2022-08-01
之前見網上好多人介紹呢間餐廳,真係想去好耐啦😽😽今日想同朋友黎影相,所以就一早同朋友未到食飯時間已經嚟左😙😙餐廳有2層樓高,二樓有180度嘅全屏螢幕,放映住世界各地嘅名勝景點🤤猶如置身係外地一樣,真係好有feel😌😌好似係另一個世界咁!我地就係比佢吸引而黎😜餐廳係主打fusion菜同半酒吧,係泰式同西式嘅綜合😙都混合咗唔少泰國菜元素,味道都幾新奇😜😜環境又寬闊,座位設計係繞圈嘅梳化🛋️空間感好大,完全冇壓迫感👍🏻👍🏻生蝦刺身 $168上碟之後,侍應就叫我地預備好影相啦🤪,之後佢就加左啲水,令到成碟生蝦刺身都噴晒煙咁,氣氛爆棚🥰🥰 而生蝦刺身都好生鮮,大大隻啖啖肉,而且肉質爽口又彈牙😍 再伴隨着泰式酸辣汁,將其鮮甜提升到另一境界~~基地炒飯 $288嚟到基地貳不彷試下佢地嘅基地炒飯,有大大隻龍蝦襯托住嘅炒飯,而龍蝦嘅味道真係發揮得淋漓盡致😌😌龍蝦上仲灑上咗無數嘅蟹籽,龍蝦肉味新鮮、肉質結實飽滿🥰🥰炒飯更做到火喉十足,粒粒分明😍😍😍完全唔油膩👍🏻👍🏻南瓜忌廉湯 $108南瓜湯有豐富嘅營養,大家一定要試下🤤🤤顏色好天然亮麗,真材實料😍完全冇添加色素👍🏻入口又香又滑,唔會過稠過稀,真係飲到津津有
生蝦刺身 $168
南瓜湯有豐富嘅營養,大家一定要試下🤤🤤顏色好天然亮麗,真材實料😍完全冇添加色素👍🏻入口又香又滑,唔會過稠過稀,真係飲到津津有味🤩🤩
芒果班蘭糯米飯 $168
去到尾聲,都想試埋呢到嘅甜品😌😌今次就叫左呢個芒果糯米飯🥳🥳賣相好精緻又吸引,一定都唔平凡😗綠色嘅糯米飯係靠斑蘭葉上色,所以顏色不會太深,食落口仲有好香啲斑蘭味😜 糯米飯好軟糯又有帶嚼勁,再加上多汁的芒果肉粒,每人不禁食完一啖又一啖🥰
Young Coconut $58
Pineapple Smoothie $58