2023-04-24 140 浏览
作為狗奴經常都想帶埋狗狗出街但奈可香港嘅Pet friendly 餐廳真的不算多🥹所weekend有時都冇辦法要留狗狗係屋企自己出去🥲近排男朋友發現南昌有一間新餐廳可以帶埋狗狗去😍因為係vwalk 户外所以寵物都可以去!而户外都有坐位可以坐所以狗狗都可以一齊🐶🔺卡邦尼炒一丁見到卡邦尼加出前一丁好似幾特別就叫咗卡邦尼醬汁都好掛汁同埋好夾🤩奶味就偏重少少🤏🏻好岩我嘅口味!整體都好特別😉🔺凍檸檬茶麵就唔包飲品要另外加錢!檸檬茶就不多説了😂
🔺卡邦尼炒一丁
🔺凍檸檬茶
麵就唔包飲品要另外加錢!檸檬茶就不多説了😂
2023-04-24 122 浏览
身為泰國菜的粉絲竟然見到港式食物mix咗泰國食物咁就當然要試下到底好唔好食啦😳其實唔係我發現到的而係男朋友話比我聽嘅,便話見到打拋豬肉碎太陽蛋炒一丁🥰個日去到見到唔單只可以叫出前一丁係可以轉米粉所以就扮係健康少少轉咗米粉🤣講返正題先打拋豬肉碎當然最重要係佢嘅調味啦😆呢個同真正嘅都有90%相似而且配埋米粉係意外的好食😋再配上面的半熟太陽蛋流落嚟嘅蛋黃真係不得了嘅組合,完全冇得輸🥹最後有啲口渴就加錢買咗支忌廉飲,呢個就不用多説啦🤣
2023-04-24 110 浏览
每一個三文治都唔超過40蚊最平25蚊就有交易!雖然三文治唔包飲品,但係每一份都係超級足料同大份的!一個女仔食絕對足夠一個午餐!今次就叫咗勁蔥鹹牛肉炒蛋三文治32蚊,其實可以選擇普通鹹牛肉炒蛋三文治或者係有蔥嘅。多咗蔥就更加香令成個三文治多咗一層味道!蔥嘅份量都唔係少少而係好多!鹹牛肉嘅份量都好足,炒蛋唔係全熟係半熟所以口感都好好!另外,加咗9蚊叫咗一杯凍檸檬茶。熱飲係加7蚊,涷飲加9蚊。凍檸檬茶就正正常常,不過不失!
外卖自取
老公話近排見到一間新開嘅小店,入邊有好特別嘅三文治!話今晚唔煮飯要試吓佢嘅食物😎分別叫咗一個三文治同埋一個麵!三文治叫咗門士鯪魚三文治,睇個名唔知係咩但原來係豆豉鯪魚同炒蛋😳完全冇諗過呢個可以配埋麵包同埋炒蛋,感覺有少少伏🫣點知食落去好夾喎,炒蛋配埋豆豉鯪魚完全冇違和感,係一個意外的組合!麵就叫咗三眼仔餐肉炒一丁,叫呢個麵其實係為咗飽肚啲😂唔餐肉都切得幾厚身再加上三隻太陽蛋係冇得輸嘅,出前一丁炒得好香,間唔中食啲比較冇益嘅食物都幾幸福😙整體來講十分推介大家試吓門士鯪魚三文治🫶🏻

