2021-06-28 171 浏览
這是我第二次寫食評,因為好野大家都寫好多!所以我只會做劣評!這店因之前禁堂食,外賣過一次,個人很喜歡食黃魚,所以想再食這味。誰知道店內服務員態度奇差,講嘢冇尾音,態度惡劣。我落單時問咩枱號打算寫,佢一手拎去。冇問題,工作辛苦我明,我唔介意!黃魚面寫明製作需時,預15分鐘,我等⋯⋯等左成半個鐘之後,個服務員先向同事問張單邊張枱😱😱😱😱結果咪就係冇落單!!!不知所謂!餓住走!如果間野好好訓練下啲員工嘅服務態度,生意應該會好啲!
黃魚面寫明製作需時,預15分鐘,我等⋯⋯
如果間野好好訓練下啲員工嘅服務態度,生意應該會好啲!
2021-06-25 222 浏览
同場有九折,無需職員卡,收銀人員會認得然後自取外賣走會話你知有九折午市餐牌呀揀咗堅信號秘製豬扒菜飯(含1生煎包)九折C午市便當🍱 用現金或八達通付款都有九折折扣九折九折再九折堅信號生煎皇會員賺積分換錢用夠熱嘅茶🍵份量好細,無嗌加飯豬扒無特別 驚喜沒有骨有湯汁飲的生煎包,超細一粒包仔好少的沙律🥗 份量好少好少 感覺唔到食咗食物喼汁 唔夠酸 放飯唔出味、放生煎包唔出色、放豬扒唔出汁 唔開心希望形點會有岩食嘅午市

同場有九折
,無需職員卡,收銀人員會認得然後自取外賣走會話你知有九折

午市餐牌呀
揀咗堅信號秘製豬扒菜飯(含1生煎包)

九折C午市便當🍱 用現金或八達通付款都有九折折扣

九折九折再九折

堅信號生煎皇會員賺積分換錢用

夠熱嘅茶🍵

份量好細,無嗌加飯

豬扒無特別 驚喜沒有骨

有湯汁飲的生煎包,超細一粒包仔

好少的沙律🥗 份量好少好少 感覺唔到食咗食物

喼汁 唔夠酸
放飯唔出味、放生煎包唔出色、放豬扒唔出汁
唔開心

希望形點會有岩食嘅午市

外卖自取
2021-06-13 155 浏览
朋友想食湯麵,便選了這間堅信號😚生煎包是好味!😘👍但小籠包就一般,皮有些厚,還有些未蒸熟😆叫了一碗豬扒湯麵,豬扒還可以,有少少鹹;因為喜歡食辣,所以叫了麻辣豬耳和雞翼,味道一般,普普通通的冷盤,不夠辣,也不麻,哈哈😆但二十多元來說,也是可以😊整體來說,不過不失的一餐😊價錢取勝,平民化的收費,醫肚是不錯,味道就一般🤓
朋友想食湯麵,便選了這間堅信號😚
生煎包是好味!😘👍
但小籠包就一般,皮有些厚,還有些未蒸熟😆
叫了一碗豬扒湯麵,豬扒還可以,有少少鹹;
因為喜歡食辣,所以叫了麻辣豬耳和雞翼,

整體來說,不過不失的一餐😊
價錢取勝,平民化的收費,醫肚是不錯,
味道就一般🤓
2021-06-12
  • 生煎包
2021-06-05 132 浏览
好親切既名稱~外婆紅燒肉菜飯 ,飯較有黏性有口感,菜飯既菜多D 會更好,肉肥瘦合當又入味,sauces 亦唔算好喊, 送飯唔錯黃花魚有D腥, 魚肉亦有D梅,雖然落左好多太白粉,但都唔脆仲要粉味濃,糖醋汁應該可以再煮傑小小,番茄醬同D油分開左兩層,而且味道偏酸下午茶餐有兩粒小籠包食下都唔錯,小籠包内裝住滿滿既湯,皮唔算好厚,餡肉帶有微微既胡椒味,特別覺得野味,套餐仲有跟野飲,我簡左熱豆腐,超級熱而且好有豆味,正

