2022-08-17
雖然知道越多好評嘅餐廳,中伏嘅機會率越高🥲 但今次嘅體驗真係麻麻,原本同朋友慶祝生日,想揀間環境靚又打到卡嘅試,但結論係又貴又細碟,仲要質素好普普🙃 完全大失所望😖餐廳主打泰國𝘍𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯菜式,由前酒店大廚主理,加上𝘓𝘌𝘋大螢幕,理應係環境同食物都有質素嘅地方🙂 但是晚體驗係𝘓𝘌𝘋好光,就算坐得唔近都覺得好殘眼👀 食物上菜係幾快,質素大致普通,但收費好進取,哩個價食到哩個質素就唔多合理😖《 泰式炸軟殼蟹餅 》 $138 1 / 5全晚最嬲係哩道菜,除左無擺盤之外,成舊蟹餅都好乾好乾,炸粉乾到會介損牙肉🤯 叫軟殼蟹餅其實只係蝦餅捲着軟殼蟹,有啲名過其實🙃 《 虎蝦炒金邊粉 》 $228 2 / 5聞落係幾香,賣相同平時泰國餐館食到嘅一樣,除左面頭嘅虎蝦基本上就得番豆腐乾、蛋碎作配料,偏油膩,麵質較淋,性價比低🙃《 芒果班蘭糯米飯 》 $168 3 / 5預早訂位時叫餐廳準備嘅驚喜,算係最有賣相嘅一道👍🏻 上層係班蘭味糯米飯,班蘭味香到影完相一陣都仲聞到🥴 但食落糯米飯偏實淨同硬身,加上唔算太多椰漿所以會有啲乾🤏 芒果甜嘅但可以份量多啲😀整體好唔抵食,限時內交檯所以都係食得較急,哩個
《 泰式炸軟殼蟹餅 》 $138 1 / 5
《 虎蝦炒金邊粉 》 $228 2 / 5
《 芒果班蘭糯米飯 》 $168 3 / 5
整體好唔抵食,限時內交檯所以都係食得較急,哩個價位絕對有更多選擇😠
———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