2023-07-07 567 浏览
Duck哥🦆今日同老婆行完旺角Aeon後,去斜對面嘅兆南中心睇下有咩食😋,見到間叫壹火鍋嘅火鍋放題店🥘,星期五繁忙時間都係收$219🫢,老婆話平平地不如試下呢間,不過我就唔抱太大期望...😔餐廳企企理理,望落去乾淨衛生,第一印象感覺良好🥰。佢地有3️⃣類湯底可以選擇,第1️⃣類可以從6️⃣款雞煲選1️⃣款,食完之後再加湯食火煱;第2️⃣類,可以從8️⃣款湯底之中選擇2️⃣款作鴛鴦;第3️⃣類,可以從6️⃣款中式湯底選1️⃣款。最後我地揀咗雞煲🐓之中嘅一品蜂蜜🍯麻辣雞。一嚟到已經聞個雞煲已經好香🤤,雞嘅份量都好多😮,每啖都滲透著蜂蜜🍯的甜味,十分惹味😋,忍唔住口咁一啖接一啖😂。食完雞煲後,店員好細心咁問我地想直接將清湯倒落雞煲度,定係俾個清湯我地吃火鍋💯。我地首先每人加+$5️⃣0️⃣升級至刺身任食,刺身總共有1️⃣2️⃣款咁多,我地第一Round試咗其中7️⃣款,當中以榮螺片和甜蝦🦐最為出色😋。老婆見每枱客都有加海鮮船,佢話都想加埋一份(....又話食平平地嘅?🙄)不過海鮮船每人+$5️⃣0️⃣,真心加得過,海鮮上台時非常新鮮🥰,啲蝦🦐同埋鮑魚仲會識郁添😍。最後老婆話橫掂都係加埋個牛食家(......🫠),牛食家無限追加,即每人+$5️⃣0️⃣即可以任食和牛🐂
Duck哥🦆今日同老婆行完旺角Aeon後,去斜對面嘅兆南中心睇下有咩食😋,見到間叫壹火鍋火鍋放題店🥘,星期五繁忙時間都係收$219🫢,老婆話平平地不如試下呢間,不過我就唔抱太大期望...😔

最後老婆話橫掂都係加埋個牛食家(......🫠),牛食家無限追加,即每人+$5️⃣0️⃣即可以任食和牛🐂;先嚟個和牛拼盤,入面已經有整手切封門柳、安格斯牛小排、嚴選牛肩胛、SRF和牛肉眼同埋極上牛板腱。全部牛肉🐂都好高質,我最鍾意係SRF和牛肉眼同埋安格斯牛小排,因為油花平均得嚟牛味又好濃😋。

甜品方面選擇唔算多,主要都係以雪糕🍦為主。

總括而言,講真一開頭真係無抱太大嘅期望😆,不過佢地嘅雞煲真係非常好食,好有水準👍;刺身任食只需加$50,以呢個質素,性價比非常之高;海鮮船個人認為更加係必叫之選,海鮮非常新鮮生猛;加咗咁多嘢連埋+10%,都係$400到,性價比真係高😊。

2023-06-30
  • 一品蜂蜜麻辣雞
2023-07-02 67 浏览
約fd子諗唔到食乜都係去打邊爐,呢次我地響MK行完街就去試左呢間,估唔到d海鮮幾新鮮,任食黎講牛肉質素都唔錯,上菜速度快,仲有靚仔侍應serve🫶🏻❀海鮮船❀+50就有嘅海鮮船,覺得一定要加埋,有鮑魚、生蠔、帶子、珊瑚蚌、蜆、海蝦等,鮑魚大大隻又彈牙;生蠔鮮甜煮完都冇點縮水;海蝦仲要超生猛,上到枱仲響度縮,搞到我超驚,靚仔侍應超好咁幫我扑暈d蝦😂❀牛肉拼盤❀有SRF和牛肉眼、安格斯牛肉、手切封門柳、嚴選牛肩肉及極上牛板腱,每款試勻哂,一陣就可以喪點自己心水,SRF和牛肉眼油花均勻,油香味重,牛味仲好濃。手切封門柳肉質鬆軟,煮耐咗都冇變韌,好啱打邊爐食!❀海蝦❀海鮮大隻彈牙又鮮甜,如果有埋手套提供,就會更加方便搣蝦啦。❀牛舌❀作為牛舌控,見到有就即點,牛舌切得薄身,淥完都幾有咬口。❀脆肉鯇❀脆肉鯇肉質結實,入口清爽又脆口。出面仲有自助食物區可以拎野食,比較得意係有小籠包拎,估唔到淥熟食又幾好味。另外,好欣賞餐廳有飲品熱櫃,有黑糖薑母茶、烏龍茶、仙草爽等飲品,啱哂我呢類養生人士😣
約fd子諗唔到食乜都係去打邊爐,
呢次我地響MK行完街就去試左呢間,
估唔到d海鮮幾新鮮,
任食黎講牛肉質素都唔錯,
上菜速度快,仲有靚仔侍應serve🫶🏻