下午茶
2021-05-11 257 浏览
上次聽朋友介紹過呢間上海嘢好食,今日就黎試下佢,一試有驚喜。我同朋友兩人叫左一份酸菜魚,蒜泥白肉,麻辣牛柏葉,生煎包, 小籠包,土匪雞翼,同埋肉排。先講吓個酸菜魚,呢度嘅酸菜魚有別於其他舖頭食到嘅酸菜魚。呢度相對上冇咁酸同辣,會重鹹味少少,如果唔食得太酸同太辣嘅朋友仔就啱晒你啦。之後到蒜泥白肉,蒜泥白肉一如既往鋪滿好多蒜頭同埋特製醬汁食落非常惹味。麻辣牛柏葉食落辣味相對地重,食得辣嘅朋友仔一定要試吓啦。跟住到生煎包同小籠包,兩款係一樣咁多汁同熱辣辣咁上。如果叫咗嘅朋友仔一定要即刻熱食,咁樣先至會係最佳嘅狀態。土匪雞翼同埋肉扒就不過不失,食落都係香口嘅食物,所以會越食越想食停唔到口。

麻辣牛柏葉食落辣味相對地重,食得辣嘅朋友仔一定要試吓啦。

2021-05-11 171 浏览
下午茶覺得好肚餓,所以隨便就入咗間食上海野嘅餐廳啦,結果發現超級有驚喜❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️生煎包有超多肉汁,而且肉味濃郁,湯汁鮮甜,簡直係爆汁🤣🤣好食蒜泥白肉呢款小食超惹味,令人食極唔停口🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣小籠包小籠包同樣出色,熱辣辣咁上枱,令人超滿足😋😋😋😋酸菜魚酸菜魚入面有我最鍾意嘅紅薯粉,每一條都索晒湯汁,超正🥰🥰🥰🥰

生煎包
有超多肉汁,而且肉味濃郁,湯汁鮮甜,簡直係爆汁🤣🤣好食

蒜泥白肉
呢款小食超惹味,令人食極唔停口🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

小籠包
小籠包同樣出色,熱辣辣咁上枱,令人超滿足😋😋😋😋

酸菜魚
2021-04-16 157 浏览
Can’t imagine there is an up-to-floor Chinese restaurant in YoHo mall. The price is acceptable and there taste of food is good, wanna go again~Super worth and yummy!!!!The starter comes to 雞絲粉皮~😋 the 胡麻醬is super good, I like the cucumber 🥒 mixed with chicken 🐔 love it so much Cold bean milk, I like the taste as it won’t be too sweet. It is vegetarian dish~ with fresh pineapple 🍍 it is not meat ~ suitable for vegetarians and healthy-like ppl~ a healthy choice ~ mouth-watering !!!Dumplings 🥟 ,heal
Super worth and yummy!!!!

Dumplings 🥟 ,healthy choice, full of meat inside

Cucumber 🥒 ~ a bit spicy but acceptable

Spicy -lover🥰🥰🥰
2021-04-11 1464 浏览
晚上8時半,見這裡全場滿座,仍然有人等位,看看餐牌,原來有特惠晚餐,在YOHO 裡的餐廳來說,價錢很實惠,於是等位大約十分鐘進場用膳。點了兩個特惠晚餐,堅信號秘製厚切豬扒菜飯$65,包括灌湯小籠包兩個,另加小食上海生煎包兩個加$10,茉香綠茶跟餐送的。厚切豬扒菜飯,要讚菜飯非常好味,菜切得細碎,均勻拌在飯裡,飯的口感煙韌而且有微微鹹味,很開胃,不油膩。厚切豬扒抵食,真的夠厚而且味道帶蜜糖味,煎完很香,肉質爽口又不乾。另一特惠晚餐上海粗炒$59,有灌湯小籠包兩個和抹香綠茶跟餐送,小食另加花雕醉雞翼兩隻$10。上海粗炒,麵質很煙韌有彈性,用料冬菇絲、椰菜絲、蘿蔔絲、肉絲等等,份量都不少,而且味道鹹淡適中,份量夠大,炒得又夠香。晚餐送的兩個小籠包,二人同點晚餐,有四個小籠包就放成一籠,小籠包湯汁很多,小心夾起才不至於穿掉漏湯,包子肉質鮮甜,豬肉很新鮮,湯味夠香濃,覺得可以不加醋吃也很鮮味。小食上海生煎包兩個,是這裏的招牌菜,果然一咬就爆汁,彈到旁邊的手袋去,真的要看清楚枱面的教學才吃呢!先咬包的皮,喝掉湯汁,才吃包子。包皮夠薄,底層煎得很香脆,有芝麻增添香味,裏面的豬肉餡和湯都很鮮甜,有輕微

