2025-04-01 172 浏览
Blingbling美食推介✨📍屯門🍧 嘆甜品✨ 虹橋貓貓主題甜品店😽💠💠💠💠💠💠💠💠我成日都去屯門揾食😋 甜品我緊係唔會錯過啦☺ 嘆甜品係貓貓主題,真係超級可愛💕 墻上放左可以俾貓貓爬既架😽而且連匙都係貓爪黎🧡 今日黎主要試下嘆甜品新出既開心果奶蓋窩夫 💚💠 開心果奶蓋窩夫 $77窩夫外脆內軟,鋪滿濃厚嘅開心果奶蓋,開心果味濃郁得嚟唔會太甜💚 堅果香氣撲鼻,仲要加埋雪糕同奶凍,好滿足☺☺💠 心太軟(配豆腐雪糕)$50心太軟好普通但我都好鍾意食😋最鍾意見到一切開心太軟,朱古力漿即刻流出黎😍 濃濃既朱古力醬配心太軟外層既朱古力蛋糕真係好滿足🧡另外我加左豆腐雪糕,一冷一熱咁食,口感正到爆炸😆😆💠 日式焦糖燉蛋(配曲奇雪糕)$43日式焦糖燉蛋超級滑☺蛋香濃郁得嚟帶淡淡雲呢拿香,面頭有一層焦糖,甜到入心😋🧡 我都加左個曲奇雪糕😋好滿足🥰💠 桂花雪梨茶今日突然天氣凍左,食完d雪糕飲返啖熱桂花雪梨茶就岩曬啦☺💠 拿鐵咖啡咖啡味濃,但又無搶過奶味,好少可係甜品店都飲到cafe quality既咖啡🧡餐廳環境:💎💎💎💎💎/5        服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5         食物味道:😋😋😋😋😋
Blingbling美食推介✨
📍屯門

🍧 嘆甜品
✨ 虹橋貓貓主題甜品店😽
💠💠💠💠💠💠💠💠

💠 開心果奶蓋窩夫 $77

💠 心太軟(配豆腐雪糕)$50
另外我加左豆腐雪糕,一冷一熱咁食,口感正到爆炸😆😆

💠 日式焦糖燉蛋(配曲奇雪糕)$43

💠 桂花雪梨茶
今日突然天氣凍左,食完d雪糕飲返啖熱桂花雪梨茶就岩曬啦☺

💠 拿鐵咖啡

餐廳環境:💎💎💎💎💎/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰💰/5
2025-03-12 250 浏览
屯門食甜品一定會諗起嘆甜品,今個月仲新出咗開心果窩夫、開心果西米露同開心果雷沙湯丸!身為開心果控梗係要試吓啦🤩!除咗有中式同西式甜品之外,仲有多款小食提供,真係可以甜品店做晚餐呀!🧇開心果奶蓋窩夫 轉開心果雪糕 $75+$2鬆軟嘅窩夫配上濃郁嘅開心果奶蓋,加上一球開心果雪糕,食到雙重開心果滋味!仲有一碗奶凍粒粒,口感滑順,感覺好似有兩個甜品咁,更加抵食🤣!🍮凍焦糖布甸椰皇 加雪燕 $62+$8凍焦糖布甸椰皇加雪燕口感滑順,唔會太甜,焦糖醬味道好清新,同布甸好夾😋!而椰皇椰香味濃,仲好light好refreshing! 雪燕又好Q彈,加入去一齊食好有層次感,整體味道口感一流!🥣楊枝金露 加雪燕 $39 +$8楊枝金露加雪燕,真係份量十足!西米大大粒,彈牙煙韌,仲有豐富嘅芒果粒,帶出香甜味道!柚子微酸令人開胃,配埋滑順嘅雪燕,令整體清甜爽口。🍹是日特飲 藍天白雲 $18飲品嘅分層好靚,荔枝味乳酸香甜清爽,上面吱咗鮮忌廉,望落去好夢幻嘅感覺。🧆鹽酥花枝丸 $18/4粒花枝丸即炸熱辣辣,外層微脆,非常彈牙而且入面有好多墨魚粒粒,好有口感。配上泰式辣醬食,甜甜辣辣更加惹味。🍗BBQ蜜糖雞翼 $1

🧇開心果奶蓋窩夫 轉開心果雪糕 $75+$2

🍮凍焦糖布甸椰皇 加雪燕 $62+$8

🥣楊枝金露 加雪燕 $39 +$8

🍹是日特飲 藍天白雲 $18

🧆鹽酥花枝丸 $18/4粒

🍗BBQ蜜糖雞翼 $18/3隻
炸得好香脆,外脆內軟,蜜糖均勻入味,令人想食完一隻接一隻😍!