❀海鮮船❀
+50就有嘅海鮮船,覺得一定要加埋,
有鮑魚、生蠔、帶子、珊瑚蚌、蜆、海蝦等,
鮑魚大大隻又彈牙;生蠔鮮甜煮完都冇點縮水;
海蝦仲要超生猛,上到枱仲響度縮,
搞到我超驚,靚仔侍應超好咁幫我扑暈d蝦😂

❀牛肉拼盤❀
有SRF和牛肉眼、安格斯牛肉、手切封門柳、
嚴選牛肩肉及極上牛板腱,
每款試勻哂,一陣就可以喪點自己心水,
SRF和牛肉眼油花均勻,
油香味重,牛味仲好濃。
手切封門柳肉質鬆軟,
煮耐咗都冇變韌,好啱打邊爐食!

❀海蝦❀
海鮮大隻彈牙又鮮甜,
如果有埋手套提供,
就會更加方便搣蝦啦。

❀牛舌❀
作為牛舌控,見到有就即點,
牛舌切得薄身,淥完都幾有咬口。

❀脆肉鯇❀
脆肉鯇肉質結實,入口清爽又脆口。

出面仲有自助食物區可以拎野食,
比較得意係有小籠包拎,
估唔到淥熟食又幾好味。

另外,好欣賞餐廳有飲品熱櫃,
有黑糖薑母茶、烏龍茶、仙草爽等飲品,
啱哂我呢類養生人士😣
2023-06-29 55 浏览
超級新鮮既任食放題!可以選火鍋湯底都可以選雞煲,我地嗌左蜂蜜雞煲,嘩,真係好香,因為蜂蜜既關係,每一舊肉都增加了一層甜味,雞件也更加滑嫩。食完雞煲之後,我地加入清湯開始打邊爐~個海鮮船超新鮮!海鮮船上既蝦,鮑魚都仲“生龍活虎”識得同人打招呼添,每隻海鮮都大大隻,尤其係大蜆,每一隻都好鮮甜juicy!和牛盤都好靚,每一片都有雪花,食落口有油脂香氣又唔會太膩。仲有雞子食!第一次試自助aera有好多唔同種類的調味料,其中有兩款名為“皇帝醬”“皇后醬”好特別,皇帝醬感覺似細膩D既胡麻將,皇后醬load左小小辣椒和花椒油,又都真係好好味!飲品有好多種自家製冷泡茶,我地每一種都試嗮,主要係烏龍茶底,清爽解膩。最後仲有雪糕食·好滿足!
超級新鮮既任食放題

