2023-12-04 52 浏览
同我男朋友去V Walk行街,突然發現咗一間小食店—<在>,就決定入去試吓!男朋友揀咗鰻鰻丁😀係鰻魚同玉子炒埋加岀前一丁,食落好有層次!鰻魚嘅鮮美同炒過嘅岀前一丁嘅香味,加埋玉子嘅滑順口感,食落真係一絕‼️ 而飲品係抹茶鮮奶係一杯超滿足嘅飲品!抹茶嘅濃郁味道同鮮奶嘅結合,男朋友都話: 好滑順又舒服😌而我就揀咗荔枝梳打🍹呢杯飲品真係超爽口!荔枝嘅甜蜜同梳打水嘅氣泡,真係好夾!係一個夏天最適合嘅解渴選擇👍🏻食方面,我就揀咗勁蔥雙丁😆係五香肉丁加岀前一丁,味道鮮美😍每一口都咬到嘅肉丁都好香口,加埋公仔麵嘅韌度,我好中意😚總括嚟講,呢間餐廳真係菜式多樣化,味道出眾,經過買來試吓都唔錯🤓

10 分钟 (外卖自取)
今日要私心推介依間小店,佢位於深水埗V Walk嘅G/F,主要做外賣同咖啡飲品☕️唔好睇佢細細間,佢哋仲有賣熟食,其中有兩款更加係我嘅最愛,大大碗好抵食❤️❤️🐖打抛豬肉🍳太陽蛋飯打抛豬肉非常有泰式風味,用上肥肉同瘦肉,有油份得嚟又唔會過膩👍🏻調味上食到魚露、香葉、辣椒等配料,唔食得辣可事先同店員講,好貼心🫶🏻🥚鰻鰻丁好可愛嘅名,其實係鰻魚玉子一丁❗️依個配搭好少見,第一次食仲驚會唔夾,點知一試愛上,之後每次都要食🥢超長鰻魚夠肥美,滑蛋俾鯉魚汁包住,好吸引👏🏻丁麵撈埋滑蛋,成件事好融洽,一定要試❤️
🐖打抛豬肉🍳太陽蛋飯
🥚鰻鰻丁
2023-12-04 48 浏览
朋友介紹係深水埗有間好好食嘅餐廳叫👉🏻在👈🏻,個名幾特別,所以特登去試下佢。好啱今日天氣,涼涼地坐户外食💃🏻先嚟一個芫荽厚切餐肉炒蛋三文治,超厚好足料又好味道啊😋!賣相好靚打卡影相極好!餐肉炒蛋啲餐肉同蛋汁岀哂嚟,好味到停唔到手,麵包軟熟有彈性又暖暖的😍,芫荽又香又清新,整個三文治都好高質,大推👍🏻再嚟一個不能忘記既勁葱雙丁,材料有勁多葱,岀前一丁,五香肉丁,香味夠,份量夠,五香肉丁同葱嘅愛好者絕對不能錯過,完全好啱胃口👅 見到有人買燒賣食到舔舔脷又香噴噴,下次一定要試試佢🫣

見到有人買燒賣食到舔舔脷又香噴噴,下次一定要試試佢🫣
5 分钟 (外卖自取)
2023-11-30 64 浏览
今日去咗深水埗食野!男朋友帶左我去深水埗 V walk《在》開餐,佢之前幫襯過話味道好,又抵食😀 而家就try try 啦😜餐廳裝修都幾特別個喎,仲可以坐出邊添🔆🔆,坐出邊一路嘆住三文治🥪一路飲杯咖啡☕️真係可以坐過一個非常休閑嘅下晝🙌🏼🙌🏼哈哈!打卡真係超讚!😻餐廳Menu都好多選擇,其實都有勁多嘢想試😻,但最後就揀咗勁蔥雙丁😊同埋鰻魚一丁😍,丁丁丁丁🔔🔔🔔1️⃣ 勁葱雙丁。超濃味,好惹味!份量都好大,好多麵啵!個麵超邪惡👿,勁多豉油汁!撈埋一齊,滋味無窮!2️⃣ 鰻鰻丁(鰻魚玉子一丁)。超大條嘅鰻魚,放喺啱啱好炒好嘅蛋😼上面,超鮮艷嘅顏色成為強烈對比!🤤後炒蛋滑滑的!入口順滑。🫣丁麵完全吸收晒豉油嘅香味,邪惡味十足。!🫠