🍗瑞士汁雞翼 $18/3隻
煮得好入味,肉嫩唔鞋口。

📍 嘆甜品
屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
2025-03-09
2025-03-04 386 浏览
同閨蜜一齊食甜品,打開餐廳見到我既最愛開果口味既甜品,已經心心眼。嘆甜品小店裡既甜品味道好多,丹麥吐司、窩夫、甜品餐,而且打卡好靚。開心果味道係小店限定甜品,我地點了開心果味擂沙湯丸,點綴了爽脆開心果碎,餡料可選黑芝麻味或花生味,黑芝麻味好正呀,湯丸口感軟糯,一定要襯熱食。焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫,窩夫有濃郁雞蛋香氣,配搭焦糖脆脆更香口爽脆,加入一整排香蕉,配埋特色雪糕~仲可以揀開心果味雪糕,真喺心意滿足。 另一款榴槤忘返都好吸引,榴槤蓉好多,加入榴槤味雪糕、椰果、同西米露,so yummy。多款小食: 有BBQ 蜜糖雞翼,雞皮焦香,食落有蜜糖既香甜,好滋味呀。鹽酥花枝丸,花枝丸爽脆彈牙,帶淮鹽既香氣。瑞士汁雞翼撈丁同芝士撈丁配特色小食,原味椒鹽炸薯條等等。點了兩款飲品,金桔百香果茶,加入大量清甜百香果,清甜潤喉。另一款益力多乳酸,帶益力多味道,好喝。嘆甜品地址:屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
同閨蜜一齊食甜品

瑞士汁雞翼撈丁同芝士撈丁配特色小食,原味椒鹽炸薯條等等。

甜品
地址:屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
  • 開心果味擂沙湯丸
  • 榴槤飄雪
📍「嘆甜品」- 屯門屯門虹橋不嬲都出名多野食架啦,今次經過人氣高嘅「嘆甜品」,見到好多甜品都好吸引咁,仲有人氣大熱嘅開果甜品🤩🤩🤩一於試試佢😎📷 餐廳位於屯門輕鐵站景峰站附近,唔多近西鐵站,要去兆康站轉一轉輕鐵😗裝廳室外光線充足,好多貓貓嘅佈置好可愛,Staff嘅服務都幾好😙🍴宇治抹茶配烏龍茶麻糬窩夫💰HK$72✨推薦指數:8/10一份有8️⃣塊🧇,抺茶味同烏龍茶中間帶住麻糬,每個角都放上唔同配料,分別係紅豆、雪糕、忌廉同煉奶,色彩豐富賣相吸引🤩食落窩夫外皮小小脆,中間偏煙靭入邊有少少拉絲嘅麻糬,不過份量就比較少😗抹茶味嘅窩夫係相對比較甜,烏龍茶味就相對較淡甜度較低😗配上大大粒香甜紅豆幾夾😇雪糕方面揀咗開心果雪糕,口感都幾滑,開心果味適中,唔錯😝整體嚟講份窩夫真係好大份,性價比幾高😝🍴桃膠雪燕椰皇(走椰汁加三色芋圓)♨️💰HK$58 + HK$6✨推薦指數:8.5/10原隻椰子🥥上夠哂吸晴🤩入面係滿滿嘅蛋白,雪燕桃膠同三色芋圓係另上,可以根據自己需要落🤗食落蛋白幾滑,椰子熟度岩岩好夠軟身香甜,桃膠雪燕份量都幾多有咬口,連埋一齊食好夾好滋潤養顏😗三色芋圓就硬身咗少少,不過份量都多,係養生健康之

