2022-09-04 55 浏览
今晚去咗充滿九龍城寨風味嘅火鍋店... 充滿懷舊氣息... 店內同店外嘅打卡位好多... 啱曬鍾意影相嘅朋友!😍呢度係手機掃QR Code自助落單... 我同朋友揀咗最出名嘅雞煲翅湯底... 侍應先奉上每位一碗魚翅、花膠同雞肉... 非常足料同吸睛... 之後再細心為大家添上雞湯! 我鍾意呢度嘅魚翅同埋花膠一啲都唔腥... 而且雞湯嘅雞味濃郁... 飲完唔會好口渴!今晚點咗兩款小食... ✨麻辣涼拌花甲花甲鮮甜而且份量唔少... 麻辣度適中... 連麻麻地食辣嘅朋友都食到... 仲大讚好味添!👍✨百花炸油條嚟到熱辣辣嘅百花炸油條... 可以有兩食... 即食又得... 放落湯浸下先食都得! 我個人prefer直食... 特別香脆可口!🤤火鍋料就揀咗呢啲...✨嫩滑鴨血基本上係我每次食火鍋必點嘅🤭呢度提供嘅鴨血Q彈而嫩滑... 唔係嗰啲一夾即散嘅貨色... 唔錯!😋✨招牌三寶丸有五款丸可以自由配搭... 包括墨魚丸、蝦丸、梅菜豬肉丸、鯪魚丸同埋牛丸! 我哋揀咗前三種丸... 墨丸同蝦丸超級彈牙... 豬肉丸加咗梅菜有新意... 食落都唔錯... 唔使點醬都夠味! 整體上... 啲丸丸質

今晚點咗兩款小食...
✨麻辣涼拌花甲

✨百花炸油條

火鍋料就揀咗呢啲...
✨嫩滑鴨血
基本上係我每次食火鍋必點嘅🤭

✨招牌三寶丸
有五款丸可以自由配搭... 包括墨魚丸、蝦丸、梅菜豬肉丸、鯪魚丸同埋牛丸! 我哋揀咗前三種丸... 墨丸同蝦丸超級彈牙... 豬肉丸加咗梅菜有新意... 食落都唔錯... 唔使點醬都夠味! 整體上... 啲丸丸質素非常之高... 推介!👏

✨非凡牛胸爽
睇menu見到覺得好吸睛... 所以特別order! 嚟到的確眼前一亮... 牛胸爽砌成一朵大嘅玫瑰花... 好靚... 忍唔住要影多幾張相!🤪
唔少人以為一大片白色部分係肥膏... 其實係胸腔肋骨中間嘅軟骨部位... 食落好爽口... 唔覺肥膩㗎!

✨豬頸肉
呢個係冇得輸嘅選擇... 必點!👍
爽嫩相間嘅口感... 總係食完想再食!

今晚嘅火鍋係逐樣點... 但相比起放題又唔算好貴... 因為依家做緊優惠... 逢星期日至四9pm後就有8折!

整體上感覺唔錯... 座位好寬敞舒適... 可以輕輕鬆鬆慢慢淥! 侍應又有禮貌... 適當時候又會主動加湯! 至於打邊爐食物質素好緊要... 呢度嘅食物夠新鮮... 下次可以再幫襯!😊

城寨煲皇
📍地址:尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖

2022-09-04 33 浏览
睇見宣傳話, 逢星期日至四 9:00pm有八折優惠, 今晚就約埋朋友一齊去滾下滾下, 烚下烚下!♨️未入舖頭已經feel到強烈懷舊氣息, 沿著樓梯拾級而下, 九龍城寨風味活現眼前!店內佈置格局有啲似冰室, 望落乾淨企理而且地方闊落, 完全無壓迫感!既然有八折優惠, 今晚我哋就食豪啲啲😆 Order咗雞煲翅湯底, 未打邊爐之前我哋先一人一碗魚翅花膠雞湯食咗先! 啲魚翅同埋花膠大大嚿, 一啲都唔孤寒而且仲唔腥!今晚點咗order咗👇♨️非凡牛胸爽 牛胸爽砌到成朵玫瑰花咁勁靚, 食落好爽口, 正!♨️招牌三寶丸我哋揀咗墨魚丸、蝦丸、梅菜豬肉丸! 全部都好新鮮彈牙, 豬肉丸加咗梅菜又好夾!♨️嫩滑鴨血鴨血滑得嚟夠彈, 唔係盒裝嘅貨色!♨️麻辣涼拌花甲花甲味道夠鮮, 麻辣度恰到好處!♨️百花炸油條兩食! 即食同放湯浸下先食都得!♨️豬頸肉肥瘦相間, 食落夠爽嫩!