2023-11-29 25 浏览
V Walk地下有間小店{在},經常都會見到有人等食物😀雖然鋪頭只得出面少少位置可以坐,但都成日滿場,人氣旺盛!🧩Hot matcha latte—抹茶味甘,濃度高,係屬於大人向嘅抹茶😉牛奶香滑,整體甜度合適~🧩菠蘿梳打—菠蘿果醬甜中帶微酸,令到飲品嘅味道唔止得甜味~梳打涼浸浸,飲完一啖透心涼😙🧩勁葱雙丁—五香肉丁+出前一丁,再用蔥油撈勻,香味寧舍突出!丁麵煮得彈牙,無黐埋一嚿☺️🧩打抛豬肉太陽蛋飯—太陽蛋煎到燶邊,蛋黃依然半熟~打抛豬肉有鑊氣,食到九層塔嘅香氣,估唔到小店出品都咁高😃

10 分钟 (外卖自取)
2023-11-29 30 浏览
見外賣apps有特價所以叫左個勁蔥鹹牛肉炒蛋三文治一去到餐廳,見到個三文治pack得幾好用左個膠盒裝住份三文治而且有塊牛油紙包住 味道方面鹹牛肉炒蛋好嫩滑而且份量幾多,食落好滿足個包幾厚身但好鬆軟,口感幾好 價錢方面,以呢個質素黎講我覺得性價比都幾高
見外賣apps有特價
所以叫左個勁蔥鹹牛肉炒蛋三文治
一去到餐廳,見到個三文治pack得幾好
用左個膠盒裝住份三文治
而且有塊牛油紙包住

味道方面
鹹牛肉炒蛋好嫩滑
而且份量幾多,食落好滿足
個包幾厚身但好鬆軟,口感幾好

價錢方面,以呢個質素黎講我覺得性價比都幾高
2023-11-28 37 浏览
喺V walk行完街🛍️🛍️,好肚餓,所以係商場🏬搵吓有咩正嘢食😏衣下肚, 睇相🤳見到份爆料三文治吸引住🤓,即刻去搵間餐廳,餐廳係地下,門口🚪有幾張枱比你坐低慢慢食🍽️。💝小食💝叫咗明太子燒賣,燒賣唔會蒸得太耐💓,配上明太子醬,原來燒賣唔點豉油都可以好好食💕。🎀主食🎀我哋叫咗個青咖喱雞太陽蛋飯🍚,隻太陽蛋🍳蛋黃好似日落🌅時嘅咸蛋黃咁,青咖喱雞好有泰國嘅風味,最後就喺比啲相吸外咗嚟嘅黑松露芫荽炒蛋三文治,一拎上手熱辣辣🔥,啲三文治全部都係即叫即整,個包係烘咗面,包係用咗厚嘅方包🍞,蛋連埋芫荽同黑松露一齊炒,香噴噴👃🏻嘅黑松露味勁吸引🤩,啲蛋炒得啱啱好,一口咬落去,啲蛋爆出嚟,個口🫦細啲都真係放唔哂入口。

💝小食💝

🎀主食🎀
2023-11-27 18 浏览
今日約了朋友到v walk睇戲,剛好見到有一家在户外用餐的餐廳,食物香氣撲鼻,所以特別和同朋友睇戲前試一試🐒首先,鰻鰻丁,🤩鰻魚超大條!仲有香氣十足嘅玉子,煮得好靚!配埋一丁食食,簡直係無敵啊!加上香濃嘅鰻魚汁,係刺激緊舌尖上每一分嘅味蕾👅。跟住仲有賣相美美的芫荽厚切餐肉炒蛋三文治 ⭐️超級厚切餐肉香噴噴,炒蛋滑嫩,麵包軟熟,芫荽惹味,我地都超級滿意👍🏻。我同朋友都為啲食物影左幾百張相😂實在係又靚又好味,行過經過都唔會錯過佢👐🏻