📍「嘆甜品」- 屯門

🍴宇治抹茶配烏龍茶麻糬窩夫
💰HK$72
✨推薦指數:8/10
雪糕方面揀咗開心果雪糕,口感都幾滑,開心果味適中,唔錯😝
整體嚟講份窩夫真係好大份,性價比幾高😝

🍴桃膠雪燕椰皇(走椰汁加三色芋圓)♨️
💰HK$58 + HK$6
✨推薦指數:8.5/10
原隻椰子🥥上夠哂吸晴🤩入面係滿滿嘅蛋白,雪燕桃膠同三色芋圓係另上,可以根據自己需要落🤗食落蛋白幾滑,椰子熟度岩岩好夠軟身香甜,桃膠雪燕份量都幾多有咬口,連埋一齊食好夾好滋潤養顏😗三色芋圓就硬身咗少少,不過份量都多,係養生健康之選👍🏻

🍴開心果西米露❄️
💰HK$38
✨推薦指數:7.5/10
作為開心果控嘅👧🏻梗係要試試佢啦!開心果西米露呈鮮綠色,另外配上開心果碎增添香味同口感,食落開心果味唔算好濃郁,西米份量幾多,如果開心果味再重啲會更好😆

🍴芝士撈丁配特色雞翼及飲品
💰HK$45
✨推薦指數:7.5/10
👦🏻唔係甜品愛好者,所以嗌返啲鹹食俾佢😂
芝士撈丁賣光好靚,大大塊芝士鋪面,仲配有3️⃣隻漲卜卜嘅雞翼😇
食落丁麵丁麵唔會痴埋一餅餅,加上會拉絲嘅芝士🧀幾惹味,不過芝士味可以再濃啲就更正😝今次揀咗藤椒麻辣口味嘅雞翼,食落外皮好香脆,入面都幾juicy 熱辣辣,不過鹹咗少少🤏🏻芒果乳酸就正常發揮😗

🍴港式懷舊咖喱三寶
💰HK$32
知唔知係邊三寶呢❓
其實就係魚蛋、豬皮同蘿蔔😎
咖喱汁甜甜辣辣幾惹味,魚蛋幾彈牙,豬皮好吸汁好大塊😋蘿蔔大大夠不過唔係好夠甜,再淋啲入味啲就好😗

🍴蒜味鹽焗雞腎
💰HK$26
✨推薦指數:8/10
估唔到都大份,雞腎大大舊好有口感,食落幾入味帶點微辣,有少少似B仔雞翼尖味,好食😋
2025-01-05 654 浏览
🎄聖誕假最後一日,點都要食返個窩夫雪糕先為假期畫上句號🍨位於屯門虹橋嘅嘆甜品係我心目中Top 3既糖水店,店舖乾淨企理,除咗精緻嘅甜品之外仲有鹹食,今日直接skip咗個lunch,留返個肚去嘆吓甜品啦😋☃️❄️秋冬限定:開心果西米露✨粒粒開心果真係食極都唔厭啊!開心果果香味濃,伴隨西米露同開心果碎,令到個口感非常配搭✨岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫要大力推介呢間小店嘅窩夫🥰烤得香脆入面非常鬆軟😋岩鹽咸香撞上濃郁柔滑既拖肥漿,再配上忌廉入口即溶香氣四溢✨D24榴連蘆薈小丸子期待咗呢個榴槤甜品好耐😍超大舊嘅榴槤蓉味道又非常濃郁,配上清爽嘅蘆薈同柔滑嘅小丸子,真係好快就食晒呀✨下午茶麵餐🍗🍜🐣(滷水雞翼配芝士撈公仔麵)因為冇食午飯嘅關係,但係又要留肚食甜品,所以叫得輕盈少少,滷水雞翼好入味,芝士份量都好夠撈落公仔麵,必定係大人小朋友嘅至愛✨和風飄雪❄️牛奶雪花冰淋上甜煉奶,配以麻糬•紅豆.瑪莉餅•黃豆粉•呍呢嗱雪糕😍日式風格嘅甜品冰凍嘅雪花冰淇淋吃落口令人心花怒放🥰✨黑糖五寶芋圓涼粉由三色芋圓,桃膠,薏米,西米,黑糖,蜂蜜水晶,涼粉加入椰汁組成嘅豐富組合~芋圓香滑煙靭,成個涼粉非常滋補,每一啖都具備份

☃️❄️秋冬限定:開心果西米露

✨岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫

✨D24榴連蘆薈小丸子

✨下午茶麵餐🍗🍜
🐣(滷水雞翼配芝士撈公仔麵)