小食上海生煎包兩個,是這裏的招牌菜,果然一咬就爆汁,彈到旁邊的手袋去,真的要看清楚枱面的教學才吃呢!先咬包的皮,喝掉湯汁,才吃包子。包皮夠薄,底層煎得很香脆,有芝麻增添香味,裏面的豬肉餡和湯都很鮮甜,有輕微胡椒味,吃得更滋味!

小食花雕醉雞翼,酒味不算濃,味道較淡,有數粒杞子飾面讓賣相漂亮。咬下肉質挺滑溜的,就是要吃一口,浸一口在花雕汁裏,才覺得夠酒味。

意猶未盡,試多兩款小吃,價錢也不貴。

孜然雞中翼兩隻$18, 孜然份量夠多,一上桌便聞到孜然香氣,雞翼燒完乾身一點,口感結實的,夠咸香。

麻辣貢菜$23, 貢菜很少地方可以食到,見這裏有,就立刻點來試試,非常爽口的蔬菜,質感跟蘿蔔菜脯有點相像,但味道更清新,記得麻辣醬料要拌勻整碟貢菜才吃,這才能讓貢菜更入味更香辣,否則會淡而無味。飾面的蘿蔔菜脯都很好味,味道酸酸甜甜又爽口,與貢菜很夾,都是爽口又夠麻辣。

這餐飯大家都吃得很滿意,經濟實惠,味道也不錯,下次來元朗yoho逛街,都會繼續光顧這裡。

2021-04-07
2021-04-06 250 浏览
復活節假期就嚟去到尾聲,當然要把握時間繼續吃喝玩樂啦!今日踩完單車,就過嚟yoho食嘢,見到堅信號好想食生煎包⋯呢度有自助式點餐服務,可以掃QR code落單,既方便又環保。今次我哋點咗堅信號生煎包(四個)、灌湯小籠包(四個)、堅信嘅秘製豬扒菜飯、外婆紅燒肉同埋2罐雀巢檸檬茶。呢度個招牌生煎包真係無得輸,每次嚟都係必食之選!咬落去肉汁豐富,而且肉汁鮮味香濃,包底煎得乾身脆口,食落好有層次,十分出色!建議先咬一細口,再慢慢啜d肉汁,慢慢品嚐,咁就可以減少燙到嘅機會。灌湯小籠包亦係不錯之選,皮薄餡鮮,而且好juicy。至於個豬扒菜飯,塊豬扒好腍唔柴皮,唔係出面嗰啲因為醃得好勁嘅關係而冇晒肉味,而且佢味道偏甜,食落有少少似叉燒,配上菜飯都唔錯。最後到紅燒肉,五花腩肥瘦比例非常好,而且炆得好入味,加上秘製外婆汁,餸飯一流!總括而言,呢度嘅出品無論價錢味道都唔錯,而且亦無加一服務費,值得推介!