聽朋友講深水埗 V walk 有一間好特色嘅又好食,環境好chill 嘅西餐廳,就即刻嗱嗱去左同老公試吓先!😬🩷🩷唔好講咁多開餐先!🐮 打抛豬肉太陽蛋飯。係太陽蛋🍳🍳呀!太陽蛋超滑,無穿無爛,半生熟,撈埋啲香噴噴嘅飯🫶非常完美!豬肉飯軟濡香綿😽!,每一粒都好分明,每一粒都有有咬口👏🏼👏🏼🙌🏼 豬豬入口即溶,充滿豬味🐮🐮🐮油脂分布平均,唔會太多筋🥰🥰!呢個飯係絕對值100分!💯💯🐠🐠鰻鰻丁(鰻魚玉子一丁)。日本玉子,口感超好,超級滑滑🙆‍♀️!玉子甜甜的,配埋鰻魚汁😚!好正!鰻魚充滿鰻魚味!燒💕得好靚,剛剛好😹魚肉結實!皮脆內軟🥰🥰🍹菠蘿梳打。生津解渴,充滿淡淡嘅菠蘿🫶香味,再配埋飲得超”ger”😺😺嘅梳打水,清新非常。😻🍵抹茶鮮奶.超細滑,入口軟綿綿,口感順滑細膩😸!充滿牛乳嘅香濃!👍

🩷🩷唔好講咁多開餐先!
2023-11-23 36 浏览
這幾天天氣轉涼,所以週末試了一間戶外餐廳,享受短暫輕鬆的假期,今天天氣很好,心情大好❤️☀️鹹牛肉炒蛋三文治🥪份量十足,餡料豐富,看似小小一份,食完很有飽足感。最好跟朋友分享,可以試試其他的菜式。烘底需加$2,但值得,烘過麵包比較香脆,鹹牛肉炒蛋又香又滑,不會過鹹,味道剛剛好。☀️鰻魚玉子飯炒出前一丁鰻魚很大一條,下面是滿滿的玉子。鰻魚香口偏甜,外面微脆。蛋香嫩滑,出前一丁炒得香口,亦不會太油膩。☀️ 奶醬多士熱辣辣,脆卜卜,花生醬和煉奶給超多,香香甜甜,週末就要吃邪惡的東西,吃完再減肥吧!

☀️鹹牛肉炒蛋三文治🥪

☀️鰻魚玉子飯炒出前一丁

☀️ 奶醬多士
2023-11-23 41 浏览
今次想同大家推介呢一間嘅外賣店,餐廳喺深水埗v walk附近,餐廳冇堂食,不過外面會有幾張凳坐低大家自行享用美食,但我自己都係最鍾意買返屋企慢慢食。✨matcha latte✨荔枝梳打抹茶latte嘅抹茶味好濃,唔係死甜,有啲抹茶嘅甘香,超鍾意。荔枝梳打就果味香濃啲,幾清涼。✨三眼仔餐肉炒一丁✨青咖喱雞太陽蛋飯三眼仔餐肉撈丁夠晒邪惡,間唔中都會想食下啲咁邪惡嘅嘢,個蛋煎得好好,有少少窿邊。青咖喱雞太陽蛋飯嘅咖喱唔會好辣,係偏甜少少嘅咖喱,啱晒我呢啲唔食得辣嘅人,雞肉份量都幾多,食完會好飽。✨蜜糖芥末沙律燒賣✨明太子燒賣好鍾意食佢哋呢度嘅燒賣口感煙煙韌韌,特別係佢哋嘅醬好正,無論係蜜糖芥末定係明太子都一樣咁好食。
✨matcha latte
✨荔枝梳打
✨三眼仔餐肉炒一丁
✨青咖喱雞太陽蛋飯
✨蜜糖芥末沙律燒賣
✨明太子燒賣
2023-11-21 31 浏览
搵個地方同friend坐低休息,嗌咗兩杯嘢飲同一件三文治~依度坐低唔算多,全部都係outdoor位置,天氣涼涼地坐都幾舒服🍂✴️芫荽厚切餐肉炒蛋三文治✴️都幾厚身,最好有人share,否則一個人食會幾滯🤣蛋算幾滑,中間仲有啲蛋汁~午餐肉夠厚,唔係薄薄一片~個人覺得如果芫荽可以再多啲就好,只係得中間先有芫荽,側邊無🙃✴️抹茶拿鐵&菠蘿梳打✴️兩杯飲品嘅味就正常,唔算有咩特別~勝在可以慢慢坐慢慢飲😌

