2019-11-11
依間係鰂魚涌既名店,長期受當區打工仔、同唔同地區既為食豬幫襯。雖然鰂魚涌好遠,我都係會山長水遠搭入去幫襯「坐忘」依間既最出名就係佢地既豬軟骨,每次本人黎到都不能取捨。不過近年黎,佢地豬軟骨質素較飄忽不定,唔係每次都煮到咁入口即溶。每次嗌都好膽戰心驚,唔知抵唔抵到轉車費哈哈椰香烤雞野菜咖哩飯 $64{+豬軟骨 $26}今次決定兩款肉都食曬坐忘啲野一向大份,果日全日太攰都無食過野,決定雞扒+豬軟骨好好慰勞自己。可惜「抽唔中」神級膠質軟骨,雖然淋身但大部分都係瘦肉黎。喺坐忘嗌豬軟骨,真係永遠係一場賭博。今次忍痛捨棄左豬軟骨烏冬,嘗試好多人讚既 「椰香烤雞」。雞扒有5大塊,連皮、份量大但質素有點參差。有啲好鞋,有啲仲未煎熟咁、粉粉地少女色,有啲幾好食,但好食既都只係普通好食,快餐店早餐質素。飯同蔬菜依舊無令人失望,啲飯唔係普通白飯黎,而係粟米蕃薯飯,好有特色加埋啲微甜既日式咖哩汁,同佢地引以為傲既既爽口蔬菜,就算啲肉唔係好高質,本身個配套已經贏左。不過椰香我就食唔出,同普通款既咖哩汁一樣。
雖然鰂魚涌好遠,我都係會山長水遠搭入去幫襯「坐忘」
依間既最出名就係佢地既豬軟骨,每次本人黎到都不能取捨。
椰香烤雞野菜咖哩飯 $64
{+豬軟骨 $26}
今次決定兩款肉都食曬
可惜「抽唔中」神級膠質軟骨,雖然淋身但大部分都係瘦肉黎。
喺坐忘嗌豬軟骨,真係永遠係一場賭博。