📍海港城近LCX有幾間餐廳都可以望到海景 塚田係其中一間~咁啱行過想食日本菜 見餐廳主打日式料理同壽喜燒美人鍋幾吸引 裝修又相當光猛 簡約闊落 就決定食呢間❤️餐廳仲設有戶外位置 可以飽覽維港景色 環境舒服 淨係個景都值得畀貴d😂🌀美人框飯御膳框飯御膳包沙律 漬物 雞湯 主食及兩款框飯🙋🏻‍♀️ 新鮮沙律菜配上脆炸蓮藕片同三文魚粒 豐富咗沙律口感! 主食方面 揀咗天婦羅拼盤 薄身炸漿令天婦羅質感乾爽唔油膩 翠玉瓜爽脆鮮甜 大蝦天婦羅灑上5色米果 色彩繽紛之餘 食落會酥脆 可惜味道偏淡未能蝦嘅鮮味帶出框飯方面 就揀咗三文魚🐟框飯同照燒雞肉框飯 日本米用上醬油略為調味 Q彈煙韌 三文魚肉質嫩滑 魚味相當濃烈 三文魚籽大大增加咗鮮味🫶🏻 照燒雞肉味道沒有特別 正常發揮🌀厚切吉列豬扒御膳採用鹿兒島黑毛豬 顏色較深 略帶脂肪但偏瘦 肉質厚實緊緻 幾有咬口 食落豬肉味特別濃厚😌 但炸粉與豬扒完全分離 有點零碎 略為影響口感🌀 Sweet Potato 🍠 & Peach Tea做緊限時優惠 Buy 1 get 1Free! 紫薯+豆奶+牛奶混合而成 估唔到個味道係咁奇怪😂🙈 紫薯味好突出 但有種酸酸
📍

🌀美人框飯御膳

🌀厚切吉列豬扒御膳

🌀 Sweet Potato 🍠 & Peach Tea
做緊限時優惠 Buy 1 get 1Free!
紫薯+豆奶+牛奶混合而成 估唔到個味道係咁奇怪😂🙈 紫薯味好突出 但有種酸酸地嘅味道 同埋冇奶味 成個Mixture好詭異🙈🙈🙈
2023-05-19 114 浏览
海景位置的日式餐廳絕對是一個值得一試此外,餐廳的位置正對海灣,可以欣賞到絕美的海景,這無疑是一個非常浪漫的用餐地點。當然,最重要的是食物。我點了免治雞肉蛋炒飯、特色玉子燒、南蠻炸雞和玉子布甸,每一道菜都讓我驚艷。免治雞肉蛋炒飯非常香氣四溢,米飯口感Q彈,配上鮮美的雞肉和蛋,是一道非常美味的主食。特色梳乎厘玉子燒則是以蛋和鮮味的糖、奶製成,口感豐富,非常適合當作前菜或點心。南蠻炸雞則是餐廳的招牌菜之一,炸得非常酥脆,肉質鮮嫩,配上酸甜的酱汁,非常開胃。最後是這道玉子布甸,非常柔軟順口,口感十分細膩,而且作為甜品,一點也不甜膩,可以說是將甜品的味覺發揮到了極致。
海景位置的日式餐廳絕對是一個值得一試

2023-05-19 87 浏览
專登過嚟海港城食好啲,搜尋左幾間最後都係揀咗呢一間,亦都好在有預先book位,六點嚟到已經有幾張枱上Walk in都冇位😂除咗吧枱,大部份都係維港view! 食個晚飯,欣賞晒由日頭到夜晚的香港夜景!正銀帶鯡茶葉天婦羅,即係鯡魚天婦羅,本身魚應該係醃過的,咬落去就鹹鹹地,配上抹茶粉來食真係第一次,出奇地夾,完全唔會覺得啲粉苦!呢個的確幾好味!之後叫咗兩條壽司:火焰三文魚卷,同埋鰻魚芝士卷。份量比我想象的多,味道也不錯!如果三文魚可以香趣一點更加正食咗幾樣嘢兩個人其實都已經有啲飽,忍唔住想食吓佢哋個日本走地雞,所以就叫多個烏冬!日本烏冬好食唔使講,日本走地雞雞味也不錯,煮出嚟亦都很嫩滑!最近更加有七折,唔知優惠做到幾時。埋單三百幾蚊,美食加美景,超值的一餐

呢個的確幾好味!

