2009-12-08
見呢排OPENRICE 人氣急升得咁西利 .. 就去試試 .. 一入到去無論係店長定店員都好熱情、好有禮貌 .. 而且會幫我地介紹一下佢地土屋既甜品 ..最後就同男朋友揀左個士多啤梨奶凍同埋榴槤木糠布甸 .. 一試之下係有驚喜的!! 士多啤梨奶凍入口香滑.. 有好香既士多啤梨味之餘又食唔出有D 咩化學味道~~ 令人食到停唔到口 .. 雖然售價 26 蚊, 份量唔算多 .. 但耐都不久黎食下都OK 既~~榴槤木糠布甸 .. 如果放耐一陣先食會好食D .. 因為D CREAM 會開始溶 .. 做成入口即溶既感覺 .. 八掛問過一下店長 .. 木糠材料是用瑪莉餅製作的 .. 所以味道都唔錯咖~~ 木糠+CREAM 一齊食 .. 就唔會感覺太漏/太DRY .. 再加上濃郁既榴槤味 .. 是個幾好既配答 .. 亦是現今甜品店「榴槤」系列既甜品比較特別之一~!
最後就同男朋友揀左個士多啤梨奶凍同埋榴槤木糠布甸 ..