雖然知道越多好評嘅餐廳,中伏嘅機會率越高🥲 但今次嘅體驗真係麻麻,原本同朋友慶祝生日,想揀間環境靚又打到卡嘅試,但結論係又貴又細碟,仲要質素好普普🙃 完全大失所望😖餐廳主打泰國𝘍𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯菜式,由前酒店大廚主理,加上𝘓𝘌𝘋大螢幕,理應係環境同食物都有質素嘅地方🙂 但是晚體驗係𝘓𝘌𝘋好光,就算坐得唔近都覺得好殘眼👀 食物上菜係幾快,質素大致普通,但收費好進取,哩個價食到哩個質素就唔多合理😖《 泰式炸軟殼蟹餅 》 $138 1 / 5全晚最嬲係哩道菜,除左無擺盤之外,成舊蟹餅都好乾好乾,炸粉乾到會介損牙肉🤯 叫軟殼蟹餅其實只係蝦餅捲着軟殼蟹,有啲名過其實🙃 《 虎蝦炒金邊粉 》 $228 2 / 5聞落係幾香,賣相同平時泰國餐館食到嘅一樣,除左面頭嘅虎蝦基本上就得番豆腐乾、蛋碎作配料,偏油膩,麵質較淋,性價比低🙃《 芒果班蘭糯米飯 》 $168 3 / 5預早訂位時叫餐廳準備嘅驚喜,算係最有賣相嘅一道👍🏻 上層係班蘭味糯米飯,班蘭味香到影完相一陣都仲聞到🥴 但食落糯米飯偏實淨同硬身,加上唔算太多椰漿所以會有啲乾🤏 芒果甜嘅但可以份量多啲😀整體好唔抵食,限時內交檯所以都係食得較急,哩個

《 泰式炸軟殼蟹餅 》 $138 1 / 5

《 虎蝦炒金邊粉 》 $228 2 / 5

《 芒果班蘭糯米飯 》 $168 3 / 5

整體好唔抵食,限時內交檯所以都係食得較急,哩個價位絕對有更多選擇😠
———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛
📸打卡able度:💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度:💛💛
———————————————
生日
點菜:- 西冷牛扒配泰式酸子汁- 燒豬頸肉- 白酒一枝因為當日係慶祝生日有蛋糕, 會收切餅費, 但開一枝酒就會wave左, 所以冇叫到其他飲品, 下次再去可以試下餐廳嘅cocktails; 講返野食, 牛扒叫左7成熟, 都幾厚下, 食落肉質好軟好juicy, 同個酸子汁都幾夾, 值得一試; 豬頸肉嘅話可以揀燒或者炸, 我地就叫左炸, 炸豬頸肉就有啲乾, 應該叫燒豬頸肉會juicy, 豬頸肉個醬有少少辣, 真係好少; 本身係想食基地炒飯但賣曬, 就轉左金邊粉, 唔好彩咁當日金邊粉quality唔係幾好, 所以問我地要唔要轉其他, 我覺得呢度值得一讚(有啲餐廳真係會照出);服務方面都做得好好, 因為當日我地係慶祝生日, 但冇同主角講會有蛋糕, 侍應都好識做
點菜:
- 西冷牛扒配泰式酸子汁
- 燒豬頸肉
- 白酒一枝

• 西冷牛扒配泰式酸子汁
中午1點半到達,   鋪頭都好似未開門咁,   有紙箱拆緊貨.帶我地上左樓上,  所謂270度螢幕,  打卡都還可以既.點野食個時見到價牌都唔平,  自然期望較高啦上左菜後, 每樣食左幾啖, 諗起食神既對白,  D野食有幾辣就整幾辣,  客人咪會點多幾杯餐飲囉個羊架叫左3成熟,  上黎就應該raw raw地, 見到Openice 咁多好食評,發覺全部都係等級4既用戶,,咁我都明白了, 相信餐廳都投放唔少錢係PR 公司/marketing 公司到overall係...不可一不可再