食完雞煲之後,我地加入清湯開始打邊爐~

和牛盤都好靚,每一片都有雪花,食落口有油脂香氣又唔會太膩。

仲有雞子食!第一次試

2023-06-24
2023-06-24 105 浏览
🥰 讀書時期非常鍾意 “任食火鍋”, 由銅鑼灣食到西環, 往事只能回味. 早前老友 “大舊” 推介 “壹火鍋”, 佢專家上身, 話係 “放題”, 唔等於 “任食”, 相約今晚探店.🥢 餐廳位置喺兆萬中心十六樓全層, 裝修光猛闊落, 設有多張卡位, 大量方枱. 基本價格, $209, 任飲任食. 追加刺身料理 (無限), +$50. 追加牛食家 (無限), +$50. 升級鮑魚海鮮船, +$50. 用QR code點基本火鍋配料, 如果追加咗剌身同埋牛食家, 要入紙加單, 飲品係大廳雪櫃自取.🥣 谷友推介 “原味重慶麻辣雞煲”, 香辣惹味, 雞肉嫩滑, 食完加湯打邊爐, 十個讚!🐟 剌身料理. 包括三文魚, 甜蝦等. 非常高質, “大舊” 前前後後食咗三轉! 😱🐂 牛食家. 包括手切封門柳, 安格斯牛小排, 極上牛板腱, 嚴選牛肩胛, SRF和牛肉眼. 任食都玩到咁刁𨍭, 哈.🦐 鮑魚海鮮船. 包括鮑魚, 蟶子, 海蝦, 帶子, 珊瑚蚌, 蠔等. 海蝦生猛, 珊瑚蚌充滿海水味, 呢50蚊真係抵到爛.🤗 基本價格已經包括多款豬牛雞羊, 海鮮, 蔬菜等等.🤗 策略: 重慶麻辣雞煲算係經典,
🥰 讀書時期非常鍾意 “任食火鍋, 由銅鑼灣食到西環, 往事只能回味. 早前老友 “大舊” 推介 “壹火鍋, 佢專家上身, 話係 放題, 唔等於 “任食”, 相約今晚探店.

🥣 谷友推介 “原味重慶麻辣雞煲, 香辣惹味, 雞肉嫩滑, 食完加湯打邊爐, 十個讚!
原味重慶麻辣雞煲
原味重慶麻辣雞煲
剌身料理
牛食家
鮑魚海鮮船
🤗 基本價格已經包括多款豬牛雞羊, 海鮮, 蔬菜等等.
其他火鍋配料
🤗 策略: 重慶麻辣雞煲算係經典, 基本火鍋配料選擇甚多, 非常抵食! 追加項目: 刺身料理, 牛食家, 鮑魚海鮮船 更加係大滿足!
2023-06-09 858 浏览
考完試📄 緊係要去放鬆下捉左肥媽陪我出街👩‍👧適逢星期三 行Aeon是必須的🫢家樂坊最近嘅美食 一定係兆萬拎齊咁多張傳單 企埋一二邊再揀😂今日心水餐廳係16樓因為呢間6點前只需$189 好抵食🤑+$50 刺身任食+$50 和牛任食+$50 海鮮船任食2.5小時 可以慢慢食 慢慢歎☺️🍣刺身都幾新鮮榮螺片好鮮甜 好正👍🏻👍🏻👍🏻wasabi係超級攻鼻 鼻塞嘅朋友都一定通到好刺激 好正😊🦐海鮮船好正 必加‼️‼️鮑魚同蝦仲係生架🤩啲蝦仲識同人打招呼🙋🏻‍♀️每款海鮮都係大大隻 又夠新鮮 $50呢個價錢 自己係出面買唔到所以見到每檯都會加😂🥩和牛拼盤 手切封門柳超正🤤🤤牛味濃 肉質軟滑🥘湯底:清湯蘿白牛尾湯有4-5舊 大大舊嘅牛尾😮加埋白蘿白 個湯底好清甜岩哂淥海鮮同牛肉 令食材鮮上加鮮啲牛尾仲要好多肉食 啲肉都好滑 好好味🤤邊爐配料選擇多 🥬🍢🥟部分係出面自己夾 部分要手機落單竟然有雞子 豬膶 田雞🐸 呢啲比較冷門嘅野食😮😮雞子仲要兩粒大大粒 吸哂啲湯🤤🤤🧃🥤飲品任飲 最緊要有我最愛:荔枝烏龍茶😍😍仲要有熱/凍/室溫 可以揀 超貼心🫶🏻🫶🏻🍧🍦食完仲要有甜品放題🥰將胃部啲空隙 都一一填滿☺️☺️抱住
考完試📄 緊係要去放鬆下

將胃部啲空隙 都一一填滿☺️☺️
抱住個肚腩走

好耐無食過呢類放題 超滿足嘅一餐
肥媽食完仲即刻介紹比佢朋友🧑‍🤝‍🧑
依家喺旺角兆萬中心16樓嘅海鮮 雞煲 放題餐廳真係好高質 $200/300蚊就可以食齊雞煲 海鮮刺身放題 飲品放題真係好滿足鮑魚海鮮船 有齊新鮮蟶子 鮑魚 蠔魚類等等 好新鮮 牛肉拼盤 用上高質肥牛有 極上牛板腱 一口肥牛粒 厚切封門柳 首先食咗個雞煲 少少辣好惹味 雞肉嫩滑份量又多 之後就加湯可以打邊爐啦先嚟 海鮮 食咗啲新鮮鮑魚 蝦 之後就食 盤肥牛之後可以喺出邊 放題丸類 蔬菜仲可以自己點菜有刺身食好新鮮種類都好多有三文魚 希靈魚鮑魚 八爪魚.有我最鍾意嘅蓮藕 南瓜等等好多 蔬菜夠曬健康 品種好多放題嘅醬料款式都好多飲品有汽水啤酒無糖茶 真係好多選擇呀 最尾梗係要食甜品啦有多款韓式雪糕 糯米糍真係好滿足呀真係食到飽飽好開心嘅一個晚上

