2009-12-02
平時都淨係上黎搵野食懶得打食評今日去左旺角女人街側邊 一間叫土屋既甜品店食野老闆娘話呢度都有佢地既POST 返泥一睇 又係喎咁等我都獻出我既第一次 希望同大家分享下我今日係呢間小店得到既幸福啦話說丸子今日係最後既上課日 落左堂就緊係去食D好野慶祝下啦行過見到呢間新開既舖頭幾靚 門口個個伙記仲同我地推介1蚊奶凍見咁抵食就本住一試既心態入去喇入到去 白雪雪既奶凍即刻送到 未食先加分因為個杯真係好靚呀!之後老闆娘又介紹我地食木糠布甸 加上同學仔愛食榴槤最後我地總共叫左奶凍,木糠布甸,榴槤糯米卷同芒果布甸4樣野奶凍* 我地食既係原味 入口溶化 又香又滑 真係成個咀都係好香濃既奶味 而且又唔係太甜 食多幾匙都唔漏呀! 除左原味仲有好多其他味架 下次要試埋MOCHA味先!木糠布甸* 老闆娘極力推介! 入口好有餅香 而且唔似食開果D散收收好似粉咁 呢個既質地有D似雪糕 都幾好味! 同埋個木糠布甸都幾大份 可以分成八舊都只係$20 女仔的話2份食絕對OK!榴槤糯米卷* 一句講晒 榴槤又多又濃又甜! 愛食榴槤既人一定要試! (丸子果位愛食榴槤既同學係全情都讚緊呢個野好好食)芒果布甸* 由於丸子唔食芒果既
今日去左旺角女人街側邊 一間叫土屋既甜品店食野
老闆娘話呢度都有佢地既POST 返泥一睇 又係喎
話說丸子今日係最後既上課日 落左堂就緊係去食D好野慶祝下啦
見咁抵食就本住一試既心態入去喇
之後老闆娘又介紹我地食木糠布甸 加上同學仔愛食榴槤
最後我地總共叫左奶凍,木糠布甸,榴槤糯米卷同芒果布甸4樣野
芒果布甸* 由於丸子唔食芒果既關係冇試到 不過同學仔話個布甸都幾香同埋幾滑~ 都唔錯既
由於奶凍係1蚊既關係! 食左4樣野都只係 七十幾蚊 每個人二十蚊都唔洗!
真係抵到喊!!
不得不提, 呢度既員工既服務態度都好NICE 同我地傾計之餘 仲送左寶麗來一張
又唔同好似其他舖頭D員工牛咁眼望你食完快D走咁樣
真係令我同同學們過左個好滿足又幸福既下午!