帶我地上左樓上,  所謂270度螢幕,  打卡都還可以既.
點野食個時見到價牌都唔平,  自然期望較高啦
個羊架叫左3成熟,  上黎就應該raw raw地,

咁我都明白了,

overall係...不可一不可再
2022-08-14
2022-08-12 132 浏览
今日到基地貳餐酒館用餐,因為下午三點就到了,是第一組客人,光影打開後裡面真的很美,而餐點是有兩大類別可以選擇,有西餐和泰菜可以選擇,餐點也做的很精緻,另外最大的特色是有很大的屏幕會換場景有紐約曼哈頓夜景、薰衣草牆、馬爾代夫等,很適合約會或是跟家人朋友來打卡照相。1.基地炒飯有半隻波士頓龍蝦的炒飯每粒飯香氣四溢,本身是不喜歡吃波士頓龍蝦的結果熟度剛好就連拍完照回來吃已經冷掉味道還是很棒。 2. 鴨胸扒配清咖喱汁帶皮的鴨胸軟嫩適中、口感彈牙,一旁的配菜也不遜色但有一個瓜是苦的,裡面的馬鈴薯非常香脆。3. 冬陰功湯冬陰功湯做得比較有辣度,裡面有一隻大蝦,配鮮辣椒冬陰功湯很得宜。4. 蘑菇忌廉湯蘑菇忌廉湯喝得到要粒粒的碎蘑菇,香氣十足,大蒜麵包還可以但配上蘑菇湯喝就很加分了,喜歡蘑菇湯的人不要錯過。5.泰式燒豬頸肉豬頸肉燒的脆脆的,口感一流,配上獨家醬汁味道更是可口。6.cranberry juice喝起來普通,可以嘗試酒單上special系列,應該會更特別一些。7.draft beer剛好下午來有Happy hour但如果只有一個人點,另一個人不能分著喝喔。
1.基地炒飯

2. 鴨胸扒配清咖喱汁

3. 冬陰功湯

4. 蘑菇忌廉湯

5.泰式燒豬頸肉
豬頸肉燒的脆脆的,口感一流,配上獨家醬汁味道更是可口。

6.cranberry juice

7.draft beer

鴨胸扒配青咖喱汁
冬陰功湯
鴨胸扒配青咖喱汁
冬陰功湯
2022-08-11 93 浏览
一上到二樓真係覺得好靚!估唔到呢間泰式fusion餐廳玩光影視覺🏞🌄見到呢個180度大螢幕入面既景色就覺得好舒服😌食物都幾唔錯 係就係貴左少少 但係唔錯既體驗! ✨生蝦刺身 $168上枱會叫我地拍片或者影相~因為會有乾冰效果😆生蝦夠厚肉又新鮮彈牙😋點埋個醬辣辣哋好惹味🤤✨蘑菇忌廉湯 $108食泰國菜飲冬陰公湯實會夾啲但我又怕太辣就嗌左蘑菇湯 超香松露味同埋啲菇茸好正😝仲有塊蒜蓉包好味到😱勁重蒜😝想要多幾塊😢✨基地炒飯 $288炒飯炒得好夠乾身同夠鑊氣! 👍🏻雖然冇乜餸但出奇地好味😆龍蝦🦞加左蟹籽烤香~蝦肉都好彈牙😋✨香蕉煎餅 $128一共有三件~煎餅非常煙韌 入面啲香蕉多到爆哂餡😝仲淋左鍊奶同朱古力醬添!另外仲叫左 清甜又解渴既Young Coconut $58同Thai Longan Tea $48 好滿足啊🤩
一上到二樓真係覺得好靚!

✨生蝦刺身 $168

龍蝦🦞加左蟹籽烤香~蝦肉都好彈牙😋

✨香蕉煎餅 $128

1K
2022-08-07 115 浏览
係依間餐廳既對面樓上gym room 做gym,每次做gym望落樓下都見到依間酒吧餐廳好好生意今晚做完gym就落嚟試吓啦!可能太好生意入邊爆晒棚不過室外都有少部份位置可以坐設有冷風機所以喺出邊坐都唔覺得好熱!依間餐廳係食泰式fusion菜啱晒我口味生蝦刺身依度啲生蝦係走巨大路線,而且肥美肉厚, 食起上嚟勁有口感好甜好新鮮😋重點係佢配嘅海鮮汁調配得非常之好,夠酸夠辣好有泰國味蘑菇忌廉湯. 南瓜忌廉湯呢度嘅忌廉湯質感濃厚👍🏻蘑菇湯仲加入咗黑松露,飲起上嚟嘅時候有粒粒蘑菇嘅口感。而南瓜忌廉湯味道香甜,兩個湯都配上厚身牛油多士,烘烤過嘅多士外脆內軟,點湯食一流♥️冬蔭功卡邦尼意粉必點之一👍🏻驟眼睇落去好似普通意粉但係入口係好香濃嘅冬陰功味,醬汁濃稠度啱啱好,配埋流心蛋黃,蛋香十足👍🏻意粉入口嘅時候更香更滑。泰式香蕉煎餅去泰國必食既香蕉pancake, 依度都有得食!加埋煉奶同朱古力醬,邪惡!