芫荽厚切餐肉炒蛋三文治

✴️芫荽厚切餐肉炒蛋三文治✴️

菠蘿梳打

抹茶拿鐵

✴️抹茶拿鐵&菠蘿梳打✴️
兩杯飲品嘅味就正常,唔算有咩特別~勝在可以慢慢坐慢慢飲😌
2023-11-21 28 浏览
最近係深水埗返工,經過V Wall順手行下,有間餐廳叫「在」,就叫埋老公星期五早收工買完坐係餐廳岀面試吓,秋天涼涼地幾舒服😚♥️ 勁葱雙丁唔好睇佢個碗細,份量十足!大量既蔥,未食已經聞到好香,加上有啲油同香既五香肉丁,微辣好惹味,好食到老公唔得閒回應我😎♥️ 鰻鰻丁-鰻魚玉子一丁真係一試難忘呀!濃濃既鰻魚醬,再配上靚靚嫩滑玉子,同埋香氣十足既岀前一丁,每一啖都係超好味😋♥️ 荔枝梳打清清涼涼既梳打好解渴,再配上清香甜蜜既荔枝,令人停唔到飲🤩好彩同老公一人一杯😉老公讚不絕口,好啱帶呀仔🐕行街,再買返屋企食,已經放左入我地必回頭嘅餐廳名單了🙃
♥️ 勁葱雙丁
♥️ 鰻鰻丁-鰻魚玉子一丁
♥️ 荔枝梳打

2023-11-17 49 浏览
朋友一陣間去我屋企玩,我哋唔想喺餐廳等位又諗唔到食咩,最後就決定買呢間外賣店返屋企食😋其實我都係第一次試呢到嘅嘢食,望一望個Menu覺得啲三文治都幾吸引。最後就揀咗兩款三文治同兩杯嘢飲。☑️黑松露芫荽炒蛋三文治黑松露芫荽嘅配搭幾唔錯,兩個味道都好突出,唔會偏向左其中一隻味,炒蛋都好滑,唔會炒到老晒,成個配搭都算口感幾豐富。荔枝梳打好冰涼,荔枝味酸酸地都幾解渴。☑️碎蛋沙律牛油果醬三文治比起頭先嗰款呢款就更清新,因為佢加咗我最鍾意嘅牛油果醬,牛油果醬好creamy,但如果口感方面就頭先嗰款會豐富啲,不過其實兩個都好好食。Cappuccino咖啡味都濃郁,唔會好淡。
☑️黑松露芫荽炒蛋三文治
荔枝梳打好冰涼,荔枝味酸酸地都幾解渴。
☑️碎蛋沙律牛油果醬三文治
Cappuccino咖啡味都濃郁,唔會好淡。
食物🍜🍲🍛🥘打抛豬肉太陽蛋🍳飯,打抛豬肉係泰式🇹🇭菜,撈飯🍚食一流,酸酸辣辣好開胃,太陽蛋蛋白煎到脆卜卜,連埋肉碎再加九層塔🌿嘅味道,唔錯唔錯🫶🏻🫶🏻。勁葱雙丁🍜,五香內丁連埋爆多葱咁炒一丁,好Yummy😋😋,內丁唔會太硬,麵身炒得唔會太淋,有出面食茶記嘅味道同鑊氣。環境🍽️⛺️🪑🕯️喺商場地下出面嘅一角,出面有幾把大傘⛱️,有啲露營枱凳同燈💡,好易就Locate 到餐廳位置,天熱☀️仲有風扇開住,唔會食到周身汗。餐廳仲喺Pet🐱🐶 Friendly,下次可以帶埋主人🐶嚟。服務🧑🏻‍🍳👩‍🍳💁🏻💁🏻‍♀️店員好快手💃好有效率,又會好細心💕提你食物要等。
食物🍜🍲🍛🥘

環境🍽️⛺️🪑🕯️

服務🧑🏻‍🍳👩‍🍳💁🏻💁🏻‍♀️
店員好快手💃好有效率,又會好細心💕提你食物要等。