2021-04-05
  • 生煎包
  • 灌湯小籠包
幾年前比生煎包入面啲滾油/汁/湯燙傷左個嘴甩晒皮既我今日終於去咗挑戰其實嗰件事之後好小食生煎包因為真係好驚,嗰間野太有wok氣太juicy, 同佢講我辣親個咀問佢拎d冰點知間舖頭話要收我錢。最後係附近便利店買雪條買咗四五支一路捱到返屋企😢 嗰陣真係以為自己個咀會成世血肉模糊好彩半年之後啲疤痕退得7788🥲 所以介紹今天呢間餐廳之前首先要要提醒大家食生煎包要小心❗️記得唔好一啖放落口(諗返起其實應該投訴返嗰陣間餐廳😭) 好啦返番正題太多廢話唔好意思生煎包〜咁因為我公眾假期去食啦,多人排隊到痴線好彩係shkp mall app可以提早排隊所以去到嘅時候都唔係等咗太耐yay入到去之後佢地有寫住小心生煎包爆汁,加100分😭❤️用手機落單,好方便又睇到價錢收到確認信息嘅同時,個姐姐已經將兩杯豆漿、兩個生煎包同豬扒菜飯放咗上枱😱 真係麥當勞都冇咁快!快到嚇親我,以為送錯。我同媽咪一人食一個生煎包之後小籠包同上海粗炒就到埋😱 真係超級快,如果成餐飯30分鐘左右就食完,係好健康嘅快餐店😝上菜快嘅同時嘢食都夠熱,食落去都係新鮮嘅可能因為好多人食所以廚房就不斷咁樣整緊一有人要就可以即刻拎出去🤩 等位等咗都一陣

生煎包〜

咁因為我公眾假期去食啦,多人排隊到痴線
好彩係shkp mall app可以提早排隊
所以去到嘅時候都唔係等咗太耐yay

入到去之後佢地有寫住小心生煎包爆汁,加100分😭❤️

用手機落單,好方便又睇到價錢

上菜快嘅同時嘢食都夠熱,食落去都係新鮮嘅
可能因為好多人食所以廚房就不斷咁樣整緊
一有人要就可以即刻拎出去🤩 等位等咗都一陣嘅我表示光速有嘢食好開心👍🏻

菜飯幾好食,豬扒又入味❤️ 豆漿都好好飲
上海粗炒勁大碟
見到隔離兩張枱都食唔曬剩低,唔浪費嘅kaikai就梗係打包返屋企啦

同埋佢有好多分店都係地舖
呢個係商場入面真係比較企理又坐得舒服
2021-03-30 96 浏览
今日食評有✍🏻堅信號@yoho mall 試食指數⭐️⭐️⭐️⭐️店舖衛生⭐️⭐️⭐侍應態度⭐️⭐️⭐((每項5⭐️為滿分)) ·今日點了Lunch set1️⃣京葱牛肉湯麵配生煎包、熱豆漿2️⃣排骨湯麵配小籠包、熱綠茶·京葱炒得再熟啲會更入味牛肉好好味但得幾小塊,少咗啲排骨一如既往的好味😋·同一個湯麵底麵身軟硬適中但食得出係整定後再沖啲熱湯上去不過速食店來講係冇問題嘅·我終於搵到食生煎包的技巧冇『必』汁小籠包都唔錯·熱飲正常豆漿set咗甜度如果可以走甜就更好·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
堅信號@yoho mall
試食指數⭐️⭐️⭐️⭐️
店舖衛生⭐️⭐️⭐
侍應態度⭐️⭐️⭐
((每項5⭐️為滿分))
今日點了Lunch set
1️⃣京葱牛肉湯麵配生煎包、熱豆漿
2️⃣排骨湯麵配小籠包、熱綠茶
京葱炒得再熟啲會更入味
牛肉好好味但得幾小塊,少咗啲
排骨一如既往的好味😋
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-03-30
2021-03-29 96 浏览
尋日食完謝謝儂,好似吊起咗老公同阿女條癮,今日去yoho 明明講好食pepper lunch ,點知佢哋一見到堅信號就轉軚,仲要等位,人微言輕,個肚餓到咕咕聲都無得反對😭😭等咗20分鐘左右入得,店員會大叫「堅信號歡迎你!」有啲日本料理店feel☺️可以坐低先賣安心紙仔,順手落埋單,略嫌枱面污糟,抹完都好油為咗食更多嘅小籠包,老公放棄主食,直接order兩份小籠包,一份生煎包😳😳然後我哋再叫兩碗麵,三人share,另外某網上飲食平台會員送多一隻生煎包,正!首先上菜嘅係生煎包,只係一兩分鐘嘅事,以為佢係整定晒所以會淋、凍?錯晒!老公一咬即刻話熱,啲湯汁仲噴到成枱都係!我都唔執輸試返一隻先,先咬開層皮,滿滿嘅湯汁,比小籠包更多,而且仲出緊煙,先飲咗湯汁,再咬個包,包底好香脆,絕唔係燶、硬嗰種,每一隻都煎得好靚,果然係招牌菜,好出色!🤤🤤再嚟就係小籠包,兩籠疊住蒸籠上,睇到都興奮同樣食法,小籠包湯汁比生煎包少啲啲,但都好足夠,而且個皮好薄,食多兩隻都唔會滯,不過比較快凍,建議先食再來係豬扒湯麵,麵嘅份量一般,但豬扒就好多,老公話似叉燒多過豬扒,仲要好好食𠻹,有蜜汁味,鍾意食豬肉嘅朋友可以一試跟住

