餐厅: 喜記蟹將軍
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-04-01 25 浏览
今天,我來到了一家以海鮮料理為主打的餐廳「喜記蟹將軍」。餐廳位於尖沙咀市中心,以其正宗的炒辣蟹聞名,非常值得一試!首先,我們品嚐了喜記的招牌菜之一正宗炒辣蟹。這道菜以新鮮的螃蟹為主料,搭配上辣椒、蒜粒和其他調料,呈現一道香辣多汁的美食盛宴。螃蟹的肉質鮮嫩,每一口都充滿海鮮鮮味,而辣椒的辛辣則使整道菜更具挑戰性。這道炒辣蟹以其獨特的風味和鮮美的口感,成為了喜記的招牌菜之一。接下來,我們品味了一道充滿火辣風味的鼓椒炒蟶子。這道菜以新鮮的蟶子為主料,搭配上辣椒和豆瓣醬的獨特調味,營造出一種辣中帶鮮的口感。蟶子的肉質鮮嫩,入口即化,而辣椒和豆瓣醬的辣味則使整道菜更加香辣開胃,給人一種難以忘懷的味覺享受。此外,喜記還有一道令人垂涎的招牌富貴蝦。這道菜以新鮮的大瀨尿蝦為主料,外層裹上椒鹽作調味,經過高溫油炸,呈現金黃酥脆的外觀。大瀨尿蝦的肉質豐滿,口感彈牙,每一口都充滿著鮮甜的海味。椒鹽的香氣和微辣的味道使整道菜更加香醇,令人回味無窮。我們亦品嚐了一道清清的菜品——蒜蓉炒油麥菜。這道菜以新鮮的油麥菜為主角,搭配香氣四溢的蒜蓉,給人一種清新爽口的感覺。油麥菜的嫩葉和脆嫩的莖部在高溫下迅速炒熟,保留營

我們亦品嚐了一道清清的菜品——蒜蓉炒油麥菜。這道菜以新鮮的油麥菜為主角,搭配香氣四溢的蒜蓉,給人一種清新爽口的感覺。油麥菜的嫩葉和脆嫩的莖部在高溫下迅速炒熟,保留營養價值和原始鮮味。蒜蓉的香氣與油麥菜的清甜完美融合,令人回味無窮。

最後,我們品嚐了喜記的招牌菜之一,招牌蟹油炒麵。這道菜以鮮嫩的麵條為主料,加入蟹油炒製而成。蟹油的鮮美和麵條的彈牙相得益彰,為整道菜增添濃郁風味。這道蟹油炒麵以其豐富的蟹味和獨特的口感,成為喜記的招牌菜之一。

在喜記,我們不僅可以品嚐到新鮮的海鮮料理,還可以感受到獨特的烹飪技巧和精心調配的調味料。每一道菜品都展現出大廚們對食材的熟悉和對味覺的敏感。無論是喜歡辣味愛好者,還是喜愛海鮮風味的美食家,這裡都能找到適合自己的口味。

喜記蟹將軍 (尖沙咀)
地址:尖沙咀彌敦道118-130號美麗華商場2 期2樓268-270號舖
2024-04-01 1580 浏览
美麗華雖然不算旺場,但勝在闊落、乾淨、位置方便。今日朋友慶生,因人數較多所以選擇中菜,圓桌更能無阻隔聊天。餐廳最近有套餐優惠,「十蟹宴」,價錢人均三百左右,每人各一隻清蒸奄仔蟹、一隻鹽燒奄仔蟹,還有半隻奄仔蟹粥,性價比真心不錯。青瓜伴海蜇豉椒炒蜆香港小炒必點菜式,殼薄肉厚,配酒一流。奄仔蟹每年四五月即是奄仔蟹膏滿肉甜的季節,正值當造,一拆蟹殼,滿滿金黃蟹膏,膏香脂美。重點是殼薄易吃,肉甜鮮美,懶人嘴饞必選。清蒸奄仔蟹原汁原味品嘗蟹肉鮮味,清香甜美。牛油鹽燒奄仔蟹清蒸過後吃上鹽燒,咸香過癮,別有一番風味。金銀蛋時蔬一份大漠風沙雞半隻風沙雞,又叫大漠風沙雞,港式本土菜,作法與炸子雞類似,但於斬件後,再面鋪上一層炸蒜碎,蒜味與雞肉融合,皮薄脆香、肉汁豐富嫩滑。奄仔蟹粥用料十足,以2隻奄仔蟹熬一窩粥,粥底幼細綿滑,蟹味豐厚、再以蔥花勾出鮮味。薑茶蕃薯糖水4位總括然而,人均三百卻能每人吃上兩隻多的蟹,味佳而價廉,性價比極高,吃得滿足。

