2019-09-12
以前我屋企人係食唔到啦唔知點解搬咗嚟太子之後發現有好多四川嘢食經每個星期嘅訓練, 佢哋依家仲食得辣過我! 仲search下邊度有新餐廳食辣添! 今日就嚟到太子界限街10號舖,一間叫做起身放嘅四川餐廳食, 佢嘅裝修同埋佈置都幾特別有著不同嘅其次例如重慶小麵, 口水雞等等嘅旗幟在屋頂上面飄揚著, 就像一片片嘅餐牌向屋頂上面提示著大家有什麼東西可以吃!香菇芫茜豬肉餃六隻 $33 屋企人覺得幾好, 因為佢冇乜肥肉, 有少少實的的, 芫茜味唔會好重, 冇蓋害過啲肉味, 好少煎餃唔需要有醋, 其實原汁原味都幾好食, 好就好在去唔會煎得太燶, 剛剛好.口水雞例牌 $68佢係一個冷盤口水雞好重麻味, 另外有大量嘅青瓜絲墊底, 上面鋪咗十分香口嘅花生. 雞好友未同埋有雞道,唔似雪藏雞. 泡椒鴨舌 $68 有好多是雲耳同埋講緊嘅配菜主角好多片大約有30片食落唔係好啦越食越多之後舌頭嘅兩邊就感覺到辣起來水晶皮蛋$22 唔係好明白點解皮蛋本身係黑色而家就係透明, 但知道嘅係佢好多粒都係有留心嘅效果食落去有少少黐牙嘅感覺.
香菇芫茜豬肉餃六隻 $33
口水雞例牌 $68
泡椒鴨舌 $68
水晶皮蛋$22
题外话/补充资料:
suggest 大家叫少一級辣度, 因為我個人食開中辣, 覺得佢調的係大辣!