再嚟就係小籠包,兩籠疊住蒸籠上,睇到都興奮

跟住就到我嘅雪菜黃魚拉麵,一上菜時,侍應同我講無晒拉麵,所以轉咗幼麵,吓?你唔問吓我先嘅?老實講我真係唔鍾意食幼麵,侍應就過一係轉返做普通湯麵底,我有啲唔願意,但又唔想再等,所以就轉普通湯麵底

以為佢會就咁換過個麵底俾我就算,點知佢又重新煮一個(我諗我唔要嗰碗已經俾另一位客人食緊),所以又要等,但等到嘅只係失望........

煎黃魚好似無調味咁,略腥,麵就正常發揮,雪菜亦少,店外海報大大隻字叫人記得飲埋個湯,以為有驚喜,跟本就係普通湯底,最多只係有啲雪菜味,一啲特色都無,唯一欣賞嘅就係伴菜係菜芯,唔係生菜🥬

服務一般,有個短髮女侍應好多廢話,舉一反三🙄🙄3人埋單$254,建議留肚食生煎包,價錢合理

2021-03-28
  • 堅信號秘製厚切豬扒湯麵
2021-03-21 193 浏览
是晚路過,喺商場中庭位置,見到堅信號~一望之下,原來是他~生煎包王子🤴🏻😲,店舖面積不算太大,但光猛整潔💡,見門口餐牌有啲吸引,隨心入去試試🥢我倆被安排坐在卡位🛋,非常好,枱面已放著「堅信號十大龍虎榜」,那麼,我哋就係當中選擇些來試試🥢✅外婆紅燒肉菜飯:肉質夠淋,層皮要肥肥哋先好食,入口嫩滑,唔覺肥膩,有驚喜🤩⭕️上海粗炒:份量都算多,加埋啲豆瓣醬,更加好味,當然鑊氣欠奉,但也不錯✅鎮江肴肉:喜歡啫喱既質感,加上啲肉夠嫩⭕️灌湯小籠包:跟平常吃的差不多✅生煎包:招牌菜,一定要試試,初頭還以為大大個,所以叫了2只,似我在上海老店吃過的差不多,底部煎得好脆,多肉汁,店內也有教食客怎樣品嚐的三步曲,有趣啊!總括來說,是次晚餐不錯,及後發現原來已有好幾間分店,還有會員計分制,可以儲分下次來換食物😋