青瓜伴海蜇

豉椒炒蜆

香港小炒必點菜式,殼薄肉厚,配酒一流。

奄仔蟹

清蒸奄仔蟹

原汁原味品嘗蟹肉鮮味,清香甜美。

牛油鹽燒奄仔蟹

清蒸過後吃上鹽燒,咸香過癮,別有一番風味。

金銀蛋時蔬一份

大漠風沙雞半隻

奄仔蟹粥

薑茶蕃薯糖水4位

• 奄仔蟹
2024-03-27 1255 浏览
尖沙咀 位於美麗華商場2 期, 酒店區, 又近地鐵站, 交通極方便.  必要預訂座位. 餐廳裝修時尚, 設有多間貴賓房. 我們安排座位在大廳,  光線充足, 位置光猛闊落,  侍應招呼好好, 立即送上熱茶, 小食及餐牌, 招牌菜 ~   喜記正宗炒辣蟹,  好吸睛, 鎮店之寶, 必點.有介紹多種烹調蟹食法,  還有富貴蝦.牛, 豬,  雞, 小菜, 有很多選擇.  我們點菜無難度.不一會兒, 冷盤 招牌醉鮑魚.   由遙控卡車送上.  原隻鮑魚好吸引,   鮑魚經過清酒泡浸, 肉質爽彈,  鮑魚本質稔滑鮮甜, 加上清酒香味,  好好食. 豉椒炒蜆蜆肉大粒好飽滿, 入口鮮甜,  無沙.   豉椒味道濃厚,  自家製醬汁好惹味.招牌菜主角, 喜記正宗炒辣蟹  (一隻),  大約1斤4兩.  辣度可以自選:  大, 中或小辣度.   我們選了小辣.   熱騰騰辣蟹送到我們檯前, 上檯時備有蟹鉗, 膠手套和濕手紙, 好貼心.   巨蟹紅卜卜,   蒜香味濃,  色香味俱全!!侍應姐姐馬上前來替我們拆蟹, 她很有經驗, 先取大蟹鉗, 好容易把厚厚的蟹殼移走,  蟹鉗巨形多肉,  蟹肉鮮嫩多汁,
尖沙咀 [喜記蟹將軍]
我們安排座位在大廳,  光線充足, 位置光猛闊落,
侍應招呼好好, 立即送上熱茶, 小食及餐牌,
有介紹多種烹調蟹食法,  還有富貴蝦.
冷盤 招牌醉鮑魚
喜記正宗炒辣蟹
侍應姐姐馬上前來替我們拆蟹, 她很有經驗, 先取大蟹鉗,
好容易把厚厚的蟹殼移走,  蟹鉗巨形多肉,  蟹肉鮮嫩多汁, 肉厚結實又爽口.
炸蒜蓉嘅香味滲透全只蟹,  蟹肉 微辣, 味道濃郁, 大家慢慢食, 細細品嚐.
蟹蓋多膏, 蟹膏甘香滑溜.  食得真滋味.
豆豉鯪魚炒油麥菜 ~ 油麥菜新鮮嫩綠,   用上豆豉鯪魚炒,  好 惹味.
豆豉鯪魚炒油麥菜
招牌蟹油炒麵 ~ 炒麵炒得不油膩, 可口之作.  每條麵條都沾有蟹油豉油汁帶蒜香, 爽口美味.
招牌蟹油炒麵
甜品 ~  餐廳送每人一碗 蕃薯糖水, 糖心蕃薯口感軟綿綿,  糖水帶些薑味, 真不錯!!
食物足料好味, 廚藝吾錯.  辣蟹皇令人回味, 下次會再來食富貴蝦.
冷盤 招牌醉鮑魚
2024-03-25 811 浏览
之前食了多次銅鑼灣店,知道尖沙咀新開,當然要試一試位於美麗華商場內,這間裝修很華麗高級,環境舒適,座位闊落,有VIP房,令人食得開懷餐牌多選擇,亦都有套餐選擇,總有一款合我們心意豉椒炒蜆大大隻蜆,新鮮甜美,最緊要夠鑊氣杏汁豬肺湯清肺滋潤,份量十足,養生必備喜記正宗炒辣蟹簡直是我的至愛,蒜蓉炸香用蟹油炒,配上新鮮膏蟹,蟹肉汁新鮮,香濃撲鼻,令人一食難忘值得一讚,服務員/老闆細心地幫每一枱拆蟹殼,很貼心的服務招牌蟹油炒麵炒得乾身,蟹油味香濃,麵質爽口,可以配上炒辣蟹的炸蒜蓉,撈勻炒麵食,簡直一流另外老闆推介,白飯再自行配上炒辣蟹的炸蒜蓉,超級好味,食不停口,好味到感動流淚豆豉鯪魚炒油麥菜最後送上番薯糖水作總結因為太喜歡蟹油蒜蓉,所以急不及待買了一樽回家今次嘗試尖沙咀店令人一試難忘,最緊要食物保持高水準,座位夠寬闊,坐得舒服,我已經急不及待推薦很多人來食