既然有八折優惠, 今晚我哋就食豪啲啲😆 Order

今晚點咗order咗👇
♨️非凡牛胸爽
牛胸爽砌到成朵玫瑰花咁勁靚, 食落好爽口, 正!

♨️招牌三寶丸
我哋揀咗墨魚丸、蝦丸、梅菜豬肉丸!
全部都好新鮮彈牙, 豬肉丸加咗梅菜又好夾!

♨️嫩滑鴨血
鴨血滑得嚟夠彈, 唔係盒裝嘅貨色!

♨️麻辣涼拌花甲
花甲味道夠鮮, 麻辣度恰到好處!

♨️百花炸油條
兩食! 即食同放湯浸下先食都得!

♨️豬頸肉
肥瘦相間, 食落夠爽嫩!
2022-09-02 42 浏览
尖沙咀打卡火鍋店呢排見到好多朋友都去呢間火鍋店打卡,超級香港地道風味,九龍城寨古惑仔黑社會場景,入咗去感覺瞬間變成大家姐。星期日至四9:00pm後有8折優惠,所以今日放工近近地過去打邊爐。餐廳面積很大,環境寬敞舒適,冷氣超級足,裝修充滿香港90年代風格,而且環境好高貴,有多個打卡位。提供WiFi 、紙巾,火鍋醬料每位$18。手機自助下單好方便,圖文並茂非常清晰。服務態度良好,另收+1服務費。龍鳳雞煲翅 $428首先可以飲咗雞湯先,加埋花膠翅和雞肉,超級補身,雞湯味濃郁,正~之後再加湯用嚟打邊爐🍲涼拌花甲 $148麻辣豉油伴花甲, BB辣惹味易入口,花甲本身煮熟咗,可以放心食用田園雙拼餃 $68有韮菜餃和椰菜餃各4件,餃子有驚喜,滑滑的薄皮包著滿滿的餡料,豬肉餡爽口入味,推介龍口粉絲 $38吸晒雞湯嘅精華美國殼飼肥牛 $138薄切肥牛打邊爐,再點豉油,火鍋必配娃娃菜 $48食火鍋最鍾意叫娃娃菜,煲到清甜入味即炸新鮮響鈴 $68即炸好酥脆,邪惡竹蔗茅根/夏枯草 $28打邊爐咁熱氣,一定要飲番支低糖涼茶服務質素:8/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
尖沙咀打卡火鍋

呢排見到好多朋友都去呢間火鍋店打卡,超級香港地道風味,
九龍城寨古惑仔黑社會場景,入咗去感覺瞬間變成大家姐。

餐廳面積很大,環境寬敞舒適,冷氣超級足,

龍鳳雞煲翅 $428

涼拌花甲 $148

田園雙拼餃 $68

龍口粉絲 $38
吸晒雞湯嘅精華

美國殼飼肥牛 $138
薄切肥牛打邊爐,再點豉油,火鍋必配

娃娃菜 $48
火鍋最鍾意叫娃娃菜,煲到清甜入味

即炸新鮮響鈴 $68
即炸好酥脆,邪惡

竹蔗茅根/夏枯草 $28
打邊爐咁熱氣,一定要飲番支低糖涼茶

服務質素:8/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
2022-08-31
夜上海⋯⋯夜上海⋯⋯九龍城寨一度作為世上人口最密集的社區,香港九龍城寨曾被冠上「罪惡之城」之名⋯⋯雖然九龍城寨我就未去過喇,但九龍城寨相關的故事或電影電視應該就有睇過喇!而今日就去咗尖沙咀一間以九龍城寨為主題的火鍋店體驗下食雞煲翅!龍鳯雞煲翅 絕對是城寨煲皇的人氣湯底之一!雞湯底熬至奶白,啖啖都是上雞精華,入口鮮味濃郁,再每人一碗真魚翅,啖啖翅真係豪華一足!除了一梳梳魚翅,亦有嫩滑雞絲、充滿膠質嘅花膠,作為女士表示非常滋補滿足!本地手切牛板腱單點火鍋當然要食得刁鑽!牛味濃郁,而且油脂分布平均!配以雞湯入口,極鮮重牛味,一試難忘!手工餃子涼拌花甲
夜上海⋯⋯夜上海⋯⋯