鮑魚海鮮船 有齊新鮮蟶子 鮑魚 蠔魚類等等 好新鮮

首先食咗個雞煲 少少辣好惹味 雞肉嫩滑份量又多

盤肥牛之後可以喺出邊 放題丸類 蔬菜仲可以自己點菜

刺身食好新鮮種類都好多有三文魚 希靈魚鮑魚 八爪魚.

有我最鍾意嘅蓮藕 南瓜等等好多 蔬菜夠曬健康

品種好多放題嘅醬料款式都好多

真係食到飽飽好開心嘅一個晚上
  • 鮑魚海鮮船
2023-06-04 60 浏览
今日同班朋友去咗旺角食晚餐,因為決定唔到要食乜,所以最後企咗喺兆萬中心出邊商量嘅時候,就見到呢間好似都幾抵食,所以就上咗嚟,咁啱有人走,有張吉枱俾我哋。個湯底我哋叫咗冬瓜蜆肉,超級多險,湯底好清甜,淨係飲湯都飲咗幾碗。另外都升級叫咗海鮮船,有八款海鮮,我覺得最好食就係鮑魚同埋帶子,超大隻,好新鮮!另外個和牛拼盤都好好食,有好多選擇喎,睇個顏色已經知超級新鮮!呢度嘅飲品我要特別講一下佢個梅酒,其實酒精濃度應該都幾高,所以一大班男仔嚟,應該會好鍾意!雖然係咁,佢個包裝好得意,仲有個心形。

2023-06-01 50 浏览
🐽 重慶蜂蜜辣雞煲好嫩滑嘅雞肉配上麻辣味嘅醬汁,中間亦加咗啲蜂蜜,中和番本身雞煲嘅辣味,份量好多,食完成個雞煲基本上都已經半飽🫣🐽 極上和牛和牛拼盤真係新鮮肥美,其中最出色嘅肉眼肉質鮮嫩,色澤鮮明,食落亦都好滑。其他嘅安格斯牛小排、手切封門柳同牛肩肉都好出色,口感都好唔錯,真係可以滿足牛肉控嘅需求🥹🐽 新鮮海鮮拼盤包括咗有生蠔、海蝦、帶子、鮑魚、龍躉肉、花甲、珊瑚蚌等等。所有嘅海鮮都好新鮮,質感好好,裡面嘅海蝦出枱既時候中識郁吓郁吓,新鮮度爆登,肉質亦都好細緻,味道甜美🫶🏻另外其他丸類以及蔬菜類就係自己任夾任點,野飲同甜品都係任拎🙆🏻‍♂️
🐽 重慶蜂蜜辣雞煲

🐽 極上和牛

🐽 新鮮海鮮拼盤

2023-05-31 48 浏览
性價比極高火鍋放題啱晒一大班朋友聚會嘅時候食。原味重慶麻辣雞絕對係重點推介,本身同行嘅人唔係特別想食,但食過之後都讚口不絕,嘩之後黎都一定會再嗌呢個😎好建議加錢無限追加和牛🥩,啲牛嘅質素好,整體嘅牛肉都好有牛味而且唔韌👍🏻啲蝦新鮮到仲識郁🦐囗感彈牙嚟到一定要飲佢啲枝裝茶,佢地係用一個個茶包整出嚟~一來比較健康,二來可以解膩,我最鍾意嘅就係菊花枸杞茶,雖然佢係無糖,但佢加左啲甘草,帶少少甘甜味。
性價比極高火鍋放題啱晒一大班朋友聚會嘅時候食。