2023-05-18 2001 浏览
在日本宫崎打出名堂居酒屋,在日本全國有150間分店,來到香港以火鍋為主打,部份食材更由日本直送,確實有黃吸引之處,更重要要餐廳選址望著維港景色,吃著美食望著美景,和朋友閒談相聚,確實不錯。******************************塚田農場選址於尖沙咀海運大廈,有著維港美景,絕對吸引遊客,餐廳不定時推出不同優惠,又能吸引本地食客。這夜剛好推出7拆優惠,但加一以原價計算,都一樣優惠。餐廳以火鍋為主打,配以部份由日本直接運送食材,可以在香港也能享受到日本當地的美食。除了火鍋,還有其他飯麵主食,沙律、小食、燒肉和甜品等。飲品有汽水、特飲、有酒精或無酒精飲品,都能符合不同人需求。怕熱的我最後都沒有點選火鍋,簡單地散點些食物,和朋友看著維港美景地閒聊。塚田農場梳乎理玉子燒鰻魚 HKD108,梳乎理玉子厚厚的,鰻魚就切片在在梳乎理最底。甜甜地梳乎理口感都幾滑和綿,還有鰻魚醬汁香。宮崎南蠻炸雞 (辣味)  HKD93,炸雞一點都不細,肉嫩不乾,炸雞直接吃已經很夠味,再加點點辣醬,變得更惹味,不能吃辣,就這樣吃都好食。三文魚親子鹽昆布炒飯 HKD118,炒飯放在鐵板上送上枱,服務員會即

三文魚親子鹽昆布炒飯 HKD118,炒飯放在鐵板上送上枱,服務員會即時加入蛋汁,把炒飯在鐵板之上拌勻,即時已經香味撲鼻。拌好炒飯都帶點鐵板鑊香,加入了三天魚子鹽昆布,鮮味更加突然,讓人吃得滿足。

可惜沒有焙茶味道,便改了雲呢拿雪糕最中 HKD48和抹茶雪糕最中 HKD48。把雪糕加了點金泊紅豆,放在薄脆盒之内,賣相非常精緻吸引,夾著薄脆盒吃雪糕,口感更加豐富,雪糕還有了金泊紅豆,又多了紅豆清甜美味。

餐牌有不少水果味soda,便選了2杯相對特別點的soda, Miyazaki Mango Soda HKD48和Hyuganatsu Orange Soda HKD48。Miyazaki Mango Soda芒果味清香,Hyuganatsu Orange Soda酸味較清新,2杯飲品用上soda製成,所以甜度剛好,入口清涼無比,再加上賣相淺黃色調絕對配合炎夏的感覺。