✅鎮江肴肉:喜歡啫喱既質感,加上啲肉夠嫩
⭕️灌湯小籠包:跟平常吃的差不多

2021-03-20
小妹大概在兩年前看過一次訪問,知道堅信號的起源,感覺是一個很父子情深的故事,令我很想去試一試。最近知道原來元朗已經開了堅信號的分店,當然要去試一試!作為一間在商場內的上海餐館,堅信號的服務和環境絕對令人吸引。餐廳內座位寬闊,枱與枱之間膠板相隔,很聰明地利用膠板展示舖頭招牌菜的廣告,連同枱面上的宣傳,讓食客在點菜前已經可以透過相片得知食物的樣子,吸引食客點餐。餐單選擇繁多,與一般的上海餐館沒有分別。看到他的招牌菜是堅信號上海生煎包($36/4個),於是我毫不猶豫地點了一客四個的生煎包。另外,餐廳晚市套餐吸引,點主菜便送兩粒小籠包,更可以加錢配小食和飲品。我也點了一下糖醋脆黃魚配湯麵($68)。套餐豐富,首先上菜的是灌湯小籠包。小籠包摺紋工整、皮厚薄適中、湯汁濃。主菜則是較清的湯麵配上開胃的糖醋脆黃魚。黃魚肉嫩。可能是因為多汁的關係,令魚的表面不算酥脆,下次食便應該叫菜飯,並用糖醋汁撈飯。另外我也另加$10 點了一客雞絲粉皮,爽口,多芝麻醬,味道清新;配上套餐加$5 有一杯凍豆漿,食完濃味食物可以清一清口腔吧!晚市套餐外,我也與友人Share數款小食,除了堅信號上海生煎包(4個),還有上海
糖醋脆黃魚配湯麵
糖醋脆黃魚

灌湯小籠包
雞絲粉皮
豆漿
晚市套餐外,我也與友人Share數款小食,除了堅信號上海生煎包(4個),還有上海菜肉水餃和堅信號秘製厚切豬扒。
生煎包賣相不錯,表面帶有蔥花和黑芝麻。留意到桌子上有食包教學,但我真的低估了包內的湯汁,一咬下去湯便噴到桌面上。生煎包皮薄,包底金黃香脆,豬肉餡料豐富,帶有胡椒香,果然是招牌菜!
堅信號上海生煎包(4個)
堅信號上海生煎包
上海菜肉水餃和湯麵的湯底應該是一樣的,都是清清的。水餃皮厚薄適中,不會一夾就散, 菜肉餡料飽滿,不錯不錯。
上海菜肉水餃
堅信號秘製厚切豬扒果然厚肉大塊,很有咬口。小妹十分喜歡這個豬扒!
堅信號秘製厚切豬扒
總括而言,堅信號性價比高,既坐得舒適,食物份量十足,又頗具質素。是次晚餐令我十分滿足。
2021-03-12
糖醋脆黃魚配湯麵
灌湯小籠包
豆漿
堅信號上海生煎包(4個)
堅信號秘製厚切豬扒
2021-03-12 129 浏览
難得閒日入元朗,行完Yoho就順便同朋友去食堅信號。Menu選擇都算多。我地叫左生煎包,生煎包個底煎到好香脆,香口得嚟咬落肉汁豐富。仲有食用教學添!堅麻辣系列都好正咁,因為朋友唔太好辣,所以只係叫左個麻辣青瓜試下,青瓜好爽口,食落又唔會話好辣。糖醋排骨menu上寫有5件,但上餐見到唔止5件,有成7 、8件,排骨好𣺉,一咬就甩骨,仲酸酸甜甜咁好開胃。堅信號秘製豬扒擔擔麵,欣賞佢豬扒同麵分開上,咁就唔怕秘製豬扒俾啲湯搶左味。一碗擔擔麵份糧算多,個湯好濃味,有少少辣辣地。豬扒醃到好入味,咬落軟硬啱啱好。叫左熱嘅杯桂圓紅棗茶,養生又好飲。走嗰陣時見到都仲有唔少人等外賣,睇返menu都幾抵食咁。
難得閒日入元朗,行完Yoho就順便同朋友去食堅信號。

Menu選擇都算多。

仲有食用教學添!

叫左熱嘅杯桂圓紅棗茶,養生又好飲。

走嗰陣時見到都仲有唔少人等外賣,睇返menu都幾抵食咁。