之前食了多次銅鑼灣店,知道尖沙咀新開,當然要試一試

餐牌多選擇,亦都有套餐選擇,總有一款合我們心意

豉椒炒蜆

大大隻蜆,新鮮甜美,最緊要夠鑊氣

杏汁豬肺湯

清肺滋潤,份量十足,養生必備

喜記正宗炒辣蟹

值得一讚,服務員/老闆細心地幫每一枱拆蟹殼,很貼心的服務

最後送上番薯糖水作總結

因為太喜歡蟹油蒜蓉,所以急不及待買了一樽回家

2024-03-11
  • 喜記正宗炒辣蟹
  • 招牌蟹油炒麵
  • 豉椒炒蜆
2024-03-24 24 浏览
喜歡食蟹必定聽過呢間。尖沙咀美麗華分店全新裝修,環境新淨,仲有梳化卡位同箱房。✨喜記正宗炒辣蟹餐廳招牌推薦,三種辣度,四種大小。揀左最細size,中辣。避風塘口味,加上辣椒同炸蒜,超級濃味,比較適合配啤酒。店員會幫手先敲開蟹鉗,方便客人進食蟹身部分亦已斬件。蟹肉好甜。✨喜記富貴蝦富貴蝦好大隻。三種食法,椒鹽、油鹽水浸或清蒸。今次試椒鹽,外殼炸至好脆身,好多椒鹽係面,真係比較濃味,裡面蝦肉係鮮甜。✨豉椒炒蜆豉椒炒得好香,蜆肉漲卜卜,肉質彈牙。味道不錯。✨招牌蟹油炒麵用蟹油炒,麵條有蟹油嘅甘香同蒜香,食落亦唔會好油膩。