嚟到一定要飲佢啲枝裝茶,佢地係用一個個茶包整出嚟~
2021-10-27
1K
自從去過一排火鍋放題後,每隔一排都好想再去下火鍋放題大吃一番,原來都幾多放題選擇🤤呢間火鍋店6pm-9pm $219 位,本來無咩期望,點知原來都幾有水準!ps呢到仲開到2am的,夜了都可以去食【 雞煲/ 鴛鴦鍋】 湯底都好多選擇,可以係雞煲/特色鍋底,想食清d/重口味都ok。當日就選了香茜皮蛋湯底x骨膠豚骨湯,骨膠湯底白雪雪好濃,而香茜皮蛋湯底都幾多芫茜!【$50海鮮船 生猛鮮蝦】 每位加$50可以升級鮑魚海鮮船,上碟時蝦仲會郁,好新鮮~😆🦐鮑魚海鮮船(另加$50)絕對值得加$50 要海鮮船,每樣都幾有水準- 龍躉非常厚肉,新鮮有肉汁,肉質軟嫩- 鮑魚大大隻好生猛,整到時間啱啱好的話口感幾好- 蟶子彈口鮮甜- 蝦就直頭係彈跳mode,好彈口新鮮,味道鮮甜- 粒粒蜆都肥美鮮甜【$50無限追加牛肉】 另外仲可以加$50無限追加多款牛肉,有封門柳、牛小排、牛肩胛、肥牛粒等,絕對啱鍾意食牛嘅大胃王😎除牛之外,仲有其他選擇,同外面都有各類丸、餃類同青口等!個人覺得以下都係唔錯選擇:🐷 青森黑豚肉片- 薄片豬肉薄片好香豬肉味,肥瘦均勻,軟嫩度適中🐟 海白鱔- 估唔到水準唔錯,食落去軟嫩juicy

雞煲/ 鴛鴦鍋】

【$50海鮮船 生猛鮮蝦】
每位加$50可以升級鮑魚海鮮船,上碟時蝦仲會郁,好新鮮~😆
鮑魚海鮮船

🦐鮑魚海鮮船(另加$50)
絕對值得加$50 要海鮮船,每樣都幾有水準

- 龍躉非常厚肉,新鮮有肉汁,肉質軟嫩
- 鮑魚大大隻好生猛,整到時間啱啱好的話口感幾好
- 蟶子彈口鮮甜
- 蝦就直頭係彈跳mode,好彈口新鮮,味道鮮甜
- 粒粒蜆都肥美鮮甜

【$50無限追加牛肉】

🐷 青森黑豚肉片

- 薄片豬肉薄片好香豬肉味,肥瘦均勻,軟嫩度適中

🐟 海白鱔

- 估唔到水準唔錯,食落去軟嫩juicy

🐟 鮮脆鯇骨腩
- 厚肉入面有肉汁,口感唔錯

🦐鮮蝦滑
- 都幾彈口

🐟鮮魚頭雲
- 大大塊幾新鮮,難得火鍋放題有魚頭食

飲品方面,有梅酒之餘,仲好甜心地提供冷熱飲品,有無雪嘅支裝飲品~

【雪米糍出色】
食食下見到有個人係咁出去攞雪米糍,好奇之下都走去食下,原來超好食,係荔枝雪米糍,外皮軟嫩,入面滿滿荔枝香😋

值得一讚嘅係呢到服務都好好,店員會留意住大家需要,好細心。難得火鍋放題有幾好服務!
2023-05-24 554 浏览
好耐都冇去兆萬食野la!見壹火鍋口碑幾好今日就同老公一齊去!❤去到先揀湯底湯底都有好多選擇~中式湯底有6款鴛鴦湯底有成8款可以揀仲可以揀8款麻辣雞煲!花多眼亂😂我地今次就揀左一品蜜糖麻辣雞!上菜速度好快 職員會計時 幫忙整整個雞煲👍炒香ge雞煲真係令人流晒口水😍味道幾好 唔係太濃 甜甜辣辣令人忍唔到口!食完雞煲加湯就打邊爐lu~打邊爐真係要加推海鮮船!❤每人加$50就可以升級海鮮船😍有成8款海鮮!d海鮮都好新鮮~最出色係鮑魚!又大隻又厚肉 煮熟好鮮甜!仲有好多隻蜆~ 鮮甜仲冇沙!❤蟶子都好肥美!都係鮮甜ga🤤🤤🤤Must加海鮮船!新鮮!抵食!其他火鍋配料配菜都好充足~飲品都有20款!😆 食物環境都乾淨👍另一令我難忘係無限追加唔同部位ge牛!先黎一盆有齊各款牛肉👍最好味係安格斯牛小排! 牛味濃,肥瘦適中,又唔鞋口!每次點牛都有名牌,可以分得出邊款打邊款👍總結:新眾腳點壹火鍋!食物質素好,款式多~環境同服務都唔錯,食完真係覺得“抵丫“!🤩
好耐都冇去兆萬食野la!
見壹火鍋口碑幾好
今日就同老公一齊去!❤