依間餐廳係食泰式fusion菜啱晒我口味

生蝦刺身

蘑菇忌廉湯. 南瓜忌廉湯

冬蔭功卡邦尼意粉

泰式香蕉煎餅
2022-08-04 170 浏览
我book了這個地方去同朋友搞生日,這個地方前身是一間酒吧,現在卻變成一間酒吧和餐廳,地下主要是飲酒的地方,我們被安排坐在一樓,由於天氣太熱去到已經叫了三杯啤酒和一些小食,我哋分別叫了蝦餅和軟殼蟹柚子沙律,過了一會好快便有一個沒有戴口罩類似服務員的人送上食物,在靜心觀察全場只有他沒有帶口罩,實在是太奇怪🤔食物方面味道也可以,但第一碟柚子沙律卻令我哋十分驚喜,因為從來未食過一個軟殼蟹柚子沙律跟譚仔中辣般的辣🥴,我開頭以為只是叫了柚子沙律,但朋友想想後說其實是叫軟殼蟹有子沙律,之後便向服務員了解並告訴他這個柚子沙律實在太辣,他竟然同我哋講他覺得沒問題,因為佢食得辣,這樣的回應實在是莫名其妙!?不久其餘的朋友也到達了便叫了幾款食物,由於有小朋友在,所以我們都叫了一些小食、兩碟意粉和一個意大利飯,開頭來的主要是小食,最後等了一個小時後才發現主菜還未上,當去追追,之後過咗一陣子依然還未,再追問,侍應才說意粉沒有帶子所以沒有了,但是剩餘的一款意粉和意大利飯等了很久也沒到,再追問便說沒有另外一個材料所以也取消了,實在是救命最後問他還有什麼食物,才叫了一個大蝦意粉,但最估不到這個地方11點後原來已經變

最後問他還有什麼食物,才叫了一個大蝦意粉,但最估不到這個地方11點後原來已經變成一間酒吧,所以發現人客都換上了來喝酒的地方,因為有小朋友的關係,所以我們也埋單速速離開

我很感激那間餐廳因為食物的關係給我們做了一個折扣,但其實來消費很簡單,坐得舒服、衛生、食物沒什麼問題,當然食飯美味就更完美,可惜今次真的失望
軟殼蟹柚子沙律
2022-07-24
2022-08-03 136 浏览
近日尖沙咀嘅大部分酒吧都換咗同轉手,前幾日經過赫德道見到有間新開酒吧餐廳,之前已經係ig見到朋友打卡,一於同男朋友試下😎上左樓上坐,已經見到有大型270度巨幕,不斷轉唔同嘅景,好chili好舒服~我地坐低之後waiter都非常好service,唔會催我地落單~Starter叫左“博大霧”($168) 擺盤太吸引了! waiter上菜時會幫我地慢慢拎起個蓋,好多乾冰噴出黎好夢幻好高級,好似好大霧咁~ 三文魚Carpaccio配埋酸酸酸甜辣嘅泰式香草汁好夾好開胃仲有少少辣辣地~三文魚都好肥美~入口融化!飲品我地試左cocktail:Thai & Base ($108),有朱古力,泰國奶茶同Rum酒,甜甜地好好入口~打開又有乾冰,好好feel呀~大蝦冬陰公湯($128),雖然價錢有少貴,但絕對對得住個質素!入面有大蝦,菇,非常濃味,比九龍城嘅泰國菜更加正宗。我地叫多左一個湯,南瓜忌廉湯($108),有塊烘過的吐司放係上面,用黎yim住個湯食,好夾好好味,南瓜令個湯甜甜地,好好飲。黃咖哩軟殼蟹($268),咖哩好香,軟殼蟹炸到好香脆,而且有好多舊,我同男朋友兩個人都係勉強食得晒,我地另外叫左蒜