✨喜記正宗炒辣蟹

✨喜記富貴蝦

✨豉椒炒蜆
豉椒炒得好香,蜆肉漲卜卜,肉質彈牙。味道不錯。

✨招牌蟹油炒麵
用蟹油炒,麵條有蟹油嘅甘香同蒜香,食落亦唔會好油膩。

2024-03-19
2024-03-18 57 浏览
難得親戚喺外國返咗嚟香港,同埋知道親戚比較鍾意食中式嘢同埋海鮮,所以今次帶左佢地去食尖沙咀美麗華商場入面嘅喜記蟹將軍。-環境方面,親戚們入到餐廳,覺得個環境有驚喜,因為間餐廳係全新裝修、有梳化座位、有房、環境靚而且舒適。-食物方面,我哋叫咗好多嘢食,不過其中以下呢幾樣係覺得最好食既-🌟 喜記正宗炒辣蟹 呢一個係餐廳嘅招牌菜,必試!辣蟹好大隻,賣相吸引,而且辣度可以自選,有好多辣椒同埋蒜片,超級香口惹味,而且蟹嘅肉質鮮甜嫩滑,💯😋🌟 濃湯勾仔翅湯底味道做得啱啱好,勾仔翅厚身,金黃晶瑩,而且份量多,膠質濃郁,件事好夾好好味-🌟 薑葱生蠔煲🦪生蠔煲上菜嘅時候熱辣辣,入面有好幾隻都幾大嘅生蠔,配合埋薑蔥既味道一啲都唔腥
🌟 喜記正宗炒辣蟹

🌟 濃湯勾仔翅
濃湯勾仔翅

🌟 薑葱生蠔煲🦪
薑葱生蠔煲
濃湯勾仔翅
薑葱生蠔煲
2024-03-16 28 浏览
今次同朋友去尖沙咀美麗華商場食蟹蟹,餐廳係全新裝修,裝潢新穎時尚,有梳化座位,還有私人包廂。老闆好健談😆。🦀豉椒炒蜆蜆肉飽滿,豉椒味的醬汁香濃,完全係食品停口😋🦀喜記正宗炒辣蟹這道菜以大隻螃蟹為主,蟹肉厚實。蟹油、蒜蓉和辣椒炒煮,散發出濃郁的香氣。老闆推薦用蟹油蒜蓉撈飯,這樣可以將蟹油的風味充分融入飯中,又冇推薦錯喎。🦀蟹油炒麵這道菜以蟹油為主要調味,蟹油的香氣濃郁。再加上一些蟹油蒜蓉撈食,味道更加出色。🦀豆豉鯪魚炒油麥菜油麥菜口感脆嫩。🦀蕃薯糖水薑味濃郁,剛好在下雨的天氣中享用,即時感覺身體暖和了。最後點少得買樽蟹油蒜蓉王返屋企自己煮黎食呢😍#香港 #香港美食 #喜記蟹將軍 #尖沙咀 #美麗華商場 #海鮮 #大閘蟹 #蟹#香港食店 #foodie #foodblogger #hongkong #hongkongfood #dessert

🦀豉椒炒蜆
蜆肉飽滿,豉椒味的醬汁香濃,完全係食品停口😋
🦀喜記正宗炒辣蟹
🦀蟹油炒麵
🦀豆豉鯪魚炒油麥菜
油麥菜口感脆嫩。
🦀蕃薯糖水
薑味濃郁,剛好在下雨的天氣中享用,即時感覺身體暖和了。
最後點少得買樽蟹油蒜蓉王返屋企自己煮黎食呢😍
2024-03-11
2024-03-08 41 浏览
最近爺爺生日,就帶咗佢去喜記慶祝🍾️無論係佢地嘅招牌炒蟹定係其他菜式都好好味*喜記正宗炒辣蟹螃蟹好新鮮搭配咗獨特嘅辣椒醬料進行炒製,味道十分濃郁香辣螃蟹嘅肉質鮮嫩多汁,完全入味,每一口都帶來滿滿嘅滿足感*椒鹽九肚魚九肚魚質地脆嫩,炸後外層酥脆,內部保持鮮嫩的口感椒鹽調味料則為這道菜帶來了濃郁的香氣和微辣的風味金黃色望落好有食慾*上湯波菜波菜保持咗佢地嘅嫩度和鮮味湯汁則是使用高湯或清湯熬製而成,味道鮮甜,非常適合搭配菠菜