✨和風飄雪❄️

✨黑糖五寶芋圓涼粉
由三色芋圓,桃膠,薏米,西米,黑糖,蜂蜜水晶,涼粉加入椰汁組成嘅豐富組合~芋圓香滑煙靭,成個涼粉非常滋補,每一啖都具備份量,非常滿足

甜品
2024-12-30
#christine開飯日記去開屯門搵朋友食飯之後梗係直落糖水。都見到有人推介呢間紅橋嘅糖水舖。佢嘅位置都幾方便,而且都幾好坐又夠光猛🌟開心果奶蓋窩夫($77)見到好多人特別推介佢嘅窩夫🧇我最近好Hit嘅開心果,佢嘅開心果醬特別多,每一啖都食到開心果嘅鹹香味😍而且我加咗豆腐凍,加埋一齊食,個口感就更加豐富。佢個窩夫係好似海綿蛋糕咁,食到好鬆軟🌟椰皇楊枝甘露($64)推介呢個椰皇楊枝甘露😍楊枝甘露加埋椰皇奶凍一齊食冇諗過會咁夾👍酸酸甜甜嘅楊枝甘露配埋好清香嘅椰凍。我自己仲加咗小丸子,簡直就係許留山嘅復刻版🌟港式懷舊咖喱三寶($32)唔知你哋食糖水嘅時候會唔會想食少少鹹點,呢一個咖喱三寶都幾唔錯。咖喱汁辣辣地,都好掛汁👍而且佢嘅蘿蔔都好甜😍🌟椰汁紫米露($31)如果想食中式糖水嘅,佢嘅選擇都有好多。我哋今次就叫咗佢嘅紫米露😍份量都好足👍而且椰漿好夠去開屯門搵糖水可以試吓呢一間啦🍨嘆甜品 (屯門)📍屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
#christine開飯日記

🌟開心果奶蓋窩夫($77)

🌟椰皇楊枝甘露($64)

🌟港式懷舊咖喱三寶($32)

🌟椰汁紫米露($31)

去開屯門搵糖水可以試吓呢一間啦

🍨嘆甜品 (屯門)
📍屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
2025-05-26 25 浏览
食完晚飯未夠喉 又唔想返屋企住所以就去咗嘆甜品食吓糖水小食❤️🔷開心果西米露🥣 西米煮得啱啱好 開心果味超香濃唔會太甜 飲落去好順滑 正🔷開心果味擂沙湯丸🍡 外皮煙韌 入面流心芝麻餡仲有層開心果碎包住 咬落去香口得嚟又唔膩 必試🔷小雞拼盤🐔(雞軟骨、鹽酥雞、粟米雞塊) 雞軟骨脆卜卜 鹽酥雞夠味又多汁粟米雞塊甜甜哋有咬口 點埋泰式辣醬仲惹味🔷瑞士汁雞翼🍗 煮得好入味 肉質嫩滑 大大隻啖啖肉🔷心太軟(配開心果雪糕)🍫🍨 切開即流朱古力漿 濃郁得嚟唔會苦 配埋開心果雪糕 冰火口感超正🔷白桃乳酸沙冰🍑❄️ 清新解膩 白桃味突出 乳酸微微酸 夏天飲超爽🔷西瓜汁🍉 鮮榨冇加水 甜度天然 飲落去透心涼嘆甜品食物質素高 甜品尤其出色👍
食完晚飯未夠喉 又唔想返屋企住