手工餃子

2022-08-15
  • 手工餃子
2022-08-29 31 浏览
今日晏左收工,難得女朋友黎接我,咁就係附近搵間餐廳食嘢,係到見到間招牌好特別,而家打邊爐都幾岩我哋兩個食,咁就入咗去。上網睇返呢到原來係行高級service嘅火鍋店,一路行入餐廳都好靚好有心機佈置成個感覺,而店員都好好咁樣介紹比我地知入坐嘅安排。坐低左,店員逐一介紹醬汁,而且都有介紹邊啲係餐廳signature,我地叫左個龍鳳雞煲翅湯底,佢有每人一份嘅翅。湯滾左加湯落翅到,雞湯嘅鮮甜加上好足料嘅翅,味道到而家都仲記得。每一啖都係好味到唔捨得吞。再加左一份本地手切牛𦟌 $268牛味濃郁,而且油脂分布平均,呢個價錢絕對超值!吸引埋雞湯,再入口,簡單直接,好食!基本上一份牛肉已經飽左7成,因為中途飲左好多雞湯,因為真係好鮮好好飲。我哋再加左份手工餃子、蔬菜拼盤同埋叫左個蜆食,食埋都真係飽到嘔。Overall黎講,價錢比一般火鍋貴,淨係湯底都500幾,不過上至材料、質素,下至餐廳環境、服務,真係好出色,係燈光偏暗左啲。

再加左一份本地手切牛𦟌 $268

•城寨煲皇🏰•九龍城寨相信大家都一定聽過!🔥尖沙咀有一個九龍城寨公主題嘅邊爐店,一班姊妹著哂旗袍去打卡📷🚩龍鳳雞煲翅每碗魚翅都好足料,奶白色嘅湯底,每碗都係有勁多魚翅同雞絲,真係好補好正🤤🚩涼拌花甲 份重幾多嘅一款小食🤤好重花椒嘅香味,花甲大大隻鮮甜,少少嘅辣,食完真係好開胃!🚩日式磯煮冰鎮鮑魚 Staff極力推薦,口感爽口彈牙,俾醬油烹調後再雪藏,都幾特別嘅感覺🤭🚩 百花炸油條油條入面包住啲蝦滑,食落吾會覺得油膩,都幾重蝦味🦐🚩美國殼飼肥牛 油脂分布平衡,重牛肉味!🐂🚩非凡牛胸爽 煮大約1分鐘左右,食落好爽口好正🤤🚩手打芝心牛丸 丸入面有一粒車打芝士,食落好香牛味又加入埋溶咗嘅芝士,好滿足🥰🚩仲有其他餸菜:🚩冰菜🥬🚩稻庭烏冬 🍜🚩紅薯粉 🍜🚩炸芋件 🚩蝦滑拼墨魚滑 🦑地方:城寨煲皇地址:尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖
•城寨煲皇🏰•