整體來講十分推介大家試吓門士鯪魚三文治🫶🏻
前兩日阿媽懶得煮晏晝所以就一齊落咗樓下食嘢,阿媽話呢間係新嘢就揀咗呢間黎食👀我地分別叫咗一個三文治食分別係門士鯪魚炒蛋三文治同五丁花生友三文治🥪豆豉鯪魚三文治真係好特別而且豆豉嘅份量都好多係真係會食到一粒粒同肉眼都見到黑色一點點😂而炒蛋同豆豉鯪魚融合為一體都完全係ok嘅!另外,五香肉丁三文治都係幾特別的🤭唔係單單只有五香肉香同炒蛋,五香肉丁係有埋花生醬🥜所以味道係更加多咗一層但同時完全唔會覺得奇怪,完全係ok嘅!
2023-04-19 67 浏览
▫️芫荽厚切餐肉炒蛋三文治三文治不用講見到相都知道係大件同足料😙炒蛋同午餐肉嘅比例係一半半唔會擔心食食下冇哂饀料要就咁食麵包啦😂而芫荽控當然擔心係咪芫荽都足料啦,呢個絕對可以滿足大家!係幾乎每一啖都有啊😳推!▫️三眼仔餐肉炒一丁 三眼仔就係3隻太陽蛋仲有厚厚的午餐肉再加上炒出前一丁😎成個組合係好唔健康嘅卡路里又高但就好鬼滿足😙出前一丁係炒到每一條都係入味的再配上蛋同午餐肉是無敵的🤓▫️涷檸茶,涷奶茶飲品就同平時嘅茶餐廳飲嘅一樣啦💦
▫️芫荽厚切餐肉炒蛋三文治
▫️三眼仔餐肉炒一丁
▫️涷檸茶,涷奶茶
飲品就同平時嘅茶餐廳飲嘅一樣啦💦
2023-04-18 92 浏览
前兩日係南昌做完嘢唸住求其買啲嘢返屋企食就見到呢間小店嘅menu好似不錯就決定係呢個啦🤣🤣其實我猶豫咗好耐要卡邦尼定打拋豬肉碎太陽蛋炒米但最後我選擇了後者,感覺係唔會中伏的選擇🤭果然係冇令我失望的,第一啖會覺得有少少濃味但慢慢就覺得調味係岩岩好😳米粉同打拋豬肉碎是十分夾的,肉碎同米粉夾埋一齊食係很好的組合,係會想再買黎食🤗另外,因為驚唔夠飽就叫埋明太子醬燒賣,明太子醬真係配咩食都冇問題所以呢個當然係好食啦❣️
個日係星期五晏晝難得可以放半日唔洗加班又可以早放工所以就獎勵自己食多得嘢,就見到想食嘅嘢就全部都叫哂黎食點知又比我食得哂( ̄∇ ̄)好似有少少大食添…分別叫咗一個三文治,小食同飲品。三文治叫咗五丁花生友姐係五香肉丁炒蛋三文治(*^_^*)但同一般般的有點特色係有添加咗花生醬入去,身為花生醬愛好者表示十分滿意(>^ω^<)麵包另外,小食叫咗明太子醬燒賣!明太子醬係我其中一個冇最鐘意嘅醬(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)明太子醬同咩都好夾所以配燒賣食係完全不會有問題的!而燒賣都有2串同明太子醬都好足!飲品叫咗涷檸檬茶就冇咩特別啦p(^_^)q

飲品叫咗涷檸檬茶就冇咩特別啦p(^_^)q
2023-04-17 50 浏览
公司嘅上司請公司同事食午餐,就買咗呢間餐廳嘅食物。包括有麵食同三文治,我同埋最要好嘅同事都隨便揀咗兩個三文治係五丁花生友三文治同門士鯪魚炒蛋三文治。講咗我食個個五香肉丁三文治先,成個三文治都好惹味同香!五香肉丁嘅份量都有好多,幾乎每一啖都可以食到肉同炒蛋都係好夾嘅!但食完聽返同事講原來五香肉丁三文治有另外加咗花生醬唔怪得知咁惹味啦!而同事嘅門士鯪魚炒蛋三文治每就食咗一啖姐所以大部分評價都係同事同我講嘅。同事表示好岩佢嘅口味,係偏重少少口味但都唔會好鹹!但炒蛋同豆豉鯪魚係不錯的組合!
10 分钟 (外卖自取)
🤍沙嗲牛肉炒蛋三文治 $39沙嗲牛肉麵就食得多,沙嗲牛肉三文治真係第一次食😂😂沙嗲牛肉同埋炒蛋嘅份量都係十分多,見到三文治嘅厚度真係比足誠意!沙嗲牛肉唔會覺得老同鹹,炒蛋係好香同埋好滑嘅😚成件三文治是十分沒有違和感的!🤍五丁花生友 $39 唔係普通五香肉丁三文治係有加埋花生醬令成個三文治更加惹味😍而五香肉丁嘅份量都有好多,係真係啖啖都有。另外,炒蛋係同五香肉丁炒埋一齊嘅😗蛋好香同滑真係好正!佢嘅花生醬都係夾的,唔會覺得奇怪🥜
🤍沙嗲牛肉炒蛋三文治 $39
🤍五丁花生友 $39
2023-04-14 90 浏览
餐廳的風格是露營風為主🏕️出面嘅枱同坐位都係露營個種feel再加上係半户外的關係比人嘅感覺係好舒適!!如果好天或者有時間建議大家可以堂食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 好可惜嘅係個日冇咩位同要趕住返工所以只好急急腳買個三文治就返公司~_~; ◇ 芫荽厚切午餐肉炒蛋三文治 $32三文治係本身就有烘底唔洗再加錢 呢個位加分(^з^)-☆ 雖然拎到公司有啲涷咗但都仲有少脆!而炒蛋芫荽同午餐肉都十分足料(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)兩塊午餐肉加埋嘅份量就快等於半盒嘅所以食落係超級滿足的o(^_^)o
◇ 芫荽厚切午餐肉炒蛋三文治 $32
8 分钟 (外卖自取)
2023-04-13 48 浏览
三眼仔餐肉炒一丁  囡囡叫的~唔一定要出前一丁可以轉做米粉就健康啲🤣三隻太陽蛋全部都係可以流心但都唔會太生食唔到。而午餐肉都有一整塊而且都偏厚,麵都炒得好香,軟硬度適中😄芫荽厚切餐肉炒蛋三文治 芫荽炒蛋同午餐肉都姐大份,係食一啖已經係好豐富。芫荽嘅份量有好多但唔會搶咗三文治的味道反而係提升咗三文治的味道😎午餐肉嘅厚度説真有點嚇親我,太足料了吧!涷檸檬茶,涷奶茶🥤另外加錢的但印象中是不太貴的飲品味道就不過不失了!整體的價錢埋單好像是不過$100但我同囡囡都食得好飽同滿足!
三眼仔餐肉炒一丁
囡囡叫的~
唔一定要出前一丁可以轉做米粉就健康啲🤣
三隻太陽蛋全部都係可以流心但都唔會太生食唔到。
而午餐肉都有一整塊而且都偏厚,
麵都炒得好香,軟硬度適中😄