🔷開心果味擂沙湯丸🍡
外皮煙韌 入面流心芝麻餡
仲有層開心果碎包住
咬落去香口得嚟又唔膩 必試

🔷小雞拼盤🐔(雞軟骨、鹽酥雞、粟米雞塊)
雞軟骨脆卜卜 鹽酥雞夠味又多汁

乳酸微微酸 夏天飲超爽

🔷西瓜汁🍉
鮮榨冇加水 甜度天然 飲落去透心涼

甜品食物質素高 甜品尤其出色👍
食左7年,個窩夫都仲係咁好食🥹🥹真心覺遊客要黎虹橋覓食下。今次黎試左👇🏻:ིོBailey窩夫$65基本上次次食黎食去都係呢個味,Bailey醬加左cream去打,酒味仲係到但又唔會太勁。窩夫真係得佢做到外脆內軟嘅口感,軟軟糯糯咁。加埋cream同雪糕,次次都可以自己食曬成碟🤣ིོ榴槤忘返$65用料都幾足下,每一羹都有榴槤。自己唔食榴槤,佢個陣榴槤味真係好勁😂係食完一啖,呼一口氣個榴槤鼻都湧入我鼻。不過鐘意食榴槤嘅男朋友話始終未當造,榴槤味就唔算好勁,整體都ok,如果榴槤味勁啲就再正啲。ིོ荔枝白桃特飲$29成大杯都係沙冰黎,完全唔水,每啖都好香桃同荔枝味。ིིོ焦糖布甸椰皇$62布甸加分,因為大得黎都彈牙,食落都幾滑。驚唔夠飽加左$8芋圓,估唔到隨碗附送埋芋頭蓉。燉蛋同布甸食落都幾夾,唔會覺好膩。天水圍可唔可以開返!咁我就唔洗次次走去屯門食🥹🦌🐿️次次係虹橋掃街,就算自己一個都會食埋窩夫先捨得返屋企。好食嘅程度係食完碗麵,都一定要黎食,如果唔係覺好似有野未做咁。但最癲係,我次次都可以自己啪曬成個窩夫🤣如果唔係同男朋友食,同枱嘅人次次都比我嚇襯😂

ིོBailey窩夫$65

ིོ榴槤忘返$65

ིོ荔枝白桃特飲$29
成大杯都係沙冰黎,完全唔水,每啖都好香桃同荔枝味。

ིིོ焦糖布甸椰皇$62

天水圍可唔可以開返!咁我就唔洗次次走去屯門食🥹
🦌🐿️
2025-05-22 12 浏览
強勢推出開心果主題盛宴!由經典港式糖水到創意甜品全線升級,搭配滿店喵星人擺設🐱期間限定有多款開心果系列甜品😍😍包括開心果窩夫、 開心果西米露、開心果雷沙湯丸開心果控注意🔸 開心果窩夫 🧇 $77鬆脆的窩夫配上濃郁的開心果香氣,口感層次豐富。我選擇了搭配豆腐味雪糕,其清新的豆香與開心果的甜香形成絕妙的平衡,口感清爽不膩。另一款搭配牛奶果凍的版本,則提供了更,兩種選擇都各有千秋。🔸焦糖布甸椰皇 $76另外我再加左曲奇味雪糕同蘆薈香濃的焦糖布甸配上清甜的椰皇口感豐富多樣,甜而不膩😘 滑順柔嫩的口感💗🔸珍珠滿盛愛玉 $41愛玉+黑糖珍珠+芋圓+蘆薈+桃膠清涼感十足~ 🔸港式懷舊咖喱三寶$32除了甜品,鹹食方面都相當出色喔!燒賣、豬皮、魚蛋咖哩醬汁濃郁香醇🔸炸雞軟骨 $26椒鹽的調味恰到好處🔸綜合水果茶 $36充滿不同嘅水果係入面🍉甜度啱啱好

期間限定有多款開心果系列甜品😍😍
包括開心果窩夫、 開心果西米露、開心果雷沙湯丸
開心果控注意

🔸 開心果窩夫 🧇 $77

🔸焦糖布甸椰皇 $76
另外我再加左曲奇味雪糕同蘆薈

🔸珍珠滿盛愛玉 $41
愛玉+黑糖珍珠+芋圓+蘆薈+桃膠
清涼感十足~

🔸港式懷舊咖喱三寶$32
除了甜品,鹹食方面都相當出色喔!
燒賣、豬皮、魚蛋
咖哩醬汁濃郁香醇

🔸炸雞軟骨 $26
椒鹽的調味恰到好處

🔸綜合水果茶 $36
充滿不同嘅水果係入面🍉
甜度啱啱好

2025-05-20 2 浏览
紅橋 屯門美食雲集嘅地方,周時見到呢間甜品舖晚飯後時段好多人 今次就試試佢🤤開心果熱潮一直都在 就叫咗兩款開心果同一款養生甜品開心果奶蓋窩夫-追加咗麻糬入窩夫,佢地嘅窩夫偏軟身,麻糬份量都幾足;開心果奶蓋之外仲有好多開心果碎碎,香濃開心果味+軟綿綿麻糬窩夫+ 加配豆腐雪糕味道好夾~開心果擂沙湯圓-呢款其他舖頭比較少見,湯圓有芝麻/花生選擇,今次揀咗花生味,滿滿嘅開心果配花生口味~讚!椰皇榴槤飄香-榴槤季節到啦~養生之餘仲揀咗榴槤口味嘅椰皇鮮奶燉蛋白,D24榴槤+椰果+爆爆珠~加啲椰漿~口味、味道一流除咗甜品款式多,味道唔錯有誠意,佢地嘅價錢都幾實惠~CP值高~希望下次再去可以試其他甜品