去到先揀湯底
湯底都有好多選擇~
中式湯底有6款
鴛鴦湯底有成8款可以揀
仲可以揀8款麻辣雞煲!花多眼亂😂
我地今次就揀左一品蜜糖麻辣雞!
上菜速度好快 職員會計時 幫忙整整個雞煲👍
炒香ge雞煲真係令人流晒口水😍
味道幾好 唔係太濃 甜甜辣辣令人忍唔到口!

食完雞煲加湯就打邊爐lu~
打邊爐真係要加推海鮮船!❤
每人加$50就可以升級海鮮船😍
有成8款海鮮!d海鮮都好新鮮~

最出色係鮑魚!又大隻又厚肉 煮熟好鮮甜!
仲有好多隻蜆~ 鮮甜仲冇沙!❤
蟶子都好肥美!都係鮮甜ga🤤🤤🤤
Must加海鮮船!新鮮!抵食!

其他火鍋配料配菜都好充足~
飲品都有20款!😆 食物環境都乾淨👍
另一令我難忘係無限追加唔同部位ge牛!
先黎一盆有齊各款牛肉👍
最好味係安格斯牛小排!
牛味濃,肥瘦適中,又唔鞋口!
每次點牛都有名牌,可以分得出邊款打邊款👍

總結:新眾腳點壹火鍋!食物質素好,款式多~
環境同服務都唔錯,食完真係覺得“抵丫“!🤩

• 安格斯牛小排
  • 一品蜜糖麻辣雞煲
  • 火鍋配料
  • 飲品
近日係吃了一間我都非常不錯的放題,間中都會朋友一齊吃放題,因為平日工作繁忙,放工想放縱一下,加上地點非常方便。今次真是大滿足,由取醬料我已經覺得是非常乾淨及非常多選擇,飲品種類繁多,有自家的無糖菊花杞子茶,蜜桃烏龍茶,梅酒,還有很多罐裝飲品啤酒等!😬我點了沖繩昆布及麻辣湯底,麻辣湯不太辣但麻辣香四散,不咸,來到的二人海鮮船份量足夠,食物新鮮,新鮮鮑魚、蟶子、帶子大隻鮮甜,龍躉魚肉厚厚的,所用的韓國大蜆肉質脹卜卜,鮮蝦非常生猛!我最喜歡的牛拼盤,賣相已經非常一流,我覺得手切封門柳厚切非常有質感,肉味重,SRF和牛肉都公認質素高,將日本和牛與美國頂級安格斯黑牛繁殖出産的品種,安格斯牛肉味打邊爐都肉質嫩滑😍 魚肉鱔片都非常新鮮!去到甜品方面,我都食唔到幾多,但有出名由香港製造的Coco Barry雪糕,之前出去買都要成$30一杯,還有很多韓國的冰條,真心覺得這個放題 性價比非常高,價錢合理,我會再來!👍🏻👍🏻👍🏻

和牛拼盤
  • 雪花肥牛
  • 雪花肥牛肉
  • 鮑魚
2023-05-15 190 浏览
火鍋放題(五六假期)6:30-9:00PM $219 /head火鍋可以自選雞煲/火鍋湯底,因為加了海鮮船和牛食家就只點湯底,但看到別人點了雞煲也很吸引,味道很香 火鍋食材除了qr code點還可以在外面自己選取,有丸類,餃子和麵等,比較貼心有一盤包好的蔬菜拼盤,有不同蔬菜和菇類,都很新鮮 牛食家每位$50 賣相很震撼的一大盤,個人比較推薦安格斯牛小排、一口肥牛粒和牛肩胛,肥和牛粒油脂剛好,不會乾柴,牛小排油花分布勻稱,牛味濃 海鮮船每位$50 海鮮船也十分精美,蝦隻還會動十分新鮮,鮑魚肉質鮮甜,珊瑚蚌十分爽脆,50蚊一位cp值很高,但就是一次性,不像牛食家可以任點 可以一次嚐盡各類海鮮和優質牛肉,性價比不錯