*喜記正宗炒辣蟹

螃蟹好新鮮
搭配咗獨特嘅辣椒醬料進行炒製,味道十分濃郁香辣
螃蟹嘅肉質鮮嫩多汁,完全入味,每一口都帶來滿滿嘅滿足感

*椒鹽九肚魚

九肚魚質地脆嫩,炸後外層酥脆,內部保持鮮嫩的口感
椒鹽調味料則為這道菜帶來了濃郁的香氣和微辣的風味
金黃色望落好有食慾

*上湯波菜

波菜保持咗佢地嘅嫩度和鮮味
湯汁則是使用高湯或清湯熬製而成,味道鮮甜,非常適合搭配菠菜
2024-03-07 670 浏览
之前嚟過呢間食覺得好好態度好環境好食咪又好,而且唔算好貴諗住今次再同朋友嚟食點知今次相同嘅菜式同埋相同嘅侍應,我認得個經理,但係佢哋嘅服務態度同埋食物質素下降咗!落山嘅時候佢哋有落錯兩度我哋兩個人總共其實都唔係落咗好難記或者好難點嘅份量,金銀蛋時菜佢又唔知點解落咗白灼豆苗,之後仲好似想焗我哋 ,女侍應拎返入去,跟住個男經理又拎返出嚟話師傅整咗我哋會唔會都照食態度一般,因為我特別鍾意食金銀蛋,而且屋企唔會食到,所以都係麻煩佢整多次,不過就照要豆苗,不過我懷疑佢用同一個菜,我豆苗都係有少少油膩不過其實就整得好好味好大份嘅只係自己怕肥鹹蛋嘅質素好好蛋黃香軟豉油雞嘗試嘅感覺係好香好好味,啲肉柔軟,不過今次覺得唔算太入味,而且啲雞肉有啲嚡口,感覺朋友都係食兩三件就停手!本身期待有內臟,但係記錯咗原來冇?!呢個好香口,有五隻大蠔!邪惡美味之選$238上次試咗佢過蠔仔粥, $68一碗, $108一窩覺得 橫掂嗌兩碗嘅話都係貴過一鍋諗住11喎,點知咁遲嗰個男經理話一碗已經夠好大碗,但係其實都係正常嘅碗嘅兩碗多啲泥鯭粥冇蠔仔粥撳香咁好味,泥鯭煎香過嘅整體而言今次食完覺得服務態度同埋食物都冇話特別令我好想
之前嚟過呢間食覺得好好態度好環境好食咪又好,而且唔算好貴
諗住今次再同朋友嚟食