開心果熱潮一直都在 就叫咗兩款開心果同一款

養生甜品
開心果奶蓋窩夫-

開心果擂沙湯圓-

椰皇榴槤飄香-

2025-05-19 9 浏览
幾位屯門buddy都曾推薦我試嘅甜品舖關於食甜水我係比較貪心無論招牌係咩都會想先食中式甜水繼而先再試特式嘢雪耳木瓜桃膠正常發揮Light得嚟都幾足料幾飽肚人氣款有個椰皇系列我鍾意桃膠雪燕熱食燉蛋白+椰肉好香朋友嘅係D24榴連肉+椰果嘅組合兩款本身都覺得好夠份量貪心追加嘅開心果系列窩夫係呢度招牌嘢開心果奶蓋窩夫好啱打卡食得落建立可以轉麻糬窩夫窩夫喺新鮮上枱即食時口感幾好開心果奶蓋nutty味唔算濃反而奶香搶戲我個人幾欣賞on side 個生果盤同奶凍至於開心果西米露始終唔係開心果糊所以大家唔好expect會好濃郁反而似係light版本嘅西米露唔會啻甜膩且勝在大甩西米露texture煙靭所以jap jap吓都幾過癮!!

幾位屯門buddy都曾推薦我試嘅甜品

至於開心果西米露始終唔係開心果糊
所以大家唔好expect會好濃郁
反而似係light版本嘅西米露
唔會啻甜膩且勝在大甩西米露texture煙靭
所以jap jap吓都幾過癮!!

2025-05-18 18 浏览
聽聞屯門有間甜品鋪成日都要排隊等位,今日就專程揸車嚟試試佢🔅原來佢地仲要係猫奴🥰周圍都係猫擺設好治癒呀‼️食完唯一comment就係「的確好高質」🔅我哋叫咗:開心果西米露+小丸子🧆 鮮綠色💚🤗好治療, 開心果粒同小丸子可以後落,口感提升焦糖脆餅爆谷飄雪棉棉冰做得好好,係啲焦糖醬可以多返少少宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫配雲呢拿雪糕呢個真心正呀‼️如果整埋焙茶味就更好雜果芋圓涼粉(轉水晶底)呢度啲生果多到以為食緊b仔 , 大滿足喎小食拼盤(原味椒鹽)估唔到熟食嘅質素都唔差, 一啲都唔hea呀

我哋叫咗:

開心果西米露+小丸子🧆
鮮綠色💚🤗好治療, 開心果粒同小丸子可以後落,口感提升

焦糖脆餅爆谷飄雪
棉棉冰做得好好,係啲焦糖醬可以多返少少

宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫配雲呢拿雪糕
呢個真心正呀‼️如果整埋焙茶味就更好

雜果芋圓涼粉(轉水晶底)
呢度啲生果多到以為食緊b仔 , 大滿足喎

小食拼盤(原味椒鹽)
估唔到熟食嘅質素都唔差, 一啲都唔hea呀
2025-05-17
  • 宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫
2025-04-28 2 浏览
呢間用咗貓做主題,餐廳嘅牆掛咗好多以貓做主題嘅畫作,座位上面有貓貓咕𠱸,個環境都好舒服。鮮雜果窩夫鮮雜果窩夫好大碟,好足料,有好多水果,有芒果、西瓜、哈密瓜、火龍果、提子、藍莓,勁豐富,而且水果都好新鮮,仲有雪糕同埋cream,重點係窩夫,大大件又好味。焦糖布甸椰皇呢個焦糖布甸椰皇外型好靚,有隻粉紫色嘅蝴蝶作裝飾!焦糖布甸好味道濃郁,而且口感好好。榴槤忘返我超鍾意食榴槤,梗係要叫呢個榴槤忘返,入面又真嘅榴槤,又有榴槤雪糕,配埋椰汁西米露同椰果,有唔同嘅口感,又有濃郁嘅榴槤味。心太軟配朱古力雪糕我女超鍾意朱古力,特登叫咗個心太軟俾佢,心太軟入面嘅流心朱古力好濃郁,好有朱古力味。士多啤梨乳酸士多啤梨乳酸估唔到咁大杯,酸酸甜甜,幾好飲