庆祝纪念
生日
  • 雲呢拿雪糕最中
  • Hyuganatsu Orange Soda
  • Miyazaki Mango Soda
  • 抹茶雪糕最中
  • 塚田農場梳乎理玉子燒鰻魚
  • 宮崎南蠻炸雞 (辣味)
  • 三文魚親子鹽昆布炒飯
2023-05-17 82 浏览
#塚田農場 #852_尖沙咀 海景餐廳黎講價錢一啲都唔貴 無論嘢食定嘢飲選擇都好多 🍣鰻魚忌廉芝士三文魚子壽司卷 $98 一碟有4件壽司卷 配壽司豉油 每件壽司卷都有幾粒忌廉芝士同三文魚子喺上面 最底仲有金箔 賣相非常吸引 三文魚子完全唔腥 可惜鰻魚佔既份量太少 食唔出鰻魚味 整體來講係海邊chill住食氣氛搭救🥂 🐟鹿兒島特色 鰹魚他他(指宿產) $1286片鏗魚片刺身好厚身 好香魚味 一啲都唔腥 好容易咬開點埋白酸醋汁 酸酸甜甜 食落感覺好fresh 配菜有沙律菜 紅洋蔥 🐟三文魚親子鹽昆布炒飯 $98 上枱時店員會加蛋漿喺鐵板上同飯一齊炒 失分位係冇比少少時間客人影張相就即刻開始炒 未炒之前賣相唔錯🙈 鐵板既鑊氣炒到每粒飯都好乾身 最底會有少少飯焦 可惜份量偏少 🍸Lychee Tini $98杯內有一粒大荔枝 吸曬酒味好正 味道有少少似藥水味 可能酒嘅份量比較多 🍸White Peach Martini $98杯內冇白桃果肉 只有一粒假花 可能酒精成份偏高 飲完一杯就開始wing wing地🙈 推介指數 (5分為滿分):整體 ❤❤❤❤ 味道 😋😋😋😋 抵食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境
#塚田農場 #852_尖沙咀

味道 😋😋😋😋
抵食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
🍜 尖沙咀|塚田農場 🍜⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯喺海港城行街,隨心入左間餐廳,竟然搵到同日本相當接近嘅味道。環境相當闊落,亦都可以選擇坐戶外位置,望住靚靚嘅維港風景,吹住海風咁享受晚餐。🍜 炭燒走地雞配稻庭烏冬推薦‼️湯底超級香濃,好似日本食過嘅鴨湯😋😋 以沾麵方式進食,稻庭烏冬輕輕一浸已經幾入味。炭燒走地雞肉質香滑,真係有炭燒風味。🍜 塚田梳乎厘玉子燒-蟹肉雖然不至於梳乎厘咁香滑同充滿空氣感,但味道係唔錯嘅,有家既味道。玉子燒蛋香味濃,裏面有一絲絲蟹肉。🍜 海老天婦羅壽司卷海老天婦肉質彈牙,壽司飯調味亦都恰到好處。
🍜 尖沙咀|塚田農場 🍜

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯

🍜 炭燒走地雞配稻庭烏冬

🍜 塚田梳乎厘玉子燒-蟹肉

🍜 海老天婦羅壽司
海老天婦肉質彈牙,壽司飯調味亦都恰到好處。
2023-05-01 129 浏览
呢間行過想食好耐。但又唔係太肚餓,無聊食個輕食先。Menu 都多款選擇。壽司🍘、前菜🥗、燒物、飯、麵 ,應有盡有。海老牛油果美人捲🦐🥑🍙($68)用越南米紙卷包日本壽司嘅 fusion 菜。好特別!!如果想食得多嘅,可以揀$178,變美人卷人盛添。海老天婦羅壽司卷🦐🍙($98)呢個經典蝦壽司,入面嘅海老炸到脆卜卜。沖繩大島魷魚配豚肉炒麵🦑🐽($108)炒麵加埋配料,食落好香口。美中不足係,可能係鐵板嘅原因,炒麵變得有啲硬身。塚田農場梳乎厘玉子燒鰻魚🐟🥚($108)質地係solid 同liquid 中間,好軟綿綿。無牙婆都食到。鰻魚係梳乎厘玉子中間。----------塚田農場地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE202號舖
呢間行過想食好耐。但又唔係太肚餓,無聊食個輕食先。

海老牛油果美人捲🦐🥑🍙($68)
用越南米紙卷包日本壽司嘅 fusion 菜。
好特別!!