不過其實就整得好好味好大份嘅只係自己怕肥
鹹蛋嘅質素好好蛋黃香軟

呢個好香口,有五隻大蠔!邪惡美味之選

泥鯭粥冇蠔仔粥撳香咁好味,泥鯭煎香過嘅

整體而言今次食完覺得服務態度同埋食物都冇話特別令我好想嚟食,不過都唔會話唔鍾意嘅,香港地係咁
始終由佢好味嘅地方
午餐
2024-03-06 33 浏览
呢間雖然出名食蟹~~但因為有屋企人唔食得~今次就冇試到佢哋嘅蟹(・・;)估唔到其他嘢都幾出色!ಥ_ಥ椒鹽九肚魚炸粉唔會好厚,魚肉唔會太鞋(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)加埋啲椒鹽粉好惹味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)黑毛豬叉燒比平時食時嘅少啲肥膏,肉質都結實啲,食落好香口,甜甜地幾好食!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)秘制豉油雞肉質好嫩滑,隻雞都幾大隻,夠我地share!而且好入味!overall好滿意!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
2024-03-04 33 浏览
喜記蟹將軍之前都食過銅鑼灣分店好味,今次就屋企人收工就book尖沙咀😋尖沙咀分店全新裝修,有梳化座位,有房,環境都幾靚💛 喜記正宗炒辣蟹 上枱見到好大隻蟹,連同成碟辣乾蒜同蔥,勁香蟹肉吸哂辣乾蒜既味道,勁惹味店員都會幫我地敲碎個蟹拑,令我地方便食到鮮嫩多汁蟹拑肉💛 豉汁扇貝蒸豆腐扇貝好大粒,配合豉汁味道好夾,豆腐好滑,食落好有口感💛 喜記富貴蝦 瀨尿蝦好惹味,食落啖啖肉椒鹽味濃郁但都食到肉質新鮮多汁😋⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️📍 喜記蟹將軍 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道118-130號美麗華商場2 期2樓268-270號舖
喜記蟹將軍

💛 喜記正宗炒辣蟹
上枱見到好大隻蟹,連同成碟辣乾蒜同蔥,勁香
蟹肉吸哂辣乾蒜既味道,勁惹味
店員都會幫我地敲碎個蟹拑,令我地方便食到鮮嫩多汁蟹拑肉

💛 豉汁扇貝蒸豆腐
扇貝好大粒,配合豉汁味道好夾,
豆腐好滑,食落好有口感

💛 喜記富貴蝦
瀨尿蝦好惹味,食落啖啖肉
椒鹽味濃郁但都食到肉質新鮮多汁😋

⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️

📍 喜記蟹將軍 (尖沙咀)
2024-03-01 38 浏览
🦀蛋白花雕蒸蟹招牌菜分咗4個size 小中大特大 價錢$788-$1688本身自己同屋企人都唔太飲酒所以好少嗌呢類菜式拆殼之後發覺入面肉都好多 唔會話剝完殼得個桔😋蟹肉一梳梳食好滿足 加入花雕酒除咗辟腥仲有提鮮嘅功效底部放咗厚厚嘅一層蛋白 口感滑溜順口重點係吸哂蟹肉同埋花雕酒嘅精華 意外地有種滋補嘅感覺~🐮避風塘炒牛河 $98上次嚟都食咗呢款 絕對係心心念念嘅味道河粉濕潤度啱啱好 唔會太乾身或者太濕笠笠牛肉大大塊有牛香味又有嚼口👍🏻配料有爽爽脆脆嘅芽菜韭菜 仲有主角辣椒乾同炸蒜!蒜香味突出 香口濃郁絕對係點睛之筆🫑鼓椒炒聖子 $78/隻聖子逐隻嗌自由度都好高大大隻肉質肥美 熟度都控制得啱啱好 鮮嫩彈牙好有咬口配料有大量冬菇片同埋燈籠椒豆豉獨特嘅香味配搭燈籠椒嘅甜味同聖子都好夾
蛋白花雕蒸蟹
🦀蛋白花雕蒸蟹
本身自己同屋企人都唔太飲酒所以好少嗌呢類菜式

拆殼之後發覺入面肉都好多 唔會話剝完殼得個桔😋
蟹肉一梳梳食好滿足 加入花雕酒除咗辟腥仲有提鮮嘅功效

底部放咗厚厚嘅一層蛋白 口感滑溜順口
重點係吸哂蟹肉同埋花雕酒嘅精華 意外地有種滋補嘅感覺~
避風塘炒牛河
🐮避風塘炒牛河 $98
上次嚟都食咗呢款 絕對係心心念念嘅味道
河粉濕潤度啱啱好 唔會太乾身或者太濕笠笠
牛肉大大塊有牛香味又有嚼口👍🏻