火鍋可以自選雞煲火鍋湯底,因為加了海鮮船和牛食家就只點湯底,但看到別人點了雞煲也很吸引,味道很香

牛食家每位$50

海鮮船每位$50

可以一次嚐盡各類海鮮和優質牛肉,性價比不錯
海鮮船
甜品
海鮮船
牛食家
一口肥牛粒
一般火鍋店枱與枱之間多數都會好窄,但係呢間就唔會😊佢地仲有卡位,私隱度十分之高👍大家可以一路淥一路傾計🤩 而且佢地的地區係旺角,係正市中心超級方便,如果大家想搵一個中間點又想啲野好食同新鮮,壹火鍋係一個好選擇🤤我地夜晚六點半食到九點❤️價錢係$209😏(星期日至四)🤩牛食家無限追加每位$50 🤩海鮮船每位$50另收加一服務費😗🐮牛食家加多少少錢就可以食到餐廳精選牛肉🐮岩哂牛魔后😎即係我啦🙋‍♀️靚牛任我揀🧏‍♀️例如SRT和牛肉眼、手切封門柳同安格斯牛小排等等等等的牛肉🤠性價比非常高😬再加上任食喎😳唔食就真係走寶🫣🦪海鮮船啲海鮮黎到仲郁下郁下,見住啲鮑魚仲係度係咁郁🤤,淥完之後仲好爽口,😜仲有生蠔,帶子,蟶子,生蝦等等等等的海鮮,總體黎講佢地的海鮮質素好高,一定要試下!😍 一盤入面已經有好多的唔同種類的海鮮,十分抵食😗🐔 麻辣雞煲皇雞煲都有好多款俾我哋揀🤪但係我地的心水係一口蜂蜜麻辣雞💖仲要係BB辣💓甜甜蜜蜜的醬汁🥳配上嫩滑的雞件😎真係甜蜜幸福的美食啊😋食完個雞煲仲可以直接加湯變打邊爐添👏👏👏👏👏✌️醬汁吧同自助吧食物醬汁吧都有九款醬汁任我哋揀🤘迎合唔同食客嘅需要👍更值得一讚嘅係🤫所有丸類同

我地夜晚六點半食到九點❤️
價錢係$209😏(星期日至四)
🤩牛食家無限追加每位$50
🤩海鮮船每位$50
另收加一服務費😗

🐮牛食家

🦪海鮮船

🐔 麻辣雞煲

✌️醬汁吧同自助吧食物
醬汁吧都有九款醬汁任我哋揀🤘迎合唔同食客嘅需要👍更值得一讚嘅係🤫所有丸類同蔬菜都有器皿蓋好🤠保持衞生🫡

🍦甜品
岀面甜品雪櫃有不同款式的雪糕同雪條🤤而且餐廳亦有精美甜品比我地任揀任食🤭例如芒果布甸🥭🍮木糠布甸🍮同椰汁糕😛每樣一小件😀試埋無難度🥴

🥤飲料
佢地有好多唔同種類的飲品🥸 由自家製的茶飲(洛神花茶,桂花烏龍,梅酒等等)到枝裝茶飲,枝裝涼茶,罐裝果汁,汽水等等各種唔同的飲品都有😁總有一款係岩你的☺️

📍壹火鍋 (旺角)
🔍旺角西洋菜街1號兆萬中心16樓
2023-05-08
  • 牛食家
  • 麻辣雞煲皇
  • 醬料
  • 飲品
  • 甜品
2023-05-13 60 浏览
昨日朋友生日來到在旺角兆萬中心的樓上有間火鍋🍲店鋪質素有驚喜💕👍環境夠大裝潢都不錯,火鍋放題任食價格相對其他餐廳屬較便宜的!👍提供不同種類的食材,肉類、海鮮、蔬菜🥬等食材都很新鮮,現在最優惠是加$50 (人頭計)便享有海鮮船 !🦞活鮮蝦🦐 都仲腳仔抓下抓下!新鮮彈牙😍另外我們品嚐了不少靚牛、蔬菜、甜品🍮呢!期待下次同朋友一齊再到這火鍋店再聚!壹火鍋🍲 📍旺角西洋菜街1號兆萬中心16樓

火鍋🍲
📍旺角西洋菜街1號兆萬中心16樓