如果想食得多嘅,可以揀$178,變美人卷人盛添。

海老天婦羅壽司卷🦐🍙($98)
呢個經典蝦壽司,入面嘅海老炸到脆卜卜。

沖繩大島魷魚配豚肉炒麵🦑🐽($108)
炒麵加埋配料,食落好香口。
美中不足係,可能係鐵板嘅原因,炒麵變得有啲硬身。

塚田農場梳乎厘玉子燒鰻魚🐟🥚($108)
質地係solid 同liquid 中間,好軟綿綿。

無牙婆都食到。
鰻魚係梳乎厘玉子中間。

----------
塚田農場
  • 塚田農場梳乎厘玉子燒鰻魚
2023-05-01 215 浏览
適逢朋友生日,特意選了一間環境好的餐廳,望到維港海景景色呢~而朋友亦鍾情日本菜。所以便試試這間有特色的fusion日本菜餐廳~ 入面環境好舒服,而卡位座談亦十分闊落。入座後隨即點了招牌生啤,來自九州空運過嚟的啤酒,平時在超市亦不能買到。wow, 用冰杯上加分!啤酒飲落去不太苦,跟平時喝到的手工啤差不多~第一道上的是美人卷,分別點了鰻魚及吞拿魚口味。作為前菜,口感新鮮,像越南春卷配沙律,挺開胃的~第二道是蒜香薯條。薯條即叫即炸,特別是加上了炸蒜片,未食已聞到好香濃的蒜味,鍾意食蒜嘅朋友可以試試!燒物方面,點了炭燒藤安釀造鹽麴大蒜鹿兒島天然豚里肌肉。豬肉食得出有炭燒味,油脂感豐富。不過份量較少,大食的要多叫一份分享,哈哈~主菜方面,點了三文魚親子鹽昆布炒飯,上菜時侍應會即場加蛋完成炒飯。炒飯即製即食,更有飯焦呢!三文魚份再加上三文魚子味道剛好😋另外,更點了南蠻炸雞年糕薄餅。食落比較似墨西哥taco呢!醬汁不是一般的沙律醬,應該混合了千島醬同芥末醬,食落去味道層次比沙律更加好。

蒜香薯條
蒜香薯條
炭燒藤安釀造鹽麴大蒜鹿兒島天然豚里肌肉
南蠻炸雞年糕薄餅
2023-04-25 95 浏览
基本上款款都好食,宮崎紅遙甜番薯本身好甜,加咗一層焦糖脆脆地更好食。海蝦羽衣甘藍沙律,用橙汁調味,成件事都好健康及清新,沙律配料豐富,兩隻大蝦炸到好通透,很大隻,可以連殻食,不過都係剝殼好食啲,食得殻多就覺得有啲硬影響食蝦的口感。南蠻炸雞明太子年糕薄餅,年糕薄餅邊位脆,𥚃面煙韌,仲有少少拉絲效果。炸雞及明太子鴛鴦配搭,可以試多兩個口味,我比較鍾意炸雞。炭燒黑薩摩走地雞配稻庭烏冬,賣相好靚,湯汁很濃郁,食法係將烏冬浸喺湯裏面食,好似食沾麵咁,湯裏面仲有啲炭燒過嘅雞件,肉質非常有彈性,極正!

2023-04-22 71 浏览
The quality of the food is exceptional, with the salmon being particularly fresh. The fried rice has a subtle salty taste and the addition of the chicken and egg mixture enhances the flavor even more. The mochi pancakes are chewy and perfectly cooked, with the thin layer of mochi adding depth to the dish.The broth for the hot pot is rich and flavorful, with a fresh taste. The meat and seafood are all very fresh and don't leave you feeling overwhelmed. The tuna and taro rolls are great small bite

The broth for the hot pot is rich and flavorful, with a fresh taste. The meat and seafood are all very fresh and don't leave you feeling overwhelmed. The tuna and taro rolls are great small bites, with a refreshing taste that stimulates the appetite.