🚩龍鳳雞煲

🚩涼拌花甲

🚩日式磯煮冰鎮鮑魚

🚩 百花炸油條
油條入面包住啲蝦滑,食落吾會覺得油膩,都幾重蝦味🦐

🚩美國殼飼肥牛
油脂分布平衡,重牛肉味!🐂

🚩非凡牛胸爽

🚩蝦滑拼墨魚滑 🦑

地方:城寨煲皇
地址:尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖
2022-08-28 28 浏览
⭕用九龍城寨做主題既火鍋店去過未?九龍城寨聽就聽得多啦,未去過唔緊要,依家又有一個九龍城寨公主題嘅火鍋店,好有特色㗎👍🥰成班人著哂旗袍去打卡都好有feel✌️🙂用龍鳳雞煲翅做湯底 $428,係好奢侈既一件事,亦係哩到招牌人氣湯底👍💞魚翅好足料,個湯熬至奶白色,每碗都係有魚翅同勁多雞絲,花膠🥲好飲到一碗都唔夠🤭🤭女人飲就岩哂,好補🤭👍!🔸涼拌花甲 $148叫左其中一款小食係涼拌花甲,幾開胃👍🤭重花椒味,花甲大大隻,幾多肉食,肉質爽口既,分量都比想像中多👍🤭食落口有少少麻辣🌶️🔸日式磯煮冰鎮鮑魚 $148Staff極力推薦,口感好彈,俾醬油烹調後再經過雪藏就,做到溏心鮑魚個種feel🙂✌️當夜仲叫左好多餸:🔸冰菜 $48🔸美國殼飼肥牛 $138🔸非凡牛胸爽 $108🔸百花炸油條 $88🔸稻庭烏冬 $48🔸紅薯粉 $38🔸炸芋件 $38🔸手打芝心牛丸 $88🔸蝦灣拼墨魚滑 $118勁耐冇食冰菜,菜類好fresh🥬好靚💞牛胸爽唔係到到有得食,食落口爽爽聲🥰✌️超正!!百花炸油條都係其中一樣幾特別既菜式,佢係油炸鬼入面釀咗蝦滑,已經炸過,直接食或者放湯都ok👍入口有2種口感,食到停唔到口👍👍👍👍

🔸涼拌花甲 $148

🔸炸芋件 $38
🔸手打芝心牛丸 $88
🔸蝦灣拼墨魚滑 $118

2022-08-26 54 浏览
自從喺尖沙咀返工我都經常去亞士厘道食茶餐,每次經過都見到呢一家城寨煲皇那麼吸引招牌!加上宣傳介紹晚上九點後八折優惠,吸引了我這個加班到九時的夜收工人士! 中午時看到這家餐廳的招牌已經那麼吸引,原來到了晚上更加燈光十色!一進門口已看見燈飾再配合舊式風格令人遐想回到五六十年代城寨的環境! 入到店內感覺也像冰室設計,摩登與古典交融,餐桌餐椅寬敞,有別於一般火鍋店舖快食快走的感覺!吃打邊爐火鍋醬料實為重要,而這裏的醬料也有十款選擇,最緊要乾淨及新鮮! 在選湯底之前我點了前菜麻辣涼拌花甲,因為真的十分肚餓,邊吃邊點!麻辣涼拌花甲在夏天甚為清爽,小小麻小小辣作為頭盤帶起火鍋的食慾! 今晚獎勵自己,點上了雞煲翅火鍋作為我們的火鍋湯底!他們會先將雞煲翅分開送上,滿足眼球及相機的慾望,之後會即時火鍋雞湯,先吃雞煲翅! 我想說這份雞煲翅十足料,雞湯一點也不咸,回味無窮喝完再想再喝!但也要為了留肚在吃其他火鍋配料,還是節制一下好!但頭湯以令你滿足十分! 配料當然離不開牛肉,我點了花雕醉牛肉,牛肉十分新鮮,盡量也一點也