芫荽厚切餐肉炒蛋三文治
芫荽炒蛋同午餐肉都姐大份,
係食一啖已經係好豐富。
芫荽嘅份量有好多但唔會搶咗三文治的味道
反而係提升咗三文治的味道😎
午餐肉嘅厚度説真有點嚇親我,太足料了吧!

涷檸檬茶,涷奶茶🥤
另外加錢的但印象中是不太貴的
飲品味道就不過不失了!
2023-04-12 37 浏览
見到呢間小食店好特別剩係得一個字’在’就不自覺行咗過去🤣原來係一間港式嘅小食店!主要係食三文治為主,既然行咗過去同埋有少少肚餓就買咗一個嚟試下😊叫咗沙嗲牛肉炒蛋三文治,平時喺茶餐廳叫沙嗲牛肉麵食但係就比較少食到三文治就一於試吓!沙嗲牛肉同埋炒蛋係混埋一齊的不是分開的,咁樣可以完美地食到沙嗲牛肉同雞蛋🥚兩樣嘢加埋很夾的再加上麵包有烘過和揸上牛油🧈令到三文治味道更加提升!另外,我坐咗喺小店的外邊食,座位不是太多大概有10個座位左右!椅子是比較矮的坐上去就相對冇咁舒服😌
2023-03-31 220 浏览
V walk 原來近排開咗一間新嘅餐廳,專賣三文治🥪仲有好多港式嘅食物!但係唔係平時普通嘅港式餐廳係Mix咗其他國家食物🤭但我就係麵個啲先係,三文治就係香港個啲~叫咗一個普通嘅沙嗲牛肉炒蛋三文治🥪三文治好足料,唔係剩係得少少牛肉而係成個三文治都係食到牛肉,而且沙嗲牛肉係同埋炒蛋一齊炒埋一齊😻調味方面就100分!重點係炒蛋嘅份量係好多而且仲要係好滑嘅!其次,加咗錢要汽水🥤以為係罐裝汽水點一支係樽裝汽水有少少驚喜👀

以為係罐裝汽水點一支係樽裝汽水有少少
驚喜👀
2023-03-24 308 浏览
平時食開嘅三文治都係食黎食去都係個啲,大多數都係火腿蛋三文治烘底🤣而且仲要係好細份係唔夠飽😌個日男朋友話近排新開左一間三文治仲要係好足料同餡料同平時嘅唔同😍我叫咗一個睇落好特別嘅三文治門士鯪魚炒蛋三文治🥪入面嘅配料豆豉鮫魚加炒蛋!平時完全唔會諗住將呢兩個配料Max埋一齊😗所以食嗰陣其實有少少驚中伏🤣好彩完全冇事☺️豆豉鮫魚加炒蛋係冇違和感同埋唔會覺得好鹹🫶🏻份量都有好多,食到最底都仲有😍麵包係有烘過底嘅仲要唔使加錢,呢一個位大大加咗分😜另外,加咗$18叫咗一杯latte都係不錯的☕️

2023-03-14
外卖自取