The atmosphere is very comfortable, with comfortable seating and a pleasant ambiance.
2023-04-02
已經第N次幫襯了,環境闊落坐得舒服,每隔一排就會掛住呢度嘅美人鍋,除咗美人鍋之外,呢度嘅雞肉丸都超級出色,放入煲入邊滾3至5分鐘就可以食,佢唔係彈牙嘅感覺,而係有雞肉同軟骨係入邊,好有口感嗰種,雞件都係千祈唔好煮咁耐,一熟就要食,滑滑嫩嫩嘅口感,同埋日本蔬菜,南瓜粟米仔紫蘿蔔青瓜菜類番茄仔,樣樣都好鮮甜,最後加埋炊飯,絕。熟悉必點唐揚海老,又香又脆送酒一流,今次試埋南蠻炸雞同玉子蛋,兩樣都好出色。
碌到呢家餐廳喺openrice訂枱有7折😍二話不説直接訂咗即晚食😎叫咗米紙卷,配上唔同嘅汁,都幾好味香橙芝士沙律,橙都幾甜,味道清新,汁另上有olive oil 加salt比你自己加梳乎厘蟹肉蛋,蟹肉比較少,味道係好嘅,但如果蟹肉可以多啲會更正炸雞年糕pizza,pizza底係年糕,幾得意值得一試👍🏻澳洲牛肉美人鍋,牛肉好大塊,要自己切開,牛肉有牛肉但肉質比較un,如果再比我叫會叫返和牛另外單點一份免治雞肉同蔬菜拼盤總結:有7折就值得食,平時單點個人覺得比較貴,因為份量唔大份。服務因為人手唔夠,加水加湯全部要叫人幫手加,唔可能自動波有人留意你需要,環境舒服,如果有折都會再去👍🏻👍🏻

叫咗米紙卷,配上唔同嘅汁,都幾好味

炸雞年糕pizza,pizza底係年糕,幾得意
值得一試👍🏻

另外單點一份免治雞肉同蔬菜拼盤

2023-04-21 58 浏览
難得唔洗OT所以放工去咗歎下世界😍🌟 海蝦羽衣甘藍沙律海蝦、蓮藕同茄子都有略略炸過,所以食起上黎比一般沙律口感更加豐富!酸酸地嘅洋蔥沙律醬同略帶苦澀味嘅羽衣甘藍好夾!🌟 海老牛油果美人卷非常清新嘅前菜!蔬菜爽口,海老鮮甜,牛油果香滑,沾埋酸酸甜甜嘅醬汁一齊食就更加開胃!😍🌟 炭燒黑摩薩走地雞配稻庭烏冬好香碳燒味,雞肉好嫩滑🥰,滑嘟嘟嘅烏冬吸收濃郁嘅醬汁超惹味😍🌟 炭燒清酒(結)味增銀鱈魚非常嫩滑!😍油香豐富,塊魚皮特別好食🥰🌟 Mango Coco係用椰子水、芒果汁同菠蘿汁製成嘅飲品😆唔會太甜,酸酸地好醒胃!🌟 抹茶雪糕牛奶味非常濃郁,有淡淡抹茶香味,配上櫻花夾餅一齊食就更加好味🤭唔單止嘢食好味,仲有靚靚夜景睇,簡直絕絕子!😍
難得唔洗OT所以放工去咗歎下世界😍