今晚獎勵自己,點上了雞煲火鍋作為我們的火鍋湯底!他們會先將雞煲翅分開送上,滿足眼球及相機的慾望,之後會即時火鍋雞湯,先吃雞煲翅!
配料當然離不開牛肉,我點了花雕醉牛肉,牛肉十分新鮮,盡量也一點也不少,配上花雕酒的牛肉十分滑嫩,醉雞湯火鍋內翻滾兩三秒,便可即撈起!一個字來形容“滑”!
竹笙著火鍋裏是不可缺少的菜式,新鮮爽脆!同兩份量也十分足!火鍋湯都被捉生所吸收,吃起上嚟雙重滋味!
蔬菜同樣也需要在打邊爐時吃,我們點了冰菜!外表像鋪上冰霜,吃起上來也和一般蔬菜不同,平時很少吃到所以再打邊爐吃也有另一番風味!
百花炸油條,是新鮮炸出來,所以可以兩食,即時食和放入邊爐再撈上來吃!看個人喜好!喜歡吃油炸鬼的人不要錯過!
啤酒和火鍋絕對是絕配!所以點上1664 滑身啤酒,解熱解渴,鬼佬涼茶!正!!!
2022-08-22
2022-08-25 31 浏览
麻辣涼拌花甲好惹味好開胃酸酸辣辣花甲好新鮮 肉質大粒又彈牙必食推介!#雞煲翅鍋底每人一碗 雞煲翅魚翅 雞肉 花膠好足料 滿滿的一碗!!唔止份量多而且還非常高質雞肉嫩滑花膠夠厚身又彈牙魚翅爽口 將熱辣辣嘅花膠雞湯倒入盛滿珍貴材料嘅碗中好香好潤 感覺好滋補味道濃郁 又唔會蓋左原材料嘅味道百花炸油條一碟八件 即叫即炸即食夠香脆又唔油膩蝦泥 好香好彈牙另一種食法 就係落湯打邊爐花雕醉牛用花鵰酒醃過後牛肉變得好嫩滑鐘意食牛嘅朋友唔好錯過**星期日至四9:00pm後仲有8折優惠好抵食整體黎講環境非常舒適 卡位闊落店員效率高又有禮貌食物多選擇而且好味道

麻辣涼拌花甲
好惹味好開胃
酸酸辣辣
花甲好新鮮 肉質大粒又彈牙

必食推介!
#雞煲翅鍋底
每人一碗 雞煲
魚翅 雞肉 花膠
好足料 滿滿的一碗!!
唔止份量多

環境非常舒適 卡位闊落
店員效率高又有禮貌
食物多選擇而且好味道
2022-08-24 19 浏览
九龍城寨,一個滿載歷史意義的地方,洋溢老香港風情,令不少電視編劇爭相拍攝相關題材。尖沙咀這家「城寨煲皇」亦以九龍城寨為主題,一甫進餐廳即能看見一片霓虹牆,更有還原歌舞廳的打卡位,頗具老香港情懷。🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍃雞煲翅連鍋底(2位用)👍🏻$428招牌人氣湯底~湯底可謂全餐最滿意!魚翅夠足料,至於湯底熬至奶白,乃精華所在!大方加入大量魚翅!配合雞絲及花膠,澀身而充滿角質,滿滿骨膠原,絕不能錯過。🍃麻辣涼拌花甲👍🏻$148花甲冇沙 ,加上特製醬汁,味道層次豐富:鮮、甜、酸、辣食到停唔到口🍃手切滑牛肉$98👍🏻雖然呢一份手切牛肉,係喺牛肉Menu到最平嘅,但質素絕對有驚喜!性價比超高。牛味濃郁不在乎話下,仲十分滑溜🍃鴨血每次食火鍋必點!嫩滑新鮮的鴨血配上濃郁雞湯湯底令人食過返尋味🍃豚肉賣相十分令人垂涎,砌成一多多花花豚肉紋理清晰好靚,入口豚味濃郁份量都唔細!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍃雞煲翅連鍋底(2位用)👍🏻$428
招牌人氣湯底~湯底可謂全餐最滿意!
魚翅夠足料,至於湯底熬至奶白,
乃精華所在!
大方加入大量魚翅!配合雞絲及花膠,
澀身而充滿角質,滿滿骨膠原,
絕不能錯過。

🍃麻辣涼拌花甲👍🏻$148
花甲冇沙 ,加上特製醬汁,
味道層次豐富:鮮、甜、酸、辣
食到停唔到口

🍃手切滑牛肉$98👍🏻
雖然呢一份手切牛肉,
係喺牛肉Menu到最平嘅,
但質素絕對有驚喜!性價比超高。
牛味濃郁不在乎話下,仲十分滑溜

🍃鴨血
每次食火鍋必點!
嫩滑新鮮的鴨血配上濃郁雞湯湯底
令人食過返尋味

🍃豚肉
賣相十分令人垂涎,砌成一多多花花
豚肉紋理清晰好靚,入口豚味濃郁
份量都唔細!