Thai & Base

冬陰公湯

南瓜忌廉湯

黃咖哩軟殼蟹($268),咖哩好香,軟殼蟹炸到好香脆,而且有好多舊,我同男朋友兩個人都係勉強食得晒,我地另外叫左蒜蓉包用黎dim個咖喱嘅,蒜蓉包好脆好好味!
黃咖哩軟殼蟹

芒果斑蘭糯米飯($168),最好叫左甜品,但呢個甜品擺盤簡直係好似高級酒店嘅甜品咁,好靚睇住簡直唔捨得食呀!芒果甜同埋個糯米飯仲係熱熱地好軟熟的,簡直100分!

芒果斑蘭糯米飯
全部菜色都好精緻而且好濃味,個人黎講好鍾意❤️下次會再黎試下其他菜色!
Thai & Base
冬陰公湯
黃咖哩軟殼蟹
芒果斑蘭糯米飯
2022-08-02 93 浏览
餐廳環境好靚好優美服務員態度良好👍食物質素非常之高👍 首選 必食推介火山排骨😋 仲有和牛泰國船麵非常之地道 你會連啲湯都飲埋 😍 梅子醬羊架五成熟剛剛好👍 小食我選擇咗自家手工軟殼蟹蝦餅非常出式😍 重點推介基地炒飯龍蝦好大隻👍 泰式燒春雞令我非常回味👍
2022-08-02 100 浏览
今日朋友生日,😊特登去尖沙咀行街睇戲跟住食飯,喺K11行到攰攰地,😁成班睇吓去邊度食飯慶祝,上OpenRice望吓,🤣見到附近有間餐廳酒吧非常吸引即刻去試吓。地址喺赫德道17號海信大廈地下。Base 2 bar & restaurant 。去到餐廳見到裝修真係好靚,比到我一種好放鬆好舒適嘅感覺,淨係個環境唔同格調已經非常滿意,冷氣又非常足夠👏🏻👏🏻生蝦刺身 168 元,❤️size好大隻,望落去已經知道好新鮮,又鮮甜,入口蝦肉爽口彈牙,加上獨特嘅醬汁,令到蝦肉鮮味提升到一個層次😁搏大霧 168 元 ,❤️賣相都幾吸引,三文魚刺身加上佢啲醬汁,入口味道非常特別,三文魚有少少魚油脂肪,味道更加香,加一片辣椒令到三文魚鮮味更加突出。值得推介。基地炒飯 288 元,炒飯一到已經聞到香味,旁邊仲有龍蝦燒到好香,龍蝦上面加咗少少蟹籽,入口鮮味更加突出,龍蝦肉好爽口彈牙,食得出係非常新鮮,而且燒到啱啱好仲保留到肉汁,值得一讚😉炒飯加左少少辣椒食落口好惹味好香。整體配搭得啱啱好😌冬陰功卡邦尼意粉 218元,❤️卡邦尼意粉上上面有少少蛋油,令到意粉更加香滑,😎而且意粉煮到啱啱好,軟硬度適中,估唔到冬陰功令到意
Base 2 bar & restaurant 。
冬陰功卡邦尼意粉 218元,❤️卡邦尼意粉上上面有少少蛋油,令到意粉更加香滑,😎而且意粉煮到啱啱好,軟硬度適中,估唔到冬陰功令到意粉帶少少酸辣更加好食😋旁邊仲有隻大蝦。食到我舔舔脷🤭食到停唔到口😍
呢間酒吧餐廳無論裝修同埋食物都令到我地非常滿意🤣下次有朋友生日都會再過嚟幫襯😁
之前見網上好多人介紹呢間餐廳,真係想去好耐啦😽😽今日想同朋友黎影相,所以就一早同朋友未到食飯時間已經嚟左😙😙餐廳有2層樓高,二樓有180度嘅全屏螢幕,放映住世界各地嘅名勝景點🤤猶如置身係外地一樣,真係好有feel😌😌好似係另一個世界咁!我地就係比佢吸引而黎😜餐廳係主打fusion菜同半酒吧,係泰式同西式嘅綜合😙都混合咗唔少泰國菜元素,味道都幾新奇😜😜環境又寬闊,座位設計係繞圈嘅梳化🛋️空間感好大,完全冇壓迫感👍🏻👍🏻生蝦刺身 $168上碟之後,侍應就叫我地預備好影相啦🤪,之後佢就加左啲水,令到成碟生蝦刺身都噴晒煙咁,氣氛爆棚🥰🥰 而生蝦刺身都好生鮮,大大隻啖啖肉,而且肉質爽口又彈牙😍 再伴隨着泰式酸辣汁,將其鮮甜提升到另一境界~~基地炒飯 $288嚟到基地貳不彷試下佢地嘅基地炒飯,有大大隻龍蝦襯托住嘅炒飯,而龍蝦嘅味道真係發揮得淋漓盡致😌😌龍蝦上仲灑上咗無數嘅蟹籽,龍蝦肉味新鮮、肉質結實飽滿🥰🥰炒飯更做到火喉十足,粒粒分明😍😍😍完全唔油膩👍🏻👍🏻南瓜忌廉湯 $108南瓜湯有豐富嘅營養,大家一定要試下🤤🤤顏色好天然亮麗,真材實料😍完全冇添加色素👍🏻入口又香又滑,唔會過稠過稀,真係飲到津津有