配料有爽爽脆脆嘅芽菜韭菜 仲有主角辣椒乾同炸蒜!
蒜香味突出 香口濃郁絕對係點睛之筆
蛋白花雕蒸蟹
避風塘炒牛河
鼓椒炒聖子
2024-03-01 27 浏览
啱啱新裝修就過嚟食嘢啦 裝修完環境都好靚😆除咗平時酒樓嘅圓枱 仲可以坐梳化卡位 同房添啊 啱哂一家大細嚟食飯啊🍚喜記正宗炒辣蟹 🦀🌶️喜記最出名就係食辣蟹 辣度啱啱好 配飯食一流啊🤫睇吓隻蟹幾大隻 食起上嚟都好實肉啊 唔會好似水蟹咁樣 值得一試啊👍🏻招牌蟹油撈麵🦀🍜食完蟹肉就食蟹油啦 每啖麵都有蟹油包住啊 而且都幾有鑊氣啊🥘對於鐘意食海鮮嘅人一定會好鐘意 可以試吓啊瑤柱蛋白炒飯🥚🍚炒飯粒粒分明 唔會太濕 調味都好足夠啊🫃🏻而且份量都好夠 啱哂一大班人食啊 夠飽肚啊🤰🏻
啱啱新裝修就過嚟食嘢啦 裝修完環境都好靚😆

瑤柱蛋白炒飯🥚🍚
炒飯粒粒分明 唔會太濕 調味都好足夠啊🫃🏻
而且份量都好夠 啱哂一大班人食啊 夠飽肚啊🤰🏻
2024-02-29 13 浏览
一向喜歡食蟹同海鮮既我,今次又搵到好嘢食🤭🤭🤭就係係尖沙咀既喜記蟹將軍🫶🏻餐廳環境:坐地鐵嚟都好方便,尖東站行2分鐘就到😎😎而且佢哋嘅餐廳係全新裝修,一入到嚟都覺得好乾淨,燈光都好光猛,俾人嘅感覺好舒服,而且又有梳化座位🤩🤩一大班朋友嚟仲可以book房👍🏻👍🏻👍🏻環境真係幾靚㗎😆😆😆食物方面:同屋企人三個人一齊嚟食,叫咗幾樣小菜,最值得推介嘅係喜記正宗炒辣蟹🤩🤩🤩大大隻蟹鉗,食落口啖啖都係蟹肉🤭🤭🤭而且辣辣地,十分惹味😎😎😎另外佢哋嘅豉椒炒蜆都好好食,十足鑊氣,又唔會太鹹,啲蜆肉又大粒😆😆😆鍾意飲湯嘅朋友一定要試佢哋嘅螺頭雞腳湯,屋企人都大讚好味👍🏻👍🏻👍🏻佢哋啲食材十分足料,勁多螺頭,而且個湯超入味,好似自己屋企煲咁好飲🤭🤭🤭整體嚟講,性價比十分高,食飽屋企人對餐飯都好滿意👍🏻👍🏻👍🏻喜記蟹將軍 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道118-130號美麗華商場2 期2樓268-270號舖

餐廳環境:

食物方面:

• 喜記正宗炒辣蟹
2024-02-28 28 浏览
【鮮甜海鮮 惹味炒蟹】 ️平日大愛翠林辣蟹坊的炒蟹,今次友人帶吃,同是位於尖沙咀的喜記蟹將軍。餐廳似是全新裝修,舒服寬敞,還有梳化坐位、間房,整個環境十分瑰麗! 喜記正宗炒辣蟹真的可以媲美翠林,蟹肉鮮甜,夠大隻,料頭亦很香口。喜記的鮑魚也很出色,肉質煙韌彈牙,不用太多調味就能帶出其鮮味!當晚的鮑魚雞煲、清酒鮑魚,都一食翻尋味。 喜記蟹將軍 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道118-130號美麗華商場2 期2樓268-270號舖#喜記蟹將軍 #喜記蟹将軍
【鮮甜海鮮 惹味炒蟹】

#喜記蟹將軍 #喜記蟹将軍