鮮雜果窩夫

焦糖布甸椰皇

榴槤忘返

心太軟配朱古力雪糕

士多啤梨乳酸
士多啤梨乳酸估唔到咁大杯,酸酸甜甜,幾好飲
2025-04-26 0 浏览
#開心果迷注意 平時經過每次都大排長龍,今日一定要食到😛一入到去,感覺就好似嚟到咗一個甜品天堂,環境舒適,裝修簡約而不失優雅,仲有柔和嘅燈光,令人感覺好放鬆😎首先試咗佢哋嘅BBQ蜜糖雞翼,外皮香脆,內裡嫩滑,蜜糖嘅甜味同BBQ醬嘅鹹香完美結合,真係一試難忘🤩開心果西米露亦都好特別,西米露滑溜溜,加上開心果嘅香脆口感,味道層次豐富👍🏻👍🏻椰皇芒果小丸子係我嘅最愛,椰香濃郁,芒果甜美,小丸子Q彈可口,每一口都充滿驚喜🤭🤭香芒蜜語亦都唔錯,芒果嘅鮮甜配上蜜糖嘅香甜,簡直係絕配😋😋炸雞軟骨係一個好好嘅小食選擇,外脆內嫩,食落去好有口感😌最後,佢哋嘅窩夫真係唔可以錯過‼️外脆內軟,配上鮮果同埋雪糕,簡直係完美嘅甜品結尾。仲要係勁多開心果醬😍😍😍正到爆😍😍😍屯門嘆甜品真係一個值得推薦嘅地方,無論係環境定係食物質素都非常出色,絕對會再嚟😙😙😙

#開心果迷注意
平時經過每次都大排長龍,今日一定要食到😛
香芒蜜語亦都唔錯,芒果嘅鮮甜配上蜜糖嘅香甜,簡直係絕配😋😋
炸雞軟骨係一個好好嘅小食選擇,外脆內嫩,食落去好有口感😌
哩間甜品小店,甜品高質,價錢又親民,CP值好高,而且鹹味小食都好出色😍😍推介❤️☕️宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫窩夫烘得外層香脆,內面鬆軟有口感,茶味好香濃,麻糬煙韌好Q ,再配搭上凍冰冰的雪糕,可以揀榴槤、豆腐等特別口味冷熱交融,口感豐富👍🏻👍🏻🧇開心果奶蓋窩夫一上台已經聞到好香濃嘅開心果奶蓋質感做到好滑,配合埋窩夫好夾,而且份量都好大份,一定要試下😍😍😍🥥三寶椰皇(暖)椰皇燉鮮奶好香滑,而且超香椰皇味😋😋加埋椰汁、芋圓同芝麻湯圓,超滿足🍱台式拼盤如果想食下小食,哩個拼盤Cp 值好高💯有地瓜球3粒+炸花枝丸3粒+鹽酥雞炸得好香口,同甜品一齊食好正另外推介💝🍢港式懷舊咖喱三寶🥣開心果西米露➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hk

推介❤️

☕️宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫
窩夫烘得外層香脆,內面鬆軟有口感,
冷熱交融,口感豐富👍🏻👍🏻

🧇開心果奶蓋窩夫
一上台已經聞到好香濃嘅開心果
奶蓋質感做到好滑,配合埋窩夫好夾,
而且份量都好大份,一定要試下😍😍😍

🥥三寶椰皇(暖)
椰皇燉鮮奶好香滑,而且超香椰皇味😋😋
加埋椰汁、芋圓同芝麻湯圓,超滿足

🍱台式拼盤
如果想食下小食,哩個拼盤Cp 值好高💯
有地瓜球3粒+炸花枝丸3粒+鹽酥雞
炸得好香口,同甜品一齊食好正

另外推介💝
🍢港式懷舊咖喱三寶
🥣開心果西米露

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 嘆甜品 (屯門)
屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare
#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#香港必吃 #香港必食
#屯門好去處#屯門美食 #屯門
#嘆甜品#甜品#dessert