生蝦刺身 $168

基地炒飯 $288

南瓜忌廉湯 $108
南瓜湯有豐富嘅營養,大家一定要試下🤤🤤顏色好天然亮麗,真材實料😍完全冇添加色素👍🏻入口又香又滑,唔會過稠過稀,真係飲到津津有味🤩🤩

芒果班蘭糯米飯 $168
去到尾聲,都想試埋呢到嘅甜品😌😌今次就叫左呢個芒果糯米飯🥳🥳賣相好精緻又吸引,一定都唔平凡😗綠色嘅糯米飯係靠斑蘭葉上色,所以顏色不會太深,食落口仲有好香啲斑蘭味😜 糯米飯好軟糯又有帶嚼勁,再加上多汁的芒果肉粒,每人不禁食完一啖又一啖🥰

Young Coconut $58

Pineapple Smoothie $58
2022-07-31 170 浏览
之前見到有人推介呢間鬧市中既泰式餐廳同埋酒吧,一大賣點係上層有塊轉換景色既大LED屏幕,不過事先無預約坐梳化位,假日黎到全場滿座,失去打卡既機會😢▪️ 南瓜忌廉湯(7/10)💲108南瓜湯偏向稠身,飲落係啖啖南瓜蓉咁,裡面有幾片帶子,配上酥脆蒜蓉包🥖▪️ 博大霧(7.5/10)💲168開蓋時有煙燻效果,三文魚質感肥美,加上平時食泰式生蝦先會有既酸辣汁同埋蒜片,配搭新穎好惹味,不過辣度對我黎講有點兒高,但係又忍唔到口要繼續食🌶️▪️ 冬陰功卡邦尼意粉(7.5/10)💲218呢道幾有驚喜,食落有冬陰功既酸辣夠曬開胃,辣度相對溫和,仲有隻蛋既蛋黃香同忌廉汁,Creamy之餘又唔會膩😍意粉軟硬度係適中,而且掛汁🍝隻虎蝦煎得岩好,無黏殼情況,肉質新鮮彈牙🦐▪️ 香蕉煎餅(8/10)💲128即叫即製上檯熱辣辣,呢個唔係最普遍嗰種用麵粉整既班戟底,而係有特色地用上手抓餅,食落好脆身鬆化,唔會軟腍油膩🫶🏻包裹住唔少香蕉片,再淋上煉奶同埋朱古力醬,甜度可以接受,好輕易就KO曬全碟🍌▪️ Base Kiss(7.5/10)💲108店員推介呢杯,本身見係Gin、Raspberry、Egg White,驚啲莓會好重藥水味

▪️ 南瓜忌廉湯(7/10)💲108

▪️ 博大霧(7.5/10)💲168

▪️ 冬陰功卡邦尼意粉(7.5/10)💲218

▪️ 香蕉煎餅(8/10)💲128

▪️ Base Kiss(7.5/10)💲108
Base Kiss

店員推介呢杯,本身見係Gin、Raspberry、Egg White,驚啲莓會好重藥水味,不過出到黎唔覺,反而仲會有啲檸檬味,酸酸甜甜咁清新易入口,女士們應該都會鍾意🫣