🌟 海蝦羽衣甘藍沙律

🌟 海老牛油果美人卷

🌟 炭燒黑摩薩走地雞配稻庭烏冬

🌟 炭燒清酒(結)味增銀鱈魚
非常嫩滑!😍油香豐富,塊魚皮特別好食🥰

🌟 Mango Coco

🌟 抹茶雪糕

唔單止嘢食好味,仲有靚靚夜景睇,簡直絕絕子!😍
2023-04-20
  • 海老牛油果美人卷
  • 炭燒黑摩薩走地雞配稻庭烏冬
2023-04-05 115 浏览
經過海港城次次都想食塚田農場,今日終於有機會🤪🤪🤪♥️慢煮雞肉、灸燒明太子、油漬生蠔、忌廉芝士、枝豆雞肉和明太子的鹹度和口感相互搭配,超惹味,味道濃郁。油漬生蠔口感非常鮮美,油漬後更是香濃可口。♥️吞拿魚美人卷吞拿魚混合蔬菜、水果,口感好豐富。蔬菜及水果的爽口和吞拿魚的鮮美相當合拍,味道超正!♥️五色刺身盛合刺身包括三文魚、吞拿魚、牡丹蝦、帶子,刺身肉質厚實肥美,鮮味十足。♥️香橙芝士沙律香橙既甜味、芝士既鹹味合作無間,非常新鮮、口感清新。♥️雙拼年糕薄餅年糕薄餅內有蔬菜、芝士;熱烘烘帶出濃厚芝士味道,份量挺多,食到飽一飽!♥️和牛壽喜燒涮涮鍋和牛肉質鮮美,周圍蔬菜包圍和牛,中和了整體味道,CP值超高!♥️意大利飯涮涮鍋配上意大利飯,配搭新鮮,味道豐富,好Juicy!♥️水果甜卷甜甜的水果包成卷,口感特別清新,味道酸酸甜甜。♥️蘋果特飲&菠蘿特飲水果特飲甜甜,清新香口的口感,美味極了。
經過海港城次次都想食塚田農場,今日終於有機會🤪🤪🤪

♥️慢煮雞肉、灸燒明太子、油漬生蠔、忌廉芝士、枝豆

♥️吞拿魚美人卷

♥️五色刺身盛合

♥️香橙芝士沙律
香橙既甜味、芝士既鹹味合作無間,非常新鮮、口感清新。

♥️雙拼年糕薄餅

♥️和牛壽喜燒涮涮鍋

♥️意大利飯
涮涮鍋配上意大利飯,配搭新鮮,味道豐富,好Juicy!

♥️水果甜卷
甜甜的水果包成卷,口感特別清新,味道酸酸甜甜。

♥️蘋果特飲&菠蘿特飲
水果特飲甜甜,清新香口的口感,美味極了。

2023-03-29
用餐时段
星期日晚同屋企人嚟海港城食晚飯,周圍都要排隊,唯獨是呢間唔使等見佢餐牌主要食美人鍋,唔打邊爐都有其他日本菜食,食嘅嘢幾特別同精緻▶️ 美人卷盛盒 ($178)有三條米紙卷(平時一條$68),可以自己選擇口味 (四選三),一次過試多啲口味擺盤唔錯,每條已經設成四份,望落幾色彩繽紛🌈每條都一定有沙律菜外皮係越南式嘅米紙卷,口感給黏軟唔硬旁邊配有三種醬汁,一款係豉油,一款係酸酸地帶啲辣嘅,第三款係千島醬海老牛油果美人卷:入面有玉子蛋、蟹柳、牛油果、蝦,食到少少蝦同蟹柳嘅鹹味🦐可惜牛油果唔夠熟🥑吞拿魚長芋美人卷:長芋似淮山嗰種口感,偏爽口,吞拿魚幾鮮嫩🐟入面仲加咗啲紫洋蔥去減少腥味🧅面頭落咗啲芝麻粒粒三文魚牛油果美人卷:除咗三文魚同牛油果,仲有忌廉芝士,完全俾忌廉芝士搶咗味道🧀一啲三文魚味都冇整體啲米紙卷味道好淡,冇預期中咁好食同有特色🤥▶️ 疏乎厘玉子蛋.蟹肉 ($108)呢個好得意,半球裝嘅疏乎厘玉子蛋都係第一次見,爹哋話好似菠蘿包😂真係好似疏乎厘咁左搖右擺fuwa fuwa~因為即整完即上枱,所以仲係非常之熱辣辣♨️建議攤凍啲先食🥚鍾意佢個蛋質地好水潤多汁但唔會鬆散或過分水汪汪,微微似布甸一開