2022-08-21 67 浏览
📍城寨煲皇地點:尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖九龍城寨主題火鍋店☠️好鐘意呢個九龍城寨既主題 九龍城寨相信好多人都聽過 傳說中係一個龍蛇混集既地方!@klsc_schp 門面己經好吸引~ 懷舊風嘅霓虹燈牌好有打卡FEEL!!🍲龍鳳雞煲翅呢到既招牌人氣湯底!! 湯底係重點!魚翅真係好足料~湯底熬至奶白,真係好吸引!一座低店員就俾我地每人一碗翅魚翅夠長及飽滿加上滿滿雞絲及花膠 ~雞煲翅飲落去好膠質、黏口 ,真係要飲多幾碗補下身子涼拌花甲 天氣咁熱 最啱食酸酸地嘅涼拌美食花甲係我的最愛 ! 花甲好大隻!肉質爽口 淋上醬汁少少麻辣好開胃ahhhh新鮮滑牛肉超級嫩滑而且入口不韌! 牛肉味濃~私心推薦!鴨血鴨血軟嫩!!吸附湯汁後好正,超加分的!豆腐豆腐營養高低熱量及高蛋白質!而且好滑!每次邊爐必須食喔豚肉食肉獸表示滿足 ! 油花均勻,油脂香突出!好香豬肉味😛整體上食物很高質~而且仲有大量影相位置!絕對值得到訪喔!
📍城寨煲皇
地點:尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖

九龍城寨主題火鍋店☠️

好鐘意呢個九龍城寨既主題
九龍城寨相信好多人都聽過 傳說中係一個龍蛇混集既地方!

🍲龍鳳雞煲
呢到既招牌人氣湯底!! 湯底係重點!魚翅真係好足料~
湯底熬至奶白,真係好吸引!一座低店員就俾我地每人一碗翅
魚翅夠長及飽滿加上滿滿雞絲及花膠 ~
雞煲翅飲落去好膠質、黏口 ,真係要飲多幾碗補下身子

天氣咁熱 最啱食酸酸地嘅涼拌美食
花甲係我的最愛 ! 花甲好大隻!肉質爽口
淋上醬汁少少麻辣好開胃ahhhh

新鮮滑牛肉
超級嫩滑而且入口不韌! 牛肉味濃~私心推薦!

鴨血
鴨血軟嫩!!吸附湯汁後好正,超加分的!

豆腐
豆腐營養高低熱量及高蛋白質!而且好滑!每次邊爐必須食喔

豚肉
食肉獸表示滿足 ! 油花均勻,油脂香突出!好香豬肉味😛

整體上食物很高質~而且仲有大量影相位置!
絕對值得到訪喔!
2022-08-19 72 浏览
🆂🅷🅸🅽🅶 🅲🅷🅰🅸 🅷🅾🆃🅿🅾🆃 • #ᴀꜱɪᴀ #ᴛꜱɪᴍꜱʜᴀᴛꜱᴜɪ_ꜱɪᴋꜰᴏʀʟɪꜰᴇ-之前經過成日比佢門面吸引,好懷舊風嘅霓虹燈牌,裝飾好用心。而且睇佢menu好多好特色野食,加上職員都好好服務🥰雖然價錢好似好貴,但係星期日至四9點後有8折優惠,所以計返都同其他質素普通餐廳差唔多。🆂🅷🅰🆁 🆆🅸🆃🅷 🆈🅾🆄 -🍲龍鳳雞煲翅嚟呢到緊係食招牌湯底,雞湯熬到奶白色,飲落去唔會好油膩,而且魚翅好足料,夠4人份量,每人一大碗,配埋雞絲。$428🦪涼拌花甲好耐無試到涼拌花甲,汁唔會太濃味,食落少少麻香,做前菜好開胃,岩哂配啤酒食。$148🦪日式磯煮冰鎮鮑魚呢個係連員工都推薦,口感好爽口彈牙,經醬油烹調後再經過雪藏,保留鮮味。$148🍤蝦滑拼墨魚滑食落去彈牙,好有鮮味🫣睇嚟真材實料,而且佢面頭好多蟹子增加口感。$118🐮秘制生牛肉刺身選用加拿大牛肉必薄鋪冰面,保留生肉爽口口感,而且肉面有木魚同埋洋蔥酸汁,同平時嘅生牛肉感覺好唔同🥳🆂🅴🅴 🆈🅾🆄…📍 尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖📍Branch Store尖沙咀(九龍城寨)𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑

🆂🅷🅰🆁 🆆🅸🆃🅷 🆈🅾🆄
🍲龍鳳雞煲

🦪涼拌花甲

🦪日式磯煮冰鎮鮑魚

🍤蝦滑拼墨魚滑

🐮秘制生牛肉刺身

🆂🅴🅴 🆈🅾🆄…
📍 尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖

📍Branch Store
尖沙咀(九龍城寨)

𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻

#sikforlife#hkfoodie#hkig#hkeat#like4like#restaurants#香港好去處#週末好去處#相機食先#高質#旺角美食#Mongkok#Eeeeeats #FoodPhotographyTheInsta#ufood#ublog#打邊爐#特別 #雞煲翅 #雞絲#煲皇#chillout #打卡 #happyhours
2022-08-19 48 浏览
城寨嘅店相信好多人都聽過 今次🧜🏻‍♀️終於去左佢地嘅煲皇試試佢個花膠雞煲翅😚有打卡位之餘 仲有好多款唔同嘅野食而且質素都唔錯嫁👅重點黎啦‼️宜家星期日至四9:00pm入座嘅話仲有8折優惠⭐️咁抵快啲gogogo 啦🌟-🍴龍鳯雞煲翅 HKD428城寨嘅人氣湯底之一❗️湯底熬至奶白 入口濃郁唔油膩 而且一碗翅嘅份量都真係幾多 魚翅一梳梳食到啖啖翅 雞絲嫩滑仲有片花膠添 非常滋補☺️店員會叫你飲完湯先開始打邊爐🤣雞湯可以添加 唔怕飲曬 🧜🏻‍♀️都飲左兩碗🤪🍴涼拌花甲 HKD148🍴秘制生牛肉刺身 HKD288先講花甲 肉質大隻爽口 配上酸酸辣辣嘅汁好開胃 有少少似潮州野 餐前食唔錯🙈生牛肉係🧜🏻‍♀️必叫嘅野 用左加拿大嘅牛肉切成薄片 鮮嫩唔腥 連埋木魚碎同洋蔥點酸汁食同樣出色 真係可以一片接一片啊😍🍴日式磯煮冰鎮鮑魚 (2隻) HKD148🍴冰火辣味魷魚 HKD88冰鎮鮑魚又係人氣之一❗️兩件鮑魚經過醬油烹調再雪返凍 令肉質軟糯之餘帶點爽口 醬油味道完全無蓋過鮑魚嘅鮮味 值得一試😋魷魚用左水魷 配以咖哩同沙茶醬嘅醬汁 好適合同朋友傾計嘅助酒小食🍻🍴撈佬墨魚仔 HKD88 🍴非凡牛胸爽 HKD108🍴

🍴龍鳯雞煲翅 HKD428

🍴涼拌花甲 HKD148
🍴秘制生牛肉刺身 HKD288

🍴日式磯煮冰鎮鮑魚 (2隻) HKD148
🍴冰火辣味魷魚 HKD88

🍴撈佬墨魚仔 HKD88
🍴非凡牛胸爽 HKD108
🍴 蝦滑拼墨魚滑 HKD118
另外我地仲叫左啲配料打邊爐 太普遍嘅配料skip左佢🤣墨魚仔唔需要淥太耐 但佢嘅爽口程度真係比左個驚喜我🦑牛胸爽唔係到到有得食 呢到嘅牛胸爽骨膠原滿滿 建議淥耐少少會更加爽口無咁膩🥰蝦滑墨魚滑值得一提嘅係又係打得好爽 蝦滑仲見到真係有蝦仔肉起到唔馬虎嫁🦐