▪️ Thai Fashion 💲108

呢杯有Mekhong Bitters同Thai Herbs,飲落偏苦有少少橙皮味,整體唔算太岩我口味,大概比較適合男士們😳

🔎 整體評分(7.5/10)
Base Kiss
尋晚諗住開開心心食生日飯,Book左枱,8位,要我哋在門外久等半個鐘話裡面張枱埋緊單, 等極都冇枱, 火都嚟, 嘈多兩下將我哋啲朋友斬開一半, 有啲人坐一間好似雜物 房嘅黑房, 一啲人就坐出邊, 想飲杯嘢落單叫極都冇人, 算! 咁樣食嘢法真係谷9氣拉大隊走人,轉場!!!!!最諷刺嘅係,我Book枱已經留言(生日飯, 請畀一張位置好啲嘅枱我哋丫唔該) 點知, 要將我哋咁多個人斬半分開掉喺裏面近廁所位走廊兼黑房, 要我哋等咁耐,又冇枱畀我哋,咁我book嚟做乜?職員態度極差耍我地太極, 一早講冇枱我哋咪走囉, 唔好咁玩我哋丫, 嬲到爆呀!!
尋晚諗住開開心心食生日飯,
Book左枱,8位,
要我哋在門外久等半個鐘話裡面張枱埋緊單, 等極都冇枱,
火都嚟,
算! 咁樣食嘢法真係谷9氣拉大隊走人,轉場!!!!!
職員態度極差耍我地太極,
一早講冇枱我哋咪走囉,
唔好咁玩我哋丫,
嬲到爆呀!!
2022-07-29
2022-07-28 79 浏览
之前Bookmark左喺尖沙咀嘅base好耐,原來佢喺尖東嗰邊開左間分店,於是同朋友去試,環境方面佢每張枱都好闊落,仲有無敵大screen投射唔同嘅景象食物就以泰西fusion菜為主,仲有唔少signature cocktail 博大霧呢個博大霧其實係三文魚刺身,一打開就有乾冰霧化嘅效果,三文魚好新鮮,配埋泰式酸辣醬食好開胃磨菇忌廉湯第一啖已經飲到好濃郁嘅黑松露味,每一啖都有香濃嘅磨菇同黑松露味,配埋蒜茸包食一流基地炒飯估唔到佢嘅龍蝦會咁大隻,拆埋都有好多肉,龍蝦肉質厚實,蝦膏濃郁,炒飯粒粒分明香蕉煎餅最後一定唔少得甜品,佢嘅煎餅幾軟身,不過味道甜左啲Base coladaBase colada好清新,飲落去好香椰子味Miss Lady呢杯係用vodka做酒底,又睇得又好飲

磨菇忌廉湯

香蕉煎餅

最後一定唔少得甜品,佢嘅煎餅幾軟身,不過味道甜左啲

Base colada
Base colada好清新,飲落去好香椰子味

Miss Lady
呢杯係用vodka做酒底,又睇得又好飲
2022-07-28 67 浏览
基地貳 尖沙咀赫德道17號海信大廈地下及1樓—————————————————————————Party TimeNice Place For Gathering & Chill 蘑菇忌廉湯南瓜湯三文魚都是其主打菜色之一。上菜時整碟菜在出煙,很吸引,打卡一流😍三文魚點綠色的酸辣醬再加上辣椒,十分入味。而放耐了辣椒更入味會更辣🌶️友人叫好,但我就受不了喇再來是冬陰功虎蝦意粉,既然是泰式fusion菜餐廳,呢碟實在是全餐的表表者。本來實在沒想過用冬陰功汁來煮意粉,覺得好驚喜,夠味之餘亦不太辣,平時食5小辣的我們都吃得了😂虎蝦都好新鮮。這個意粉絕對要覆桌👍🏿👍🏿生蝦刺身打卡拍片一流 捕捉到年青人 相機食先上菜既時候會有煙霧效果 賣相又好肉質新鮮 夾住蒜頭同辣椒 驅走腥味加上泰式香草辣汁 超開胃基地炒飯一試難忘 個炒飯惹味得來又有鑊氣乾身飯粒粒分明 加上鹹香魚籽係口腔爆發 食完配上半隻龍蝦同龍蝦鉗龍蝦肉質鮮嫩彈牙 岩哂情侶分享
基地貳
尖沙咀赫德道17號海信大廈地下及1樓