▶️ 美人卷盛盒 ($178)
外皮係越南式嘅米紙卷,口感給黏軟唔硬
美人卷盛盒

整體啲米紙卷味道好淡,冇預期中咁好食同有特色🤥

▶️ 疏乎厘玉子蛋.蟹肉 ($108)
真係好似疏乎厘咁左搖右擺fuwa fuwa~
疏乎厘玉子燒.蟹肉

因為即整完即上枱,所以仲係非常之熱辣辣♨️建議攤凍啲先食
一開始以為外皮同入邊嘅口感會有分別,食落就覺得佢層次好單一
玉子蛋偏甜但可以接受嘅
可惜蟹肉份量唔夠🦀多數起底部,而蟹肉冇蟹味,感覺似蟹柳

▶️ 鰻魚忌廉芝士壽司卷 ($98)
一卷有八件,冇一般外面嘅卷物咁大件
鰻魚燒得唔錯,帶少少煙燻味,鰻魚汁又唔會太濃
忌廉芝士超濃味🧀仲好厚實,同鰻魚幾夾味
🥒附有青瓜,帶啲清新以平衡味道
不過佢嘅飯係致命位🙃唔係壽司珍珠米,食落有啲硬,應該用咗隔夜米?而且飯嘅比例多,會鍾意佢落多啲鰻魚……
鰻魚忌廉芝士壽司卷

▶️ 雙拼年糕薄餅 ($108)
薄餅底好似紙咁薄身,所以食落非常脆口🍕
上面放上明太子、炸雞、沙律菜、黃椒、芝士、年糕
明太子係實實在在一嚿嚿,再食到一粒粒好似蟹籽咁,味道辛口

年糕用上日式火鍋/甜品嗰款,而非韓式一條條個款,同芝士融為一體
口感軟軟糯糯,咬落煙靭👍🏻幾得意
不過芝士令Pizza偏油咗少少🤏🏻
呢個Pizza夠特別,加入年糕甚少見,值得一試
雙拼年糕薄餅

▶️ 三文魚親子鹽昆布炒飯 ($118)
炒飯比較細份,三個人分每人半碗左右
侍應會即場起你面前炒入雞蛋🧑🏻‍🍳

成個炒飯材料有昆布、三文魚、青蔥、少量紅蘿蔔碎同三文魚子
🍚飯質唔錯,珍珠米飯飽滿
今次有三文魚味,可能因為用煙三文魚?不過就搞到成個飯偏鹹
三文魚親子鹽昆布炒飯

▶️ 大学芋- 宮崎紅遙甜蕃薯 ($48)
今餐嘅甜品,但係佢唔係最尾先上😂
份量幾足,可能有兩條番薯左右
連皮烤,再落蜜糖,然後灑上黑白芝麻
質感比較粉,有啲位偏硬,唔係「妹」番薯入口即溶個種🍠覺得似白薯仔🥔勝在夠甜
始終冇得同日本食嘅比較,因為呢度用齋蜜糖而唔係甜醬油,做唔到甜中帶鹹嘅味道
大学芋- 宮崎紅遙甜蕃薯

整體幾失望,一開始以為佢會有返咁上下水準,因為成個格局幾高級,價錢又唔係平,但級數比唔上價錢
食物本身特別,但調味有待改善,材料亦落得唔夠足,份量偏細😢
環境就幾靚幾舒服嘅,咁啱攞到個望維港海嘅卡位🌃
侍應多數後生仔女,每個都有禮貌,只係不幸地發生咗少少意外 (個侍應起反疏乎厘蛋嘅時候唔小心跌咗佢落枱🫣好彩冇整到爹哋),個侍應有即刻補救,但係就要等佢再整另一個(而另一個嘅蟹肉明顯少咗……)

本身上菜速度都唔快,佢係一碟一碟咁上
性價比低,埋單八百幾蚊三個人,但屋企人食唔飽,最尾要去買甜品食😶
疏乎厘玉子燒.蟹肉
雙拼年糕薄餅