180g)$198肉質入口即溶,呢款油脂最底但肉味好香濃,配埋蛋汁一流。加埋配菜一齊煮,索晒肉汁好香😍飯好香,珍珠米粒粒分明!🥘特選肩胛壽喜燒套餐 (180g) $238肩胛肉相比赤身肉有多啲油脂,煮出嚟更加 juicy,同埋有啲特別嘅香氣。呢個套餐嘅肉質同樣係好高質,咬落去有啲嚼勁,但又唔會硬,剛剛好。配菜方面同樣豐富,特別係嗰啲冬菇同埋油揚豆腐,吸收咗肉汁之後,味道更加豐富。

🥩精品赤身壽喜燒套餐 (180g)$198

🥘特選肩胛壽喜燒套餐 (180g) $238
2035 浏览
2025-04-07 486 浏览
餐廳CHUR到盡一晚做三輪,晚市分別係1800、1930、2045,預約咗中間果輪,入座起計時70分鐘。因為全程自己燒,真係70分鐘入面連抖氣嘅空間都無🥹三人同行以為係一人一個鍋,點知三人都係得兩個鍋,呢點有d唔係咁方便我哋三個都係揀咗特選肩胛壽喜燒套餐,佢分咗120g同180g,檯上有張圖教你點燒,首先將蘭王蛋拌勻,跟住放牛脂膏加熱再加壽喜燒汁,之後就可以開始燒牛肉啦🥢特選肩胛壽喜燒套餐 $198 (120g)/$238 (230g)唔知係咪我燒得差,入口覺得肉有少少偏硬,肉味唔算好濃,油脂都未多到話會入口即溶。食到最後仲有肉剩,反而最後一穫熟落咗火鍋度就覺得d肉味道好少少。唔洗加一係幾吸引,但整體黎講唔會想幫襯第二次,舖頭好細,座位都好窄,70分鐘太趕,如果有人幫手燒先會70分鐘入面可以食得哂,再者食過其他更好味嘅牛,呢間相對覺得無咁好食啦。壽喜・關西Suki Kansai的餐廳地址:銅鑼灣耀華街16號地舖回頭指數:抵食指數:⭐️ ⭐️ ⭐️員工友善指數:⭐️⭐️推薦𖤐:-人均消費:$244

壽喜・關西Suki Kansai的餐廳

推薦𖤐:-
人均消費:$244
2025-04-01
2025-04-07 218 浏览
壽喜・關西🥢 @sukikansaihk 超鍾意食壽喜燒嘅我,又去發掘下餐廳😬最近俾我搵到一間性價比超高嘅壽喜燒餐廳。店舖以大紅色為主,有餐桌及吧枱坐,每張枱都設有鐵鍋。餐廳選用北海道十勝 A4*和牛,有精品赤身、特選肩胛、極尚肉眼3款套餐選擇,並以關西風煮法。餐桌貼有烹調指引,相當方便。每款套餐配有前菜 、野菜盛合、蘭王蛋,日本米飯或讚岐烏冬、甜品。🔸 前菜有漬青瓜同漬蜆肉,開胃又惹味🥩極上肉眼壽喜燒套餐(大盛180g) $288油花超豐富,佈滿成片肉,輕輕2邊燒幾秒,啲油香已經散發出嚟,沾埋濃厚蘭王蛋汁,入口即溶!口入面同時有蛋香同牛油香,肉質超柔軟!🥩特選肩胛壽喜燒套餐(大盛180g) $288雖然油花比肉眼小,但絕不遜色,每一片肩胛肉都好大塊,油花同肉比例均勻,紋路同樣地好靚。每一啖充滿肉香同肉汁,牛肉味香濃,有咀嚼感。🔸 野菜盛合及讚岐烏冬野菜盛合有冬菇、豆腐、芋絲、雜菜、油揚,加入自家製昆布湯及烏冬一同煮,吸唒肉汁湯汁精華,湯底唔甜唔鹹,唔怕漏。🔸甜品:黃豆味及抹茶味日本蕨餅質地柔軟細緻,面層灑上黃豆粉及抹茶粉,清甜美味🔶日本巨峰提子梳打及綠茶超香提子味,帶有乳酸味道嘅梳打
壽喜・關西🥢 @sukikansaihk
超鍾意食壽喜燒嘅我,又去發掘下餐廳😬
最近俾我搵到一間性價比超高嘅壽喜燒餐廳。

🔸 前菜有漬青瓜同漬蜆肉,開胃又惹味

🥩極上肉眼壽喜燒套餐(大盛180g) $288

🥩特選肩胛壽喜燒套餐(大盛180g) $288
每一啖充滿肉香同肉汁,牛肉味香濃,有咀嚼感。

🔸 野菜盛合及讚岐烏冬

🔸甜品:黃豆味及抹茶味日本蕨餅
質地柔軟細緻,面層灑上黃豆粉及抹茶粉,清甜美味

🔶日本巨峰提子梳打及綠茶
超香提子味,帶有乳酸味道嘅梳打,香甜可口!冰極超爽!
冰凍綠茶,清爽解膩

‼️優惠資訊‼️
只要做齊以下步驟,即可免費獲得生啤一杯(白/黑)或 40g 和牛赤身一客!
2. 拍攝食物照上傳至 IG 或 FB
3. 於 Post / Story 內 Tag 壽喜·關西