💡溫馨提示 記得book位🫶🏻
之前成日見人係裝修懷舊嘅火鍋店「城寨煲皇」打卡,今次終於可以試下佢地嘅花膠雞煲翅湯底🤤門口有最signature 嘅打卡位,佈置超用心,懷舊風得黎加左型格嘅霓虹燈牌店員態度友善,服務好好,主動介紹唔同嘅菜式、食材☺️ 雖然就咁睇價錢較貴,但星期日至四九點後都有八折,而且食材質素真心唔錯,計返都抵食🤤🐓龍鳳雞煲翅($428)另加翅($78)城寨煲皇招牌湯底之一,雞湯熬煮到奶白色,飲落唔覺得油膩,雞肉嫩滑,飲湯嘅同時食到啖啖翅,非常滿足🤤建議打邊爐前飲多幾碗雞湯☺️🐚麻辣涼伴花甲($148)無沙嘅花甲淋上酸酸辣辣嘅醬汁,非常開胃,岩晒做餐前小食~🔔即炸新鮮響鈴($68)新鮮即炸響鈴有兩種食法,可以就咁點佢酸甜汁或放落湯底浸淋,兩種食法各有特色🤣🍜稻庭烏冬($48)雞煲翅湯濃郁,用黎煮烏冬一流🥰🥟田園雙拼餃(韮菜餃, 椰菜餃)($68)自家製餃子大隻足料,而且以蔬菜為主,感覺冇咁heavy🤣🍢招牌三寶丸($98)墨丸•蝦丸•牛丸可以自由配搭三種丸類,墨丸同蝦丸滑口彈牙,牛丸紥實🐂美國殼飼肥牛($138)肥瘦分布平均,食落嫩滑,質素唔錯😗

🐓龍鳳雞煲翅($428)
另加翅($78)

🐚麻辣涼伴花甲($148)
無沙嘅花甲淋上酸酸辣辣嘅醬汁,非常開胃,岩晒做餐前小食~

🔔即炸新鮮響鈴($68)

🍜稻庭烏冬($48)
雞煲翅湯濃郁,用黎煮烏冬一流🥰

🥟田園雙拼餃(韮菜餃, 椰菜餃)($68)
自家製餃子大隻足料,而且以蔬菜為主,感覺冇咁heavy🤣

🍢招牌三寶丸($98)
墨丸•蝦丸•牛丸
可以自由配搭三種丸類,墨丸同蝦丸滑口彈牙,牛丸紥實

🐂美國殼飼肥牛($138)
肥瘦分布平均,食落嫩滑,質素唔錯😗
2022-08-14
2022-08-11 100 浏览
✨中女獨食難肥日誌 ✨城寨煲皇 中女食尖沙咀人大了,任食邊爐質素平平,但求填飽肚子。近年寧願選擇食物質素高而且坐得舒適的高價邊爐🫕星期日至四9點後8折其實幾抵!龍鳳雞煲翅連鍋底花膠大大片,魚翅一梳梳亦足料,配有雞絲,湯底味濃好喝,建議打邊爐前飲多碗❤️拍得住媽媽靚湯!麻辣涼拌花甲小食都有幾款,花甲涼拌都少見,味香偏辣,但有少少沙招牌三寶丸 $98手打丸果然是招牌,新鮮彈牙!最好食墨魚丸,口感味道都不錯!流沙芝心獅子狗 $77邊爐必食,小心辣咀!韮菜餃 $48有8隻大大隻,新鮮足料!紅薯粉 $38紅薯粉煙韌爽滑,索滿湯汁味道一流!冰豆腐 $38還有野菌菜盤,養生邊爐少肉多菜,健康少油!📮地址: 城寨煲皇 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖☎電話: 28992236
✨中女獨食難肥日誌 ✨
城寨煲皇 中女食尖沙咀

龍鳳雞煲翅連鍋底

麻辣涼拌花甲
小食都有幾款,花甲涼拌都少見,味香偏辣,但有少少沙

招牌三寶丸 $98
手打丸果然是招牌,新鮮彈牙!最好食墨魚丸,口感味道都不錯!

流沙芝心獅子狗 $77
邊爐必食,小心辣咀!

韮菜餃 $48
有8隻大大隻,新鮮足料!
紅薯粉 $38
紅薯粉煙韌爽滑,索滿湯汁味道一流!

冰豆腐 $38
還有野菌菜盤,養生邊爐少肉多菜,健康少油!

📮地址: 城寨煲皇 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈地庫A號舖
☎電話: 28992236
2022-08-07
$500 (宵夜)
  • 花膠雞煲翅